Şimdi Ara

KIŞI İSTANBUL EGE VE AKDENİZDE GEÇİRECEKLER LASTİK ALMASIN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
34 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kislik lastik takinca yazin dahi olsa insan hayati nasil tehlikeye giriyor aciklarmisiniz? fazla yaktigi icin karbon salinimi fazla olacak insanliga zarar diyemi acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • net w kullanıcısına yanıt
    Lastiğim yazlık değil, bu bir.
    İkincisi, her yol şartında gerekli dikkati göstererek yol aldım diyorum, ki bunu uzun bir zamandır yapıyorum.
    Ama siz halen yaz lastiği diye tutturmuşsunuz. Bu kadar dar açı bakan bir insana başka bir şey izah etme çabasına girmem. Canın sağ olsun. Kendine iyi bak.

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

kislik lastik takinca yazin dahi olsa insan hayati nasil tehlikeye giriyor aciklarmisiniz? fazla yaktigi icin karbon salinimi fazla olacak insanliga zarar diyemi acaba ?

+7 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda kış lastiği kullanırsanız,yol tutus ve frenleme zaafiyeti oluşur..bunu arac sürerken cok da sağlıklı olcemez,hissedemezsiniz bazen..kis lastiğinin hamur yapısı icinde kullananlan silika ve yağ bileşimi lastiğin sertlesmesini önlerken,sicak mevsimde kullanıldığındada tutunma ve frenleme zaafiyeti doğurur..lastik adeta erir..yaz lastiği ise sicak şartlara daha mukavemetli ancak soğukta sertlestigi icin kisin handikapli..o yuzden yazın bot giymedigimiz,kisin soğukta karda kosele ayakkabıyla gezmedigimiz gibi araçlarda da yazlık kislik lastik gerekli..güvenliğimiz icin..:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: net w

quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

4 mevsim lastiklerini arastirmanizi öneririm..Dikkat edin "yaz" degil "4 mevsim"..goodyear basta olmak uzere iki-üç marka var dört mevsim lastik üreten..önemli olan @matgap arkadaşımında ifade ettiği lastiğin limitlerini bilerek kullanmak..herkes 4 mevsim lastik alsın demiyoruz ama mevsimsel şartları,saklama imkansizligi,seyahat etmiyor oluşu gözönünde bulunduran bir sürücü 4 mevsim lastik kullanabilir..lastikcilerin tümü yaz lastiklerini 4 mevsim diye satıyor..buda onların cahilligi..4 mevsim lastik kışın %85-90 kis lastiği performansı verir..kalitelisini alırsanız tabii..yazın ise %70 yaz lastiği performansı verebiliyorlar..bu daha cok yazın handilapli bir durum..bunu bilerek kullanırsanız optimum sürüş saglarsiniz..

Dört mevsim lastigi yoktur hocam , çünkü artık yeni bir düzenleme geldi . Lastikcilerde eski Lastikçi Zihniyeti degil zaten , şimdi Maksat insanlarımızın can ve mal güvenligidir. Kış mevsiminde En kötü kış lastigi en iyi yaz lastiginden iyidir .
    4 Mevsim lastik dediginiz lastigin hamur yapısı bile farklı kışın soguk hava ile beraber sertleşir, o yüzden kışlık lastiklerde özel hamur yapısından dolayı vakumla beraber yol tutuşu ve fren mesafesinde daha saglıklı işler mekanizma. Yinede tercih sizin tabiki bölgem sıcak bölge diyorsanızda yazlık lastik kullana bilirsiniz sıkıntı yok.

1- Dört mevsim lastik vardır..Lastikler,yaz-kış-4 mevsim olarak kategorize edilirler..Kendi içlerinde de ayrım vardır o da ayrı bir konudur..
    2-Lastikci dediğimiz esnafın birçoğu yaptigi şin birtakım inceliklerini bilir ancak bazi noktalarda bilgi eksiklikleri olduğuda bir gerçektir..
    3-Dört mevsim lastikler,ayni cok dereceli motor yaglarinda olduğu gibi yaz farkli-kis farkli kullanım özellikleri sağlarlar..O zaman siz aracinizda varsayıyorum 5w30 motor y!agi kullanıyorsanız hata ediyorsunuz..4 mevsim yag olmaması lazım bakış aciniza göre..tek dereceli yag kullanmanız gerekli her mevsimde..senede en az 2 yada 3 kere yag değiştirmeniz gerekirdi..4 mevsim lastiğin hamur bileşimi ısıya göre reaksiyon gösterip tek tip lastikle her mevsim hizmet almanızı sağlar..Bu da yerine göre tasarruf sağlayabilir..
    4-Evet en kötü kis lastiği en iyi yaz lastiginden daha iyidir katılıyorum..İfademde 4 mevs lastik kislik ihtiyacınızin %85-90ini yazlık ihtiyacinizin % 70 ini karşılar bu durum daha ziyade yazın handikap doğurur ama lastiginizin sınırlarını bilir ve oyle kullanırsanız sorun yasamazsiniz demiştim..Bu durumu zaaf olarak gorecekseniz asla ve asla ucuz ve kalitesiz lastik almayacaksiniz demektir..On-onbeş lastik markası icinde herbirinin frenleme cekis ve yol tutus sürtünme direncleri farkliyken,hatta ayni markanın ebatlari arasında bile farklar varken her zaman en iyisini alıyor olmanız lazım..
    5-Ben yazın yazlık,kisin kışlık lastik kullanıyorum..Yillardirda kışlık lastiklerimi kendim değiştiririm..Jantlariyla beraber saklıyorum ve bir tarihe bağlı kalmadan,hava sıcaklığı 7 derecenin altına indiğinde meteorolojik tahminleri de gözönünde bulundurarak lastiklerimi kendim takiyorum..1 ay icin bile olsa kis lastiklerimi takar hava sıcaklığı yükselirse de yazliklara geçerim..isterse Şubat ayı olsun...Ben mevsime göre hareket ederim..Saygılarımı sunar,hayırlı günler dilerim..

• yaz lastigiyle dip fren yaptigimda rahatlikla abs ye dusebildigim asfaltta kis lastigiyle ayni sicaklita dip fren yaptigimda abs yi dahi devreye sokamiyorum aracin arkasindakiler on tarafa ucuyor resmen..ne kadar cok kaucuk o kadar cok tutunma kabiliyeti.ha lastige zarar verir eritir yazin ama emin olun defalarca bunu yasadim.her turlu daha iyi tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 1 Aralık 2014; 14:41:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    " Yaşasın vatan, yaşasın Türk Milleti "

* Friends; tnx for pms i can read them but not reply *
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

yaz lastigiyle dip fren yaptigimda rahatlikla abs ye dusebildigim asfaltta kis lastigiyle ayni sicaklita dip fren yaptigimda abs yi dahi devreye sokamiyorum aracin arkasindakiler on tarafa ucuyor resmen..ne kadar cok kaucuk o kadar cok tutunma kabiliyeti.ha lastige zarar verir eritir yazin ama emin olun defalarca bunu yasadim.her turlu daha iyi tutuyor.

Siz en iyisini bilirsiniz..Madem kullanıyorsunuz ve sorun da yaşamıyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: matgab

Lastiğim yazlık değil, bu bir.
    İkincisi, her yol şartında gerekli dikkati göstererek yol aldım diyorum, ki bunu uzun bir zamandır yapıyorum.
    Ama siz halen yaz lastiği diye tutturmuşsunuz. Bu kadar dar açı bakan bir insana başka bir şey izah etme çabasına girmem. Canın sağ olsun. Kendine iyi bak.

Size kışlık lastik önerdigim ve malınız ve canınız için size bilgimi paylaştıgım için beni dar açı ile bakmakla bir tutuyorsan seninde canın sagolsun. Sanada kazasız belasız sürüşler dilerim.

quote:

Orijinalden alıntı: net w

quote:

4 mevsim lastiklerini arastirmanizi öneririm..Dikkat edin "yaz" degil "4 mevsim"..goodyear basta olmak uzere iki-üç marka var dört mevsim lastik üreten..önemli olan @matgap arkadaşımında ifade ettiği lastiğin limitlerini bilerek kullanmak..herkes 4 mevsim lastik alsın demiyoruz ama mevsimsel şartları,saklama imkansizligi,seyahat etmiyor oluşu gözönünde bulunduran bir sürücü 4 mevsim lastik kullanabilir..lastikcilerin tümü yaz lastiklerini 4 mevsim diye satıyor..buda onların cahilligi..4 mevsim lastik kışın %85-90 kis lastiği performansı verir..kalitelisini alırsanız tabii..yazın ise %70 yaz lastiği performansı verebiliyorlar..bu daha cok yazın handilapli bir durum..bunu bilerek kullanırsanız optimum sürüş saglarsiniz..

Dört mevsim lastigi yoktur hocam , çünkü artık yeni bir düzenleme geldi . Lastikcilerde eski Lastikçi Zihniyeti degil zaten , şimdi Maksat insanlarımızın can ve mal güvenligidir. Kış mevsiminde En kötü kış lastigi en iyi yaz lastiginden iyidir .
    4 Mevsim lastik dediginiz lastigin hamur yapısı bile farklı kışın soguk hava ile beraber sertleşir, o yüzden kışlık lastiklerde özel hamur yapısından dolayı vakumla beraber yol tutuşu ve fren mesafesinde daha saglıklı işler mekanizma. Yinede tercih sizin tabiki bölgem sıcak bölge diyorsanızda yazlık lastik kullana bilirsiniz sıkıntı yok.

1- Dört mevsim lastik vardır..Lastikler,yaz-kış-4 mevsim olarak kategorize edilirler..Kendi içlerinde de ayrım vardır o da ayrı bir konudur..
    2-Lastikci dediğimiz esnafın birçoğu yaptigi şin birtakım inceliklerini bilir ancak bazi noktalarda bilgi eksiklikleri olduğuda bir gerçektir..
    3-Dört mevsim lastikler,ayni cok dereceli motor yaglarinda olduğu gibi yaz farkli-kis farkli kullanım özellikleri sağlarlar..O zaman siz aracinizda varsayıyorum 5w30 motor y!agi kullanıyorsanız hata ediyorsunuz..4 mevsim yag olmaması lazım bakış aciniza göre..tek dereceli yag kullanmanız gerekli her mevsimde..senede en az 2 yada 3 kere yag değiştirmeniz gerekirdi..4 mevsim lastiğin hamur bileşimi ısıya göre reaksiyon gösterip tek tip lastikle her mevsim hizmet almanızı sağlar..Bu da yerine göre tasarruf sağlayabilir..
    4-Evet en kötü kis lastiği en iyi yaz lastiginden daha iyidir katılıyorum..İfademde 4 mevs lastik kislik ihtiyacınızin %85-90ini yazlık ihtiyacinizin % 70 ini karşılar bu durum daha ziyade yazın handikap doğurur ama lastiginizin sınırlarını bilir ve oyle kullanırsanız sorun yasamazsiniz demiştim..Bu durumu zaaf olarak gorecekseniz asla ve asla ucuz ve kalitesiz lastik almayacaksiniz demektir..On-onbeş lastik markası icinde herbirinin frenleme cekis ve yol tutus sürtünme direncleri farkliyken,hatta ayni markanın ebatlari arasında bile farklar varken her zaman en iyisini alıyor olmanız lazım..
    5-Ben yazın yazlık,kisin kışlık lastik kullanıyorum..Yillardirda kışlık lastiklerimi kendim değiştiririm..Jantlariyla beraber saklıyorum ve bir tarihe bağlı kalmadan,hava sıcaklığı 7 derecenin altına indiğinde meteorolojik tahminleri de gözönünde bulundurarak lastiklerimi kendim takiyorum..1 ay icin bile olsa kis lastiklerimi takar hava sıcaklığı yükselirse de yazliklara geçerim..isterse Şubat ayı olsun...Ben mevsime göre hareket ederim..Saygılarımı sunar,hayırlı günler dilerim..

Mevsimine göre hareket ediyorsanız ne mutlu size , sizede hayırlı günler.

• Zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasının, bölgeler arası farklılıkları gözetmemesi dikkat çekmişti. Bu durumu değerlendiren yetkililer, İzmir başta olmak üzere kıyı kesimindeki şehirleri, zorunluluktan muaf tuttu.

Orijinalden alıntı: novinovi

Zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasının, bölgeler arası farklılıkları gözetmemesi dikkat çekmişti. Bu durumu değerlendiren yetkililer, İzmir başta olmak üzere kıyı kesimindeki şehirleri, zorunluluktan muaf tuttu.

* Friends; tnx for pms i can read them but not reply *
  • Egeyi sadece kıyı şeridinden ibaretmi sanıyorsunuz. İç egede kışın hiç yağmasa 10cm kar olur. Daha kırsal kesimlerden bahsetmiyorum bile.

Orijinalden alıntı: ES3NT

Egeyi sadece kıyı şeridinden ibaretmi sanıyorsunuz. İç egede kışın hiç yağmasa 10cm kar olur. Daha kırsal kesimlerden bahsetmiyorum bile.

İç taraflara gidecekler taksın dedim , zaten.
    -erdemli adamın yolu,bencillerin insafsızlıkları ve kötü insanların zulmüyle sarmalanmıştır ancak merhamet ve iyi niyet adına karanlıklar vadinde zayıf olana rehberlik eden kişi kutsanmıştır çünkü kardeşinin gerçek hamisi ve kayıp çocukların kurtarıcısıdır o ,kardeşlerimi zehirlemeye ve yok etmeye çalışanlardan intikamımı mutlaka alacak ve onları büyük bir öfke ve güçle vuracağım ,senden intikam almaya geldiğimde adımın tanrı olduğunu anlayacaksın.
  • ES3NT kullanıcısına yanıt
    "Zaten kıyı kesimdeki şehirler" diyor mesela ,İzmir-muğla-antalya-mersin-adana vs vs İç kesimlerde zorunluluk olsun yada olmasın tabikide takılmalı bu her şeyden evvel kendi can güvenliğiniz için. Ben izmirde oturuyorum,kışın balıkesire manisaya afyona nasıl kar yağdığını bilirim, bu illere mutlaka gitmem gerekiyorsa ve hava kar yağışlıysa mecbur kış lastiği takacağım yada özel araçla değil otobüsle vs ile gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 2 Aralık 2014; 12:50:40 >
    "Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain
  • Bursada oturuyorum ayda 1-2 defa uzun yol yapıyorum kış lastiği konusunda kararsız kaldım gerçekten. Şöyleki bulunduğum yerlerde hava çok fazla 7 derece altında kalmıyor şu sıralarda 11-12 derecelerde ancak uzun yolda bazı dağ aralarında 7 derece altına düşüyor tahminimce, şimdi ben kışlık lastik taktırsam benim açımdan güvenli olur mu olmaz mı işin içinden çıkamadım gerçekten.
    Sehir dışına gidiyorsanız asgari aralık ayı ile mart ayı arasında kis lastiği kullanın derim..hava sıcaklığının 7 derece uzerine çıkması halinde temkinli davranarak güvenli bir sürüş sağlamaya çalışırsınız..

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.