Şimdi Ara

Kısa süreli Paris tatilim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Barcelonaya maça gitmiştik

Abi böyle bişey yok. Şehire aşık oldum. Avrupanın gözünü seveyim. Hayalim tüm avrupayı gezmek dolaşmak oldu burayı görünce. Dönerken ağlıycaktım ayaklarım gitmedi resmen uçağa. Sizin adınıza çok sevindim. Bu ülkeden kurtulmuş olmanıza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rukaplan

31 aralık 2009 saat 9 civari banliyolardan parise girdik. Hertaraf çok kötü görünüyordu,çevrede de düzgün tip yoktu. Şehre girmeden benzin almak için benzinliğe girip. Yakıtımızı kendimiz doldurup ödemeye gittik,adam minik camı açtı,vezne gibi. Ödedik.
    Saat 10 gibi eyfele ulaştık. Eyfelin ışıkları yanıyor. Etrafta beyaz tenli biz varız, bir de karavanlarıyla gelmiş turistler. Hertaraf alabildiğine zenci. Hertaraf çiş kokuyor, telefon kulubeleri leş. Hiç bu kadar tiksinmemiştim.
    Saat 12 oldu kulede hiçbir değişiklik olmadı, bir kaç zengi torpil patlattı. Tam bir hayal kırıklığıydı.

Trafik kuralları, sıcakkanlılık ancak yerlilerden kaynaklıdır. Ancak bu şehir çok göç almıştır. Yanlış mahallelerde dolaşmamak lazım.

Neden parise taşınma kararı aldığınızın mantıklı açıklamasını yapmışsınız. Ancak yine de istanbul çok daha güzeldir. Kısa bir gezi ile gördüklerinizin yaşam tarzı olarak düşünmemelisiniz. Araştırmalısınız. Şuna benziyor: 4 gündür bir kızla çıkıyorum,evlenmeye karar verdik.

Paris’in iklimi,havası pusludur,soğuktur. Günlerce güneş yüzü görmemek nasıldır, düşünmek istemiyorum.

Eğer çevre dışında saydığınız insana saygı, temizlik, düzen, standartlar kriterleriniz için barcelona, ya da İtalya’nın roma ve kuzeyinden istediğiniz şehre gidebilirsiniz. Aynı şehir düzeni, insanlık hatta Paris’ten daha fazlası oralarda da var.

Paris bence — çevre ve ekmek parası kriteri düşünülmezse — yaşanılacak bir yer değil, ancak birkaç günlük gezmeliktir.
    bazı görüşlerimiz farklı olmakla beraber tabiki saygı duyarım fikirlerine.Ben gittiğimde evet zencide çok gördüm,kuzey afrikalılardanda çok gördüm (fas tunus cezayir vs.) ama beyazda oldukça fazlaydı.Hele kuzenimin oturdugu bölge,pontuas denilen yer çoğunluğu beyazlardan oluşuyordu.

Bizim yakıt aldığım yerde vezne yoktu.Kredi kartı olan kartla ödeme yapıyor,yakıtını kendi dolduruyor.Kredi kartı değilde nakiti olan otomata nakit ödeme yapıp barkodlu kart alıyor ve o kartı okutarak yine yakıt alıyordu.

Çiş kokusuda almadım belki havanın soğuk olmasından dolayıdır bilmiyorum ama bi kaç köşenin ıslaklığını görebildim evet işemişler yani ama bu bana abes gelmiyor,nihayetinde ben istanbulun en güzide semtinde oturmuyorum.kaldı ki en güzide semtinde de aynı görüntüleri görmek pekala mümkün.

Şehir güzelliği anlamında şöyle söyleyebilirim,deniziyle iki kıtaya kurulmuş olmasıyla ve tabiki tarihiyle eserleriyle istanbul 10 paris eder.Ama şehirciliği,insanlığı,medeniyeti,alt yapısı,mekanların dış cephesi iç tasarımı,binaların dış görünümleri,trafik kuralları,trafiğe uyan medeni insanlar vs. tüm bunlarda paris malesef istanbulu tokatlar atar.bu konuda gereksiz milliyetçilik yapamam,objektif bakınca açık ara önde paris.

Zaten ilk mesajımda da belirtmiştim,bu benim ilk yurtdışı seyahatim.Yani romayı barcelonayı görmedim,belki oralar paristen daha güzeldir bilemiyorum.Ben doğup büyüdüğüm istanbul ile parisin her anlamda karşılaştırmasını yapıyorum kafamda ve paris çok çok ağır basıyor.

mesajın için teşekkürler ustadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ririii

Ben hayatımda 1 kere yurtdışına çıktım

Barcelonaya maça gitmiştik

Abi böyle bişey yok. Şehire aşık oldum. Avrupanın gözünü seveyim. Hayalim tüm avrupayı gezmek dolaşmak oldu burayı görünce. Dönerken ağlıycaktım ayaklarım gitmedi resmen uçağa. Sizin adınıza çok sevindim. Bu ülkeden kurtulmuş olmanıza.
    Valla inan bende ayrılırken ayaklarım geri geri gidiyordu resmen ve benimde hayalim tüm avrupayı hatta dünyanın farklı yerlerinide görmek.Malesef Türkiyede kalarak,yaşayarak,çalışarak bu hayalimi gerçekleştiremeyeceğimi biliyorum.Avrupanın maddiyatınıda arkama alarak belki gerçekleştirebilirim hayalimi.

Biz ülkemizde tatile çıkalım diyoruz,antalya tatilimizi 5bin tl ile kapatıyoruz.elin turisti geliyor 500-600 dolara full+full tatilini yapıp gidiyor insanca davranış görüyor,biz 5bintl veriyoruz üstüne hizmette alamıyoruz.Hem kendi ülkemizde tatil yapıyoruz,hem hizmet alamıyoruz,hem daha çok para ödüyoruz.buda buraları terkedip gitmeye degecek sebeplerden biri.Yani zihniyet!

• Kill-For-You kullanıcısına yanıt
    Yolun açık olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rukaplan

Yolun açık olsun
    Teşekkür ettim çok sagol ustadım
  • Demek ki adamlar çalışıyor ve çalmıyormuş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.