Şimdi Ara

Kısa Sürede Aim Geliştirmek (Yardım pls) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
55.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: darkswordman

AİM elbet elde edilir onemli olan taktik, profosyonellik ve beyindir eger bu 3ü cok iyise iyi bir cok iyi bir AİM gerek duymazsin bile zaten bu 3. ne sahipsen AİM kendilliginden senindir

Ama soyle bir tavsiye vereyim eger gercekten bir Pro gamer olmak istiyorsan en az 3 ay sırf DM de hs calis mükmmel bir aime sahip olcaksin

Onerebilcegin bir server varmi dersen mygamearea DM si TR'de ki en kaliteli DM server diyebilirim....

iyi güzelde o dediğin 3 şeyi nasıL geliştireceğim peki ? :S oynaya oynaya diceksin de ne oyniim gungame mi Dm mi yoksa fll time maç mı normal bi serverda fun mı pub mı nasıL? :D

• quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

DM olmasına gerek yok,ufak bölümlerde botlara bıçak verip farklı farklı silahlarla atış denemesi yapman yararına olur.Serverda nişan denemesi yapmayı tavsiye etmiyorum,tam olarak birşey anlayamazsınız.
    Bıçaklı botlara karşı çatışın.

Çok doğru söyledin Diablo hocam , ben de eskiden öyle yapıyordum "Medium" botlarla
  • Selam arkadaşım. aim geliştirmek istiyorsun fakat ,şöyle bi sorum olacak.oyun içerisinde çok farklı aim yetenegi gerektiren pozisyonlar olabiliyor. uzak mesafe durarak 1-1 yakın mesafe durarak 1-1 uzak msafe hareketli yakn mesafe hareketli, 2ye tek 3e tek pozisyonları. hepsinin el ayarı farklıdır. sen önce en zayıf hangisindesin onu seç. sonra ona göre bi map seçip kasman gerek. ve aklınla kulaklarınla oyna. bizim takım lideri(RIP // Ln) cs için 'satrancın silahla oynananı' derdi. taktik ve stratejin ile aimi senden iyi olan biçok oyuncuyu düşürebilirsin. public takıl serverlarda. çünkü her tip oyuncu olur burda. kendi yerini görürsün.
  • 1 e 1 uzak mesafe colt ve ak ile aimimi geliştirmek istiyorum ama aim ak colt u denedim hiç bi yararı olmuo :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerimkaraman

quote:

AİM elbet elde edilir onemli olan taktik, profosyonellik ve beyindir eger bu 3ü cok iyise iyi bir cok iyi bir AİM gerek duymazsin bile zaten bu 3. ne sahipsen AİM kendilliginden senindir

Ama soyle bir tavsiye vereyim eger gercekten bir Pro gamer olmak istiyorsan en az 3 ay sırf DM de hs calis mükmmel bir aime sahip olcaksin

Onerebilcegin bir server varmi dersen mygamearea DM si TR'de ki en kaliteli DM server diyebilirim....

iyi güzelde o dediğin 3 şeyi nasıL geliştireceğim peki ? :S oynaya oynaya diceksin de ne oyniim gungame mi Dm mi yoksa fll time maç mı normal bi serverda fun mı pub mı nasıL? :D

7/24 Pro da oynucaksın Tüm turnuva maclarini izliceksin iyi cs sitelerine takılıp orda mym mtw mouz gibi takımların mac taktiklerini ve Cs hakkındaki bilgilerini ogrenceksin...

Eger Pro server oner dersen wasp.gen.tr server onerririm Türkiyedeki en Pro serverdir

Taktik ve Turnuvalari burdan takip edebilirsin...

gotfrag.com
    hltv.org

Türk haberlerini takip edecegin site ise
    fragla.com
    ve Dp clan sitesidir

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kerimkaraman

quote:

7/24 Pro da oynucaksın Tüm turnuva maclarini izliceksin iyi cs sitelerine takılıp orda mym mtw mouz gibi takımların mac taktiklerini ve Cs hakkındaki bilgilerini ogrenceksin...

Eger Pro server oner dersen wasp.gen.tr server onerririm Türkiyedeki en Pro serverdir

Taktik ve Turnuvalari burdan takip edebilirsin...

gotfrag.com
    hltv.org

Türk haberlerini takip edecegin site ise
    fragla.com
    ve Dp clan sitesidir

Arkadaş doğru sölemiş ama ben sana bir yol daha söleyim pov demo izle neo luq spawn forestwow cogu ws.. bu adamlar dunyaca unludur awp ıstıosan cogu ızle aım ıstıosan forestwow arkadasın verdıgı sıtelerde hltv de sadece demolar vardır gotfragda pov demolarıda bulabılırsın

not: Fragla sureklı guncel spyda adında bı abımızın sıtesıdır adeks turn resımlerı vs bulabılırsın ama dp clan sıtesı sadece bır clana ayıttır oda turkıyenın en ıyı clanı zaten geçen kode 5 gıtmıslerdı daha yenı ama ezildiler o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meydey_3 -- 22 Temmuz 2008; 22:17:41 >

• @darkswordman
    Hocam bende cs ye başladığımda. Bi abim var sizin gibi O da bana böyle demişti. Zaman... Zaman...

4 ay gibi uzunca bir süre Dm kastım. Sonra bu aralarda maçları taktiklere baktım. Ve şimdi Cs'de anlıyorum ki. Herrşey beyinmiş
  • Bakın sadece psikoloji vs değil donanımların klavyen mause un iyi olması gerekir.

Donanımdan kastım ekran kartı

Mesela

Düşük özellikte ekran kartı olan bilir birisi sizin olduğu bölgeye sis atınca oyun kasıyor.
  • oyun oynarken aklında herzaman şu olmalı ; tek bir mermim var , kafasından vurmam lazım başka biryerine ateş etmemeliyim yoksa ölürüm.

ben bu şekilde oynuyorum , bu söylediğimi zihnimde ne kadar kabullendirebilirsem o kadar iyi oynuyorum

diğer silahlarıda awp gibi kullan , tek mermi atmaya çalış ve sadece kafaya ve boyun bölgesine nişan al...

Not : Cs aim oyunu değildir , akıl oyunudur.

eğer oranlamak gerekirse ;

Kısa Sürede Aim Geliştirmek (Yardım pls)

Aim geliştirmek istiyorsan halflife oynarak başla :)

neden diye sorarsan ; birincisi counterstrike'dan daha hızlı bir oyun , ani kararlar verip hızlı aim alıp hızlıca öldürmen lazım...adrenalin bol...

belli bir süre profesyonellerle half life oynadıktan sonra farkına varacaksınki , zıpladıktan sonra havada (ok) ile zum açıp adamı vurmaya başlamışsın...

aniden gördüğün birine nişan alıp vurmuşsun falan...

Counterstrike'a geçtikten sonra , oyun sana aşırı yavaş gelecek ve bazen ağır çekimde görmeye başlayacaksın çoğu şeyi (awp silahı için geçerlidir)

Otomatik silahında aim geliştirmek istersen , öncelikle aim-ak_colt haritasında karşına 1 kişiyi alıp sürekli savaşacaksın...colt ile ak47 arasındaki ince farkı çözmeye çalışacaksın...çok ince bir kırmızı çizgi vardır ak47 ile colt silahlarının arasında , bunu çözebilen mükemmele yakın otomatik silahları kullanabilir...

yukarıdaki evreyi geçtikten sonra basarak tarama stilini kapman lazım , her silaha göre değişir bu ve biraz tecrübe ister...mayalanmış olman lazım...
    internet üzerinde bu teknikleri öğreten birçok video mevcuttur , hatta SK 'ların sitesindede video anlatımlı tarama dersleri var...
    sana benden bir tüyo , oturup karşındaki düşmanı taradığın zaman asla crosshair'e(zum) bakma , herzaman mermi izlerini takip ederek yönlendir silahını....
    ayakta başla taramaya ve 2-3 mermi geçtikten sonra çömelerek taramaya devam et , emin ol 5. yada 6.mermi headshot gidecektir.

bunları başardıktan sonra ayak seslerini dinlemesini ve 1vs1 karşı karşıya kaldığında karşı tarafın silahından çıkan sesleri dinleyip mermileri sayman lazım ve buna göre bir strateji belirlemen lazım...bunu daha çok ileri seviyedeki profesyoneller uygular ve baya bir kafa ağrıtır oyundan sonra...
    oyunda teke tek kaldığın zaman ve çatışma içindeysen , karşı taraftan atılan mermileri iyi dinle ve kaç adet mermi çıktığını saymaya çalış....30'a yakın mermi olduğu zaman adamın üzerine ilerle yada yerini değiştirip adama aim alıp bekle...çıktığı an hs atarsın.
    Diğer birşey ise ayak sesleri , bu şekilde adamların yerlerini ve kaç kişi olduklarını tespit edebilirsin...

En son olarak Radar(kalabalık bir serverde iyi frag yapmak istiyorsan %50'si buna bağlıdır) , ilk olarak options'dan radar kısmıan geldikten sonra Solid seçeneğini seçeceksin , radarın arka fon rengi mat renk oluyor ve daha net görürsün...oradaki mavi noktalar senin adamların ve kırmızı nokta C4 oluyor(eğer terörsen) , radarı olabildiğince mükemmel kullanmayı öğren....radara bakarak bir haritada kaç kişi nereye gitti ve kaç kişi hangi bölgede öldüğünü tespit ederek düşmanın yerini anlayabilirsin ve ona göre bazı bölgelerden dikkat ederek çıkabilirsin...

Birde buda benim kullandığım bir yöntem ; oyun başında base'de biraz bekle ve giden oyuncuların nicklerine bak , hangisi nereye gitti yada ne tarafa gitti bunu aklında iyi şekilde tut...gözün arada bir yukarıda sağ üst köşede olsun kim öldü yada kim kimi öldürdü...mesela oyun başında dust2 terör base'de sağındaki oyuncunun nickine baktın ve Köftesuyu yazıyor ve bu kişi sağa doğru ilerled...neyse sen ortaya doğru ilerledin merdivende bekliyorsun , yukarı bir baktın Köftesuyu ölmüş...hemen aklına şu gelecek '' köftesuyu sağ tarafa gitmişti , ortada olmadığına göre uzundaydı ve o öldüğüne göre arkadan uzundaki kapıdan düşman geliyor...ya merdivende ilerleyeceğim , ya ortadan tünele atlayarak pusup adamları çaktırmadan indireceğim , yada merdivende bekleyerek ufak aradan gelene hs atacağım.

belli bir seviyeye geldikten sonra zaten ses dinlemeye gerek duymuyorsun public serverlerlarda(maç hariç) çünkü radar yeterince yardımcı oluyor

benim oynayışımı DH serverine takılan çoğu kişi bilir , açıkca söylemek gerekirse 6-7 aydır ses dinlemiyorum...mp3 dinlerken yada tv izlerken cs oynamak daha zevkli geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 23 Temmuz 2008; 4:26:34 >

• Giray Han yazdıklarının çoğuna katılıyorum ama bence beyin olmassa aim olmaz aim olmazsa beyin olmaz bi oyuncuda beyin + aim + maus - mauspad - head set olursa ozaman her şey tam olur

hm bide bi noktaya deyiniyim arkadas mermılerı say demiş doru bişeyede dıkkat et mesala catısma sırasında adam mermı degıstırıyor hemen atlama uzerıne r ye bastıkdan sonra q yaparak kolayca fake verebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meydey_3 -- 23 Temmuz 2008; 6:09:04 >
  • 1 takımda 1 beyin olsun yeter 4 aim oldumu tadından yenmez ama tabi 5 aim 5 beyin olması farklı olur csde çok sağlam kafa lazım zehir gibi zekilik lazım
  • vaay sk nın timde Türklerde var cod4

http://www.sk-gaming.com/teams/
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

vaay sk nın timde Türklerde var cod4

SK abartıldıgı kadar iyi bir takım degildir isim şohretidir bu kadar SK SK diye kafanizi doldurmayin
    Aynı şekilde spawn da diyebiliriz... MJE Zonic Neo Taz Carn f0rest cok daha iyi AİM sahip oyunculardir
    (Millet dünyanin en iyi clani sanar ama degildir)

1_MYM
    2_mTw (mTw birinci olcak yakında)
    3_fnatic
    4_SK dır
    Dünya ranklarında sıralama budur

Yani abartmayın ögrenin

• quote:

Orjinalden alıntı: Giray Han

oyun oynarken aklında herzaman şu olmalı ; tek bir mermim var , kafasından vurmam lazım başka biryerine ateş etmemeliyim yoksa ölürüm.

ben bu şekilde oynuyorum , bu söylediğimi zihnimde ne kadar kabullendirebilirsem o kadar iyi oynuyorum

diğer silahlarıda awp gibi kullan , tek mermi atmaya çalış ve sadece kafaya ve boyun bölgesine nişan al...

Not : Cs aim oyunu değildir , akıl oyunudur.

eğer oranlamak gerekirse ;

Kısa Sürede Aim Geliştirmek (Yardım pls)

Aim geliştirmek istiyorsan halflife oynarak başla :)

neden diye sorarsan ; birincisi counterstrike'dan daha hızlı bir oyun , ani kararlar verip hızlı aim alıp hızlıca öldürmen lazım...adrenalin bol...

belli bir süre profesyonellerle half life oynadıktan sonra farkına varacaksınki , zıpladıktan sonra havada (ok) ile zum açıp adamı vurmaya başlamışsın...

aniden gördüğün birine nişan alıp vurmuşsun falan...

Counterstrike'a geçtikten sonra , oyun sana aşırı yavaş gelecek ve bazen ağır çekimde görmeye başlayacaksın çoğu şeyi (awp silahı için geçerlidir)

Otomatik silahında aim geliştirmek istersen , öncelikle aim-ak_colt haritasında karşına 1 kişiyi alıp sürekli savaşacaksın...colt ile ak47 arasındaki ince farkı çözmeye çalışacaksın...çok ince bir kırmızı çizgi vardır ak47 ile colt silahlarının arasında , bunu çözebilen mükemmele yakın otomatik silahları kullanabilir...

yukarıdaki evreyi geçtikten sonra basarak tarama stilini kapman lazım , her silaha göre değişir bu ve biraz tecrübe ister...mayalanmış olman lazım...
    internet üzerinde bu teknikleri öğreten birçok video mevcuttur , hatta SK 'ların sitesindede video anlatımlı tarama dersleri var...
    sana benden bir tüyo , oturup karşındaki düşmanı taradığın zaman asla crosshair'e(zum) bakma , herzaman mermi izlerini takip ederek yönlendir silahını....
    ayakta başla taramaya ve 2-3 mermi geçtikten sonra çömelerek taramaya devam et , emin ol 5. yada 6.mermi headshot gidecektir.

bunları başardıktan sonra ayak seslerini dinlemesini ve 1vs1 karşı karşıya kaldığında karşı tarafın silahından çıkan sesleri dinleyip mermileri sayman lazım ve buna göre bir strateji belirlemen lazım...bunu daha çok ileri seviyedeki profesyoneller uygular ve baya bir kafa ağrıtır oyundan sonra...
    oyunda teke tek kaldığın zaman ve çatışma içindeysen , karşı taraftan atılan mermileri iyi dinle ve kaç adet mermi çıktığını saymaya çalış....30'a yakın mermi olduğu zaman adamın üzerine ilerle yada yerini değiştirip adama aim alıp bekle...çıktığı an hs atarsın.
    Diğer birşey ise ayak sesleri , bu şekilde adamların yerlerini ve kaç kişi olduklarını tespit edebilirsin...

En son olarak Radar(kalabalık bir serverde iyi frag yapmak istiyorsan %50'si buna bağlıdır) , ilk olarak options'dan radar kısmıan geldikten sonra Solid seçeneğini seçeceksin , radarın arka fon rengi mat renk oluyor ve daha net görürsün...oradaki mavi noktalar senin adamların ve kırmızı nokta C4 oluyor(eğer terörsen) , radarı olabildiğince mükemmel kullanmayı öğren....radara bakarak bir haritada kaç kişi nereye gitti ve kaç kişi hangi bölgede öldüğünü tespit ederek düşmanın yerini anlayabilirsin ve ona göre bazı bölgelerden dikkat ederek çıkabilirsin...

Birde buda benim kullandığım bir yöntem ; oyun başında base'de biraz bekle ve giden oyuncuların nicklerine bak , hangisi nereye gitti yada ne tarafa gitti bunu aklında iyi şekilde tut...gözün arada bir yukarıda sağ üst köşede olsun kim öldü yada kim kimi öldürdü...mesela oyun başında dust2 terör base'de sağındaki oyuncunun nickine baktın ve Köftesuyu yazıyor ve bu kişi sağa doğru ilerled...neyse sen ortaya doğru ilerledin merdivende bekliyorsun , yukarı bir baktın Köftesuyu ölmüş...hemen aklına şu gelecek '' köftesuyu sağ tarafa gitmişti , ortada olmadığına göre uzundaydı ve o öldüğüne göre arkadan uzundaki kapıdan düşman geliyor...ya merdivende ilerleyeceğim , ya ortadan tünele atlayarak pusup adamları çaktırmadan indireceğim , yada merdivende bekleyerek ufak aradan gelene hs atacağım.

belli bir seviyeye geldikten sonra zaten ses dinlemeye gerek duymuyorsun public serverlerlarda(maç hariç) çünkü radar yeterince yardımcı oluyor

benim oynayışımı DH serverine takılan çoğu kişi bilir , açıkca söylemek gerekirse 6-7 aydır ses dinlemiyorum..**** dinlerken yada tv izlerken cs oynamak daha zevkli geliyor

Radar konusunda kesinlikle katılıyorum.Mesala sonunda örnek vermissin su adam suraya gitti o öldü o zaman ordadır diye.Eger radarı cok iyi biliyorsa isme bile gerek yok cünkü adam ölünce radardan gidiyor.En gıcık oldugum seylerden biride radarı kullanmayı bilmeyip kendini iyi sananlardır.Mesala uzun gidiyorum walk ile radardan bakıyorum adam bana yaklasıyor.Bu ne demek arkadas bana yaklasıyor demek.Ama karsımdakı adam(%99) radar kullanmayı bılmedıgı ıcın hemen ates ediyor.Bu o adamın radar kullanmadıgını belirtir.Ben mesale ses duyunca hemen pusmam yada adamı beklemem radardan bakarım eger bizim elemansa zaten bisi olmaz ama radarda orda kimse yoksa o zaman düsmandır.Darkswordman falanda demis aim o kadar önemli degil.Yani alın bir demo izleyin sizin o yere göge sıgdıramadınız oyuncular ne kadar hs atıyor?Onlara bakacagına zeka kullamanlarına bakın.Mesaka fnatic clanın demosunu izliyordum.Tr ct basenın orda a2 ye flash atcak ordaki bir kutuya carptırarak a2 ye flash attı.Resmen flash yukarı cıktı yani dedim ki helal olsun dedim.Biz olsak azıcık ilerler flashı atarız oysaki adam gözükmeden attı.Mesala flash atmak da cok önemlidir.1 flash atarsın karsı teamın hepsi kör olur.2 flash atarsın kimse kör olmaz(yarı kör olur ama ekranı görür).Bunlar ince ayrıntılardır gercektende.Örnegin smoke.Smoke yeri geldigi zaman hg den fb den cok daha önemlidir ama cogu kisi bilmez cogu kisi sadece hg ve fb alır.En azından bunları bilenleri görmek beni mutlu eder cünkü cogu kisi bunları bilmez isterse dünyanın en iyi aimine sahip olsun.

• quote:

mousesports in takımındada türk var.(cs 1.6).Bu kadar abartma bence.İsi bildikten sonra istedigin takıma girersin.
  • tek mermi , hs zorunlulugu piskolojisi biraz yanlis bana göre. karsindaki hareketliyse onun basini kovalamakla kaybedicegn zaman sana çok şeye mal olabilir. silahlarin bazı tarama stilleri vardır. eger o stilleri alışkanlık edinebilirsen. tarayarak hs de atarsın. kaçanıda duranıda takır takır vurursun. üstelik karsi taraf tek degilse tarama ile öldürmesen bile canlarini azaltip takimina yardimci olmş olursun. ben dar koridorda 5 takım üyesinin 4ünü yedigmi bilirm maçta. :) bu nedenle taramayi alışkanlık edinin . (aim maplar kadar uzak mesafe dışında)
  • Beyler,bir arkadas bir ip vermis sadece kafadan vuruluyor gövdeden falan damage gitmiyor diye.O ip 1.5 de acaba 1.6 icin olanı var mı?hs serveri yani?
  • quote:

quote:

SK abartıldıgı kadar iyi bir takım degildir isim şohretidir bu kadar SK SK diye kafanizi doldurmayin
    Aynı şekilde spawn da diyebiliriz... MJE Zonic Neo Taz Carn f0rest cok daha iyi AİM sahip oyunculardir

1_MYM
    3_fnatic
    4_SK dır

Yani abartmayın ögrenin

kimse dünyanın en iyisi sanmaz o yüzden çok muhim bişiler sölemiş gibi kasılma bizde biliyoruz neyin ne oldugunu mym eskıden bole degıldı pgs takımının cogu uyesı su an mym bana kalırsa su an en ıyı takım mym olede kalıcak gibime geliyor yanlız roccatada cok dikkat edilmesi gereken bi clan son zamanlarda yukselısteler mibrde cok saglam hele cogu ama zannadersem css ye falan gecmelerı gundemde yada gectıler tam bı bılgım yok

• Ben abartmıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: meydey_3

quote:

quote:

1_MYM
    3_fnatic
    4_SK dır

Yani abartmayın ögrenin

kimse dünyanın en iyisi sanmaz o yüzden çok muhim bişiler sölemiş gibi kasılma bizde biliyoruz neyin ne oldugunu mym eskıden bole degıldı pgs takımının cogu uyesı su an mym bana kalırsa su an en ıyı takım mym olede kalıcak gibime geliyor yanlız roccatada cok dikkat edilmesi gereken bi clan son zamanlarda yukselısteler mibrde cok saglam hele cogu ama zannadersem css ye falan gecmelerı gundemde yada gectıler tam bı bılgım yok

Gecmediler bugun GameGune turnuvası var mibr oyunda şimdi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.