Şimdi Ara

KISA FİLM İÇİN KAMERAAA !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aynı başlıkta pek çok konuyla karşılaşmış olabilirsiniz. Ben de gezdim dolaştım fakat sorunuma bir türlü çözüm bulamadım. 2020'li yılların Ron Howard'ı, C.Nolan'ı olma konusunda ekibimle birlikte bayağı iddialıyız. Evet gözümüz pek kara. Ama tahmin edebileceğiniz gibi ekonomik durumlarımız pek iç açıcı değil. Ve hala kendimize ait bir kameramız yok

2500TL lik bütçemizle;

♦ FULL HD/60P(Slow motionlarda ve 24p'ye dönüşlerde daha yumuşak görüntüler elde edildiği için)
    ♦ Manuel Focus Bilezikli (Autofocus'ta da takibinin idare eder olmasını arzuluyoruz)
    ♦ Keskin, sinematik (renk ve arka plan fluluğu olarak) görüntüler verebilecek
    ♦ Harici mikrofon, ışık vs. bağlayabileceğimiz

bir kayıt cihazı arıyoruz.

Kayıt cihazı diyorum çünkü DSLR, Handycam, Blackmagic, CinemaPocket falan olabilir..

Sorunsallarımız:

• DSLR daha önce kullandım, gayet iyi sonuçlar verdiler fakat şu an fotoğrafa ihtiyacımız olmadığından parayı sadece video özelliğine verip niteliği arttırmak düşüncesindeyiz, bu yanlış bi düşünce mi ?

• Nikon 5300, Nikon D7100, Canon 70D gibi makineler gayet sorun çözücü fakat 5300 haricindekilerin rakamları uçuk ve burda da birinci sorunsal aklımızı kurcalıyor..

• Sony SLT makineler, renk ve autofocus'ta çok iyiler. (öreneğin A58) Fakat 60P çekebilen modellerinde rakamlar yine uçuyor.

• Handy modellerinde, Sony'nin projektör olayını abartması. Birçok güzel modelinde projektör kullanmış, boş özelliklere para vermek istemiyoruz. CX900 modeli projektörsüz ve kaliteli ama rakam yine uçuyor.

• En yakın olduğumuz model Panasonic HC-V750, fiyat-performans oranı iyi gibi gözüküyor. Fakat Sony'nin yanında buna güvenebilir miyiz ?

• Blackmagic, Cinema Pocket gibi ürünlere yönelmeli miyiz? Kaliteliler evet ama yabancılık çeker miyiz ?

Forumdaki ilgili büyüklerimizin ilgisini bekliyoruz...

Herkese Hayırlı Pazarlar

• Öncelikle 2500 lirayı görünce aklıma hemen d5300 geldi,sizde belirtmişsiniz zaten d5300'ü; bu fiyata alınmalı bence bu dslr.

Yazının devamındaki Panasonic hvc-750 iyidir fakat sinematik görüntü istediğinizi kendiniz belirtmişsiniz, takarsınız d5300'e uygun bi lens, mis gibi sinematik görüntü

Blackmagıc pocket camera da on numara olur fakat lens-aksesuarlar birlikte sizin bütçeyi ne yazik ki baya aşar, hatta d5300de aşıyor bütçeyi biraz,fakat ben yinede d5300 alınmalı diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.