Şimdi Ara

Kısa, Dolma Parmaklı Olmak Gitar Çalmayı Engeller mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.klasik gitar çalmaya başladım.parmaklarım çok kısa ve kalın.parmaklarımı 4 perdenin üstüne koyamıyorum.serçe parmağım yüzük parmağımı perdelerin ortasına basamıyorum.yani nerdeyse 4 parmağım 3 perdeye yetiyor anca üstteki 2 tele basmakta çok zorlanıyorum.birazda yamuk duruyorlar gitarda.yani yapısal bozukluk bile olabilir

bu durum gitar çalmama engel mi yoksa zamanla alışır mıyım?

• yani kesinlikle çalamazsın diye birşey yok ama biraz zorluk yaşayacağın kesin. eğer gerçekten azimliysen dene zamanla daha kolay çalmaya başlarsın.
  • bile korsun (yeter ki bilek olsun)
  • Tabikide değil , parmak uzunluğu bir avantajdır tabiki ama kısa parmaklı insanlarda çok rahat çalabilirler tabiki
  • 2 haftadır parmak egzersizi yapıyorum ama olmuyor.kısalık neysede çok kalın.bir de tırnaklarım içe dönük.kalınlığından dolayı çalamıyorum.mesela 2. tele tele basarken parmağım çok kalın olduğu için alttaki tele temas ediyor.alttaki telden ses gelmiyor.dimdik bastığım halde temaz ediyor.benim elimde olan bir şey değil.

bas gitarın telleri arasındaki boşluk fazla galiba.bass gitara mı başlasam? :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam tırnaklarım içe dönük.kalınlar bu yüzden.et fazla.:D mesela 2. tele basarken alttaki tele vurunca ses çıkmıyor.parmağım takıldığı için.dimdik bassam bile değiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :White:DeviL: -- 29 Mayıs 2010; 23:40:18 >
  • Çalarsın ama çok iyi çalamazsın zorlaştırır :D Yanlış anlamada parmakların gitar çalmamak için yapılmış gibi :D
    Ama yine çalarsın güzelce.
  • bkz: Asım Can GÜndüz. Adamın bi programında gitarı çaldığı (penayı tuttuğu) parmaklarınındaki kasların doğru düzgün çalışmadıüğını bunun da kesik yüzünden olduğunu dinlemiştim. Öyleki Asım Can lşişko dopçiğin biridir. Git izle heryerde onu. Dopçiklik hiçbişey için engel değil gitar üzerinde.
  • pamaklarını açtıktan sonra rahat bı sekılde calmaya baslarsın
    zaten asıl mesele parmak açmak
  • beyler elim 2 tele birden basıyor kalınlıktan. o nasıl düzelcek? parmaklarımı mı yontayım? :D
  • bişey olmaz ayak parmağıyla gitar çalanlar var
  • beyler çok engel oluyor.kalın olmasından değil de tırnaklarım içe dönük o yüzden parmaklarımın ucu çok çok kalın.bi tele basınca alttaki tele temas ediyor.off ya ne yapacağım

klasik çalmak istemiyorum.eğer çalabileceksem elektro almak istiyorum 1 hafta içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :White:DeviL:

2 haftadır parmak egzersizi yapıyorum ama olmuyor.kısalık neysede çok kalın.bir de tırnaklarım içe dönük.kalınlığından dolayı çalamıyorum.mesela 2. tele tele basarken parmağım çok kalın olduğu için alttaki tele temas ediyor.alttaki telden ses gelmiyor.dimdik bastığım halde temaz ediyor.benim elimde olan bir şey değil.

bas gitarın telleri arasındaki boşluk fazla galiba.bass gitara mı başlasam? :D

Bass gitara başlarsan kalın parmaklı olmanın avantajlarını görürsün. İlk başta zorlasa da zamanla hız ve perdelere basma tekniği konusunda daha da rahatlıyorsun. Hatta slap atarken parmakların acımıyor bile Bass zevklidir. Denemeni öneririm.

• ben elektro çalmak istiyorum

bas gitar öğrenmek için kaynak yok
  • çalabiliyor musun
  • Yngwee Malmsteen'in de toplu parmakları. Gel gör ki çalışı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.