Şimdi Ara

Kış Aylarında Kanatlı Hayvanların Beslenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kış aylarında kanatlı hayvanların beslenmeleri nasıl olmalıdır?

    Olumsuz hava şartları, yaşantımızı etkilemenin yanı sıra soğuk, don olaylarını da beraberinde hissettirmeye devam ediyor. Gündelik yaşamımızı etkileyen soğuk hava ise kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde gaga, ibiklerde, hayvan sularında donma olarak kendisini gösteriyor.

    Her türlü yaşam koşulunda ihtiyaçlarının karşılanması gereken kanatlı hayvanlarımızın bakımı için temiz ve her daim tüketebilecekleri suyu eksik etmememiz gerekirken, kendilerini kapalı kafesler ardına tıkmamak en doğrusu olacaktır. Hayvanların kapalı kafesler içerisine tıkılması onların strese girmesine neden olacaktır.

    Kışın hayvanlar kümes ve kafeslerde vakit geçireceğinden kafeslerin kontrol ve bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Temizlik, hayvanların bakımında olmazsa olmazları oluşturmaktadır. Oda sıcaklığını ayarlamak, temiz hava dengesini oluşturmak ve ızgara bakımı genel temizlik unsurlarının başlıcalarını oluşturmaktadır.

    Gerekli koşullarını sağladığımız kanatlı hayvanlarımızı soğuk havanın etkisi ile yiyecek ve içecek bulmak için kırsala inen canlılardan da uzak tutmalıyız.

    Kış dönemi soğuk hava şartlarını içermesine rağmen sağlıklı bir civciv yetiştirmek için en uygun dönemdir. Soğuk hava şartlarında bir araya gelerek gruplar halinde toplanan ve hareketleri azalan kanatlı hayvanların tüylerini kabarttıkları gözlenir. Ortam sıcaklığının düşük olması yem tüketimindeki artışı da beraberinde getirir.

    Beslenme noktasında ise kolay sindirilebilen besinlerin kullanılması gerekir. Tavuklar kış mevsiminde diğer mevsimlere nazaran çevrede çok fazla böcek, solucan, sinek vs. bulamazlar. Bu nedenle vücut tarafından üretilmediği için dışarıdan alınması gerekli proteinin eksikliğini çekerler. Soğuk hava nedeniyle enerji üretimi için de enerji verici besinlere ihtiyaç vardır.

    Kanatlı hayvanlarımızın beslenmesinde sindirilme derecesi yüksek olan mısır, mısır proteininden daha kaliteli buğday, aminoasitler bakımından mısırdan daha zengin olan arpa, besin maddeleri içeriği bakımından buğdaya benzeyen çavdar, proteinin biyolojik değeri bakımından diğer tahıl ürünleri ile uyum gösteren yulaf, hayvansal protein kaynağı ile desteklendiğinde iyi netice veren soya, sindirilebilme oranı yüzde 80’lerde olduğu için en çok aranılan ürünlerin başında gelen balık ununun tüketimi oldukça yarar sağlayacaktır.

    Yemler olarak; mısır, buğday, arpa, çavdar, yulaf, soya, balık ununun beslenme tablosunda önemli bir yeri vardır.

    (https://hedefkulucka.com/)


    Kış Aylarında Kanatlı Hayvanların Beslenmesi







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.