Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

Adamın çocuğu evlenirse başka da evi yoksa mecbur çıkar

Diğer türlü 10 sene bekler

Ama almadığı kirayı zammı mahkeme verip faiziyle alır

Adamın çocuğu ya da eşi oturacaksa tabi ki çıkmak zorunda kiracı.

• Kendisi taşınacak ise bildiğim kadarı ile ihtar çekebiliyorsun. Ama 3 yıl kiraya veremiyorsun bu durumda. Eğer kendisi oturacaksa sözleşme bitiminde çıkartabilirsiniz.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler fazlasıyla aydınlatıcı bilgiler.
    Asgari ücretli endeksli iyi fikirmiş bende emekli-memur maaş zammına endeksli olabilir mi diye düşünüyordum. Yıllık zam epey zarar ettiriyor şu zamanda
    6 aylık olayı iyiymiş. 6 ayda bir enflasyon oranında artışla yeniden 6 aylık kontrat yaparsın. tabii kiracılar 6 aylık kontrat imzalamak ister mi o da ayrı konu.
  • Kanunlar haklıyı değil kiracıyı koruyor. Vampir kiracılar var bir sürü. Arkadaşım, 3 aylık kira almadı, ek olarak taşınma masraflarını ödedi yeter ki çıksın diye. Pis herif 6 ay aidat ve yakıt parası da takmış.
    Ev kiralayan evine ortak gibi davranıyor.
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Tahliye taahhüdü için tarihe ne gerek var üstelik 3 yıl sonra sorun yaşıyorsan o zamana kadar zaten bir anlamı olmaz yazılan tarihin
  • Zamanında Allah razı olsun yerine teşekkür ederim demeyi bilseydi başınıza bunlar gelmezdi muhtemelen. İnsanlar en ufak şeylerden tanınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 17 Ağustos 2022; 14:15:45 >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

En güzeli asgari ücrete endekslemek. Herşeyin fiyatı asgari ücrete göre değişiyor , milletin geliride asgari ücrete göre.

hükümet dolarla euro ile sözleşme yapmayı yasaklamış fakat , başka bir değere göre yapmak yasak değil.

Sözleşmede kirayı TL ile belirleyip kendinizi kısıtılamaya gerek yok. Evinizin piyasa değerini belirleyin. Daha sonra asgari ücretin Yüzde kaçına denk geldiğini belirleyinç Sözleşmeyi buna göre yapın.

Sözleşmede kira bedeli net asgari ücretin şukadarına denktir. Ve asgari ücret zamlandığında kira bedeli aynen güncellenir diye madde ekleyin.

Kira sözleşmesi 6 aylık olsun. Ve taraflardan birisi fesih etmediği sürece 6aylık dönemler olarak otomatik yenilenir yazın.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

6 aylık olayı iyiymiş. 6 ayda bir enflasyon oranında artışla yeniden 6 aylık kontrat yaparsın. tabii kiracılar 6 aylık kontrat imzalamak ister mi o da ayrı konu.

6aylık sözleşmeyi istediğiniz gibi oluşturusunuz. Kira bedelini asgari ücrete endeskleyin , asgari ücret artıkça kira aynı oranda artar. Tefe tüfe ile uğraşmazsınız.

Evin kira bedeli diyelim 2750 TL ,net asgari ücret 5500 TL şuan. Asgari ücret seneye 6000 Tl olursa kira otomatik 3000 Tl olur. %50 oran ile , tabi bu oran sizin evin değerine göre değişir.

anadoluda 1000 liraya daire var , istanbulun lüks semtlerinde 15.000 lirayada kiralık daire var. (bağdat caddesi filan)

Ben evimi %40 oran karşılığından kiraladım.

Birtane daha var , zonguldakta onuda %33 oran ile ilana koydum. Kiralık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ağustos 2022; 12:20:48 >

• Fakirlere ev vermemek gerek kiracı bizim de sıkıntımız. Bankta uyusunlar.
  • august landmesser kullanıcısına yanıt
    Döner koyar kutuna
  • Hem ev sahibi hemde kiracı olarak şunu diyebilirim ki aynı yerde başka eviniz olmadığı zaman ben vesaire geçeceğim diyerek mahkeme ile çıkartabilirsiniz. Mahkemeye verseniz bile 6 aydan önce sonuç çıkmaz heleki şu dönemde mahkemelerin artan davalar nedeniyle tıkandığı söyleniyor.

Kiracı yerinde olsam sizin telefonları engeller kirayı ödemeye devam ederdim.

Size saçma gelecek ama belli bir miktar para verin çıkması için anlaşın.
    Bakın yukarıda benzer bir örnek var.

https://forum.donanimhaber.com/kiraciyi-evden-cikartma--153653122-3

Asarım keserim sıkarıma gerek yok boşu boşuna dert demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 17 Ağustos 2022; 12:29:30 >

• Kiracı evden çıksın diye zam yapmamak nasıl bir mantık 1000 liraya evde kalıyorum 2500 yerine diyor ev sahibi keriz zaten çıkaramaz diyodur şimdi

Kira borcu yoktur kesin tahliye davası açacaksınız her ne kadar haklı olsanız da sürer

evden çıkman için zam yapmadım diyip zamlı fiyattan hatta farkı iste böyle belirmiştim de enflasyon oranı maksdan alıp zam iste

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 17 Ağustos 2022; 12:32:27 >
  • Adam uyanığın tekiyse boşaltma kararı çıksa dahi mahkemede, temyize yollasa seneler alır boşaltması
  • Kontrat bitti ise cikarmak direkt hakkınız degil mi zaten bilmiyorum da
  • Kiracının yaptığı da hem etik degil hem de düzgün bir hukuk sistemi olsa direkt suc. Sanki ev kendi malıymış gibi çıkmam diye haksız şekilde diretenleri anlamiyorum. Resmen malını gasp ediyor. Hani sen çık yeni kiracı alacam zamli halde sana zam yapamıyorum dese ev sahibi anlarım da..
    Hem kontrat bitmiş hem kirana zam yapılmamış aylar öncesinden haber edilmiş. Tabi resmi bir kağıtla haber edilmesi gerekirdi öyle bir yasa olsaydi
  • Zam yapmayarak hatanın en büyüğünü siz yapmışsınız. Adamın çıkacağı varsa da çıkmak istemez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.