Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ona da itiraz ediliyor . direkt tak diye evden atamazlar.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

tak diye atmazlarsa küt diye atarlar.. Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor.  ben küt diye attırıyorum o kağıtla..

• Biz 4-5 ay kiralık ev aradık yok yok yok. En sonunda kirayı baya bi zamlı yaptık ta oturuyoruz. O da 1 yıl daha oturacağız sonra başka yere. Aslında kıllık yapsak yaparız ama adam haklı bizde haklıyız. Ev alalım diyoruz 2 milyon en basit daire o evin borcu bitmez kredi falan alsan hepten bitmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raunk kullanıcısına yanıt

kredi verilmiyor 500 bin gibi bişey veriyorlar . seçim önü bir ihtimal krediler açılır ama 2milyon kredi çekerek olacak iş değil . eyt falan boş beleş işlerle gündemi meşgul edeceklerine konut-kira sıkıntısını konuşsalar vatandaşa daha faydaları olur ama muhalefette o kafa yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 20 Ağustos 2022; 20:4:1 >
  • FyKy kullanıcısına yanıt

Hocam devlet bildigin uckagitcinin yaninda

Cidden insanin kiraci olasi geliyor bu devirde. Bildigin dolandiricilik yapsan bile devlet arkanda koruyor seni.

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkan yasada %25 sınır geldiği için dava açmanız saçma olacak, çünkü mahkeme %25 üstü karar veremeyecek diye düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Geçmişe dönük rayic farkı olayı çok farklı bir olay. Siz razı gelip oturmalarına izin verdikten sonra alabileceğiniz bişey yok.

• morphine84 M kullanıcısına yanıt
    Bu copy paste i nerden yapıştırdınız ? Doğruluğundan emin misiniz ? :)

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Copy paste ile arama Google araması yapabilirsiniz,

Doğrulundan emin miyim, birden fazla kaynak da aynı ifadeler geçince hemen hemen eminim, sizin neye dayanarak şüpheniz var ki ?

Bu videoda beğenilerde olduğu için çabuk buldum.

https://www.youtube.com/watch?v=oC2OzzTmlag&feature=youtu.be 3 dk civarı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Kassady

Hocam siz yukarıdaki kendinden gereksiz emin arkadaşa bakmayın.

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor.Av.Murat Tezcanyoutube
    "Konut kiraları bakımından, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ila (bu tarih dahil) 1-7-2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25'in altında kalması halinde, değişim oranı geçerlidir. Bu kural, 1 yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersizdir. Bu fıkra hükmü, 344'üncü maddenin ikinci fırkası uyarınca hakim tarafından verilecek kararlar bakımından da uygulanır." Bu düzenleme kapsamında kira artış oranına sınırlama getirildi. Kira artışlarına yüzde yirmi beşlik bir üst sınır getirildi. Ev sahipleri yenilenecek sözleşmelerde en fazla bir önceki kiranın yüzde 25'i kadar kira artışı yapabilecek. Yeni düzenlemenin kira tespit davalarına olan etkisine bakacak olursak; Öncelikle kira tespit davasını açıklamamız gerekirse, Kira tespit davası kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenme talepli bir davadır. Örneğin evininizi 2000 tlye kiraya verdiniz ve evin piyasası çok arttı ve evin kirası 9000 tlye çıktı. Bunun belirlenmesini dava ederek hakimden isteyebilirsiniz. Taraflar arasındaki kira sözleşmesi beş yıl altında ve kira bedelinin artışına ilişkin anlaşma belirlenmemiş ise mahkeme taşınmaz ve emsal değer durumuna göre kira artış oranı belirleyecektir. Beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda yeni uygulanacak kira bedeli hakim tarafından tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı, Kiralanın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutularak hakkaniyete uygun bir biçimde kira bedeli belirlenecektir. Mevcut bulunan bu kira tespit davaları yeni düzenlemeden etkilenmezler. Buradaki %25lik üst limit mevcut bulunan şuan ki kiracılara yöneliktir. 5 yılını doldurmamış olan kiracılar için yasadan sonra 1 Temmuz 2023’e kadar %25lik bir kira artış oranı söz konusudur. Ancak 5 senesini doldurmuş bir kiracı için her zaman ev sahibi mahkemeye başvurarak kira tespit davası açabilir. Bu kira tespit davasında ise %25lik üst sınır geçerli olmaz. Hakim hakkaniyet boranında bir artışa hükmedebilir. Bu artışta %25den fazla olabilir. Kısaca yeni düzenleme 5 yıllık süreden sonra açılacak kira tespit davalarını ne geçmişe dönük nede bundan sonraki dönemde etkilemez. Getirilen bu yeni düzenleme sadece konut kiralarına yöneliktir. İşyeri kiralarını kapsamaz. İlerdi bunun hakkında bir düzenleme olursa işyeri kiralarını da kapsayabilir fakat şuan da %25lik üst sınır sadece konut kiraları için geçerli olacaktır. Bu yeni yapılan düzenleme Türkiye’de ilk defa yapılan bir düzenleme değildir. Daha önce yürürlükte olan ve kira konusunu düzenleyen 6570 sayılı Kanun’a eklenen geçici 7. madde ile kira sözleşmelerinde kararlaştırılan kira paralarının 2000 yılında yıllık yüzde 25, 2001 yılında ise yıllık yüzde 10 oranında artırılabileceği öngörülmüştü. Bu düzenlemeler hakkında anayasa aykırılık iddiası bulunulmuş, Anayasa Mahkemesi iki farklı karar vermiştir. İlk olarak düzenleme 2000 yılında anayasa mahkemesine aykırılık iddiasıyla gündeme gelmiştir. Anayasa Mahkemesi söz konusu düzenlemeyi incelemiş ve anayasaya aykırı olmadığına karar vermiştir. Anayasa mahkemesi bu kararında toplumsal barış ve kiracı/kiralayan ilişkilerinin düzenlenmesi böylece toplumun hak ettiği yaşam seviyesine kavuşmasının, gelir dağılımının düzeltilmesi ve yoksullukla mücadelenin anayasanın 2. Maddesinde belirtilen sosyal devlet ilkesinin gereği olduğunun altını çizmiştir. 2001 yılındaki karara bakarsak burada tam tersi bir karar verilmiş yapılan düzenleme anayasaya aykırı bulunarak iptal konusu olmuştur. 2001 yılındaki gündemde ise hükmün devamında belirtilen “2001 yılında ise yıllık % 10 oranında artırılabilir.” İbaresi iptal edilmiştir. Sebebi ise, o dönemde var olan ekonomik kriz ile oluşan fiyat artışlarının, kira artış oranında belirtilen %10 oranının çok altında kalmasıdır. Bu karardan çıkan sonuca göre, kira artışlarının %10 ile sınırlandırılması mülkiyet hakkının özüne dokunan ölçüsüz bir düzenleme olduğudur. Anayasa mahkemesi 2001 yılındaki iptal kararındaki gerekçesinde Türkiye’de kiraların tüketici fiyat endeksi içindeki oranının yüksek olduğu, bunun hak ve adaletin gerçekleşmesini engelleyen önemli faktörlerin başında geldiğini söylemiştir. 2022 yılına baktığımızda da mayıs ayı itibariyle yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 73,50, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 132.16'dır. Bu duruma göre kiraların üst sınırının yüzde 25 ile sınırlandırılması ölçülülük ilkesi bakımından tartışmaya yol açabilir. Bu yeni düzenleme için daha başvurulmamışta olup anayasa mahkemesine başvuruda da bulunabilir. #kira #kirabedeli #kiracı
    https://www.youtube.com/watch?t=375&v=gJe_TAxApUU&feature=youtu.be

İsterseniz 4:30 civarıda bizim konu başlıyor..

Teşekkürler, davayı açmaya karar verdiniz mi hocam? İrtibatta kalalım. Ben ihtar çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 21 Ağustos 2022; 10:13:8 >
  • Bu arada konuda o kadar faydalı bilgi birikmiş ki. Muazzam gerçekten :)

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Bizimkilerin maalesef bazı sağlık sorunları var, onlardan henüz vakit bulamadım, kısmetse Çarşamba günü bir civardaki kiralara bakmak için o tarafa geçeceğim.

14 Ekim yeni kira dönemi başlangıcı işte en geç Eylül'ün ilk haftasına kadar ihtar çekmiş olurum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    İnternetteki yorumlar yerine çıkan kanunu açıp okusanız çok daha iyi anlamanız mümkün. 1-5 sene arası kiracılar içindir diye bir ibare yok bu yüzden bu söylediğiniz ve yorumlayanların çoğu yanlış yorumlamış bence.

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor.

ihtar tarihini geçirmeden işlemlere başlayın

aynı şeyler benim de başıma geldi abi ihtar çekme tamam adam gibi evden çıkacağım bak çıkmam vs diyorsan gidip avukat tutup dava açacağım dedim yok abi bunlara gerek yok dedi

çakal ev bakıyor sözde kontrat yenileme zamanı geldi ee ben ev arıyorum kiraya zam yapamam nasıl olacak dedim öyle işte dedi

evden çıkınca gerisine bakacağız artık

ev sahibi arkadaşlar kiracının gözünün yaşına bakmayın kiraya vermeden önce senet tahliye taahütnamesi ne gerekirse sözleşmeye özel madde koyun ilk başta kuzu gibi olanlar sonra dan çakal a dönüşüyor

haa zam yapalım dedim 2 katına çıkaralım da demedim kanunun dediğini istiyorum ama suçlu ben oluyorum

kiracının kanını emmeye çalışan ev sahiplerine gerçekten kızmıyorum hatta hoşuma gidiyor helal olsun adam kiraya 3 katı zam yapmış kiracı gık diyemiyor bunu kendi gözümle gördüm

işin içinde para varsa vicdanınızın sesini dinlemeyin ben dinledim mağdur oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 21 Ağustos 2022; 11:45:7 >

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt

haklısın acıma kiracıya gelir konar evine demisler.. taahhütname almadan kiraya vermem.. ben ağırlrıklı olarak kiralarla geciniyorum bu yüzden olayı her zaman sağlama alırım.. zaten evi barkı olmayan adam dünyada malı mülkü olmayan adamdır böylelerine kız bile vermiyorlar sen 2 - 10 milyarlık evi veriyorsun tabii ki sağlama alıp vereceksin.. yine bile güvenilmez fakat parayı da faizde eritmek olmaz o yüzden böyle tiplerle muhatap olmak mecburiyetinde kalıyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 21 Ağustos 2022; 11:58:57 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

ya hocam, gönderdiğiniz ekran kaydının son cümlesini de okumadınız.

bir önceki videoda attığım yerden itibaren izler misiniz.

yeni yasa

344. madde

o sahısla tartısmanızı tavsiye etmem.. bir seyler bir seyler yazıp duruyor fakat yazdıgı seyler bir yere varmıyor..

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt

14 ekim yeni kira başlangıcı , en kötü eylülün ilk haftası ihtarname yi göndermeye çalışacağım.

Ya hocam o kadar haklısınız ki, bizimkilerin farklı bir dairesinden örnek vereyim.

Bir kiracı kızını okuttuğu için babam konu eğitimse bizim de katkımız olsun diyerek, ilk başka emsalin biraz altında kiraya vermiş , 4 sene boyunca hiç zam yapmamış. Adamlar 5.seneye girerken evi almak istediklerini söylemişler üstüne üstlük aynı sitede kendi daireleri de varmış.

sonraki kiracı ise yeni evli genç bir çift , bayan da babamın hemşerisi olunca eski kiracının çıktığı rakamdan vermiş. Bunlar bir kaç ay kira ve aidat borcu takmış ama allahtan çıkmışlar.

en son kiracıya babamın kanı ısınıyor 2020 de aynı sitede aynı emlakçıda 2750 ye ilan varken ( hatta bu giriş katıymış ) 1400 e veriyor. Pandemi süresince 6-7 ay ödememişler babam bir kez olsun telefon açmadım diyor. Bu sene haziran sonunda telefonda 2700-3000 e anlaşmalarına rağmen yeni yasa çıkınca 2000 yatırmışlar.Telefonda tartışma olmuş sanırım.

Farklı bir ilde en son aralık ayında kira alınan bir dairede var. saçma gelecek ama bu o kadar canımı sıkmıyor. Çünkü bu adam geç yatırırdı ama yatırırdı.4 katlı aile apartmanını komple kiraladı, en üstte kendisi ailesi ile oturuyormuş. Alt katlarda dükkanmış. Yani yok, bilmiyorum ne diyebilirsin ki adama , elektrik dayımın üstüneymiş . 2 bin tl haciz gelmiş, ödemiş. Yani düşününce ticari bir işletmeye 2000 tl fatura geliyorsa bu adam hiç iş yapamıyor. Bununla dayım ilgileniyor ama bana sorsalar ailesi ile oturduğu katta dursunlar, alt katları boşaltsınlar diyebilirim en fazla.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.