Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
6
Favori
22.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ufak bir ayrıntı, düşük kira ile oturamaz tam tersine yasal süre sonunda bölgedeki emsal kira kadar kira öder kaç ay kaldı ise üstüne mahkeme avukat v.b öder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

bu konuyu biraz daha acabilirmisiniz.

farz et ki kiraci 3 bin tl kira ödüyor , ancak bölgede ki emsal kira bedeli 7000 , tahliye davasi 1.5 yil surdu toplamda ve kiraciya tahliye karari cikartildi.

bu durumda , o 1.5 yil mahkeme süreci icin kiraci 3 bin degilde , 7 bin tl kira mi ödemesi gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 19:23:27 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

E yani, zira siz varolmayan bir sözleşme ile oturmaya devam etmiş oluyorsuniz, yeni ev sahibi doğal olarak emsal bedeli isteyecektir 6 ay sonrası için,

Allah sizden razi olsun bu konuyu kesinlikle avukatim ile konusacam. Bizde kira sözlesmesi bir kac ay sonra sona eriyor ve devami gelmeyecek dedim kiraciya. Bu durumda dediginiz gibi kira sözlesmenin bitmesi ile varolmayan bir sözlesme ile oturmaya devam etmis oluyor haklisiniz. sonucta kira sözlesmenin sonu ile direk tahliye dava baslatilacak.

6 ay sonrasi derken? siz belirsiz kira sözlesme hakkinda bahsederek 6 ay bekleme süresinden bahsediyorsunuz herhalde. bizde ki kiraci belirli süreli anlasmamiz var. bir kac ay sonra direk dava baslatilacaktir. ihtarname göndermemize dahi gerek yok bu durumda.

ancak bu emsal kira bedeli olayi cok önemlidir. bunu avukatim ile konusacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 19:32:46 >

Evi aldığınızda kiracının ev bulabilmesi için 6 ay verilir, O 6 ayda eski sözleşme kadar ödeniyor zira o bir hak. Sonrası haksız,

peki benim durumda nasil oluyor , ev zaten benim 10 yildir:

kiraci ile yeni kira anlasmasi yapildi. bu yil haziranda sona eriyor kontrat. haziranda sona erdikten sonra direk dava acacam tahliye davasi. kontratin devam ettirmeyecegimi cikmalarini söyledim.

bu durumda dava sürecinde emsal kirayimi ödemesi gerekiyor kiraci yoksa zaten ödedigi kirayi devam mi ödemesi gerekiyor? sonucta kira sözlesmesi haziran ile sona eriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 20:8:57 >

Yeni kontrat yaptıysanız kiracıya ihtiyacınız yoksa eve 10 yıl çıkaramaz 5 yılda kirada hu sene yüzde 25 sonrasında enflasyon oranı dışında zam yapamazsınız,

Bu ev alanlar içi geçerli.

biz ihtiyac sebebi ile kontrat bitim tarihinde dava acacagiz. tek evimiz oldugundan dolayi ve kendi evimizde kalmak istedigimizden dolayi cikmalarini istiyoruz. ihtiyac sebebi ile tahliye davasi.

TBK 352 Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.

Evi alan kişi tüm anlaşmaları kabul ederek satın almış olur. Bu nedenle kiracının eski ev sahibiyle yaptığı anlaşma devam eder.

Tıpkı bir işletmeyi satın aldığınızda tüm anlaşmaları, alacak vereceklerini, borç ve yükümlülüklerini üstlendiğiniz gibi.

Bu nedenle ev el değiştirince kiracı çıkmak zorunda olmadığı gibi kira bedelini güncellemek zorunda da değil. Eski anlaşma aynen devam eder. İhtarnameden 6 ay sonra yeni ev sahibi evi boşaltma davası açabilir. Burada da eve ihtiyacı olduğunu kanıtlamak zorundadır.

Durum bu.

Ev sahibi, ev almanın ve kiraya vermenin bir yatırım olduğunu bilerek hareket etmesi gerekli. Her yatırım gibi bunun da riskleri var. Yaptığınız anlaşmalar laf olsun diye yapılmıyor, bunların kanunda bir karşılığı var. Ticaret yaparken anlaşmadan caymakla aynı şey.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sallama. Bilmediğin konularda konuşma.

• sertosman S kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın açık bir cevap değil. Açık bir şekilde cevapladığınızda tekrar konuşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 6 Şubat 2023; 20:30:10 >
  • matmma M kullanıcısına yanıt

Dediğiniz doğruda 6 ay için dogru. Sonrasında kiracı davayı kaybettiğinde aynen bunu isteyebiliyorlar zira ortada bir kayıp var. kanunun yeni ev sahibine verdiği bir hak var ortada. Kiracı açıkça kötü niyetli oluyor.

Bu durumda kontrat devam ediyor, kiracı mahkeme masraflarını öder en fazla,

anladim o zaman kira cogaltma meselesi benim durumumda gecerli degildir. tskrler.

• Aynen yeni ev alanlar için bile uzun süreç.

• Burada kiracilarda artik ne yazik ki masum degil. Artik ev sahibi olsun bitsin goygoyu yerini kiraciyada birakti.

arkadasim ev satin aldi icinde kiraci vardi. Kolilemisti cikicam edicem tak ev satilinca cikmadi. Arkadasim kapida kaldi. 2 ay ev aradi zar zor basini soktu coluk cocukla.

yani kiraci malina coktu. Hicbir seyde yapamiyorsun.

suc burada devletin.

• alvarez kullanıcısına yanıt

kiracinin cikmasi icin dava acmistir herhalde? kiracilar ile ugrasilmaz. kiracili ev hic satin alinmaz. veya 1-2 yil mahkeme ile ugrasiririm diyeceksin ozaman belki olabilir. ki bunu kimse istemez.

hic birsey yapamiyorsun yerine , dava acip 1-2 yil bekleyerek cikartabilirsin ancak desen daha uygun.

ev sahiplerine verilen hukuki küvvet daha fazla olmasi gerekiyor. ki davalar olmasin bosuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 22:16:12 >

Kiracının parasının olup olmaması ile İstinaf ya da yargıtayın uzamasının ne alakası var?

istinafa ya da yargıtaya başvurmak çok bir para değil..

sonra avukat tutup tutmamak insanın kendisine kalmış, ağzı iyi laf yapan birinin zaten avukata ihtiyacı yok..

adam çatır çatır hem İstinaf hem de Yargıtay sürecinde sana enflasyon oranında kirasını öder, dava yargıtaydan da son karar çıkana kadar bekler sonra da Volta olur gider..

sende ardından bakar kalırsın, bir kuruşta tahsil edemezsin..

ayrıca tamamen sallamasyon konuşuyorsun, maaşına el koyarmış, banka hesabına el koyarmış  

hadi diyelim mahkeme yolu ile maaşına haciz koydurdun, oda ancak 4/1’ini alabilirsin her ay..

hoş maaşa haciz koyduracağın da muamma düşük ihtimal..

denemesi bedava hodri meydan…

• İşte işin en üzücü kısmıda burası amacım bu olayı ticaret olarak görmek ve kiracıyı mağdur etmek değil. Ben 34 yıl kirada oturdum ve bu hissi iyi biliyorum fakat şartlar insanları önlem almaya itiyor, şöyle ki ben tahliye taahhütnamesi almıştım ama kira ödemede problem olursa diye tedbir amaçlı almıştım bozuk olan düzenin sistemin ihalesini kiracıya yıkmak için değil.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.