Şimdi Ara

Kiracı - ev sahibi arasındaki bir mesele

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim arkadaşlarım, 2010 yılında şu an oturduğumuz eve iki arkadaş ev sahibiyle kira kontratı yapıp oturmaya başlıyorlar. Her sene kontrat yenileniyor fakat kontratın tek nüshası ev sahibinde.. Bu sene de kontrat yenilerken ev sahibi "Kontratı sadece kira beyannamesine gerekirse diye alıyorum" dedi ve bize bir nüsha çıkartmamış biz de çok önemsemediğimizden o gün örnek istemedik çünkü evde 3.yılımız ve en küçük bir sorun yaşanmadı.

Bir ay önce doğalgaz firmasından yetkililer geldi ve baca sisteminden hermetik kombiye geçilmezse gazı keseceklerini söylediler ve dün de gazı kestiler.

Ev sahibine bu konuyu anlattığımızda, en azından sıcak su için elektrikli şohbenlerden alalım dedik onu da ben karışmam giderken sökün beğenmiosanız da çıkın gidin evden dedi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İşin açıkçası bu adam kombi yapma işine gelmiyor. Bildiğim kadarıyla 2012 - 2013 yani bu seneyle ilgili yazılı kontrat bizim elimizde olmasa da bizi 2 ay içinde bu evden çıkaramaz. Bildiğim kadarıyla söz de kontratla eşdeğer.
    Şimdi biz elektrikli şohben alsak su için, faturayı da elimizde bulundursak ev sahibi bu şohbenin ücretini ödemekle yükümlü mü yoksa tamamen aramızdaki meseleye kalmış birşey mi ?

Umarım derdimi anlatabilmişimdir yardımcı olursanız sevinirim.

• Sizin keyfinize göre seçip aldığınız bir şeyi ödemeyi neden zorla kabul etmek zorunda olsun?
  • Hocam aslında bunu hukuk forumlarına sorsanız daha çabuk ve net bilgiler alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

Sizin keyfinize göre seçip aldığınız bir şeyi ödemeyi neden zorla kabul etmek zorunda olsun?

Evde doğalgazın kesilmiş olması ve sıcak su kullanmak istememiz keyfi bir durum mudur acaba ?
  • quote:

Sizin keyfinize göre seçip aldığınız bir şeyi ödemeyi neden zorla kabul etmek zorunda olsun?

o mantıkla o alınacak olan şofbeni kiracı değil evsahibi seçse sorun yok ozaman?

yani burda sorun kiracının ev sahibine: "senin seçtiğin şofben değil illa benim seçtiğim şofben alınacak" demesi değil. burda mesele kiracının zorunlu bir ihtiyaç olan "sıcak su"dan mahrum kalmış olması ve buna çözüm istemesi, ki bu da ev sahibini gayet de ilgilendirir.
  • hocam hukukçulara sorarsan daha net olur ama bildiğim kadarıyla bu tarz durumlarda ev sahibine ihtar çektirip yine yapmazsa mahkemeye bile verebilirsin.

ha kontrat nushası yok demişsin, çok da önemli değil, çünkü eski kontrat nüshası sizde var bildiğim kadarıyla, ve eğer eski kontrat bitiminden bir ay sonrasına kadar mıytdı neydi taraflardan biri diğerine ihtar çekmemişse eski kontrat devam ediyo sayılıyo.
  • Siz hiç elektrkli şohben almayla uğraşmayın direk ev sahibi ile konuşun kombiyi değiştirsin çünkü daha havalar ısınmadı ki ısınsa bile onu değiştirmesi gerek dersiniz ben bu evi kiralarken doğalgazı var die kiraladım he bu arada size evden çıkarmak isterse sözleşmeniz var unutmayın ve o sözlemeşmenin yani kontratın fotokopisini muhakkat alınıız..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: möööö

quote:

o mantıkla o alınacak olan şofbeni kiracı değil evsahibi seçse sorun yok ozaman?

yani burda sorun kiracının ev sahibine: "senin seçtiğin şofben değil illa benim seçtiğim şofben alınacak" demesi değil. burda mesele kiracının zorunlu bir ihtiyaç olan "sıcak su"dan mahrum kalmış olması ve buna çözüm istemesi, ki bu da ev sahibini gayet de ilgilendirir.

ev sahibi seçse tabii ki sorun yok. o zaman anlaşmışlar demektir.

hem sorun budur demiş miyim ki ben? başlıkta sorulan sorulardan birine cevap vermişim ve eğer gidip keyfine göre bir şey alıp faturayı yollarsa, sorun haline gelebilir. aylar, yıllar süren mahkeme olup da ev sahibi almak zorunda kalsa bile, ben o markayı/modeli almıycaktım, bunu alıcaktım, sök onu bunu takıcaz, evime ne takacağıma, neye para ödeyeceğime ben karar veririm diyebilir bu defa.

yazılanı kavrama yeteneğine sahip olmayanlar, mesajımdan alıntılayıp çarpık yorumlar yapmasın!..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: möööö

quote:

ev sahibi seçse tabii ki sorun yok. o zaman anlaşmışlar demektir.

hem sorun budur demiş miyim ki ben? başlıkta sorulan sorulardan birine cevap vermişim ve eğer gidip keyfine göre bir şey alıp faturayı yollarsa, sorun haline gelebilir. aylar, yıllar süren mahkeme olup da ev sahibi almak zorunda kalsa bile, ben o markayı/modeli almıycaktım, bunu alıcaktım, sök onu bunu takıcaz, evime ne takacağıma, neye para ödeyeceğime ben karar veririm diyebilir bu defa.

yazılanı kavrama yeteneğine sahip olmayanlar, mesajımdan alıntılayıp çarpık yorumlar yapmasın!..

hocam adamın yazıda açıkça söylemiş evsahibinin ne kombi işine nede şofben işine hiçbir şekilde yanaşmadığı. yani adamın sorununun şofben markası-modeli olmadığı açık. adam bu sıcak su meselesi çözülsün de nasıl çözülürse çözülsün diye yakınıyo. çünkü evsahibi hiçbir çözüme yanaşmıyomuş (buna şofbeni kendi seçmesi de dahil)

senin mesajı okuyunca bunlar anlaşılmıyo, sen evsahibi şofbeni kendi seçse sorun yok diyosun ama böyle bişey yok, adam kendi de seçse gene sorun yapıyo. yoksa anlama sıkıntım olduğunu düşünmüyorum. herneyse salla önemli değil.

• bu işler hukuki okuryazarlık gerektirir . bir avukata danışırsanız size en sağlıklı bilgiyi verir tabi danışmanlık ücretinide gözden çıkaracaksınız.
  • kafası güzel herhalde.sen bir daha oku konuyu ufaklık
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

kafası güzel herhalde.sen bir daha oku konuyu ufaklık

bence terbiyeni takın ve haddini bilerek konuş. küstahlık yapan zekası düşük çocukları sevmem. babanın abi diyeceği yaşta olabilirim.

klavye arkasından boş konuştuğun kadar cesaretin ve o kadar paran varsa çıkalım güvenilir birine 10 ar bin lira ve yaşı küçük olan büyük olana versin. ya da kaybol git, terbiyesizliğin alemi yok!..
  • Eğer kira kontratınızda doğalgaz yazılı ise ev sahibi doğalgazı çalışır hale getirmek zorunda. Arızasını yaptırmak zorunda.

Şofben aldırmaya hiçbir şekilde hakkınız yok. Kabul ederse ayrı. Ama Doğalgazı yaptırtacaksınız.
    Gerekirse noterden yazı gönderin, doğalgazı yaptırmazsa siz yaptırıp kiradan düşeceğinize dair.

Bir avukata veya hukuk forumlarına sormanızı tavsiye ederim.

Başta da dediğim gibi, kontratta ne yazılı ise ev sahibi onları çalıır hale getirmekle yükümlü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombi , doğalgaz elektrik su gibi işler evin demirbaşı sayılır ve ev sahibi sorunu çözmekle mükelleftir.
  • kontratta yazmıyorsa bozuk kombiyi bile yaptırmaz çünkü bura türkiye. herşey tüketici aleyhine.

mesela rusya'da kiralık evin eletrik ve doğalgaz ücretini ev sahibi karşılamak zorunda. ne kadar güzel değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.