Şimdi Ara

Kira Feshi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, üniversite için geldiğim şehirde bir aparta yerleştim.Aslında apart sayılmaz bir evi 3 farklı kişiye kiralıyor.Burada normalde kiralar 1250-1300tl. Ama biz 3 kişi ayrı ayrı 700 er tl veriyoruz.+ 700tl depozito. Elektrik ve su üzerimize değil ev sahibinin üzerine yinede biz ödüyoruz. Ev gereğinden pahalı ve min. 10 aylık sözleşme yapıyor adam.
    Biz de başka ev yok diye mecburen burayı tutmuştuk.Her neyse ben önlisans okuyorum ocak ayında buradan farklı bir üniversiteye aksilik olmazsa geçiş yapıcam.5 aylık kira ödedikten sonra geçiş yapınca 5 aylık kira kalıyor ve ben burada oturmayacağım için fesh etmek istiyorum. Kira sözleşmesi harici bir şey imzalamadım senet vs. yok.

Ayrıca kira sözleşmesinde eve kimseyi getiremezsiniz yada köpek besleyemessiniz gibi bir şey yazmıyor. Ev sahibi yatılı kimseyi sokamazsınız diyor , köpeğe de izin vermiyor.Eğer eve birilerini getirip + köpek alırsam kavgalı olursam ev sahibiyle evden cıkartabılır mı

Ve eğer evden cıkarsam kirayı ödemezsem mahkemeye vs. verse kaç ay ödememe hakkım olur ? o 5 ayın parasını vermek istemiyorum.

Kısaca: oturmadığım süreçte (5 ay ) kira vermek istemediğim için sözleşmeyi iptal etmek istiyorum, yasal haklarım neler ? Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aisciyiz Ezhelden -- 7 Ekim 2019; 1:14:30 >

• NORMALDE

2. Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi
    MADDE 325- Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri
    verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya
    verilebileceği makul bir süre için devam eder. Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya
    verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini devralmaya hazır
    yeni bir kiracı bulması hâlinde, kiracının kira sözleşmesinden doğan borçları sona erer.

Sözleşmede hayvan besleme ile ilgili hüküm yoksa köpek beslemeye izin verilmemesi gerekçesi ile şu yola başvurulabilir.

III. Olağanüstü fesih
    1. Önemli sebepler
    MADDE 331- Taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle
    getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi yasal fesih bildirim süresine uyarak her
    zaman feshedebilir.
    Hâkim, durum ve koşulları göz önünde tutarak, olağanüstü fesih bildiriminin parasal
    sonuçlarını karara bağlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİRA ÖDEMEDEN KAÇAN KİRACI
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.