Televizyon almaya niyetlendim, 1-2 haftadırda araştırıyorum, tavsiyeler alıyorum vs.vs. daha 2 gün evvel alacağım tv yi belirlemiştim, anlıycağınız pusuya yatmıştım. Bugünse silbaş yaptım, nedeni ise size anlatayım,,,
3-4 gün evvel izmir çiğli kipaya gittim, netten seçtiğim tv lere bakmak için, yaklaşık 1 saat sadece görüntülere baktım, yakından, uzaktan, açılı, düz vs.vs. Sonuç, ya hepsi çok iyi idi yada hepsi çok kötü, görüntü kalitesinde bir fark göremedim. Mademki fark yok, bir modeli belirleyip döndüm evime,,,
Bugün ise, izmir carrefour mağzasına öğlesine gittik, beyaz eşya vs. bakmaya, gelmişken tvlerede baktım. Kipadakinin aksine, her televizyon ayrı telden çalıyordu bu defa, görüntü farklılıkları bariz belli idi, kipada beyendiğim televizyon carrfourda berbat gösteriyordu, en iyi görüntü ise, marka vermiğcem ama eski teknoloji lcd bir televizyonda idi. Beyaz tam beyaz, siyah tam siyah, çözünürlük vs.vs.
Tepem attı :) açıkçası, iki satış merkezinde bu denli fark olması, bana güvensizlik duygusu depoladı,
Kipadaki görüntülere mi inanayım :) yada carrefourda ki görüntülere mi :)
Son olarak, kendimi bildim bileli televizyonda çoğınlukla analog yayın izliyorum, uzun bir sürede bu devam edicek (lig tv, dsmart vs.vs. üyeliğine sahip olamıycam) 2d görüntü çok ama çok önemli benim için. Usb ile netten indirdiğim filmleride artık yeni alacağım tv de izlemek gibi bir planım var. 3d değil, sadece 2d önemli yine bundada. Belki oyunda oynarım afaki bu kısım. Tv nin sessiz olması ve teknik servisi de kriterlerim arasında. 2000 civarında bütçe ayırdım, kısmet bakalım hangi televizyonu alacağım,,,