Şimdi Ara

Kingston Ram 2400 MHz de Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var:
    Anakartım: Gigabyte F2A88XM-DS2 AMD A88X DDR3 2400MHz(OC)
    Ram: Kingston HyperX Beast 8GB(2x4GB) DDR3 2400MHz

Ramler ilk 1600 MHz de çalışıyordu. Easytune programı ile Ram frekans değerini 2400 yapıp pc restart ettiğinde mavi ekran vermeye başladı. Düzensiz olarak 5 6 kere mavi ekran aldıktan sonra (bazen login olmadan bazen olduktan sonra tarayıcı açınca veriyordu) zor da olsa 2133 MHz e çekmeyi başardım. Ondan sonra böyle bi problem olmadı. Ancak ben ramlerimi 2400 MHz de kullanmak istiyorum ki zaten ürün açıklamasında çalışma frekans aralığı da 1600-2400 MHz yazıyor. Sizce sorun ne olabilir, nasıl çözülebilir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• 2400 yaptığında default voltaj 1.5v'u 1.65v yapıyor musun?yapmıyorsan mavi ekran normaldir.programla voltaj veremeyebilirsin o yüzden biostan ver.
  • Onu ben yapmadım ama program yapar mı bilmiyorum akşam bi kontrol edeyim. Bir de pc boot olunca açılana kadar görüntü ve yazılarda kaymalar oluyor. Biosta yazılar zor okunuyor o yüzden oradan yapamadım bunun nedeni ile ilgili bi fikrin var mıdır? (Windows 64 bit)
  • 2400 yapıp diyelim mavi ekran olduktan sonra mı biostan yazılar zor okunuyor?ram oc'li oluyorsa böyle şeyler olabilir biosa girip default ayarları yükleyebilir ya da ramleri 1333 yapabilirsin.voltajı da 1.65v ayarladıktan sonra programla 2400 yapabilirsin.eğer her şekilde bios yazılarını okuyamıyorsan anakartın kitapçığına bir bak bir jumper ya da iki tane demir olabilir reset to default bios şeklinde.o iki demire para değdirmen gerekiyor bios sıfırlanıyor eğer o şekildeyse.
  • Windowsu yüklediğimden beri yazılar bu şekilde. Dediğin şeyi bi araştırıcam ama windows başlatılırken çıkan windows çubuğu ve windows yazısı da bozuk görünüyo onun bios la bi ilgisi var mıdır? Windows yüklendikten sonra görüntü normale dönüyor.
  • dediğim bios reset işini yapmaya çalış windowsa da format atabilirsin bios oc'li değilken.windowsa girince belki o oc yaptığın program devreye giriyordur o yüzden normale dönüyordur.
  • Aslında bu OC programını, bios ta yazılar okunmadığı için kurdum. Yani o programın yaptığı birşey değil. Yine de bios reset atmayı deneyim ama windowsa format atmayı son çare olarak düşünüyorum. Windows açılınca onboard ekran kartımın (AMD A10 serisi APU) driverı (CCC) devreye giriyor o yüzden düzeliyor da olabilir. İyice kafam karıştı şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ramler 800 mhz görünüyor
    14 yıl önce açıldı
    Ddr 3 800 Mhz Ram Varmı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir de şimdi gigabyteın sitesinden baktım da, AMD Chipset Driver yüklememişim sanırım. Önce bunu yükleyim bakalım bi etkisi olacak mı.
  • Hocam çok sağol şimdi Bios update yaptım hem açılışta biostaki yazılar hem de windows logosu düzeldi

pilini çıkarıp resetleyince olmadı ama yeniden bios yükleyince düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ma_ce_racı -- 25 Haziran 2014; 19:36:24 >
  • iyi bari çözmüşsün sorunu.demek ki bios güncellemenin bir faydasını daha öğrendik benzer sorun yaşayan arkadaşlara da referans olur bu konu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.