Şimdi Ara

Kingston Hyperx 3k vs Samsung Evo 840 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Notebook için ssd almayı planlıyorum. Yurt dışı kaynaklı bir kaç inceleme ve karşılaştırma tablolarında Kingston HyperX 3K serisi için linux desteği olmadığı belirtilmiş. Samsung 840 Evo modelinde ise linux desteği gözüküyor. Bu konu biraz kafamı karıştırdı. İşletim sistemi düzeyinde kullanırken umarım sorun yaratmaz.

Sistem Windows 8.1 + Ubuntu çalıştıracak.

SSD sadece ; işletim sistemleri,steam, derleyiciler(IDE) ve render programlarını kuracağım.

Kingston HyperX 3K Serisi 120GB (Okuma 555MB / Yazma 510MB)
    test sonuçları :http://solid-state-drive-review.toptenreviews.com/kingston-hyperx-details.html

Samsung Evo 840 120 GB (Okuma 540MB / Yazma 410MB)
    test sonuçları :http://solid-state-drive-review.toptenreviews.com/samsung-840-series-review.html

Hangisini almak daha mantıklı olur ? Benim için incelemeler sonucunda birinci seçenek Kingston. Eklemek istediğiniz birşey olursa memnun olurum.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

edit : Sistem Özellikleri Ekleme :
    HP Pavilion g6-2202st : Intel i5-3210M 2.5 GHZ (3.Nesil) / 8GB DDR3 RAM / 750 GB HDD / 2GB 7670M ATI /

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 16 Mart 2014; 0:16:53 >

• Aslında aklımı karıştıran durum karşılaştırmalarda rastladığım linux desteği olmamasının belirtilmesiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 16 Mart 2014; 0:09:37 >
  • 350
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

Merhaba
    Notebook için ssd almayı planlıyorum. Yurt dışı kaynaklı bir kaç inceleme ve karşılaştırma tablolarında Kingston HyperX 3K serisi için linux desteği olmadığı belirtilmiş. Samsung 840 Evo modelinde ise linux desteği gözüküyor. Bu konu biraz kafamı karıştırdı. İşletim sistemi düzeyinde kullanırken umarım sorun yaratmaz.

Sistem Windows 8.1 + Ubuntu çalıştıracak.

SSD sadece ; işletim sistemleri,steam, derleyiciler(IDE) ve render programlarını kuracağım.

Kingston HyperX 3K Serisi 120GB (Okuma 555MB / Yazma 510MB)
    test sonuçları :http://solid-state-drive-review.toptenreviews.com/kingston-hyperx-details.html

Samsung Evo 840 120 GB (Okuma 540MB / Yazma 410MB)
    test sonuçları :http://solid-state-drive-review.toptenreviews.com/samsung-840-series-review.html

Hangisini almak daha mantıklı olur ? Benim için incelemeler sonucunda birinci seçenek Kingston. Eklemek istediğiniz birşey olursa memnun olurum.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

edit : Sistem Özellikleri Ekleme :
    HP Pavilion g6-2202st : Intel i5-3210M 2.5 GHZ (3.Nesil) / 8GB DDR3 RAM / 750 GB HDD / 2GB 7670M ATI /

Merhaba,
    verdiğiniz sitedeki sonuçlar biraz sıkıntılı bence. samsungun 840 serisinde 3 model olmasına rağmen sanki tek modelmiş gibi bir inceleme yapılmış anladığım kadarıyla. halbuki, 840 serisinde 3 model var: pro, evo ve düz 840.
    ayrıca neutron gtx hyperx3k ve corsair in diğer modellerinden daha düşük çıkmış, bu da enteresan..
    hyperx3k iyidir, ama render tarzı bir şey yapacaksanız 840pro yada neutrongtx daha mantıklı olacaktır. günlük kullanım vs için ise fiyat performans açısından 840evo iyidir. evo nun fiyatının ucuz olmasının sebebi tlc hücre sisteminin kullanılması. yani ömrü daha kısa oluyor. ama günlük kullanım için bu fark önemli değil.

• 840 evo ilk tercihin olmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkürler.

Render nadir olarak yapıyorum.Fakat ssd yazma okuma hızını kullanmak isterim bu yüzden render programını ssd kuracağımı belirttim.

Kingston hyperx 3k Samsung evo 840 dan daha iyi bütün sonuçlarda. Samsung ile Kingston aynı fiyatlarda ve okuma yazma hızları Kingston daha yüksek gözüküyor.

neden Samsung ? açıklayabilir misiniz ?

edit:mention ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 17 Mart 2014; 19:49:56 >
  • quote:

İlginiz için teşekkürler.

Render nadir olarak yapıyorum.Fakat ssd yazma okuma hızını kullanmak isterim bu yüzden render programını ssd kuracağımı belirttim.

Kingston hyperx 3k Samsung evo 840 dan daha iyi bütün sonuçlarda. Samsung ile Kingston aynı fiyatlarda ve okuma yazma hızları Kingston daha yüksek gözüküyor.

neden Samsung ? açıklayabilir misiniz ?

edit:mention ekleme.

okuma yazma hızları daha yüksek derken?
    ssd etiketinde yazan 500mb/s gibi değerler aslında o kadar da önemli değil. en önemli değerler erişim süresi ve iops değerleridir. ayrıca kingston mlc hücreler içerdiğinden evodan daha pahalı, aynı fiyat olduğunu söyleyemeyiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kingston hızlıal'da 263,47 TL vatanda 300 küsür şuan kampanya olmadığı için.

Okuma yazma hızları iops değerleri samsung evo dan daha yüksek yukarıdaki test de ve crystalmark testlerinde doğru değil mi.

edit:bugün corsair gs seriside gözüme takıldı indirim vardı. kingston dan daha yüksek iops değerleri. ama emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 17 Mart 2014; 21:49:17 >
  • quote:

Kingston hızlıal'da 263,47 TL vatanda 300 küsür şuan kampanya olmadığı için.

Okuma yazma hızları iops değerleri samsung evo dan daha yüksek yukarıdaki test de ve crystalmark testlerinde doğru değil mi.

edit:bugün corsair gs seriside gözüme takıldı indirim vardı. kingston dan daha yüksek iops değerleri. ama emin olamadım.

bana sorarsanız ilk mesajımda yazdığım üzere o site biraz sıkıntılı.. samsungu "840 series" adı altında değerlendirmişler. ayrıca neutron gtx te sıralamada corsair in diğer modellerine göre daha düşük nasıl oluyorsa.
    bence iops değerlerini resmi sitelerinden kontrol edin. gerçi 120gb için konuşuyorsa kingston un değerlerinin daha iyi olduğu doğru olabilir. ben 250gb evo kullanıyorum.
    force gs serisi de alınabilir tabii..

• 120gb için konuşuyorsak hyperx3k yada force gs derim.
    ama 240-250gb olduğunda evo nun değerleri artmakta, iops bakımından da hyperx3k yı geçiyor.
  • 120 gb şuanki aşamada yeterli diye düşünüyorum.kingston %99 %1 corsair şuan düşüncem

teşekkürler
  • Merhabâlar Anıl,

Diğer forumdaşların da ifâde ettiği üzere sıralı performans değerleri en son bakılması gereken noktadır. Render alırken dâhi, SSD'lerin yazma hızı her ne kadar öne çıksa da, katı hâl diskinin bu yüksek yazma hızını besleyebilecek güçte işlemci, Ram ve yazılım uyumuna da ihtiyaç vardır

SSD alma arefesinde olan arkadaşlara rehber niteliğindeki şu makâleyi tavsiye ederim:

SSD’lerde Performansı Doğru Anlamak

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssdlerde-performansi-dogru-anlama/

SSD Tercîhinde İsâbet – Katı Hâl Diski Alırken Nelere Dikkât Etmeli

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssd-tercihinde-isabet-kati-hal-diski-alirken-nelere-dikkat-etmeli/

Verîleriniz Ne Kadar Ehemmiyetli ?

http://www.ssdlabs.net/makaleler/verileriniz-ne-kadar-ehemmiyetli/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.