Şimdi Ara

Kingston A2000 1 TB M.2 NVMe SSD (892tl) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
5.813
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tutturmuşlar bir Samsung gidiyor. Her Evo serisi diskte kapasitesine göre belli bir SLC önbellek var. Yazma işlemine başlandığı zaman önce bu hızlı SLC bölüme veriler yazılır, bu tampon kısım dolduğu zaman daha yavaş TLC NAND'lara yazma işlemi devam eder. Buraya kadar olması gerekeni yazdım ama Samsung Evo serilerinde SLC önbelleği disk kullanımda değilken bile doluyor. Kendim de bizzat aynı sorunu yaşadım ve baktığım onlarca yerli ve yabancı forumda aynı sorunu yaşayan birçok insanın olduğunu gördüm.
    Kingston A2000 serisinin rastgele okuma hızı (ki gündelik kullanım için en önemli performans ölçütü) 970 Evo'dan daha iyi. Garanti ise Kingston da 5 yıl garantili. Burada Samsung al iyidir diyenlerin piyasada ne olup bittiğine baktığını sanmıyorum. Samsung bir dönem piyasayı domine etmiş olabilir ama şu anda birçok başarılı alternatif mevcut.
    Kingston KC serisi ise her yönden çok daha iyi Evo serisiden.
    A2000 serisi varken Evo serisine fazladan para vermek israftan başka birşey değil.
    Kingston'un satış sonrası desteği de Samsung'tan çok daha iyi. Samsung servisine yolunuz düşünce ne demek isteğimi anlarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilendenal'dan 21 haziran günü ilk sipariş verenlerdenim, ilk parti yeni gelmiş bugün kargolanacakmış benim ürünüm.Yaklaşık 3 hafta bekledim.Ürünün fiyatı da 994lerden 1050lere çıktı.Bossbilişim ise fiyatı 12 tl daha indirdi garip bir şekilde, bossbilişimden alsam da heralde anca bu tarihte gelirdi

Bossbilişim fiyat değişimi için konu güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 9 Temmuz 2020; 16:7:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

Bilendenal'dan 21 haziran günü ilk sipariş verenlerdenim, ilk parti yeni gelmiş bugün kargolanacakmış benim ürünüm.Yaklaşık 3 hafta bekledim.Ürünün fiyatı da 994lerden 1050lere çıktı.Bossbilişim ise fiyatı 12 tl daha indirdi garip bir şekilde, bossbilişimden alsam da heralde anca bu tarihte gelirdi

Bossbilişim fiyat değişimi için konu güncel.
    Hocam ben de sizinle aynı zamanda aldım 994 liraya şu an 1051 lira civarında seyrediyor, Bugün gönderim yapacaklarını söylediler şimdi görüştüm. Eğer göndermezlerse iptal edip bosstan alacağım arada 60-70 lira fark var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başta da uyardım bossbilisimde kargo süresi 1 yazan ürün disinda alınmaz gemi uçak vs işi yapıyorlar yurtdışından alıp gönderiyorlar kaç güne gelirse 1 ay am4 soket bekledim sonra iptal ettim ben paramı aldım

• Dün bilendenal sitesine baktığımda 1030 lira civarıydı bugün stoğa girecek olarak gözüküyordu. Stoğa gelsin alırım dedim. Bugün baktığımda stoğa geldiğini fiyatınıda 1050 liraya çektiklerini gördüm. 20 lira önemli bir fark olmadığı için sipariş ettim. 1 saat içerisinde kargoya hazır hale geldi. Eğer şuan almak isteyen varsa stokta varken bilendenaldan alsın bence. Uzun sürede gelmesini sıkıntı etmeyecek kişilerde bossbilişimden tercih edebilirler arada ciddi bi fiyat farkı var çünkü.
    Bir de bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim. Bu ssd'yi heatsink olmadan kullanırsam sıkıntı çeker miyim? Referans rx5700'le stok fanlı r5 3600 kullanıcısıyım kasa içi haliyle sıcak oluyor biraz.
  • RAFREF kullanıcısına yanıt
    Benim ki gönderildi hocam 1 saat önce kargoya verilmiş bilginize

• Mckhan kullanıcısına yanıt
    Neyi uyardın ? Bossbilisimden alan mi var? Bilendenal'dan aldık gecikti yine de okumadan niye yorum yapiyorsunuz ki?

• kemalburakozcan K kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı çekmezsiniz, olsa olsa belki biraz performansi düşer aşırı ısındığında o da sizi rahatsız edecek düzeyde olmaz hdd veya bellek gibi 5lere 10lara düşmez yani. 994 tlden aldik biz zamaninda 3 hafta bekledik, 56 tl kara mi geçtik 3 hafta rezil mi olduk anlamadım açıkçası

• quote:

Benim ki gönderildi hocam 1 saat önce kargoya verilmiş bilginize
    Benimki de gönderilmiş sağolun hocam. gelince MacBook üzerinde nasıl çalıştığı hakkında Bilgi veririm.

• 974TL'ye almıştım. Teslim aldım. Yanında gönderdikleri ufak hediyeleri de beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r3ally -- 10 Temmuz 2020; 12:11:8 >
  • Sessiz sessiz baya alan olmuş...

• Benim siparişim geldi. Yanında Nescafe ve bloknot göndermişler.

Gigabyte B450M S2H anakartıma montajı yaptım. Yazılar ters kaldı biraz rahatsız edici. Şimdi eski diski kopyalıyorum. Kutunun içerisinden Acronis True Image HD lisans anahtarı çıkıyor ama denemedim.

Kingston A2000 1 TB M.2 NVMe SSD (892tl)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4h062020 -- 10 Temmuz 2020; 11:47:6 >
  • Evet arkadaşlar bügün öğlen elime ulaştı. Öncelikle gönderen bilendenal ekibine teşekkür ederim, yanında nescafe 3ü1 arada ve bloknot hediye etmişler.

Ürünü yurtdışından aldığım Sintech marka adaptör ile MacBook cihaza sorunsuz bir şekilde monte ettim, USB üzerinden Mac OS catalina kurulumunu yaptım ve sorunsuz bir şekilde uyum sıkıntısı olmadan kullanmaya başladım.

Performans olarak hissedilir bir fark yok orijinal ssd ile arasında. Blackmagic sentetik test sonuçları ise 13xx yazma, 1500 okuma değerlerini veriyor ortalama olarak.

Ürünün asıl değerleri benim kullandığım A1502 2015 MBPr 13” 128 versiyonu ile daha düşük sonuçlar veriyor, bunun sebebi ise PCI Express portu kapasitesinin en fazla 5 GT/s değerinde olması.

Son olarak MacBook’lar için önemli olan, ssd değişimi sonrası ortaya çıkan uyut/uyandır sorunu da yaşamadım.

Ürünün fotoğrafı:

Sentetik test:

• RAFREF kullanıcısına yanıt
    Hocam bendeki değerler neden düşük bir fikriniz var mı?

Gigabyte B450M S2H anakarta taktım.

Edit:
    CrystalDiskMark programını güncelledim sorun çözüldü, 2254 Mb/s sıralı okuma 2106 Mb/s sıralı yazma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4h062020 -- 10 Temmuz 2020; 16:31:11 >
  • quote:

Az önce arandım, anakart bilgisi paylaşın uyumlu mu kontrol edelim falan dediler 500gb 970 evo kullanicisiyim uyumlu rahat olun dedim. Bu hafta sonu girmesini ve haftaya size ulaştırmayı planliyoruz ama en geç 2 hafta dediler alacaklarin bilgisine
    Hocam merhaba, ben kingston a2000 512gb m2 ssd aldım anakartım gigabyte b450m s2h işlemci r5 3600x biosumda güncel ama ne biosta nede disk yönetiminde ne yapsak gözükmüyor. Montaj doğru, hayatımda hiç bu kadar biosla uğraşmamıştım, aldığım adama diyorum ``uyumluluk problemi'' var o zaman diyo o zaman böyle bişi mümkün mü yani bu devirde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4h062020

Benim siparişim geldi. Yanında Nescafe ve bloknot göndermişler.

Gigabyte B450M S2H anakartıma montajı yaptım. Yazılar ters kaldı biraz rahatsız edici. Şimdi eski diski kopyalıyorum. Kutunun içerisinden Acronis True Image HD lisans anahtarı çıkıyor ama denemedim.

Hocam merhaba, ben kingston a2000 512gb m2 ssd aldım anakartım gigabyte b450m s2h işlemci r5 3600x biosumda güncel ama ne biosta nede disk yönetiminde ne yapsak gözükmüyor. Montaj doğru, hayatımda hiç bu kadar biosla uğraşmamıştım, aldığım adama diyorum ``uyumluluk problemi'' var o zaman diyo o zaman böyle bir şey mümkün mü yani bu devirde??

• firari1604 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Aynı anakartı son sürüm BIOS'da kullanıyorum. F51e idi sanırım son sürüm.
    SSD'yi montajlayıp bilgisayarı başlattım. Disk yöneticisinde direkt gözüktü.

BIOS ayarlarında NVME desteği seçeneği var otomatik etkinleşiyor normalde ama belki etkin değildir.

Aksi halde ürün arızalı olabilir. İmkanınız varsa farklı bilgisayarda deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4h062020

Merhaba
    Aynı anakartı son sürüm BIOS'da kullanıyorum. F51e idi sanırım son sürüm.
    SSD'yi montajlayıp bilgisayarı başlattım. Disk yöneticisinde direkt gözüktü.

BIOS ayarlarında NVME desteği seçeneği var otomatik etkinleşiyor normalde ama belki etkin değildir.

Aksi halde ürün arızalı olabilir. İmkanınız varsa farklı bilgisayarda deneyin.
    bios F51e ye güncel diğer sataları çıkarıp ta denedim olmadı. Yarın aynı anakartı olan arkadaşta deneyeceğim, olmadı bi bilgisayarcı da çalışalabilirliğini göstermesini isticem. Acaba 1tb versiyonu taksam çalışır mı yani gb değerinin bi önemi var mıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.