Şimdi Ara

Kingston 1600 Ram 1333 görünüyor. Yaerdım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İntel Core i7 Extreme X980 3.33 Ghz işlemci
    3X2 GB Kingston 1600 Mhz DDR3 ram
    Powercolor HD 5870+ Ekran Kartı
    High Power 850 Watt Power

Arkadaşlar yukarıdaki sistemi yeni aldım. Ve 1600 ramleri sistem 1333 görüyor. Bios güncellemesi yaptım ancak sorun giderilmedi. Sanırım ince ayar gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Ayrıca cpu-z proğramı herhangi bir işlem yapılmadığında işlemci hızımı 3.33 yerine 1600 ve 2000 değeri görmekte. bu işlemcinin hızı kullanılan proğramların ağırlığına göre artıp azalıyor diyerek biliyorum. Turboboost özelliğiydi yanılmıyorsam. Ancak en düşük değerin 3.33 olması gerekmiyor mu. Yoksa işlemci enerji tasarrufuna gitmek için kendisini yavaşlatma özelliğinide bünyesinde barındırıyor mu?

• 1-Denetim Masası>Güç Seçeneklerinden ''Yüksek Performans'' seçeneğini seçerseniz biostaki Speed-Step özelliği ''Disabled'' olacaktır. İşlemciniz 3.33 Ghz hızında çalışacaktır.

2-BİOS'a girin ve Speed-Step özelliğini bulun daha sonra ''Auto'' veya ''Enabled'' konumunda ise ''Disabled'' yapın F10'a basın ENTER diyip çıkın.

3-1600 Mhz görmesi mümkün değildir, 1333 Mhz görmeniz doğaldır çünkü hiçbir anakart standart değeri (1333) üstünde RAM okuyamaz, ancak ve ancak RAM'lere voltaj vermek zorundasınız, eğer ki aldığınız RAM'ler XMP özelliği bulunuyorsa BİOS'tan otomatik aktif hale getirin 1600 Mhz çalışacaktır, RAM'ler.

Veya siz CPU-Z adlı yazılımı indirin ve açın RAM'lerin olduğu bölümde Timing değerlerini ve özellikle Voltaj değerini not edin 1600 Mhz adına. Daha sonra 1600 Mhz için not ettiğiniz Voltaj değerini BİOS'a girin, yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus vardır, RAM'lere voltaj verdiğiniz takdirde İşlemcinin FSB değeri bir miktar O/C olacaktır, RAM'ler O/C olmuyacaktır. Yalnız sisteme uyum sağlamak adına CPU FSB değeri artacaktır, o nedenle sorumluluk size aittir, o kadar ücret ödeyip o sisteme açıkçası bilmeyerek BİOS'unu kurcalamayın.

Çevrede anlayan bilir kişi illa ki vardır, RAM'inizin Voltaj değerini onun girmesi en doğrusu olacaktır...

• Öncelikle açıklamaların için teşekkürler arkadaşım. Söylediklerini denedim ancak yaptıktan sonra anakart kendini kapatıyor. Hİçbir işlem yapmıyor. Ayrıca madem anakartlar 1333 üzeri ramlerde default ayar yapmıyorlar neden. Bir şey daha sormak istiyorum. Söylediğin gibi güç seçeneklerinde yüksek performansı seçtim. Ancak 3.33 değilde 3.50 olarak görüyor işlemciyi. Standart ayarı 3.33 olarak görmesi gerekmiyor mu. Ya valla ben bundan bişe anlamadım. İşlemcisi ayrı havadan ram ayrı havadan çalıyor. Sonra birbirlerine ayak uydurmaya çalışıyorlar. :)) tşkler.
  • Önemli olan BİOS'ta ne gözüküyor, sonuçta Windows'ta bir yazılımdır. O sebeple CPU frekansının yanlış gözükmesine kafanız takılmasın. RAM'e uygun voltajı veya fazla voltaj verdiyseniz eğer anakart kaldıramamış olabilir bu da sistemin açılmamasına sebebiyet verecektir, işlemciniz değerli bir işlemci o nedenle en iyisi bilen birine yaptırmanız ayrıca 1333 Mhz ile 1600 Mhz arasında fark dahi yoktur, 3-4 puan Benchmark testinde etkiler. İsterseniz 1333 Mhz olarak kullanın.
  • Anladım kardeş saol. Ama sanırım eksik yazdım. Ben overclock yapmadan işlemcinin gördüğü değer 3.5 GHZ. bios ayarlarının hepsi defaultta iken bu değeri veriyor işlemci. Biostada aynı görünüyor. Bu normalmi. Sıcaklık değerlerini felan kontrol ettim. çekirdekler ve cpu 40 ile 48 arası anakart ise 32 ile 38 derece arası. sıcaklık olarak bir sorun yok. Ama işlemci frekansının default ayarlarda bile bu değeri vermesi normal olabilir mi diye merakta etmiyor değilim.
  • Merak etmeyin ben de AMD P2 ailesinden işlemci var aynı durum bende de geçerli o sebeble endişe etmenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 10 Şubat 2011; 14:43:32 >
  • Bu XMP profilini nasıl aktif edicez?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zack dé la Rocha

Bu XMP profilini nasıl aktif edicez?

BIOS' a girin, O/C işlemlerinin gerçekleştiği ''Cell Menü'' adı altında veya benzer bir ada sahip bir menü olması gerekir, bu menü üzerinden XMP profilini aktif olarak konumlandırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Orijinalden alıntı: Zack dé la Rocha

Bu XMP profilini nasıl aktif edicez?

BIOS' a girin, O/C işlemlerinin gerçekleştiği ''Cell Menü'' adı altında veya benzer bir ada sahip bir menü olması gerekir, bu menü üzerinden XMP profilini aktif olarak konumlandırabilirsiniz.

Teşekkür ederim.Birde bu XMP Profilini tam olarak açarmısınız? Pc'de olması gereken modlarmı?
  • Hayır, BİOS'ta olması gereken bir mod değildir. RAM'ler de eğer ki bu özellik mevcutsa BIOS üzerinden destek sağlanabilmektedir.

XMP ( Extreme Memory Profile ); özellikle O/C vb. ince ayarlamaları yeni yeni sistemi öğrenmekte olan bilgisayar kullanıcılar için geliştirilmiş otomatik RAM profili adama özelliğidir. Örn; 2133 Mhz XMP özellikli bir RAM mevcut elinizde anakartınız O/C desteği ile beraber 2133 Mhz'e destek sunmakta geçmiş iletilerimde bahsetmiş olduğum gibi BIOS üzerinden otomatik olarak bu yapılandırmayı siz de yapabilirsiniz. Ancak XMP özelliğini ''Enabled'' konuma getirdiğiniz takdirde anakart, RAM, işlemci üçlüsü arasında siz hiç bir ayarlama yapmadan otomatik yapılandırılacaktır. Kısacası gereken voltaj değerleri, CAS Latency vb. değerler ayarlanır.

XMP'nin bazı dezavantajları da mevcuttur. Bazı hususi durumlarda sistemde kararsızlık, BSOD ekranı gibi hata iletileri ile de karşılaşmanız mümkün. Çok eski bir teknoloji olmamakla birlikte RAM'ler de bulunan bu özellik geliştirilmektedir. Eğer ki siz biliyorsanız doğrudan gereken değerleri veriniz. Aklınızda yapamam gibi bir kanı oluştuysa XMP tam da burada devreye girecektir.

İyi forumlar.

• Anladım teşekkür ederim.Ram değerlerini verdim Kingston HyperX 1600 Mhz 2*2 Kullanıyorum doğal olarak düşük değerle çalışıyor.9.9.9.27 olarak ayarladım latency'i ancak voltajda değişim yapamadım..
  • CPU-Z programının ''Memory'' sekmesini ekleyebilir misiniz?
  •  Kingston 1600 Ram 1333 görünüyor. Yaerdım.
     Kingston 1600 Ram 1333 görünüyor. Yaerdım.

Buyrun.
  • tRAS değerini 25'e çekin, tRCD değerini ise 33'e ayarlayın, kaydetip çıkın. Çalıştırabileceğiniz en yüksek değerlere ulaşacaktır.

1333 Mhz RAM için esasında timing değerleri çok yüksek, düşürmek RAM'de sorun doğurabilir.
  • tRAS ı 25 e çekip , tRCD yani Ras to Cas ' ı 33 e mi ayarlamalıyım?
  • Evet, CPU-Z adlı yazılımın SPD sekmesinde ''Timing Table'' yer alıyor. O bölmedeki ''JEDEC # 4'' sekmesine bakın. Ve şu anki uygulanmış olan değerlerinize göre düzenliyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.