Şimdi Ara

KINGROOT SORUNLU!!!__ GENERAL MOBILE 4G ONE -BİLGİSAYARSIZ SUPERSU ile ROOT (KiNGROOT KALDIRMAK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
20.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • =================EDIT====================

Arkadaşlar BURADA ANLATILAN KALDIRMA YÖNTEMİYLE GÖRÜNEN BÜTÜN KİNGROOT UYGULAMALARINI KALDIRMAYA BE SU BINARY SİNİ DEĞİŞTİRMEYE RAĞMEN İNTERNETE BAĞLANMA SONUCU KINGROOT UN SİSTEME TEKRAR KURULDUĞUNU DEHŞETLE GÖRDÜK :))))

Yani DİĞER YOLLARLA BİLGİSAYARLI DA OLSA (KİNGROOT OLMADAN) ROOT ETMEK VE KINGROOT DAN DA UZAK DURMAK ŞU DURUMDA EN SAĞLAM VE KALICI ÇÖZÜM!..

Bu yöntemle root çalışıyor ancak sisteme Kingroot'un yine kendini yüklediği gördük, dolayısıyla Geçici olarak (ayarlarınızı Titaniumbackup ile yedekleme vb) kısa süreli acil ihtiyaç için kullanılıp sonra recovery den orijinal ROM a dönülmesi tavsiye edilir...
    ========================================

GENERAL MOBİLE 4G ONE Cihazı SUPERSU ile BİLGİSAYARSIZ ROOT ETMEK
    yada KİNGROOT ‘tan KURTULMAK (KingUser silme)

Not: Orta seviye Android ve root Tecrübesi Gerektirir, dosya cihazda nasıl bulunur, gibi temel işlevlere inilmeden anlatılmıştır. Google araması ile detaylar hakkında resimli örnekler çok rahat bulunabilir.

Amacınız benim gibi General Mobile 4G One cihazı root etmek ama Çin işi KingRoot a bağlı kalmamak ve SuperSU ile devam ise doğru yerdesiniz. KingRoot root etmede işe yarıyor; ama sonrasında KingRoot u kaldırmak için "SuperSU ME" yada terminal emülatöründen script çalıştırma dahil hiçbir yöntemle King'den kurtulamayanlar yada bunlarla uğraşmak istemeyenler de doğru yerde Derli toplu istifadenize sunuyorum:

Hangi Cihaz? Hangi Versiyon?
    Bu yöntem burada özellikle General Mobile 4G One cihazda Mashmallow 6.0.1 ve 6.0 sürümlerinde root etmeye yarayacak şekilde anlatılacaktır.
    Herhangi bir başka android cihaz için de o cihaza uygun TWRP ve uygun SuperSU versiyonu kullanırsanız yine işe yaraması beklenir. Çözümü zor bulunan cihazınıza aşağıda açıklanan şekilde uygun sürümleri Google dan bularak aynı yöntemi kendi indirdiğiniz dosyalarla uygulayabilirsiniz. YANLIŞ CİHAZA YANLIŞ SÜRÜM ATARSANIZ CİHAZINIZI BRICK HALE GETIREBILIR VE/VEYA TÜM VERİLERİNİZİ KAYBEDEBİLİRSİNİZ!!

Avantajları:
    • Bilgisayarsız!
    • Hiçbir veriniz silinmeden!! (Tabi ki önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın, bütün risk size ait )
    • Teoride her Android telefon, tablet yada cihazda işe yarar (uygun TWRP ve SuperSU dosyaları bulmanız gerekir)
    • KingRoot dan kurtulma ve KingUser'i silerek root yönetimi için SuperSU ile devam etme

Kısaca Nasıl?
    Aslında pratik sayılabilecek Bu yolla cihaz önce (her cihazı root eden program diyebileceğimiz) KingRoot ile root edilmekte, Flashify ile cihaza TWRP recovery atılmakta, ardından root ederken kullandığımız bu pek bilinmeyen (ve internet üzerinden çalıştığı için pek de güvenilmeyen) Çin menşeli KingROOT programından kurtularak hepimizin bildiği root yöneticisi SuperSU yüklenerek root’lu telefon kullanıma hazır hale gelmektedir.

BAŞLIYORUZ;

Gerekenler: (GM 4G One için uygun sürüm linkleri verildi, direk indirebilirsiniz)
    KingRoot
    Flashify direk indir yada Google Play Store'dan Flashify
    TWRP Recovery img dosyası
    ( Bu yöntemi Farklı Cihazda deneyecek arkadaşlar lütfen cihazınıza uyumlu TWRP sürümünü " TWRP CihazModeli " yazarak netten bulup zip'in içinden .img dosyasını çıkararak onu kullanın.)
    Uyumlu SuperSU 2.62-3 (Marshmallow 6.0.1 için) yada (Marshmallow 6.0 için) SuperSU 2.62-2 (Mashmallow 6.0 yada 6.0.1 için uyumlu olan SuperSU yu indirdiğinizden emin olun)

Dosyaların hepsini cihazınıza indirin, karışıklık olmaması için dosya isimleri işlem sırasına göre 1,2,3 şeklinde numaralandırıldı.

YAPILACAKLAR:
    Sadece KingRoot'tan kurtulmak isteyenler 3. adımı atlayabilir

1) Harici kaynaklardan uygulama yükleyebilmek için Ayarlar -> Güvenlik -> Bilinmeyen Kaynaklar'ı işaretleyin.
    2) Ayarlar -> Geliştirici Seçenekleri kısmından OEM KİLİDİNİ ve USB HATA AYIKLAMASINI AÇIN
    (Ayarlar altında Geliştirici Seçenekleri menüsünü göremiyorsanız Ayarlar--> Telefon hakkında--> Derleme Numarası yazan yere 7 defa tıklamanız gerek. Şimdi ayarların altında geliştirici seçenekleri açıldığını göreceksiniz. )
    3) 1-KingRoot'u yükleyin ve cihazı root'layın. Ardından interneti kapatmanızı tavsiye diyorum KingRoot cihazda kalmak için kendini sürekli geliştiriyor.
    4) 2-Flashify yükleyin ve “Recovery image” -> “Choose a file” menüsünden geçerek cihaza attığınız "3-TWRP..." diye başlayan .img uzantılı dosyayı seçip "Yup!" seçeneğiyle onaylayın. İşlem tamamlanınca “Reboot now” seçeneği ile cihazınızı yeniden başlatın.
    5) TWRP Recovery Moda ulaşmış olmanız lazım, öyleyse 6. adıma geçin. Yoksa Recovery moda girmek için Şu Yöntemi Kullanın(TWRP recovery menüsüne girince bırakın, sakın açılan sayfada anlatılan formata devam etmeyin)
    6) TWRP recovery kullanarak Install menüsünden indirdiğiniz uyumlu BETA-SuperSU... zip dosyasını seçin ve flashlayın. Cache'i de temizleyerek Cihazı reboot system diye normal başlatın.
    7) SuperSu artık yüklendi ve aktif. KingUser kalıntılarının hepsini kaldırın. (Eğer normal yolla kaldıramadığınız kalıntı olursa Root Uninstaller benzeri bir uygulama kaldırıcı ile kaldırabilirsiniz.)

General Mobile 4G ONE Cihazınızı SuperSU ile root lu olarak Güle Güle Kullanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngtr -- 10 Mayıs 2016; 10:49:02 >

• Rezerve...
  • Öncelikle Teşekkürler anlatımınız için ,

ben henüz denemedim ama lazım olursa kullanırım . Nexus 4 de super su dan root kaldır dıyınce android guncellemelerini alıp tekrar root yapabiliyoruz. Bunda da telefondan root kaldır deyip güncellemeyi alabilir olacaz mı ?
    Yoksa king root gibi baştan temiz rom mu yüklemek gerekecek ?
  • Baxı kullanıcısına yanıt
    SuperSu dan root kaldır deyince root gider evet, ancak cihazın orijinal yüklü gelen kısıtlı recovery'sinden farklı bir recovery yuklediyseniz (ki bu yöntemle SuperSu ya geçerseniz twrp recovery yüklemiş olacaksınız) cihaz OTA Update leri alır ama kurarken recovery dosyayı bulamaz.

Bunun için birçok sitede sorduğunuz Update dosyaları bulunuyor bunları internetten indirebilir ve normal recovery üzerinden Flash layarak istediğiniz Update i alabilirsiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen adamın dibisin senin sayende romu mu tekrar kurdum eywallah çoook saol <3
  • Rica ederim kardeşim, işine yaramasına sevindim.
    Ben epeyce aramış uğraşmıştım, ben de yazayım uğraşmasın millet dedim.
    Zahmet edip teşekkür yazdığın için ayrıca teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngtr -- 18 Şubat 2016; 23:15:31 >
  • hocam burdan hangisi lollipop icin ben 5 icin yüklüycem ama bulamıyorum twrp den flashlıycam dırek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buradaki TWRP Android Marshmallow 6.0 ve 6.1 ile uyumlu ama Lollipop 5.x için bu yöntemle rootllamak istiyorsan ya Google dan uygun TWRP bulman gerekir yada Marshmallow a update edip üstüne root etmen...

• hocam bende şöyle bir hata veriyor kingroot
    Bu mesaja eklenen görseller:

KINGROOT SORUNLU!!!__ GENERAL MOBILE 4G ONE -BİLGİSAYARSIZ SUPERSU ile ROOT (KiNGROOT KALDIRMAK)
  • yusufay1 kullanıcısına yanıt
    Hangi model telefon, hangi Android versiyonu ve Kingroot sürüm numarası yada nereden yükledi? İlk postta ekte verdiğim sürüm GM Android One 4G için 6.01 Android i sorunsuz rootlayan sürüm. Farklı Daha yeni cihazlar için yeni sürümleri Google'da aratıp Kingroot sitesinden yükleyip onlarla deneyebilirsin. Mantık aynı...

• general mobile 4g sizin linklerinizden indirdim dosyaları
    Android sürümünü sordum ama anlaşılan 6.01 ve muhtemelen son güncellemeleri yüklenmiş. (Güncellemeler güvenlik güncellemesi içerdiği için root etmek her seferinde zorlaşır, genel olarak Hem son güncellemeleri yüklemek hem de beraberinde Root imkanı mümkün değil zaten, Root imkanı biraz eski sürümlerden takip ederek gelir. Ayrıca her güncellemede de kullanıcının "gerçekten" işine yarayacak değişiklikler olmuyor. Güncelleme yapıldıysa senin cihazda da Derleme numarası muhtemelen yeni bir sürüm MMB290 yada MMBK29V vb Şubat, Mart hatta Nisan güncellemeleri olabilir) Kullanıcı olarak kendisi için Root imkanı önemli olan arkadaşlar için Güncelleme yapmadan önce root etmek lazım. Sonrasında da her güncellemeye atlamamak biraz beklemek be Google'dan Root a etkisi var mı yok mu, Rootlu iken güncelleme yapmak cihazı yada Root u bozuyor mu ona bakmak lazım. Diğer modellerde de bu durum böyledir ama Bu modelin özelliği Android One serisi olduğu için hemen her ayda bir güncelleme alması...

Ben yukarıdaki yazıda temizlemesi kolay olsun diye eski bir Kingroot sürümü verdim, her yeni güncellemede sisteme yapışıyor Kingroot ve zorlaşıyor harici yollarla temizlemek.

Senin durumunda Root istiyorsan ya eski bir sürüm ROM yükleyip cihazını Root edeceksin, yada yeni versiyon Kingroot ü google dan bulup indirip onunla aynı işlemleri yapmayı deneyeceksin. Yukarıda dediğim gibi Kingroot programı da Root cihazda kaldığı sürece cihazdan temizlenmeden kalmayı amaçladığından her yeni sürümde daha yapışkan oluyor, ama kendi menüsünde kaldırma seçeneği mevcut yani en kötü ihtimalle kendi menüsünden kaldırıp en başa dönersin. Yine de önemli verileri yedekleme yapmak lazım.

Denemek için şu Kingroot'un şu andaki son sürümü:

http://king.myapp.com/myapp/kdown/img/NewKingrootV4.85_C139_B255_en_release_2016_03_29_105203.apk

• hocam bu sürümüde denemiştim olmamıştı %30 a geldiği zaman hata veriyodu sürümünde 6.0.1 en son güncellemeyide yapmıştım yani başka bir yolu yokmudur hocam root atmanın rom yüklemek için zaten telefonun root lu olması gerekmiyormu
    Hayır orijinal yani STOCK ROM yüklemek için root gerekmez
    Google'da STOCK ROM YÜKLEME diyerek en fazla Şubat güncellemesinden daha düşük bir orijinal ROM indirip cihaza atarak sürüm düşürmek gerek (downgrade)
    Cihazın modeline (tek hat çift hat hangisiyse) dikkat ederek...
    Yapmış birisi varsa onu araştırmanı tavsiye ederim. Cihaza servisten ROM atılmasını da isteyebilirsin uyduruk bir gerekçeyle (mesajlar gitmiyor, prg yüklenmiyor vs diyerek) muhtemelen daha eski bir STOCK (orijinal) rom atıp geri gönderirler.
    Kendimiz uğraşmak istersen garanti sıkıntısını göze almış oluyoruz zaten biliyorsunuz.

• çok uzun sürermi peki programların yeni güncellemelere root atabilmesi
  • Ne kadar sürer belli olmaz, birkaç gün de olabilir birkaç ay da. Hatta bazı köklü güncellemeler o programın kullandığı açığı tamamen iptal edebilir. Bu durumda mecburen o yöntemden başka yöntem denemek gerekeceginden beklemek tamamen senin seçimin, acelen yoksa ara ara Kingroot u deneyebilirsin.

AMA ROOT MUTLAKA YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR ANDROİD ONE CİHAZLARINA HEMEN HER GELEN SON SÜRÜM GÜNCELLEMEYİ UYGULAMAMALI...

Yoksa biraz yolu uzatıp eski sürümlerden birini yükleyerek Root a kavuşabilecekleri gibi gelen güncelleme telefonun daha köklü yazılımlarını (modem, kernel, vb) modifiye ediyorsa uzun bir süre Root a veda edebilir, hatta Root lu iken her gelen güncellemeyi kurmaya kalkarsa verileri de kaybedebilir.

Bu söylediklerim göz göre göre zarara girmemek için yoksa Root seviyesinde telefonuna hakim olmak isteyen kullanıcılar bu riskleri zaten göze alması gerekiyor malum...

Selamun aleyküm.

youngtr çok güzel çalışma olmuş ellerine sağlık kardeşim ancak benim sorunda tam olarak yusufay kardeşimizinin aynısı,

yusufay1, sen sorununu giderdin mi, gidermişsen de nasıl yaptığını bi yazsanda habu garip bende engin bilgilerinden faydalansa olmamı :)
  • Arkadaşlar birkaç ay kullanımdan sonra internet firewall uygulaması devredışı kaldı bir süre ve gördük ki Kingroot geri döndü!

BURADA ANLATILAN KALDIRMA YÖNTEMİYLE GÖRÜNEN BÜTÜN KİNGROOT UYGULAMALARINI KALDIRMAYA VE SU BINARY SİNİ DEĞİŞTİRMEYE RAĞMEN İNTERNETE BAĞLANMA SONUCU KINGROOT UN SİSTEME TEKRAR KURULDUĞUNU DEHŞETLE GÖRDÜK :))))

Yani DİĞER YOLLARLA BİLGİSAYARLI DA OLSA (KİNGROOT OLMADAN) ROOT ETMEK VE KINGROOT DAN DA UZAK DURMAK ŞU DURUMDA EN SAĞLAM VE KALICI ÇÖZÜM!..

Bu yöntemle root çalışıyor ancak sisteme Kingroot'un yine kendini yüklediği gördük, dolayısıyla Geçici olarak (ayarlarınızı Titaniumbackup ile yedekleme vb) kısa süreli acil ihtiyaç için kullanılıp sonra recovery den orijinal ROM a dönülmesi tavsiye edilir...
    ========================================

• kingroot apk kaldırmak için supersu uygulamasını kullanabilirsiniz. ben kingroot sorununu öyle çözmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suratdunyasi -- 24 Mart 2017; 12:42:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.