Şimdi Ara

Kingdom of Heaven / Cennetin Krallığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cool2hate

ne demek hristiyanlık propagandası yapmamış izlerken sinirden arkadaşım dişlerini gıcırdatıyordu o kadar sinir oldu; filmde hiçbir müslüman teketekte hiç bir hristiyanı öldürmüyor

(hristiyan ordusu bile dikkatsizlikten telef olmuş imajı verilmiş)

hatta hiçbir hristiyan en az 5 müslüman öldürmeden ölmüyor savaşı hristiyanlar çok az kişi olduklarından kaybettiler gibi birşeye getirilmiş film

filmde adamın biri öğrendiği 2 hamle ile milleti doğruyor papaz yardımcısının teki herkül kesiliyor

Yani FANATİZM YAPILMIŞ kimse yapılmamış demesin

ama film harika walla hristiyan olsam çok gurur duyardım

Bu filmi yapanlar yabancı arkadaş Okadarda olsun Bu filmi biz yapsak bizde kendi halkımızı öldürmezdik çğnkü ozman halk isyan ederdi.Ki adamlar resmen kendi dinlerini küçük düşürüp bizim yani mülümanların nekadar hoşgörülü olduğunu,allaha ibadetlerini vs vs.birsürü güzel yanını yansıtıyor.Filmde geçen cümlelere iyi dikkat et böyle olduğunu anlarsın

• akadaşlar bi replik var ki filmi koparıyor:
    rahip savaş sırasında Guy De Lieusenant 'a diyor:
    "Müslüman olalım sonra tövbe ederiz."
    o ana kadar sessiz olan kişiler bi anda kopuyor.
  • tek kelimeyle mükemmel

• valla gittim izledim. ve beklediğim gibi gelmedi. bi de tarafsız diyorlar.

ortada bir tarihi gerçek var. yok sonunda bari balian süleymanı esir etsin de tam olsun yani.

ama filmin kopan sahnesi, en sonunda bin yıl geçti hala barış bölgede yok .
  • Tek kelimeyle muhteşem belki şu ana kadar izlediğim en iyi film bence..Hristiyanların kendi içlerinde ne kadar çelişkide olduklarını gösteriyordu resmen kendi kendilerini öldürüyolardı ilk başta:D
    Birde Müslümanların orda toplu namaz kılmaları Allahukber diyerek savaşmaları gerçekten çok etkileyici Ve En sondaki Selahaddin Eyyubinin Lafı süperdi

- Eleman :Bizi öldürmeyecekmsiniz

- S.Eyyubi : Hayır

- Eleman : Ama Haçlıar Bütün Müslümanları Doğramıştı

- S.E. Biz böyle birşey yapmayız

Ben Selahaddin, Selahaddinim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 14 Mayıs 2005, 22:36:20 >
  • valla arkadaşlar benim hayal kırıklıgına ugrattı..Valla Umdugum gibi çıkmadı
  • Filmin en hoşuma giden kısımlarında biri de haçlıların da "selamûn aleykûm" şeklimde selam verip alması.
    Bir de sonundaki "nothing, everything" çok hoş.
    Ama Hıristiyanların gözünden bakması ve bu yüzden onların iyi savaşması (adam adama iyi dövüşmesi) ile alakalı sahnelerde cidden kafayı yedim.Misal; müslümanların hilâl şeklinde geldiği sahnede, hıristiyanlar bir sürü adam öldürüyor en çok orda deli oldum, abi o adamların attan inmeye vakitleri olmaz bee.
  • film hristiyanları övüyo diyenleri anlamıyorum.sadece savaş sahneleri biraz abartı olabilir ama papa bu filmi hristiyanlara yasaklamış.filmin son sahnesinde selahaddinin haçı yerden kaldırdığı sahne herşeyi açıklıyo ztn.bence gayet tarafsız bi film.
  • The©em..

çevirin sayesinde altıma zıçtım..sağol...

Eleman :Bizi öldürmeyecekmsiniz

- S.Eyyubi : Hayır

- Eleman : Ama Haçlıar Bütün Müslümanları Doğramıştı

- S.E. Biz böyle birşey yapmayız

Ben Selahaddin, Selahaddinim

Böyle bir muhabbet olurmu 2 kral arasında..

• bire bir olmasada bu konuşma filmde geçiyordu arkadaşın çevirisiyle ne alkası var?Ki önemli olan ordaki anlam kimin arasında geçtiği değil
  • Bence film muhteşemdi,vebir ilkti diyebilirim.. İlk defa bir filmde müslümanlar,özelliklede SELAHADDİN EYYUBİ iyi adam olarak gösteriliyor..Ve de hristiyanların daha önce müslümanları vahşice öldürdüğü kabul ediliyor..
    Filmde iki sahneyi unutamayacağım: birincisi ve en iyisi; selahaddin kalenin duvarını yıkınca yüzbinlerce müslümanı dışarda gören piskoposun sözü ''Müslümanlığı kabul edelim sonra tövbe ederiz''
    İkincisi; bloom tam eski hayatına dönmeye çalışmaktadır,sonra 3-5 haçlılı gelip'' Bizimle gel,kudüsü Selahaddinden geri alacağız'' demesi... YORUMSUZ

• quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

Divx'inin cikmasini bekliyorum hehehehe sinemaya gidicek vakit yok

hata edersin filmi alıp televizyonda harcama tam sinamalık film hastası kaldım...
  • filmide adam kudusun senin için ne önemi var sorusuna
    selahaddin
    nothıng...

sonra tekrar dönüp everythıng dedi.. bunu yorumlayan var mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: unforego

quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

Divx'inin cikmasini bekliyorum hehehehe sinemaya gidicek vakit yok

hata edersin filmi alıp televizyonda harcama tam sinamalık film hastası kaldım...

tamam ulen ne bagiriyonuz sinemada izleriz bizde
    neyse zaten alt yazisi yok sinemaya kaldik :)))
  • quote:

filmide adam kudusun senin için ne önemi var sorusuna
    selahaddin
    nothıng...

İlk önce pek anlamlı gelmedi ama...
    "Sizin için hiç birşey,bizim için herşey" demek istemiş olabilir diye düşündüm...
  • aklıma oda geldi... ama şuda olabilir dedi by-ram

nothın everything tek kelime dedi....

god is no where

god ıs now here
  • canım unforego ben nothing everything tek kelime dedmedim sen yanlış anlamışsın sanırım.Bazı şeyler vardır hem hiçbirşey hem de herşeydir bence bu şekilde.
  • quote:

selahaddin
    nothıng...

"savaş kazanmak benim için önemli diil" demek istiyo en başta, sonrada "hristyanlara karsı bi zafer bizim için her şey dio" diye dusunuyorum
  • quote:

selahaddin
    nothıng...

Selahaddin Eyyubi şöyle demek istedi: "Ben bir savaşçı olarak size karşı bir zafer kazandım. Bu benim hedefimdi. Zafer kazanmak benim hedefimdi. Zaferin arkasında ne olduğu önemli değil. Zaferin arkasındaki Kudüs bu anlamda hiçbirşey.
    Bu manada 'Kudüs is nothing'.

Fakat KUDÜS benim Peygamberimin (a.s.)
    miraca çıktığı ve benim ilk kıblem olan yer. Orası benim için herşey. Benim için kutsal bir mekan.
    Bu manada da 'Kudüs is everything' "

Bence böyle.... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HelvetiKa -- 18 Mayıs 2005, 22:46:05 >

• Arkadaşım izlemiş izlemem gerektiğini söyledi bende kesin haçlıları yüceltmişlerdir dedim değil dedi bakalım izlemem lazım bu hafta sonu sinemadayım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.