Şimdi Ara

Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU] (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.652
Cevap
32
Favori
109.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlackLead

belli başlı oyunlar hariç satış konusunda geçtiğimiz avrupa ülkesi yok. ya da çok az var.

Hiç öyle düşünmüyorum. Hangi oyunda geçemiyor muşuz mesela Çekya'yı veya Bulgaristan'ı Sırbistan'ı çok merak ettim. Çünkü bu ülkelerin dili olupta bizim dilimiz olamadığı oyunlar var, şükür azaldılar zamanla. Ha gider NieR Automata filan dersen umarım böyle yapımlar hiç satmaz ülkemizde. Ama atıyorum Witcher 3, Rainbow, GTA 5, Arma 3 veya PUBG hangisinde geçememişizdir acaba?
    Ülkemizi küçümsemeyi bırakın. Bazı oyunlarda Hollanda, Suudi Arabistan gibi ülkeleri de geçiyoruz ne hikmetse ne dilimizi koyuyorlar ne özen gösteriyorlar bize. Şirketler bile farkına varmaya başladı artık biz hala küçümsüyoruz kendimizi. 80 milyonluk ülkeyiz arkadaşlar. Gerçekten 10 milyonluk Doğu Avrupa ülkelerinden daha fazla gelir elde ettiklerini filan mı sanıyorsunuz? Ben artık oyun alırken Ubisoft gibi firmaların oyunları cazip olsa bile 2-3 kez düşünüyorum.

• IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    kardeşim verilerini inceledik de söylüyoruz herhalde.Asıl sen bol keseden sallıyorsun.

doğru bazı belli başlı oyunlarda bf1,gta5,rainbow six,pubg gibi oyunlarda satış rakamlarıyla geçtiğimiz oyunlar var ama diğer bütün oyunlarda avrupa bizi katlıyor.

Kingdom come satış verilerine baktım geçen, o 5-10 milyonluk diye senin küçümsediğin finlandiya'nın,danimarka'Nın satış rakamları verileri türkiye'den yukarıdaydı.

Zaten bir düşün adam orada her oyunu kendi para birimine göre 60 birime alıyorken sen burada en ucuz 230 birime alıyorsun.Bizde belli başlı oyunlar dışında adam gibi satan aaa oyun yok.

tüm oyun piyasası bizde mobil oyunlar ve freetoplay oyunlar üzerine kurulu.

eğer verileri araştırırsanız görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 20 Mart 2018; 23:26:26 >
  • quote:

kardeşim verilerini inceledik de söylüyoruz herhalde.Asıl sen bol keseden sallıyorsun.

doğru bazı belli başlı oyunlarda bf1,gta5,rainbow six,pubg gibi oyunlarda satış rakamlarıyla geçtiğimiz oyunlar var ama diğer bütün oyunlarda avrupa bizi katlıyor.

Kingdom come satış verilerine baktım geçen, o 5-10 milyonluk diye senin küçümsediğin finlandiya'nın,danimarka'Nın satış rakamları verileri türkiye'den yukarıdaydı.

Zaten bir düşün adam orada her oyunu kendi para birimine göre 60 birime alıyorken sen burada en ucuz 230 birime alıyorsun.Bizde belli başlı oyunlar dışında adam gibi satan aaa oyun yok.

Ben hiçbir zaman Finlandiya, Danimarka demedim yalnız. Doğu Avrupa Avrupa'nın doğusu oluyor. Bunlar Kuzey Avrupa ülkeleri refah seviyeleride bizden çok üstün. Sizin benim dediğim ülkelere göre kıyaslama yapmanız lazım. Yoksa kimse demiyor Norveç'ten filan iyiyiz diye zaten. Saydığım oyunlarda zaten oyun piyasasının yarısından fazlasını oluşturuyor zaten Sattırmayı bilen sattırıyor demek ki ülkemizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 20 Mart 2018; 23:48:12 >

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Yahu tamam da kardeşim adam bu ülkede satış yapıyor mu yapıyor. Para kazanıyor mu kazanıyor.Sonuçta bu bir ürün. İnsanlar parasını verip orjinal alıyorlar. Haliyle kendi dillerini talep etmeleri en doğal hakları. Madem Türkiyedeki rakamlardan memnun değilsin koyma satışa o zaman. Bağımsız firmalar için söylemiyorum zaten onlar bu konuda çok daha duyarlı ve açık fikirli. En azından yerel çeviri gruplarıyla anlaşıp bir şeyler yaptırabiliyorlar. Ama mesela Ubisoft'u ele alalım. Türkiyede Ac serisini satın alan oyuncu sayısı çok mu az mesela? Dünya kadar insan var. Falancı ülkeyi geçip geçmemesi değil burada mesele bak. Bu ülkede bu serinin bütün oyunları satılıyor. Yani mesela Ac1 i satışa koydun kimse almadı ya da az satıldı. O zaman ikinciyi üçüncüyü dördüncüyü neden satışa çıkarıyorsun? Ulan 200 liraya satıyorsun bari dil desteği verO ülkenin dilini dahi eklemeyecek kadar düşükse rakamlar satma abi burada oyununu.

Bu arada şu Topal Liboşun mevzusunda takıldım. Peder Godwini bütün cemaatinin önünde gömdüğüm için o da yardım etmedi. Ama iyi oldu günahkar şerefsize Nereden bulacam ben bu adam hakkındaki bilgiyi. Köylülerden de bir şey çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 21 Mart 2018; 0:5:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    öyle veya böyle her şeyi bir kenara bırakacak olursak iş dediğim gibi sadece satış rakamına dayalı.Ha sadece ubisoft'u bunun dışında tutarım çünkü oyun piyasasında o kadar çok dile destek veren sayılı firmadan ve türkçeye vermemeleri bir garip ama onun dışında ki firmalar zaten maksimum 5-10 arası dile destek veriyor.E dünyada da 190 tane ülke ve pek çokta dil var.Oyun firmaları da oyunlara rağbet olan ülkelere destek veriyorlar doğal olarak.Sonuçta her firma da türk düşmanı olacak değil ya yoksa ne garezleri olsun bir dil eklememek için.

ülkemiz satış rakamları eskiye göre çok daha iyi olsada steam sayesinde ama hala dönen paranın çoğunluğu freetoplay oyunlar ve mobil oyunlar üzerinde.Zaten fark ettiyseniz mobil oyunlarda nerdeyse tüm oyunlar türkçe çünkü rağbet var olay bu kadar basit.

türkiye'de hala oyunculuk alanında korsan kullanan binlerce insan var.

satış rakamları istedikleri gibi olmadığı sürece de istediğimiz kadar yırtınalım firmalara, sonuç ne olacak ki? Adamın zaten umurunda olsa baştan türkiye için dil eklerdi, oyunu orjinal alan 3-5 azınlığın isteğine mi yanıt verecek

bak mesela fifaya bf1'e ? o kadar çok sattı ki anında türkçe desteği eklendi.Ama aynı yapımcının türkçe olmayan oyunları da hala çıkabiliyor.Hangi oyun istedikleri satışı sunuyorsa desteği veriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 21 Mart 2018; 0:35:43 >

• Oyunu daha önce izlediğimde hızlı seyahat yaparken yolda pusu falan oluyordu. Ama ben 75 saattir bir kere bile denk gelmedim neden acaba
  • Oyunu 60 saate yakın oynadıktan sonra bitirmeden bıraktım.Sıktı, giresim gelmiyor.Görevler saçma,dünyası boş gelmeye başladı. Misal, ormanın normalde ürkütücü bir yer olması lazım. Bu oyunda bomboş insan ormana içinde kendini güvende hissediyor. Çok denk bir örnek değil ama the forest oyununda insan ormandan bir tırsıyor.Sahil güvende hissettiriyor. Çünkü yerlilere denk gelebiliyorsun. Bunda bölgedeki şehirlerden biri istila edilmiş, ortalık cuman ve haydut kaynaması gerekirken, o ortamı yeterince sağlamadığı görüşündeyim.Zira, dötü boklu bir demircinin oğlu kılıç tutmayı bile bilmiyor daha, ormanda bunlardan birine denk gelirsem diye tırsmak lazım ama olmuyor. Şuradaki haydut kampı temizle den öteye gidemiyor oyun. Oyun başlarda çok değişik ve güzel gelip, Sonrasında bunu devam ettiremiyor.
  • quote:

öyle veya böyle her şeyi bir kenara bırakacak olursak iş dediğim gibi sadece satış rakamına dayalı.Ha sadece ubisoft'u bunun dışında tutarım çünkü oyun piyasasında o kadar çok dile destek veren sayılı firmadan ve türkçeye vermemeleri bir garip ama onun dışında ki firmalar zaten maksimum 5-10 arası dile destek veriyor.E dünyada da 190 tane ülke ve pek çokta dil var.Oyun firmaları da oyunlara rağbet olan ülkelere destek veriyorlar doğal olarak.Sonuçta her firma da türk düşmanı olacak değil ya yoksa ne garezleri olsun bir dil eklememek için.

ülkemiz satış rakamları eskiye göre çok daha iyi olsada steam sayesinde ama hala dönen paranın çoğunluğu freetoplay oyunlar ve mobil oyunlar üzerinde.Zaten fark ettiyseniz mobil oyunlarda nerdeyse tüm oyunlar türkçe çünkü rağbet var olay bu kadar basit.

türkiye'de hala oyunculuk alanında korsan kullanan binlerce insan var.

satış rakamları istedikleri gibi olmadığı sürece de istediğimiz kadar yırtınalım firmalara, sonuç ne olacak ki? Adamın zaten umurunda olsa baştan türkiye için dil eklerdi, oyunu orjinal alan 3-5 azınlığın isteğine mi yanıt verecek

bak mesela fifaya bf1'e ? o kadar çok sattı ki anında türkçe desteği eklendi.Ama aynı yapımcının türkçe olmayan oyunları da hala çıkabiliyor.Hangi oyun istedikleri satışı sunuyorsa desteği veriyorlar

Ben tam tersini düşünüyorum. Satış rakamıyla uzaktan yakından alakası yok. Bir düşünün satış rakamı iyiyse neden TR dil desteği koysunlar ki. "Nasıl olsa enayiler orjinal alıyorlar neden uğraşıp, ekstara masraf yapalım" diyorlar.

Satışlar dibe vurmadan TR dil desteği gelmez arkadaşlar. (AAA oyunlar için, far cry, assasin creed serisi vb...)

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 21 Mart 2018; 9:56:2 >

• quote:

ayrıca çok bahsettiğin şu verileri bizimlede paylaşırmısın ?

Benim bulabildiğim tek veri bu;

Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU]

Bu veriye ne diyorsun ?

• KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    . hocam anlamak mı istemiyor musun yoksa ben mi anlatamıyorum anlamıyorum.

o elde edilen gelirlerin çoğu mobil oyunlar ve freetoplay üzerinden elde edilen gelirler.Yani balon bir oyun piyasamız var aslında, bunun geçen günlerde bir oyun sitesinde de okumuştum zaten o kazanılan gelir hep mobil oyunlarda clash of clans,boom beach, işte f2p olarakta wolfteam,metin2,zula gibi oraya paralar yatıran oyuncularla dönen paralar.Ayrıca o listeye bakarak konuşsak bile gördüğün gibi türkiye 18'nci . 17 tane dilden sonra geliyor.Hangi oyunda 17 tane dilden fazla destek olacakta sonra sıra türkiye'ye gelecek?

ayrıca emin ol kimse türkiye'de oyunlar zaten çok satıyor oraya türkçe yama getirmeyelim gerek yok , satışlar düşerse getiririz diye düşünmüyor.Ya da sen kendini böyle kandırmaya devam et iyi hissediyorsan

şu herkes bize düşman kafasından çıkın arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 21 Mart 2018; 16:31:28 >

• Nexus sayfası yavaş yavaş yeşilleniyor, bakmanızı tavsiye ederim (yüklemede bi numara yok, at dataya tamamdır)
    https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drima

Nexus sayfası yavaş yavaş yeşilleniyor, bakmanızı tavsiye ederim (yüklemede bi numara yok, at dataya tamamdır)
    https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/

İşte aradığım mod

Nexus Mods :: Kingdom Come: Deliverance
    Remove NPC Greetings
    https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/479

• Vrataski V kullanıcısına yanıt
    Evet, bi süre sonra sıkıyor
    Hocam dert anlatamazsınız bunlara birşey bilmeden konuşuyorlar. Neymiş dip yaparsa dil deskteği gelirmiş. Kim satışın olmayacağı bir yere yatırım yapar. Türkiye Mobil oyun pazarında mesela çok önde o yüzden çoğu oyun direkt destekli geliyor 3AAA ile kıyaslanmaz ama yinede bu hamleleri var bu arkadaş gibi düşünselerdi biz ordan para kazanıyoruz niye yatırım yapalımda daha fazla para kazanalım ki diye düşünmeleri gerekirdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zabit86

arkadaslar oyunu yan gorevlerle 100saat civari oynayip bitirdim,guzel bir oyun yapmislar, tavsiye ediyorum
    oynayacakalara birkac kucuk onerim olacak,
    -eger save sistemi degismeyecekse,uygun fiyatla save potion yerine (saviour schnapps) kendiniz chemical benchlerden olusturun,1dk aliyor,herblerin fiyatlari uygun,direk save potion 100civari iken bunu yapmak 6-7coin civarina geliyor,oturdum 30tane kaynattim ben oyun sonuna kadar 3-5 takviyeyle yetti.
    hadi tarifi de yazayim
    benche geldiginizde nettle ve belladonnayi rafa koyun, sol taraftan wine(sarap) tiklayip kazana dokun,1adet nettle icine atip 2tur kaynatin(q tusuna basarak)sonra belladonnadan 2 tane alip mortara koyun pestle ile ezin(belladonnayi karabiber gibi cekiyoruz)sonra atin onuda kazana bir kez daha kaynatin(q tusu) sonra yine sol taraftan bir sise alip kazana dogru tutup e tusuna basili tutun islem tamam.
    eger alchemy skilli 10yaparsaniz otomatik uretime de basliyorsunuz.
    -ozellikle bandit kamplarina saldirmadan mutlaka kaydedin 3-4 kisi saldirdiginda beklenmedik bir kombo yiyip olebiliyorsunuz.
    -oyunun basinda biraz vakit ayirip 2-3 treasure chest bulursaniz guzel itemlar savaslari cok kolaylastiriyor.
    -rattay upper gatedeki arenada antremani bol tutun kilic, defence, warfare gelsitirin mumkun oldugunca.

Risen oyununa benzemiş oyunun atmosferi. Yemek tarifi gibi iksir tarifi verdin bu bilgileri nerden öğrendin?

• quote:

. hocam anlamak mı istemiyor musun yoksa ben mi anlatamıyorum anlamıyorum.

o elde edilen gelirlerin çoğu mobil oyunlar ve freetoplay üzerinden elde edilen gelirler.Yani balon bir oyun piyasamız var aslında, bunun geçen günlerde bir oyun sitesinde de okumuştum zaten o kazanılan gelir hep mobil oyunlarda clash of clans,boom beach, işte f2p olarakta wolfteam,metin2,zula gibi oraya paralar yatıran oyuncularla dönen paralar.Ayrıca o listeye bakarak konuşsak bile gördüğün gibi türkiye 18'nci . 17 tane dilden sonra geliyor.Hangi oyunda 17 tane dilden fazla destek olacakta sonra sıra türkiye'ye gelecek?

ayrıca emin ol kimse türkiye'de oyunlar zaten çok satıyor oraya türkçe yama getirmeyelim gerek yok , satışlar düşerse getiririz diye düşünmüyor.Ya da sen kendini böyle kandırmaya devam et iyi hissediyorsan

şu herkes bize düşman kafasından çıkın arkadaş.

O tabloyu tekrar bir incele bakalım. İlk 17'de 17 tane farklı dil mi var ?

Verileri inceledik de söylüyoruz diyorsun. Bize de ver bakalım şu verileri, bizde öğrenelim. Ezbere konuşmak olmaz.

Avrupadaki mobil oyun piyasasının ülkemizde kat ve kat fazla olduğunu düşünüyorum. Oyunlardaki istatistikler bunun en büyük kanıtı.

• quote:

Orijinalden alıntı: danner

Hocam dert anlatamazsınız bunlara birşey bilmeden konuşuyorlar. Neymiş dip yaparsa dil deskteği gelirmiş. Kim satışın olmayacağı bir yere yatırım yapar. Türkiye Mobil oyun pazarında mesela çok önde o yüzden çoğu oyun direkt destekli geliyor 3AAA ile kıyaslanmaz ama yinede bu hamleleri var bu arkadaş gibi düşünselerdi biz ordan para kazanıyoruz niye yatırım yapalımda daha fazla para kazanalım ki diye düşünmeleri gerekirdi.

Sen ne biliyosun birader ? Satışın olmayacağı yer olduğunu nerden biliyorsun ?

Tablo ortada, liste ortada. Hollanda, Polonya, İsveç, Norveç, Danimarka gibi ülkelerden daha çok yatırım yapmışız. Bu pazarında büyük bi çoğunluğunun mobil olduğunu hiç sanmıyorum.

Siz buyrun varsayımlarla ilerleyin.

Peki size bu "çok satmadığı için Türkçe değil" bilgisi nereden geldi? Hangi verileri yorumluyorsunuz? Bir de kime göre neye göre çok satmıyor? Paylaşın da biz de bilelim.

Mesela ben yukarıda paylaşılan tabloyu şöyle yorumlayabilirim.

Türkiye 500m$ f2p'ye harcasın diyelim. %66 ediyor bu. Ve mucizevi şekilde Danimarkalı, Finli vs. arkadaşlar da hiç f2p harcaması yapmamış olsun. Yine pazar hacminde yukarıdayız. Bu soğuk kanlı arkadaşlar finansta zamanı bükmüş olacaklar aynı bütçeyle tüm oyunlarda bizden fazla satış yapıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kimsenin kimseye düşman olduğu yok bak sana şöyle anlatayım, olay firmayla alakalı değil buradaki dağıtımcıyla alakalı playstation dağıtımcılığını yaptığı çoğu oyunu türkçe yapıyor ama aral hiçbir oyununa türkçe getirmek için bir çaba harcamıyor. Eğer playstation türkçe desteğinin karşılığını almasa babasının hayrına türkçe yapacak hali yok alıyor. Aral ama üç kuruşun hesabını yaptığı için umrunda değil olay burada bitiyor. Ubisoft sana düşman falan diyen yok zaten.
  • Oyun sizce ne zaman indirim görür arkadaslar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.