Şimdi Ara

Kinetik Enerjiden Elektrik Enerjisine | Dinamo/Alternator Hazırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu buraya açmamın nedeni forumda Fizik bölümünün olmaması ve Elektrik hakkında bir bölüm bulamamış olmamdır.

Merhaba, öncelikle bilgili kişiler için bu tarz bir soru ile zamanınızı çaldığım için kusuruma bakmayın.

Öncelikle daire mıknatıs ve bakır ile şuna benzer bir sistem kurmayı planlıyorum:

Kinetik Enerjiden Elektrik Enerjisine | Dinamo/Alternator Hazırlama

Ancak bir kaç sorum olacak,

• resimde gördüğünüz mıknatıs için kutuplanması eksen yönünde olan daire mıknatıs kullansam olur mu? (Eksen yönü derken kalınlıktan ikiye bölünüp ayrılanı kast ettim.)

• resimde sistem sabit olarak bakırı almış ve hareket halinde olanı mıknatıs almış, tersini yapsam üreteceğim enerjide ne gibi bir farklılık oluşur? (örnek: http://i.hizliresim.com/9QRXPo.jpg not: slip rings yazan kısımlarla ac/dc olaylarının ayarlandığını biliyorum, ancak tam olarak nedenini anlamış değilim; bilginiz var ise bu konuda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim.)

• resimde gördüğümüz sistemin sorunsuz çalışabilmesi için neleri unutmamalıyım, neleri önerirsiniz?

Amacım derse not almak için falan değil tamamen hobi ve merak birleşimi diyebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redditte paylaşırsan iyi cevaplar alabilirsin

• Okumadım. bende dahil konu dışında bunu anlayacak yoktur bence
  • Kardesim amerikayi tekrardan fethetmenin anlami yok. Bobin sarmak mesele onun milimlik ayarini yapmak mesele. Basit bir sistem istiyorsan bir elektrik motorunu baglayacaksin sen cevireceksin motoru motorun uclarindan elektrik cikacak. Yonu onemli degil.

Eger bunu biliyorum buyuk isler pesindeyim diyorsan motorsiklet manyeto stator alip yapabilirsin.

• Ordaki mıknatısın kuvvet çizgileri nasıl kesilecek anlamadım. Kuvvet çizgileri dıştan n den s ye olacak ama demiri nasıl kesecek. kesse dahi az bir miktarı kesecek ve milivolt anca üreteceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aküden çekilen enerji miktarı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.