Şimdi Ara

Kinda ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette baktım biraz fakat birşey anlamadım açıkçası. Açıklayabilecek biri var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kinda Ne Demek?

"Kinda" kelimesi, günlük İngilizcede yaygın olarak kullanılan bir sözcüktür. Türlü anlamlarda kullanılabilir ve bağlama göre değişebilir. İşte "kinda" kelimesinin temel anlamları:

• Biraz: "Kinda" kelimesi genellikle bir şeyin tam olarak değil, biraz olduğunu ifade etmek için kullanılır. Örneğin: "Film kinda sıkıcıydı."
    • Türlü, Biçimde: "Kinda" kelimesi ayrıca bir şeyin belli bir tarzda veya biçimde olduğunu belirtmek için kullanılır. Örneğin: "Giyim tarzı kinda retro."
    • Şartlı, Belki: "Kinda" kelimesi bazen bir şeyin şartlı veya olası olduğunu ifade etmek için kullanılır. Örneğin: "Kinda yarın gelebilirim."
    • Belirsiz, Net Değil: "Kinda" kelimesi bir şeyin belirsiz veya net olmadığını belirtmek için de kullanılabilir. Örneğin: "Kinda ne söylediğini anladığımı sanmıyorum."

"Kinda" kelimesi konuşma dilinde sıklıkla kullanılır ve resmi ortamlarda kullanılmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca, "kinda" kelimesinin resmi İngilizce dil bilgisi kurallarına göre bir sıfat olmadığına dikkat edilmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir parça birazcık anlamında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kinda=kind of
    anlamı arkadaşın dediği şekilde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalci imam

İnternette baktım biraz fakat birşey anlamadım açıkçası. Açıklayabilecek biri var mı ?

Hocam yine hem birazcık hem de bir çeşit anlamına gelecek bunun gibi bir kelime daha vardır. Sorta=sort of=kinda=kind of

• genel olarak
    too çok demak ancak anlamı olumsuz
    very çok demek anlam nötr diyebiliriz
    kinda biraz demek ancak aşırı çok anlamında değil.

örneğin

that question was too hard - soru çok zordu yapamadım
    that question was very hard - soru zordu
    that question was kinda hard - soru biraz zordu. uğraştırdı ama yaptım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Up ne demek
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.