Bildirim
kimya sorularım:)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
İlk soruda C sayıları eşitlenince H sayıları eşit olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son soruda elektron alma isteklerine bak isteği fazla olan elektron alacak elektronu alan negatif olacak işte diğeri pozitif -
sağ en üstteki soruda HCl aşağı döküldüğünde 2HCl+Zn->H2+ZnCl2 tepkimesi gerçekleşir. Zn katı kütlesi azalır tepkimenin girenler kısmında zaten. Zn'nin yükü girenlerde 0, ürünlere baktığımızda +2 olmuş yükseltgenir. Girenlerde Cl'nin yükü -1, ürünlerde de -1 yani indirgenmez değişmez. Cevap 1,2 -
b şıkkında ilk durumda c3h6 nın kütlesi daha büyük peki kütleleri eşitse diyo c2h2 nin ötekinin kütlesine eşit olması için daha çok h içermesi gerkmiyo mu -
sizin de dediğiniz gibi olursa cevap 1 ve 3 olması gerekir 2 yanlış fakat cevap 1-2 ve3 sorumu hatalı ben mi bişey atlıyorum -
çok teşekkürler anladım fakat bişey sormak isterim bu yazdığınız tepkimeyi ezberden mi yazdınız yoksa bunu yazmanın yolu var mı çünkü ben tepkimeyi yazamamıştım:( -
Hocam kütleleri eşit al. Ikiside 42 g olsun. C3H6 tepkime 1 mol oluyor. C2H2 de 1.61.. mol oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: anatomik beyin
çok teşekkürler anladım fakat bişey sormak isterim bu yazdığınız tepkimeyi ezberden mi yazdınız yoksa bunu yazmanın yolu var mı çünkü ben tepkimeyi yazamamıştım:(
Asit baz tuzlarda anlatılıyor (asitlerin metallerle tepkimesi) ancak soru çöze çöze de kafaya kazınıyor görünce aklıma direkt tepkime geldi. -
anladım teşekkürler:) -
3. soruda işaretlemelerine yola çıkınca 1 ve 3'ü anlamışsın herhalde. 2. öncülde tanecik demek 1/N mol demek. 1 molde avogadro sayısı kadar tane molekül vardır, 1 tane demek de 1 molekül / avogadro sayısı yani 1/N. o yüzden 1 taneciğinde 12 tane su molekülü bulunur, mol değil. -
karışım sorusu http://sketchtoy.com/46578484 -
anladım teşekkürler:) -
çok teşekkürler:) -
biraz fazla oldum ama bişey daha sormak istiyorum çalıştığım kitapta amfoter metallerden zn sadece kuvvetli bazlarla tepkime verir diyo hcl gibi asitlerle de tepkime verebiliyor mu ki -
Amfoter metellar Zn,Al,Sn,Kr,Pb(Zeynep Al Sana Kırmızı Pabuç) hem asit hem de bazlarla tepkime verirler.
quote:
biraz fazla oldum ama bişey daha sormak istiyorum çalıştığım kitapta amfoter metallerden zn sadece kuvvetli bazlarla tepkime verir diyo hcl gibi asitlerle de tepkime verebiliyor mu ki
Zn amfoter üstte arkadaş açıklamış, asit bazlarla tepkime verebilir sadece kuvvetli bazlarla tepkime verir cümlesinin doğru olduğunu sanmıyorum emin misin öyle yazdğına? Çünkü en basitinden senin sorunda kuvvetli asit HCl ile tepkime veriyor. -
başka bir kitaba baktım sizin dediğiniz gibi bi sorun yok yani:)bide şey ilk şıkta kaptaki toplam zn katı kütlesi azalır deseydi o yanlış olcaktı dimi -
quote:
başka bir kitaba baktım sizin dediğiniz gibi bi sorun yok yani:)bide şey ilk şıkta kaptaki toplam zn katı kütlesi azalır deseydi o yanlış olcaktı dimi
Kaptaki toplam Zn katı kütlesi azalır ifadesi doğru Zn katısı tepkimeye giriyor çünkü ZnCl2 oluşuyor ZnCl2'de Zn var ama dersen artık sadece formülün içinde var Zn kimyasal değişikliğe uğruyor 2 Cl de yanına gelip bambaşka bir madde bir bileşik oluşturuyorlar. -
şimdi tam anlamıyla anladım çok saol:)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X