Bildirim
Kimya ölüm
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Lys kimya için hangi sb önerirsin?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
2-3 aylık bir çalışmayla (günlük 1.30 - 2 saat) gayet üstesinden gelebilirsin. -
Soru bankası çözmedim çok fazla palme nin %30 unu falan çözmüşümdür . Çevremden duyduğum kadarıyla esen palme bilgisarmal yayındenizini öneriyolar
Kimya açık ara en basit sayısal derstir. Fizik zeka ister, nerden ne geleceğini bilmen gerekir tıpkı geometri gibi. Biyoloji ezberdir, her noktasını adın gibi bilip üstüne yorum yapman gerekir. Ama kimya için bunlar söz konusu değildir. Bütün Gazlar ''PV=NRT'' ile; bütün Molarite soruları ''M=n/V'' ile çözülebiliyor. Kimya ve Enerji diye bir konu vardır 11.sınıfta, açık ara kimyanın en kolay konusudur. Parantez içinde bütün bileşiklerin oluşum entalpilerini verir, sen ürünleri toplayıp, girenleri toplayıp birbirinden çıkarırsın ve soru biter. Kimya sevmek zorunda değilsin, ben de biyolojiden nefret ediyorum ama kimyadan net kaybetmemelisin. Çok rahat 11-12 net getirilebilecek bir ders.
Kaç ayda biter kısmına gelirsek, TYT kısmını boşverecek olursak
Modern Atom Teorisi - 4 gün (Benim için ka+sb 4 gün tuttu)
Kimyasal Hesaplamalar - 1 hafta (Zor değil ama çok soru çöz. Kesinlikle soru kaçırmayacağın bir konu iyi çalışırsan)
Gazlar - 1.5 hafta (Her türlü soruyu görmeye bak, en az 3 sbn olsun 3 sbden de gazları bitir, en zor konudur.)
Sıvı Çözeltiler - 10 gün (10 gün fazla gözükebilir, molarite-kütlece yüzde derişim-ppm/ppb-molalite-koligatif kısmının en fazla 5-6 günü var. Çözünürlük kısmı gerçekten çok sıkıntı. Her türlü soruyu gör, en az 3 sbden konuyu bitir.)
Kimya ve Enerji - 3 gün (1 günde de bitirebilirsin ama sen sağlama al, 3 sbden de soruları çöz, soruyu gördüğün an yapacağın şeyi direk görmüş olursun zaman kaybetmezsin)
Tepkimelerde Hız - 1 hafta (Çok soru çöz.. Bu sene AYT'de soru beklemiyorum ama yine de işini sağlama al net kaybedilecek bir konu değil)
Tepkimelerde Denge - 1 hafta (Kesin soru gelecek, 3 sbden de konuyu bitir, mantığını anla. Dengeyi etkileyen faktörlere çok dikkat et, asıl vurucu noktası orası.)
Asit-Baz Dengesi - 4 gün (Mantığını anla, her türlü soruyu yaparsın. Kimyasal tepkimeler ve denge temeli gerektirir.)
Çözünürlük Dengesi - 2 gün (Hiçbir sıkıntısı yok. 2 sb bitirsen sorular dönüp dolaşmaya başlar.)
Elektrokimya - 5 gün (Elektoliz dışında bende sıkıntı oluşturmadı, elektrolize ayrı bir gün oluşturabilirsin. En az 3 sb.)
Karbon Kimyasına Giriş - 4 gün (Hibritleşmeler, VSPER meseleleri. Soru kaçırırsan üzüleceğin bir konu. 4 gün her soruyu gör, gözün kapalı yaparsın.)
Organik Kimya - Sınava kadar bununla uğraş derim. İlla süre ver dersen 3 haftada bitirebilirsin.
Her konuyu 3 sbden bitirirsen +11 net garantisi veriyorum. Hatta bence 11.75 gelecek..
-
Hocam hangi sbleri kullanıyorsun? Ben de bilgi sarmal LYS var kimyadan soğuttu beni
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok sağolun hocam
Elimde kimya özel var hocam Tmyim tyt kısmındaki konular günde 1 saat calısmayla kac haftada bit er
Karekök'ün 50 kimya denemesi kitabı da çok güzel. Bence Kimya çalışmaya başladığınızdan itibaren her gün 2 denemesini çözün. Hem gelişiminizi de görmüş olursunuz.
Keşke elinizde Esen yayınlarının sınıf sınıf bölünmüş konu anlatım kitapları da olsa. Halen en iyi anlatım, Kimya için konuşursak, bence Esen Yayınlarıdır.
Organik Kimya için muhakkak ayrı bir fasikül al, birçok yayının Organik Kimya kitapları iyidir. Bence Apotemi de Çap Yayınları da Palme de Organikte iyidir. Apotemi ve Esen, Organikte de favorimdir.(Konu anlatımlı soru bankaları)
Başarılar dilerim. Kimya, sizin için bonus bir derstir. Kimyayı zaten yapıp, diğer derslerden fark yapmanız lazımdır.
nick entry uyumsuzluğu -
Hocam fizik içinde bu tarz bi şey yazabilir misiniz benim de fiziğim çok kötü?
Lütfen hocam :)
Kimya en kolay sayısal ders dediklerinde neresi kolay diyordum ama gerçekten de öyle.
Organik hele.Bi mantığını anlayıp birkaç, ezber yerini hallettikten sonra çok kolay.
Organik Kimya'da Çap'ın soru bankası ve konu anlatımı birinci sıraya konabilecek kalitede. Palme organik sb de çok iyi sorular var. Apotemiyi inceleme fırsatı buldum ama biraz okul sınavlarına yönelik bir kitap olmuş gibime geldi.
Kimyayı denemelerden halletme taraftarı değilim açıkçası. TYT'si halledilebilir ama AYT kısmında çok soru çözülmeli. Ama yine de düşünülebilir son 1-2 konu tekrarımdan sonra deneme arayışına geçecektim önerin için sağol -
Palme YGS KA-SB (Benim kimyam aslında leş gibiydi tam 1 sene önce ygs netlerim 1.5, 13 üzerinden; lys netlerim 5 6 filandı 30 üzerinden sonra bu kitaba başladım aşırı yararını gördüm)
Palme LYS SB (Kesinlikle çözülmesi gereken bir demirbaştır)
Bilgi sarmalı geçtiğimiz günlerde kimya konusunda her derdimi anlattığım bir kimya hocam tarafından önerildi sorulara baktım hoş duruyordu. Temelin yoksa palmeden başlamalısın. Meslek çıkışlı isen yani kimya görmediysen sıfır ile başla tabi.
Evrensel iletişim önermişti hocam, palmeden sonra geçilebilir gibime geliyor.
Fen Bilimleri YGS ve LYS'sini kullandım mor renkte olan (yıldız serisi değil) YGS si leş gibi, leşten kastım hayatta sana yararı dokunmayacak kadar ağır sorular var. LYS'si de kimyanın nirvanasına çıkmak istiyorsan ve ÖSYM tutar da AYT'yi kasalım derse zararlı çıkma diye çözülebilecek güzel bir kitap. Neredeyse tamamı yorum soruları ve palmeden ünite boyunca yanlışım çıkmazken fen bilimlerinde 1 testten 5 6 yanlışı gördüğüm zamanlar oldu :( Bu da yorumlama eksikliğinden geliyor işte
-
Kimyaya olan ilgimden dolayı konuya yorum yaptım ama fiziğe karşı gerçekten kendime karşı bi güvencem yok :) Ama üstümkörü geçecek olursam
Kuvvet ve Hareket (Tamamı 2 ayını almalı, aşırı derece soru çözmelisin yorum sorularına aban)
Elektrik-1 (1 hafta)(Elektrostatik ve Akımdan oluşan kısım, çalışmasan bile olur soru beklemiyorum ama tabii ki de sağlama al sen)
Elektrik-2 (2 hafta) (Potansiyel, İş, Paralel Levhalar, Kondansatör, Alternatif Akım.. dan oluşan kısım. 3 sbden konuyu bitir iyi sayıda soru çöz tamamdır)
Optik (2.5 hafta) (İyi soru çöz, 3-4 sbden konuyu bitir her noktasını bil kesin iki kısımda da soru gelir)
Dalgalar-1 (1 hafta) (Çok ciddiye almasan da olur benim idrak edemediğim konulardan biridir ama çıkarsa soru kaçırmamalısın)
Dalgalar-2 (3 gün) (Dalga mekaniği yani, fiziğin en kolay konusu bence. Mantığı anla geç)
Madde ve Özellikleri (3 hafta) (Madde basınç kaldırma kuvveti ısı sıcaklık falan filan tam TYT konularıdır çok çok çok fazla soru çözmelisin)
Manyetizma (2 hafta) (Benim için en zor konudur, sona sakla. Çıkmayabilir 2017 LYS'de çıkmadı herkes şok oldu. Mantığını çok iyi anlamalısın)
-
Simetri ve palme sb var elimde lys için. Tyt bitti. Şimdi simetride 14 ünite var ama, çok rahat 120 soru oluyor her ünitesinde.
Ben haftada 2 konu giderek 1 buçuk ayda konu bitirip, ardından sadece palme lys çözmeyi düşünüyorum.
Sence mantıklı mı?
Günde 1 saat çalışırsan ve bunu hiç aksatmazsan 2 ayını alır. TYT Kimya'nın YGS Kimya'dan da basit olacağını varsayarsak 2 ay sonra tekrar bile yapmasan unutmazsın denemelerle halledersin. -
Haftada 2 konu sağlam olmayabilir. En azından de ki mesela bu hafta full denge çalışıcam diğer hafta full elektrokimya çalışıcam gibi yap çok soru görmüş ol. Bir konuyu aynı anda 2 sbden git. -
çook teşekkür ederim
1 ay günde 3-4 saat bak sadece palme çöz zaten fulmeyeceksin kasmaya gerek yok yok 10 gün 20 gün bi konu felan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 70 tyt 30 ayt kaç bin sayısal
- mutlak değerin türevi
- bilgi sarmal 20' li türkçe deneme pdf 2024 cevap anahtarı
- kunduz eğitmen
- altuğ güneş kimdir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X