< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kimya müh mi metalurji malzeme müh mi

-
-
Ben İTÜ Metalurji ve Malzeme mühendisliğindeyim. Iş imkanı ikisinin de geniş burada ilginize göre seçmeniz daha iyi olur herhalde. Kendi bölümüm adına konuşursam: Çelik- demir fabrikaları, cam- seramik fabrikaları, beyaz eşya sektörü, savunma sanayii(son yıllarda bizim bölüm daha çok ön plana çıktı eski haline göre), bunların dışında akademik ilerlemeye çok açık bir bölüm, araştırma odaklı bir bölüm hatta yurt dışında malzeme bilimi ve mühendisliği olarak daha fazla geçer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun hocam, benim mat ve fizik daha fazla ilgimi çekiyor, kimyanın da daha çok matematiksel hesaplamalı konuları hoşuma gidiyor, biyolojiyi pek sevmiyorum hangisi bana daha uygun sizce
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kimya mühendisliği daha fazla matematik içeriyor hocam. Hatta şöyle bir durum var metalurji ve malzeme mühendisleri daha dazla kimya görüyor olabilirler. :) Metalurji ve malzeme mühendisliği; Kimya(belirli metaller var bunların kristal yapıları gibi) ve Fizik ağırlıklı (modern atom teorisi kısımları). Buraya ben ikisinin de ders programlarını atayım isimlerden anlarsınız biraz hocam. Tabii bizde de matematik var ama onların hesaplama, matematik kısımları daha fazla.
Bu kimya müh.
https://www.sis.itu.edu.tr/TR/ogrenci/lisans/ders-planlari/plan/KMM/201810.html
Bu malzeme müh.
https://www.sis.itu.edu.tr/TR/ogrenci/lisans/ders-planlari/plan/MET/201810.html
-
Çok teşekkür ederim inceliycem ikisini de
Rica ederim hocam, her zaman merak ettiğiniz bir şeyleri sorabilirsiniz. İTÜ'ye gelirseniz de mesaj atın. :)
Burayı okuyan arkadaşlara da söylüyorum yardım lazım olursa, yardım etmeye çalışırım.
-
kimya mühendisiyim. İlk yıl lisenin devamı gibi olsa da daha sonra biraz kimya dersleri ama en ilgimi ceken mühendislik dersleriydi. kimya mühendislerinin kimyagerler kadar derin kimya bilgisi yoktur zaten. kimyagerlerden aldıkları verileri ekipman tasarlamakta kullanırlar..
kimya mühendisi tasarımcıdır.. bir kimya mühendisi fabrikayı her seyi ile baştan sona tasarlayabilecek güçtedir.. Ülkede genelde kimyagerlerin yerine kullanılıyor malesef. Üretim, proses, laboratuvar , ar-ge alanlarında hatta satış mühendisi olarak da çalısıyorlar. Agırlıklı olarak ilaç, kozmatik, boya vs. alanlarını tercih ederler. devlette kadro çok az olmakla beraber özel sektörde de iç açıcı noktada olduklarını düşünmüyorum malesef. Tüm mühendislikler için de iyi seviyede ingilizce olmazsa olmazdır. Mutlaka halledin derim.
Şimdiki aklım olsa okumazdım :(
-
Kimya mühendisliği fazla ezber içeriyor mu hocam, sayfalarca okuma falan..
Bir de şimdiki aklınız olsa nereyi yazardınız?
dediğin gibiyse kimya mühendisliği sana çok uygun.
*metu chespor
-
Çok teşekkür ederim şüphe kalmadı içimde şimdi
Metalurjide kimya muhden daha fazla kimya var onu bilerek git. Kimya muh direkt fizik mat
Kimya mühendisliğinin alternatifi var mı peki hocam yine bana uygun, tutmazsa diye
kimya mühendisliği adli tıp kurumunda çalışırsa 15-20bin tl aralığında maaş alırlar
ama adli tıpa girmesi gerek kurum olarak
-
ne iş yapıyorlar ki tam olarak orda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben Kimya Mühendisliğini bırakmış biri olarak, verilen performansa göre sunduğu imkanın yeterli olmadığını düşünenlerdenim. Bölümün ultra zorlukta olduğunu düşünüyorum. Ben Metalurji derdim şimdiki aklım olsa. Geliyorsa ODTÜ-Metalurji öneririm. Bunlar kişisel görüşlerim; hakkınızda hayırlısı.
Oyle 1-2 ders vardı.mesela organik kimya ama çoğu derste ezber yoktur mantık vardır. Mühendislik derslerinde sınavlara genelde kitap açık girerdik çünkü dersler ezber değil. 3 saat sınav 3 soru. Hey gidi gunler hey. Karşılığını kesinlikle alamiyorsun.
Ayrıca bölüm dersleri gerçekten zordur.
hocam zor diye mi bıraktınız yoksa iş yok diye falan mı ?
En Beğenilen Yanıtlar

Ben İTÜ Metalurji ve Malzeme mühendisliğindeyim. Iş imkanı ikisinin de geniş burada ilginize göre seçmeniz daha iyi olur herhalde. Kendi bölümüm adına konuşursam: Çelik- demir fabrikaları, cam- seramik fabrikaları, beyaz eşya sektörü, savunma sanayii(son yıllarda bizim bölüm daha çok ön plana çıktı eski haline göre), bunların dışında akademik ilerlemeye çok açık bir bölüm, araştırma odaklı bir bölüm hatta yurt dışında malzeme bilimi ve mühendisliği olarak daha fazla geçer.
|
Benzer içerikler
- 100 tyt 70 ayt kaç bin
- vasıfsız gemi personeli ne is yapar
- özcan aykın 55 günde tyt fizik pdf
- kendi kliniği olan diş hekimi ne kadar kazanır
- animonik kaçak izle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X