Şimdi Ara

kimya lewis yapısı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oktet kuralına uymayan elementler nelerdir?
    oktet kuralına uymayan bileşiklerin lewis yapısı?
    BF3 B2F4 ün lewis yapısı nasıl olur?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Oktet kuralı elementlerin son yörüngesini 8 yapıp soygaz düzenine ulaşması anlamına gelir. Eğer ikiye tamamlayıp kararlı hale gelirse bir element, buna da dublet kuralı denir.

Oktet kuralına Hidrojen,Lityum ve Berilyum uymaz,bu 3 bileşik dublet kuralına uyar sadece.

BF3 'ün elimden geldiği kadar çizmeye çalıştım Lewis nokta yapısını,bir yanlışlığım varsa arkadaşlar düzeltsinler.

kimya lewis yapısı yardım

B yapısında 5 elektron bulundurur 2)3 ile son yörüngesinde 3 elektron vardır, Flor'da 9 elektron vardır ve 2)7 olarak ayrılır. Flor kendini oktete tamamlamak için B'den bir elektron alır ve (-) değerliliğe ulaşır. BF3 bileşiğinde ise her F bir elektrona ihtiyaç duyağacı için bu ihtiyacı B karşılar ve 3 elektronunu birden vererek (+3) değerliliğe ulaşır ve son yörüngesinde 2 elektron bırakır ve kendini Helyum'a benzetir,soygaz düzenine ulaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalnotdead -- 1 Ocak 2012; 15:38:10 >

• teşekkürler ama BF3 te bor ne oktete ne de dublete uymuş neden öyle oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadlock60

teşekkürler ama BF3 te bor ne oktete ne de dublete uymuş neden öyle oldu ?

Dublete uyuyor.Dublete uyması için 3 elektronunu da vermesi gerekiyordu ve 3'ünü de vermiş oldu Flor'a ve kendini soygaz düzenine ulaştırdı.
  • ama bu bağlar kovalent değil mi elektron ortaklaşması ile oluşmuyor mu ? yani elektron verebilir mi bor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadlock60

ama bu bağlar kovalent değil mi elektron ortaklaşması ile oluşmuyor mu ? yani elektron verebilir mi bor ?

kovalent bağlar ametal ametal arasında olur yani - -

+ - olanlar iyoniktir.

2e tamamlarsa dublet 8e tamamlarsa oktet aralarında oluşan bağlar birleşik ise(tam anlatamadım)

ortaklaşmış elektron sayılır

dublet ve okteti öğrenmek istiyorsan

O8i=2)6)diye açıp alıcağı için O-2 yazıp -2 nin aslında aralarında yaptığı bağ sayısı olduğunu bilmen lazım bunu bildin mi bu konu bitmiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.