Şimdi Ara

Kimya hesaplama sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 80kg kütleli bir cisim ışık hızının üçte biri kadar hız ile hareket ettiğine göre,bu cismin dalga boyu kaç nm dir ?

h = 6.10^34 joule.s

cevap 7,5.10^-40 arkadaşlar

• güncel
  • h/m.V formülü ışık hızınının 3 te biriyle hareket ettği için 1.10 üzeri 8 al V yi

burdan 0,75.10 üzeri -43 geliyor bence senin cevap hatalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevapda öyle yazıyor hocam,fem simetri sorusu

bu hesaplamaları anlatan video benzeri bir şeyler yokmu,kitapdan zor anlaşılıyor,internette arattım sadece teknofem var,o da soru tipi göstermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 8 Mayıs 2015; 18:40:11 >
  • Cevap hatalı kardo birimleri 2 3 defa kontrol ettim bu konuda çok hatalı soru oluyo güvender soru bankasındada hatalı cevaplar vardı

valla fizik fotoelektrik ve atom fiziği kısmından çalış birde zaten ösym enerji hesaplatma dışında pek sormuyo ama yine de ne olacağı belli olmaz sen formüldeki birimleri iyi öğren

• http://sketchtoy.com/65096313

böyle yapıyorum hocam

7,5.10^-53 çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 8 Mayıs 2015; 18:54:21 >
  • Hacı hatan şurda de broglie dalga boyu daima nanometreyi verir sen bi daha nanometreye çevirmişin

Hemen editliyorum haklısın dostum birimleri götrnce metre kalyo ona dikkat etmedim ama yine de 10 üzeri -40 kesinlikle imkansz cevap senin bulduğun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaabbbb1771 -- 8 Mayıs 2015; 19:00:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vallaha daima nanometreyi verdiğini de yeni öğrendim,tek başına öğrenmeye kalkınca insan kimyayı katlediyor böyle,kimyacılardan özür diliyorum
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Yok hacı düzelttim hatamı ben direkt nanometre diye kodlamşm kafamda halbu ki birimlere bakınca metre olduğu anlaşlyo kusura bakma :-)

• Estf hocam,7,5.10^-53 mü olacakmış ?
    Kitap yanlış basmış o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 8 Mayıs 2015; 19:09:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.