Şimdi Ara

Kimya H2O'nun lewis yapısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sınavda diğer şıkları okumadım ama ilk şık H2O'nun doğrusu bu olmalı şıkta böyle vermemişti . İtiraz etsem iptal edilir mi sizce ? İki tane yanlış şık var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 18 Haziran 2017; 14:25:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

H²O'nun Lewis Yapısı: Adım Adım Bir Kılavuz

Giriş

H²O'nun Lewis yapısı, bir su molekülünün elektronik yapısını görsel olarak temsil eden bir diyagramdır. Lewis gösterimi olarak da bilinir ve bir molekülün bağ yapma yeteneğini anlamak için çok önemlidir.

Adım 1: Toplam Valans Elektronlarını Belirle

Su molekülünde iki hidrojen atomu ve bir oksijen atomu bulunur. Hidrojenin bir, oksijenin ise altı valans elektronu vardır. Toplam valans elektron sayısı şu şekilde hesaplanır:

2 (H) x 1 valans elektronu + 1 (O) x 6 valans elektronu = 8 valans elektronu

Adım 2: Merkezi Atomu Belirle

En çok valans elektronuna sahip atom tipik olarak merkezi atomdur. Bu durumda oksijen, altı valans elektronu ile merkezi atomdur.

Adım 3: Çift Bağları Oluştur

Merkezi atom olan oksijen, her iki hidrojen atomuyla da bir çift bağ oluşturur. Çift bağ, iki bağlı atom arasında iki elektron çiftini paylaşır.

Adım 4: Kalan Elektronları Tek Bağlara Dağıt

Çift bağları oluşturduktan sonra, hala dört valans elektronu kalır. Bu elektronlar, oksijen ve hidrojen atomları arasındaki iki tek bağı oluşturmak için kullanılır.

Adım 5: Tek Elektronları Yerleştir

Tüm tek bağlar oluşturulduktan sonra, kalan tek elektronlar oksijen atomu üzerindeki yalnız çiftlere yerleştirilir.

Sonuç

H²O'nun Lewis yapısı, şu şekildedir:

H:O:H

Bu yapı, su molekülünün iki hidrojen atomu ile oksijen atomu arasındaki bağları net bir şekilde göstermektedir. Lewis yapısı, su molekülünün elektronik yapısını anlamamıza ve çeşitli kimyasal reaksiyonlardaki davranışını tahmin etmemize yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet benimde bu yanlış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahane üretmeye çalışıyorsan boşuna uğraşma cevap açık ve net. Orada 3 bağ yapmış karbon dururken bunu işaretleyen adam kimya bilmiyordur. Bahane için yazmayıp bilgilendirme için yazıyorsan haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukylm34

Bahane üretmeye çalışıyorsan boşuna uğraşma cevap açık ve net. Orada 3 bağ yapmış karbon dururken bunu işaretleyen adam kimya bilmiyordur. Bahane için yazmayıp bilgilendirme için yazıyorsan haklısın.

Hocam itiraz etsinler kendi hataları değilse itiraz etsinler. Ama orada dediğiniz gibi 3 bağ yapmış karbon vardı ben gördü yapıştırdım cevabı
  • Adamım h2o'nun lewis yapısını bilmeyecek kadar salak değilim . O'nun çekim kuvveti H'lere göre fazladır o yüzünden bu şıkta yanlış .
  • Eminim ki o h2o yapısını gören çoğu kişi yanlış olduğunu düşünmüştür ancak karbonun 3 bağ yapması başlı başına cevap benim diye bağırıyor. Kendin de demişsin daha şıkları okumamışsın gelmiş burada soru iptal edilir mi diye konu açıyorsun.
  • Acaba soru yanlışsa neden boş bırakmadınız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÖSYM bu konuda çok net, diğer şıklar okumadın mı yanlış yaparsın
    yaşadım biliyorum bi ton yanlışım çıkıyo :(
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Ben parasında değilim isterse sorumun cevabı yanlış olsun ama ortada bilimsel bir hata var .
  • Kimyacıya sordum ona kaldırsa nh3 te yanlış çizilmiş dedi sana orda levis soruyor geometrisini sormuyor dedi.

• Of arkadaşım hadi git işine boş yapma Allah aşkına, KARBON 4 BAĞ YAPAR 4. Organik çalışan adam karbonun azotla 3 bağ yaptığını zibilyon tane soruda görmüştür. Ne yapsaydım o soruyu boş bırakıp sonra da burada senin gibi konu mu açsaydım ? Daha neyini diretiyorsun anlamıyorum. Daha şıkları bile okumamışsın...
  • Redbrown kullanıcısına yanıt
    Lewis'in ben üsteki gibi olduğunu biliyorum . Birçok kaynakta (palme,çap vs .) hep böyle almış .
  • Lewis yapısında yönelimler gösterilmek zorunda değil. Konu kilit

• Sorunsuz Genç kullanıcısına yanıt
    Kaynak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Kaynak ?

molekül geometrisine göre çizim yapılır diye bir şey göremiyorum. kaynak meb.
  • Demek istediğinizi anladım ama bunun benim itirazıma engel olduğunu düşünmüyorum .

• ona bakarsan attığın resimde aralarındaki açı 120 derece
    ama h2o da 104,5 derece olması lazım yani genel düşünürsen açının bir önemi yok
  • t@yfur T kullanıcısına yanıt
    Şu an tartışmamız o açı değil . Önemli olan MEBte nasıl alınmış . Çünkü çapta bu tarz bir soru vardı . Aha buna göre yaptım soruları .

• sen h2o ya en altından bakarsan h-o-h şeklinde yatayda görebilirsin senin bakış açına da bağlı, soru doğru
  • Hocam iptal olmaz çünkü lewis yapısında mantık bağ sayıları ve elektron sayılarını doğru göstermektir yani şekil önemli değildir kimya hocam demişti kimyaözel deki hocada bunu bi kaç kez söyledi ygs zamanında yani H2O doğru bir gösterimdir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.