Şimdi Ara

Kimya Entalpi Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle iyi akşamlar , kimya dersinde bu konu işlendiğinde ben yoktum , konu hakkındaki bilgim 1. soruda gördüğünüz kadar, internetten konu anlatımı video aradım bulamadım .Ödevde varmış yarına yetişmesi gereken konuyu anlamam açısından şu sorulardan gözünüze kestirdiklerinizi yapıp anlatırsanız çok sevineceğim şimdiden teşekkürler

Kimya Entalpi Sorularım
     Kimya Entalpi Sorularım

• bunlar basit de dostum bu kadarını kim çözecek 2-3 tane soru yollasan neyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: hücreçeperii

bunlar basit de dostum bu kadarını kim çözecek 2-3 tane soru yollasan neyse

hepsinin çözümünü istemedim aralarından farklı tiplerde birkaç tane tane yapsanız yeter benim için örnek olması bakımından , dediğim gibi konuyu bilmiyorum
  • up
  • farklı soru tiplerinden 1-2 tane çözseniz işimi görür yardım lütfen
  • biraz daha yakından parça parça çeker misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

biraz daha yakından parça parça çeker misin ?

fotoğraf çekmem mümkün değil yazıcıdan tarattım resmin üstüne tıklayınca orjinal boyutuna geliyor okunmama gibi bir problem yok , mobil misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kimya Kçç sorusu
    7 yıl önce açıldı
    kimya ve geometri
    7 yıl önce açıldı
    fizik sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lockheed Martin

quote:

fotoğraf çekmem mümkün değil yazıcıdan tarattım resmin üstüne tıklayınca orjinal boyutuna geliyor okunmama gibi bir problem yok , mobil misiniz?

pardon ya zoom yapılıyomus. biraz bakıcam sorulara. sen ılk sayfayla uğraş ben ikinci sayfayla
  • quote:

quote:

quote:

pardon ya zoom yapılıyomus. biraz bakıcam sorulara. sen ılk sayfayla uğraş ben ikinci sayfayla

tamam çok teşekkür ederim

• 9-10 u çözdüm devam ediyorum
  • Sisteme iş yapılması veya çıkmasında U=Q+W formülünü kullanıcaksın.Q verilen ısı oluyor giriyorsa (+) alıcan,çıkıyorsa eksi.W ise iş demek,yine aynı şekilde sistem ortama yapıyorsa (-),tersiyse + alıcan.Diğerlerinde mol ilişkisi kurcaksın.

0,2 m ve 400 ml sorularında n.v=m formülü kullanıcaksın.Molarite formülü.

4. soruda Hess Kanunu kullanıcaksın.Burda S gircek G çıkıcağı için ona göre ayarlıyıp birini eksiyle çarpışakcın taraf tarafa toplayınca birbirlerini götürüp elinde S G çıkıcak formül kalcak.Sonra 2 ye bölceksin 1 molu için.

Entalpide yani 11.sorunda CHOH işte orda yazıyor CHOH+O2 diycen,H2O + CO2 DİYCEN eşitleyecen.Sonra Ürün-Giren diycen.Örnek:CO2 ORDA ENTALPİSİ (-393) demiş onu işte kaçla denkleştirdiysen onla çarpıcan bu çıkanlar ürün oluyor.CO2+H2O topluyacan sonra CHOH çıkartıcan.

Böyle böyle yap. Nası kimyam iyi dimi

• 9-10-11 i çözebildim. kimyada entropiye bile geçemedik okulda. ben konunun başlarından bir test zannetmiştim. Konunun tamamından karışık sormuşlar. hangi kaynak acaba? güzelmiş alıcam da. çözümleri yazayım istersen
  • quote:

9-10-11 i çözebildim. kimyada entropiye bile geçemedik okulda. ben konunun başlarından bir test zannetmiştim. Konunun tamamından karışık sormuşlar. hangi kaynak acaba? güzelmiş alıcam da. çözümleri yazayım istersen

palme kimya 11. sınıf soru bankası , çözümleri yazarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lockheed Martin -- 18 Ekim 2012; 21:22:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan79

Sisteme iş yapılması veya çıkmasında U=Q+W formülünü kullanıcaksın.Q verilen ısı oluyor giriyorsa (+) alıcan,çıkıyorsa eksi.W ise iş demek,yine aynı şekilde sistem ortama yapıyorsa (-),tersiyse + alıcan.Diğerlerinde mol ilişkisi kurcaksın.

0,2 m ve 400 ml sorularında n.v=m formülü kullanıcaksın.Molarite formülü.

4. soruda Hess Kanunu kullanıcaksın.Burda S gircek G çıkıcağı için ona göre ayarlıyıp birini eksiyle çarpışakcın taraf tarafa toplayınca birbirlerini götürüp elinde S G çıkıcak formül kalcak.Sonra 2 ye bölceksin 1 molu için.

Entalpide yani 11.sorunda CHOH işte orda yazıyor CHOH+O2 diycen,H2O + CO2 DİYCEN eşitleyecen.Sonra Ürün-Giren diycen.Örnek:CO2 ORDA ENTALPİSİ (-393) demiş onu işte kaçla denkleştirdiysen onla çarpıcan bu çıkanlar ürün oluyor.CO2+H2O topluyacan sonra CHOH çıkartıcan.

Böyle böyle yap. Nası kimyam iyi dimi

hocam soru üzerinde anlatım yapabilir misin böyle pek açıklayıcı olmadı

• kesin alıyorum bundan. diğer soruları da bunun kadar güzeldir umarım. öyle mi ? Fiyat neydi aldığınızda?
    Neyse çözümlere geçeyim.

9. tepkimenin entalpisi 180 kj dür yani 180 kj ısı kullanılmış. 22.5 kj ısı kullanırsak kaç mol no2 oluşur ve kaç litreye denk gelir diyor. 22,5/180= 1/8 eder. tepkimedeki no2 nin katsayısı 2 dir o yüzden 2.1/8=1/4=0,25 mol ediyor. 1 mol 22.4 litre olduğundan 4 te biri 5.6 litreye denk geliyor.

10. tepkimede 1mol=12 gram karbon yanmış ve 394 kj ısı açığa çıkmış. 1.2 gram karbon=0.1 mol karbon yanarsa açığa çıkan enerjiyle 3.94 kg suyu kaç derece ısıtır deniyor. 1 mol karbondan 394 kj ısı açığa çıkmışsa 0.1 molden 39,4 kj ısı açığa çıkar. bundan sonra Q=m.c.deltaT formulünden gidiyoruz. Q joule cinsinden, m gram cinsinden yazılacak. 39.4 kj 39400 joule eder. 3.94 kg 3940 gram eder. 39400=3940.4.deltaT formülü çözünce t 2.5 derece çıkar.

11.ch3oh yanacak ve molar yanma ısısını bulucaz. denklemi yazıp denkleştiricez. ch3oh + 2 o2 ----> co2 + 2 h2o . buna göre oluşum entalpilerini yazıp ürünlerden girenleri çıakrıcaz. -393+ (2(-241)) - (-238) =? işlemin sonucu -637 kj yapıyor. ch3oh 'ın yanma ısısı -637 kj dür

anlatabildim mi ?

• quote:

kesin alıyorum bundan. diğer soruları da bunun kadar güzeldir umarım. öyle mi ? Fiyat neydi aldığınızda?
    Neyse çözümlere geçeyim.

9. tepkimenin entalpisi 180 kj dür yani 180 kj ısı kullanılmış. 22.5 kj ısı kullanırsak kaç mol no2 oluşur ve kaç litreye denk gelir diyor. 22,5/180= 1/8 eder. tepkimedeki no2 nin katsayısı 2 dir o yüzden 2.1/8=1/4=0,25 mol ediyor. 1 mol 22.4 litre olduğundan 4 te biri 5.6 litreye denk geliyor.

10. tepkimede 1mol=12 gram karbon yanmış ve 394 kj ısı açığa çıkmış. 1.2 gram karbon=0.1 mol karbon yanarsa açığa çıkan enerjiyle 3.94 kg suyu kaç derece ısıtır deniyor. 1 mol karbondan 394 kj ısı açığa çıkmışsa 0.1 molden 39,4 kj ısı açığa çıkar. bundan sonra Q=m.c.deltaT formulünden gidiyoruz. Q joule cinsinden, m gram cinsinden yazılacak. 39.4 kj 39400 joule eder. 3.94 kg 3940 gram eder. 39400=3940.4.deltaT formülü çözünce t 2.5 derece çıkar.

11.ch3oh yanacak ve molar yanma ısısını bulucaz. denklemi yazıp denkleştiricez. ch3oh + 2 o2 ----> co2 + 2 h2o . buna göre oluşum entalpilerini yazıp ürünlerden girenleri çıakrıcaz. -393+ (2(-241)) - (-238) =? işlemin sonucu -637 kj yapıyor. ch3oh 'ın yanma ısısı -637 kj dür

anlatabildim mi ?

sağolun hocam , kitabın etiketinde 24,5 tl yazıyor kırtasiyeci %20 gibi bir indirim yapmıştı

• quote:

quote:

kesin alıyorum bundan. diğer soruları da bunun kadar güzeldir umarım. öyle mi ? Fiyat neydi aldığınızda?
    Neyse çözümlere geçeyim.

anlatabildim mi ?

sağolun hocam , kitabın etiketinde 24,5 tl yazıyor kırtasiyeci %20 gibi bir indirim yapmıştı

estağfrullah hocam. fiyatı ıyıymış bari ben 17-18 liraya bulurum onu, haftasonu alıcam:D . Kolay gelsin

• Yarın muhtemelen alırım kitabı hepsini çözüp atarım aksilik olmazsa.
  • 2. soruda sisteme iş yapılmış(+350) -- Sistem iş yapsaydı -350--
    Sistem dışarı ısı vermiş (-200), ---sisteme ısı verilseydi+200--
    = 150
  • @natrium bekliyorum hocam
    @Schlaf Schön teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.