Şimdi Ara

Kimya'dan anlayanlar yardım etsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç sorum olacak arkadaşlar. Öncelikle gerekli olan tüm güvenlik önlemlerini aldım ayrıca uyarmanıza gerek yok şimdiden teşekkür ederim.

1- Elimde bol miktarda Manganez dioksit var. Manganez dioksit i karbon ile tepkimeye sokarak nasıl manganez metalini elementer olarak elde ederim?

2- Tuz ruhunda HCl ve kireç çözücü de HNO3 çamaşır Sodasında Na2CO3 var. Peki market eczane gibi yerlerdenH2SO4, CuSO4, H2O2 vb. Maddeleri ne adla satın alabilirim. Ürünlerin ana maddelerini yazan bi yer var mı?

3- Çeşitli kolay tepkimeye giren maddelerin listesini yazan bir site var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Q7ahg kullanıcısına yanıt
    Patlayıcı falan yapmaya çalışmıyordundur umarım :)

Amacının bilim olduğunu varsayarak, "virtual chemistry lab" adı altında program veya online siteler var. Bakabilirsin.

mesela ;

http://www.chemcollective.org/vlab/vlab.php

programın kullanımıyla ilgili bilgim yok ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

Patlayıcı falan yapmaya çalışmıyordundur umarım :)

Amacının bilim olduğunu varsayarak, "virtual chemistry lab" adı altında program veya online siteler var. Bakabilirsin.

mesela ;

http://www.chemcollective.org/vlab/vlab.php

programın kullanımıyla ilgili bilgim yok ama.

1 yıl önce patlayıcı yapma hevesi ile kimya ya girdim ama sonra boş bir çaba olduğunu anladım. Şimdi daha çok minarel kriatalleştime, yada tepkime olunca değişik görünümler veren yani görsel şeyler için yapıyorum. Ve sürekli bir şeyler den bir şeyler üretmek hoşuma gidiyor. Patlayıcı şeylerle uğraşıyorum yani. Cevap için teşekkür ederim

• savarog kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim uğraşmıyorum olacaktı android klavye ddüzeltme yapmış ama yanlış yapmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

Bir kaç sorum olacak arkadaşlar. Öncelikle gerekli olan tüm güvenlik önlemlerini aldım ayrıca uyarmanıza gerek yok şimdiden teşekkür ederim.

1- Elimde bol miktarda Manganez dioksit var. Manganez dioksit i karbon ile tepkimeye sokarak nasıl manganez metalini elementer olarak elde ederim?

2- Tuz ruhunda HCl ve kireç çözücü de HNO3 çamaşır Sodasında Na2CO3 var. Peki market eczane gibi yerlerdenH2SO4, CuSO4, H2O2 vb. Maddeleri ne adla satın alabilirim. Ürünlerin ana maddelerini yazan bi yer var mı?

1.) mangan karbonla indirgenmez diye biliyorum.. Ama 1 yildan fazladir kimyadan uzagim yaniliyo olabilirim

2.)aradiklarinin zor bulunan malzemeler oldugunu dusunmuyorum, kimyasal malzeme satan yerlerden alabilirsin ayrica bunlari farkli bi maddenin yan urunu olarak kullanirsan o maddedeki diger kimyasallara da dikkat etmen gerekir cok guvenli bisey degil yani direk aradigin seyleri alsan daha iyi olur ( hic kimyasal satin almadim, herkese satmiyo olabilirler)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkpskl

quote:

Bir kaç sorum olacak arkadaşlar. Öncelikle gerekli olan tüm güvenlik önlemlerini aldım ayrıca uyarmanıza gerek yok şimdiden teşekkür ederim.

1.) mangan karbonla indirgenmez diye biliyorum.. Ama 1 yildan fazladir kimyadan uzagim yaniliyo olabilirim

2.)aradiklarinin zor bulunan malzemeler oldugunu dusunmuyorum, kimyasal malzeme satan yerlerden alabilirsin ayrica bunlari farkli bi maddenin yan urunu olarak kullanirsan o maddedeki diger kimyasallara da dikkat etmen gerekir cok guvenli bisey degil yani direk aradigin seyleri alsan daha iyi olur ( hic kimyasal satin almadim, herkese satmiyo olabilirler)

1) Vikipedi de şu cümle geçiyor: Manganez dioksit
    bileşiğinden 1774 yılında karbonun
    indirgenmesi neticesinde ilk olarak elde
    edilmiştir.

2) ona dikkat ediyorum tuz ruhu, kireç çözücü gibi ürünler de yazdığım maddelerin saflık oranı %20 yi geçmiyor. Ama geriye kalan kısım tamamen su. Çamaşır sodası ise %99 saflıkta genel olarak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brkpskl

quote:

1) Vikipedi de şu cümle geçiyor: Manganez dioksit
    bileşiğinden 1774 yılında karbonun
    indirgenmesi neticesinde ilk olarak elde
    edilmiştir.

2) ona dikkat ediyorum tuz ruhu, kireç çözücü gibi ürünler de yazdığım maddelerin saflık oranı %20 yi geçmiyor. Ama geriye kalan kısım tamamen su. Çamaşır sodası ise %99 saflıkta genel olarak.

1.) http://www.ogunhoca.com/12snf2/124-elementler-nasl-elde-edilir.html
    http://www.biraz.gen.tr/kimya/manganez-nedir

şu 2 link i bi incele belki yardımcı olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.