Şimdi Ara

Kimya'da mol kavramı ile ilgili küçük bir sorum var !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında aşırı derecede kolay birşeydir de, ama ben gerizekalı biri olduğum için aylardan beri bir türlü kavrayamadım

NOT: Element simgelerinin sağına parantez içinde yazdığım rakamlar aslında sağ alt köşelerinde olacak he

Ya şimdi mesela C(2)H(6) bileşiğini düşünelim. Burada ben bunun 1 molünde 8 mol "atom" olduğunu direk anlayabiliyorum. 2 + 6 = 8 mol atom var.

Peki bunun kaç mol molekül içerdiğini nasıl anlayacağım? Bir türlü kavrayamadım şu basit şeyi ya. Hadi 1 molünde kaç mol atom içerdiğini sağ alt köşelerdeki mol miktarlarını toplayarak bulabiliyorduk, 2 + 6 = 8 diye. Peki 1 molünde kaç mol molekül içerdiğini nasıl bulacağım?

1 mol C(2)H(6) bileşiğinde 1 mol molekül mü var yoksa 2 mol mü?

2 mol ---> 2 mol C atomu = 1 mol molekül , 6 mol H atomu = 1 mol molekül; 1 + 1 = 2 mol.

Yoksa C(2)H(6) bileşiğinin kendisi bir molekül müdür ve bu yüzden 1 mol C(2)H(6) zaten 1 mol molekül müdür?

1 molde kaç mol molekül olduğu hangi yolla anlaşılıyor kısa öz ve benim anlayacağım şekilde söyleyebilir misiniz?

• 1 molekül dediğin bileşikler için geçerlidir.

Örneğin C2H6 1 mol molekül ise 8 mol atom içerir. Molekül bileşiğin tamamı anlamına gelir...

1 mol C2H6 1 mol moleküldür zaten.

2 mol C atomu molekül olamaz. Tek çeşit atomdan oluşuyor...
  • c2h6 kendisi zaten bir molekül bu yüzden c2h6 1mol yani 1 molekül
  • mesela H2O da bir mol molekül var ama H2O4 te 2 mol molekülyani bileşiğe göre değişir. Konuştuğun bileşik C2O6 ise 1 mol, CO3 ise -ki bildiğim kadarıyla böle bi bileşik yok(yanlış da olabilir)- 2 mol molekül olur
  • Hepinize teşekkürler yaa anladım hele şükür

Allah sizden razı olsun abiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Ekim 2006; 21:06:18 >

• bende pek bilmem ama :D. mol = katsayı yani bileşiğin önündeki sayı. 2 O(2) = O(4) yani :D

C + O(2)= C(4)O(8) ise 4 C + 4 O(2) mol= O(2) nin 3 molü = O(6)
  • Daha bugün dersanede çözdüm mol kavramı testi ama cevabı zaten vermişler geç kaldım bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronics

mesela H2O da bir mol molekül var ama H2O4 te 2 mol molekülyani bileşiğe göre değişir. Konuştuğun bileşik C2O6 ise 1 mol, CO3 ise -ki bildiğim kadarıyla böle bi bileşik yok(yanlış da olabilir)- 2 mol molekül olur

Dostum yanlış bilgi vermişsin

Her H20 1 mol molekül değildir. Bu sadece miktardır. Sabit bişiy değildir. Bütün maddeler için geçerlidir bu.

H20 2 mol olduğu zaman 2 mol moleküldür. 3 mol ise 3 mol moleküldür...

• quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: electronics

mesela H2O da bir mol molekül var ama H2O4 te 2 mol molekülyani bileşiğe göre değişir. Konuştuğun bileşik C2O6 ise 1 mol, CO3 ise -ki bildiğim kadarıyla böle bi bileşik yok(yanlış da olabilir)- 2 mol molekül olur

Dostum yanlış bilgi vermişsin

Her H20 1 mol molekül değildir. Bu sadece miktardır. Sabit bişiy değildir. Bütün maddeler için geçerlidir bu.

H20 2 mol olduğu zaman 2 mol moleküldür. 3 mol ise 3 mol moleküldür...

olabilir yawkaç yıl geçti kimya görmeyeli.

ama bana hala doğru gibi geliyor yau

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.