Şimdi Ara

Kimse bana mesaj atmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayıflanmak için açmadım bu konuyu. Sadece mesajlaşma bağımlısı arkadaşlara örnek olsun diye açtım. Hiç arkadaşım yok. ( Kendi isteğimle hepsi ile arkadaşlığımı bitirdim ve numaramı değiştirdim)
    Bu yüzden konuşabileceğim bana mesaj atabilecek kimse yok. Bunun eksikliğini de hissetmiyorum doğrusu kafam rahat uzun süredir.
    Her saniye mesajlaşan insanları hiç anlamıyorum gerçek hayata dönün.

• Atalarımızın döneminde birey olarak yaşamaları imkânsız olduğu için kendini diğer insanlardan izole eden insanların sonu ya ölüm olurdu, ya da çiftleşemedikleri için nesillerini devam ettiremezlerdi. O yüzden bizim bütün atalarımız sosyal olmak zorundaydı. Beynimiz de sosyal olmaya adapte oldu dolayısıyla.

O yüzden insanların sosyal olmaya arzu duymaları çok normal. Olması gereken bu çünkü, sosyal olmak. İnsanlarla sürekli iletişim hâlinde olmak, eş dosta sahip olmak. Bunlara sahip olmamak insanların ilkel beynine "öleceksin, neslini devam ettiremeyeceksin" mesajı veriyor. Yalnızlığın insana verdiği mesaj bu. O yüzden insanların yalnızlıktan yakınmaları normal bir şey.

Ben neredeyse hiçbir insan için yalnızlığın iyi bir şey olabileceğini düşünmüyorum. Yalnızlığa alışmak aslında iyi bir şey falan değil. Yalnızlığa alışmak ağrı kesici/ kas gevşetici etkisi yapıyor. Semptomatik bir çözüm sunuyor yani. Ortada bir problem yokmuş gibi hissediyorsun, ama problemler varlıklarını koruyorlar.

O yüzden yalnızlığı romantize etmenizi tavsiye etmem. Mümkün olduğunca uyumlu olduğunuz insanlar bulmaya, sosyal olmaya çalışın.

Zaten literatür de bunu gösteriyor. Uzun ömürle ve sağlıkla en çok ilişkilendirilen belirleyici faktör sosyallik. Bir insan ne kadar sosyalse, o kadar sağlıklı ve uzun ömürlü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 24 Kasım 2019; 12:58:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.