Şimdi Ara

Kim milyoner olmak ister bu soru hatalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Kim milyoner olmak ister bu soru hatalı mı?

Geçen gün yarısmada sordular, soruyu okuyunca şaşırdım biraz. X ışınlarını Wilhem Röntgen , Alternatif akımıda Tesla buldu diye biliyorum .Hatta lise müfredatındada böyle geçyor. Aynı anda 2 şık söylenemiyecegine göre bence soru yanlış sizce ?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Conrad_R%C3%B6ntgen
    http://tr.wikipedia.org/wiki/X-ray
    http://w3.gazi.edu.tr/~mkaradag/tezler/tugcearslan.pdf
    http://www.kozakli.gen.tr/portal/x-isinini-wilhelm-conrad-rontgen-isinini-kim-buldu--a355-r0.html

X ışınlarını Wilhem Röntgenin bulduguna dair internette sayısız kaynak var.

edit: kaynak eklendi

Alternatif akımı bulan ve Edisonla çekişen Tesla bunda hiçbir şüphe yok ama X ışınlarını bulup ısmini veren Röntgen. Teslaya bu işlerle uğraşıken X ışınlarını sen mi buldun diye sorsalar %99 X ışını ne derdi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOKEDİCİİİ -- 20 Haziran 2012; 18:54:38 >

• Ben de dediğin gibi biliyorum, soru hatalı. Ayda yılda bilimsel bir soru sormuşlar onda da sıvamışlar.
  • cevap ne olarak kabul edildi? tesla olarak kabul edilmişse gideri var
  • Alternatif Akım
    X ışınları

beyler Tesla bulmuş sıkıntı yok
    http://en.wikipedia.org/wiki/X-ray#Nikola_Tesla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKepo -- 20 Haziran 2012; 15:35:54 >

• Haklısın , bildirilmesi gerekir bence yarışmacıya haksızlık oldu. Yarışmacı da sanırım ''D'' şıkkı diyerek elenmişti.
  • Nikola Tesla
    Kendisi buldu ve patentide Teslada
  • soru yanlış beyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kim Milyoner Olmak İster Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • x ışınları ve alternatif akım konusunda röntgen ile tesla çakışsa da diğer iki ipucu teslayı öne çıkarıyor olabilir.Hata olduğunu sanmıyorum.
  • Hayır yanlışlık yok. Tesla buldu ama Röntgen üstünde çok çalıştı.
  • röntgen, röntgeni icat etti.. röntgen x ışınlarının yönlendirilmiş halidir..x ışınlarını da tesla keşfetmiştir..

bu yüzden elektrik ile ampülü keşfeden aynı kişi değil.
    soru hatalı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holychoosenone

Haklısın , bildirilmesi gerekir bence yarışmacıya haksızlık oldu. Yarışmacı da sanırım ''D'' şıkkı diyerek elenmişti.
    Çift cevap kullanarak elenmekten kurtuldu. Önce Röntgen sonra Tesla dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mellun

The important early researchers in X-rays were Nikola Tesla, Ivan Pulyui, William Crookes, Johann Wilhelm Hittorf, Eugen Goldstein, Heinrich Hertz, Philipp Lenard, Hermann von Helmholtz, Thomas Edison, Charles Glover Barkla, Max von Laue, and Wilhelm Conrad Röntgen.
    yani o sorunun cevabı tesla röntgen ilk bulan değil en çok üstünde çalışan ve o alanda isim yapmış olan.

X ısınlarının adı koyanda tıp alanında kullanılan cihazlara kendi ismini verende ve 28 Aralık 1895 de dunyaya bulusunu (X ısınları) duyuranda Wilhem Röntgen bir çok kaynaktan araştırdım. Aynı zamanda tüm insanlıgın özgürce kullanması ve yararlanması için buluşunun pantentini almamıs. 1896 yılındada bu ısınları kullanarak Röntgen cihazını geliştirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatkork

x ışınları ve alternatif akım konusunda röntgen ile tesla çakışsa da diğer iki ipucu teslayı öne çıkarıyor olabilir.Hata olduğunu sanmıyorum.

Senin X ışınlarını Röntgenin buldugunu bildiğini varsayalım.Diğer 2 bulgu ile ilgili en ufak bilgin yok. O yarışmacının yerınde olsan napardın ?
  •  Kim milyoner olmak ister bu soru hatalı mı?
  • Büyük ihtimal tesla olarak kabul ettilerde,tesla x ışını bulmadı yeaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***ASE***

Nikola Tesla
    Kendisi buldu ve patentide Teslada

X ışınlarının bulmasından dolayı kıskanç diğer bilimadamları tarafından çeşitli saldırılara uğramasının yanı sıra kendisine sayısız ödül verildi. 1901 yılında tamamladığı bu araştırmaları sonucu aynı yılın fizik dalında Nobel Bilim ödüllüne layık görüldü. Ödülün tüm gelirini Würzburg Üniversitesi'ne bağışladı. Tüm insanlığın özgürce kullanabilmesi için x ışını olayının patent altına alınmasını reddetti.

http://www.kozakli.gen.tr/portal/x-isinini-wilhelm-conrad-rontgen-isinini-kim-buldu--a355-r0.html

Ağzı olan konuşuyor. Pantenti kimsede değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbo Turtle

Hayır yanlışlık yok. Tesla buldu ama Röntgen üstünde çok çalıştı.

Eğer tesla bulsaydı buldugu diğer şeyler gibi( 1000 den fazla patenti var) bununda patentini alırdı.
  • Tesla'nın hep hakkı yendi.Radyonun icat edilmesi için herşeyi tesla icat ediyor,sonra marconi hiyarı ben buldum diyor.Yok öyle bişey.Bu adamın hakkını yedikleri kadar kimsenin hakkını yemediler.

Tesla kendi aklındaki projeyi hayata geçiricem diye bu kadar ezildi,hakkı yendi.

Elektrik bobini miydi neydi projesi.Tüm dünyaya elektirik saglayacak büyük bir bobin. (O zamanın bankerleri bunu kabul etmedi tabi.Bedava olacak ya kim kabul eder.Hemen teslayı parasız pulsuz ortada bıraktılar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert De Salvo -- 20 Haziran 2012; 18:46:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

röntgen, röntgeni icat etti.. röntgen x ışınlarının yönlendirilmiş halidir..x ışınlarını da tesla keşfetmiştir..

soru hatalı değil

röntgen, röntgeni icat etti.. röntgen x ışınlarının yönlendirilmiş halidir..x ışınlarını da tesla keşfetmiştir.. => elektrik ile ampülü keşfeden aynı kişi değil.

aradaki neden sonucu kuramadım tekrar açıklar mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KhanShinnok

quote:

Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR

röntgen, röntgeni icat etti.. röntgen x ışınlarının yönlendirilmiş halidir..x ışınlarını da tesla keşfetmiştir..

soru hatalı değil

röntgen, röntgeni icat etti.. röntgen x ışınlarının yönlendirilmiş halidir..x ışınlarını da tesla keşfetmiştir.. => elektrik ile ampülü keşfeden aynı kişi değil.

aradaki neden sonucu kuramadım tekrar açıklar mısın ?

pardon pardon :D
    yanlış yazmışım.babam ampulle ilgili bişey söylüyorduda aklım oraya gitmiş yazarken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RΣΛPΣR -- 20 Haziran 2012; 18:49:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.