Direk konuya gireyim 15 yaş 170 boy 44 kilo. Kilo almak istiyorum. Bunun için haftada 3 - 4 gün ağırlık çalışıyorum. Sporu severek yapıyorum ama konu yemeğe gelince takılı kalıyorum. Hesapladım günde normalde 1500 - 2000 kalori civarı alıyorum. Ne kadarı protein ne kadarı yağ ne kadarı karbonhidrat onu bilmiyorum ama karbonhidrat ve yağ ağırlıklı besleniyorum sanırım. Kendime 4000 kalorilik bir liste yaptım. Ama baktığım zaman karbonhidrat 49 yağ 39 protein 12 civarında oluyor. %12 protein de 100 gram proteine falan denk geliyor. Şimdi ben bu hazırladığım diyet listesini uygulasam aşırı protein alımından zehirlenir miyim? Bir de o korkum var. Evde kendi başıma bir diyet listesi hazırlayabilir miyim? Yoksa diyetisyene gitmek şart mı? Yediğim zaman kilo alabiliyorum herhangi bir sağlık sorunum yok. Sadece ne yediğimi ve ne yiyeceğimi bilmem gerek. Hazırladığım diyet listesinin bir gününü aşağıya bırakıyorum. Konu hakkında bilgisi olan yardım ederse sevinirim. Teşekkürler. 08:00 - Kahvaltı 2 Adet Haşlanmış Yumurta 10 Adet Zeytin 2 Dilim Tam Buğday Ekmeği 50 Gram Koska Tahin Helva Kakolu 2 Yemek Kaşığı Bal 1 Adet Salatalık 1 Bardak Süt İstediğin Kadar Çay ve Su 10:00 - Ara Öğün 2 Parça Bitter Çikolata (Eti Karam Bitter %70 Kakao) - (8.75 Gram) 11:30 - Ara Öğün 15 Fındık 10 Badem 5 Ceviz 13:00 - Öğle Yemeği 1 Tabak Spagetti (Nuh Ankara) Patates Kızartması (1 Orta Boy Patates) Tavada Salça (4 Yemek Kaşığı) 1 Dilim Tam Buğday Ekmeği Sınırsız Su Ve Çay 16:00 - Ara Öğün 40 Gram Kabak Çekirdeği (Tadım) 19:00 - Akşam Yemeği Tavuklu Pilav (1 Porsiyon) Kuru Fasulye (1 Porsiyon) Sınırsız Çay Ve Su 20:00 - Ara Öğün 1 Adet Muz |
Bildirim