Şimdi Ara

Kilo Alım ve Spor Salonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Direk olarak konuya gireyim uzatmadan.
    Boy: 180, Kilo: 56 Yaş: 24

1 kat folyo kaplı kemik gibi görünüyorum. Yanağımı sıkmaya çalışanların eline elmacık kemiğim geliyor. Biyerde oturmaya gittiğimde yumuşak yerler arıyorum sert zeminlere oturamıyorum temas eden kısım direk kemik olduğu için ağrı yapıyor. XS alıyorum kıyafetleri üstüme giyince XL gibi duruyor. Sigara içmiyorum, sigarayı yiyorum neredeyse. Kahve, kola, asitli bilimum içecekleri su gibi içiyorum, su hiç içmiyorum sayılır. Yemek yemiyorum bazen 2 günde 1 yemek yerim en çok yemek yediğim günlerde sade ve sadece akşamları 2 tabak yiyorum. Kahvaltı yok, öğle yemeği yok, akşam yemeği yok. Kilo alamamam gayet normal bunun bilincindeyim.

Kendimi bildim bileli zayıfım yani eskiden kiloluydum da üstte saydıklarım sonunda kilo kaybı yaşamadım.
    Şimdi asıl soru geliyor.

Artık bu durumda çok ama çok sıkıldım 3-5 sene öncesine kadar çok takmazdım bu konuları ama son 1 senedir kafama taktım ve artık kaliteli bir spor salonuna yazılıp üstte yazdıklarıma harfiyen uymayarak düzenli ve dengeli beslenerek kilo alma çabası içine girmek istiyorum.

Sizce; salon gitmeden önce kilo almalımıyım? Çünkü ufak tefek araştırma yaptım kimisi evet kesinlikle almalısın diyor kimisi de spor salonuna yazılarak daha rahat kilo alabilirsin hemde bu kilolar %90 kas olarak alırsın diyor. Sizce hangisine itibar etmeyelim.

2) Daha önce spor salonuna yazılmıştım 3 aylık parayı peşin bayıldıktan sonra sadece 15 gün gidebildim. Sebebi ise salonda ki herkes sanki beni izliyor benle dalga geçecek yer arıyormuş gibi hissettim. Halbuki böyle bişey söz konusu değil ama kafaya taktım ve bıraktım. O 15 gün içinde hani bi hevesle güzel bir diyetisyenden program aldım ve uyguladım 56.300 gramdan 57.900 grama çıktım yani yemek yeyince bu iş oluyormuş onu anladım.

3) 2 haftada 1.5 kilo ayda 3 kilo benim için gayet yeterli seviyede olacaktır. Ancak salonun sahibi bana ek besin takviyesi tabiri caizse kakalamaya çalışıyor daha hızlı ve daha yüksek kilolar alabilmem için ben yanaşmıyorum pek. Sizce böyle ek besin takviyesi almam ilk etapta iyi olurmu? Karaciğerde sıkıntılar yaşatıyormuş kullanım sonlarımda ancak doktora gittiğim herhangi bir problemim olmadığını ve kullanabileceğimi söyledi. Diğer bir doktora gittiğimde ise parazit veya ona benzer kilo almama engel hiçbirşeyim olmadığını söyledi.

Bunlar kısmen kilo için bilgilerimdi. Şimdi ise çalışma programı hakkında birkaç şey sormak istiyorum.

1) Kimi yerde ağırlıkların altına girerken maximum ağırlık minimum set araları yani ağır ve kısa programlar yer alırken kimi yerde gene ağırlıklar maximum ancak set araları 3-5dk arasında tutun diyor. Sizce hangisine uymalıyım yada hiçbirine uymayalım asıl olması gereken hangisidir?

2) Terleme konusuna gelecek olursak. Su iç ve içme diyen gene iki ayrı kesim mevcut. Birisi su iç antreman esnasında derken diğeride terleme yapacağından dolayı içme diyor yani az iç. Zaten amacım kilo vermek olmadığı için terlememek banada mantıklı geliyor fakat sizce su içme yada mevye suyu vs. tarzında sıvılar kullanma konusunda sınırım olmalımı yoksa istediğim kadar içebilirmiyim? Terlemek benim kilo almama azda olsa engel olurmu yoksa gayet doğal birşeymidir?

İradesi sağlam biriyim eğer ki kafamda ki olumsuzlukları salona gittiğimde soyunma odasında bırakabilirsem üstte yazmış olduğum ne kadar olumsuz yönüm varsa hepsinden vazgeçip bu işe kendimi adarım. Biliyorum bunun sonucu bana 1-2 ayda geri dönmeyecek belki 6 ay belki de 1 sene içinde geri dönüş olacak o konuda sabırlıyım.

Şimdilik aklıma takılanlar bunlar yarın kısmetse ilk salon günümü yapıcam sizlerden ufak yada büyük fikirler bekliyorum. :) İlk gün ve daha sonrası için bana fayda katacak şeyler.

Umarım kimse benim gibi değildir benim gibiyse bile iradesini ve motivesini bu işe adayıp bu muzdarip halinde kurtulur dileğiyle, sevgiler. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ECB -- 17 Mayıs 2015; 23:29:54 >

• Bu salona gitmeden önce kilo alma olayını kim çıkardı ?

Alıcağın kilonun tamamı yağ olucak. Sonra salona gidip yağ yakmaya mı uğraşıcaksın anlamadım ?

Hani vücut geliştirme medium zorluk geliyo beni kezmez very hard olsun diyip yağlanıp mı gitmek istiyosunuz ? Nedir bu durum şunu bi açıklayın bana.
  • Senin yaşaman mucize dostum.Çok merak ettim bir tane ss atsana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Bu salona gitmeden önce kilo alma olayını kim çıkardı ?

Alıcağın kilonun tamamı yağ olucak. Sonra salona gidip yağ yakmaya mı uğraşıcaksın anlamadım ?

Hani vücut geliştirme medium zorluk geliyo beni kezmez very hard olsun diyip yağlanıp mı gitmek istiyosunuz ? Nedir bu durum şunu bi açıklayın bana.

Kardeşim ben bu olayı savunmuyorum doğruluğu varmı yokmu onu merak ediyorum. Yani şu halimle salona gidip düzenlik beslendikten sonra kilo alabilirmiyim sorun bu. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: issizmanyak

Senin yaşaman mucize dostum.Çok merak ettim bir tane ss atsana

Afrikada'daki çocuklara bakın ve beyaz tenli olanını düşünün. :) Atarım sabah şuan minibooktayım bunda hiç resim yok.
  • Uzun uzun yazmanın alemi yok.
    Değişmek istiyorsan;
    - ağırlık kaldırmaya başla.
    - düzgün besinlerle günlük alman gereken kalori miktarının üzerine çık.
    - 7-8 saat gece uykusu çek.
    - Yukarıdakileri düzenli bir şekilde yap.

Söylenmiş fakat belirteyim; senin kiloyu kas olarak alman lazım şu halinle lümbür lümbür yağ bile alamazsın.
    O yüzden git ve yazıl salona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mike Ross

Uzun uzun yazmanın alemi yok.
    Değişmek istiyorsan;
    - ağırlık kaldırmaya başla.
    - düzgün besinlerle günlük alman gereken kalori miktarının üzerine çık.
    - 7-8 saat gece uykusu çek.
    - Yukarıdakileri düzenli bir şekilde yap.

Söylenmiş fakat belirteyim; senin kiloyu kas olarak alman lazım şu halinle lümbür lümbür yağ bile alamazsın.
    O yüzden git ve yazıl salona.

Konu bu tür işler oldumu enine boyuna sorup o şekilde cevap almak en iyisi bence. :) Yüzeysel şeyler söylendikten sonra hiçbirşey söylenilmese daha iyi nasıl olsa dene yanımla yöntemiyle doğruyu bulmakta var işin ucunda. Ancak bu konuda bilgili olanların yardımıyla direk olarak nokta atışı yapmak varken neden uğraşalım ki. Varsa bizim bildiğimiz bişey aktarırız varsa bilmediğimiz bişey sorarız.

Salon dün kayıt oldum yarın başlıyorum kısmet olursa. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor araba alımı hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Salona kesinlikle gitmelisin ben lisedeyken yaklasık 55 kiloydum artık kabullenmistim kilo almam imkansız falan diyordum , lise bitti is guc yok evde kilo alma cabasına girdim 1 senede kilom 80 e cıktı kalori hesabı yaptım hergun 3500 kalori alıyordum, sonuc berbat yaglı bir vucut , cılız kollar kocaman gobek ,spor salonuna yazıldım toparladık tabi ama , sacma sapan dengesiz beslenecegime bastan salona gitseydim cok daha kolay olacaktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle salona gitmelisin..saglam basip saglam yemelisin...sigara acayip istah kapatiyor tecrubeyle sabittir,kesinlikle birakmalisin..yerinde olsam gainer kullanirim faydasini mutlaka gorursun..karacigere basar diyorsun ama su icmeden su gibi kola ictigini yazmissin..komik olma lutfen, inanki ictigin kola gainerden daha zararli...salonda sana bakan falan yok merak etme..Baksalarda nolmuski? Ben 8-9 ay oluyor baslayali bos barla benc press yapiyordum hicte utamadim.. Simdi inanki dar bir tsort giydigim zaman metroda,otobuste insanlarin goguslerime baktigini goruyorum...Spor cok guzel birsey ama sadece devam edersen kazanirsin..Birakicaksan hic baslama,bizide ugrastirma..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IJessicaAlbaI

Salona kesinlikle gitmelisin ben lisedeyken yaklasık 55 kiloydum artık kabullenmistim kilo almam imkansız falan diyordum , lise bitti is guc yok evde kilo alma cabasına girdim 1 senede kilom 80 e cıktı kalori hesabı yaptım hergun 3500 kalori alıyordum, sonuc berbat yaglı bir vucut , cılız kollar kocaman gobek ,spor salonuna yazıldım toparladık tabi ama , sacma sapan dengesiz beslenecegime bastan salona gitseydim cok daha kolay olacaktı.

Tebrik ediyorum. 1 yılda 30 kilo çok çok çook iyi. :) Tabii benim gözüm o kadar yüksekte değil en azından 1 yıl içinde ortalama 15 ile 20 kilo arasını gözüme kestirdim. Sizin gibileri görünce, duyunca motiveme motive ekleniyor. :) Umarım bende bu durumda kurtulurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

Kesinlikle salona gitmelisin..saglam basip saglam yemelisin...sigara acayip istah kapatiyor tecrubeyle sabittir,kesinlikle birakmalisin..yerinde olsam gainer kullanirim faydasini mutlaka gorursun..karacigere basar diyorsun ama su icmeden su gibi kola ictigini yazmissin..komik olma lutfen, inanki ictigin kola gainerden daha zararli...salonda sana bakan falan yok merak etme..Baksalarda nolmuski? Ben 8-9 ay oluyor baslayali bos barla benc press yapiyordum hicte utamadim.. Simdi inanki dar bir tsort giydigim zaman metroda,otobuste insanlarin goguslerime baktigini goruyorum...Spor cok guzel birsey ama sadece devam edersen kazanirsin..Birakicaksan hic baslama,bizide ugrastirma..

Salonla ilgili 1 sene önce kötü bir deneyimim olmuştu yazdım zaten sende gerekli cevapları vermişsin teşekkür ediyorum. :) Doktorada harfiyet anlattım yukarıda anlattığım şekilde 1 günümün nasıl geçtiğini bana cevabı aynen şu oldu senin bu yaşantına bünyen iyi dayanmış kalbinin attığına dua et. İşler iyice dallanıp budaklanmadan bu durumdan kurtulmayı kafaya koydum. Teşekkür ediyorum bilgiler ve tecrübelerini anlattığın için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.