Şimdi Ara

KIL DÖNMESİ :(( (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
3
Favori
25.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• fasher senden aldiklari dokunun buyuklugu nekadardi? hic agri sizi olmadi demissin. bnm ki kuyruk sokumu kemigine kadar inmis genis bi yara acildi dolayisiyla. 1 hafta oldu. yawas yawas oturup kalkabiliyorum ama kalkarken yada yatarken agrim oluyo. bir de nekadar sure pansumana gittin? dr bana yaklasik 2ay surer dedi. ilk 2haftadan sonra yara kuculmeye baslarmis.

1 yumurta büyüklğündeydi sanırım belki biraz daha büyük olabilir yani az değildi o doku içi kıl ve beze doluydu sonra bir kavanozda verdilerde ben attım onu alien gibi birşeydi bakınca içim kötü oluyordu. benim ki de kuyruk sokumuna kadar açıldı ama kapanıyor merak etme. 1 ay sonra yara ufalıyor ama tamamen kapanması 2 ay ı buluyor. 2 günde bir pansuman a gittim aslında gitmedim evde oldum evdekilerinde yapabileceği kolay birşey. 2 ay pansuman oldum dostum aralıksız aksatmadan ve en önemlisi temiz tutmak o bölgeyi.

sana tavsiyem aynadan filan bile kapanana kadar yaraya bakma moral man sıfırlıyor insan ı...

geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ..::SU::..

quote:

Orijinalden alıntı: Raimond

Bu hastalığı geçiren arkadaşlara tavsiyem ameliyattan korkmasınlar.Ben öyle büyük bi acı çekmedim,bazıları yazılarıyla ameliyat olcak arkadaşları yersiz korkutuyor,bundan vazgeçin. Ben bu hastalığı 1.5 sene ertelememe rağmen Ameliyattan 4 gün sonra bilg. sandalyesine oturabilcek kıvama gelmiştim

Bu hastalığın tek kötü yanı bakıştığınız güzel hastabakıcıların kıllı poponuzu görmesi oluyo

aynen katılıyorum sana. bende eve gittiğimde hemen ayaklanmıştım
    eve gelen ziyaretçiler, sen ameliyat olmadın mı diye soruyorlardı

quote:

Orijinalden alıntı: khermo

bu hastaligi geciren tum arkadaslara gecmis olsun diyorum. bu derdi en iyi ceken bilir arkadaslar. ben de 5 gun once ozel bir hastanede kil donmesi ameliyati oldum. ameliyattan once kuyruk sokumumda nohut tanesi kadar sivilce gibi bisey olusmustu. ara ara akinti oluyordu ve son zamanlara dogru agri yapmaya baslamisti iyice. 3 hafta boyunca gecmeyince dr.a gittim ve kil donmesi oldugunu ameliyattan baska cozumu olmadigini soyledi. birkac alternatif ameliyat yontemi olduugunu soledi. kendim de baya arastirdim ve tekrar etme riski en dusuk olan acik birakma yontemini sectim. Acik birakma yonteminda o bolgedeki tum dokuyu aliyolar ve yaraya dikis atmadan acik birakiyolar. yaklasik iyilesme suresi 6-8 haftaymis. hergun surekli pansumana gidiyorum :(( yaklasik 2 hafta daha bu sekilde gidecegim. ameliyat cok kolay ama sonrasi gercekten hasta icin cok zor. agri oluyor oturamiyorsunuz yatamiyorsunuz. hareketleriniz kisitli :( pansuman cok onemli surekli takipe etmeniz gerekiyor. sizin de basiniza gelmesini istemiyorsanizi gercekten cok dikkat edin. o bolgeyi temiz tutun kil birikmemesine dikkat edin ve uzun sureli masa basinda ve kaykilarak oturmayin.

tavsiyeler için teşekkürler. güzel olmuş

quote:

Orijinalden alıntı: ikista

5 sene önceki yazımı görmek garip oldu

Bu arada bu heryerde çıkabiliyor, geçen ay omzumda çıkmıştı

omzunda çıkınca naptın peki?

Zaten sivilce gibi görünüyordu. Temizlediğim bi iğneyle yokladım, daha yeniydi zaten 1-1,5cm falan bişey vardı içinde. çıkardım sonrasında birşey olmadı.

• Orijinalden alıntı: fasher

fasher senden aldiklari dokunun buyuklugu nekadardi? hic agri sizi olmadi demissin. bnm ki kuyruk sokumu kemigine kadar inmis genis bi yara acildi dolayisiyla. 1 hafta oldu. yawas yawas oturup kalkabiliyorum ama kalkarken yada yatarken agrim oluyo. bir de nekadar sure pansumana gittin? dr bana yaklasik 2ay surer dedi. ilk 2haftadan sonra yara kuculmeye baslarmis.

1 yumurta büyüklğündeydi sanırım belki biraz daha büyük olabilir yani az değildi o doku içi kıl ve beze doluydu sonra bir kavanozda verdilerde ben attım onu alien gibi birşeydi bakınca içim kötü oluyordu. benim ki de kuyruk sokumuna kadar açıldı ama kapanıyor merak etme. 1 ay sonra yara ufalıyor ama tamamen kapanması 2 ay ı buluyor. 2 günde bir pansuman a gittim aslında gitmedim evde oldum evdekilerinde yapabileceği kolay birşey. 2 ay pansuman oldum dostum aralıksız aksatmadan ve en önemlisi temiz tutmak o bölgeyi.

sana tavsiyem aynadan filan bile kapanana kadar yaraya bakma moral man sıfırlıyor insan ı...

geçmiş olsun

cok saol dostum. dedigin gibi pansuman ve bolgeyi temiz tutmak gercekten cok onemli. dr ilk 20 gun hergun pansumana gel dedi ben de mecbur hergun gidiyorum. dun pansumancinin yaninda stajyer hemsire vardi. yarayi gorunce nerdeyse bayiliyordu hemen odadan cikardilar oyuzden bakmak istemiyorum ben de dayanamayabilirim. bnden aldiklari doku tenis topundan biraz daha buyukmus genel anestezi olduugm icin bana gosteremeden patolojiye gondermisler. diger arkadaslara da tavsiyem ameliyattan falan hic korkmasinlar bekletmeden dr.a gitsinler nekadar erken tedavi olurlarsa okadar kolay atlatirlar.

• Tüm ameliyat olmuş kişilere büyük geçmiş olsun.

İnşallah bizlerde bu durum olmaz. Allah düşmanımın başına vermesin. 1 hafta öncesine kadar konularını görüyordum ama bu kadar ciddi olduğunu bilmiyorum. Konuları, resimleri falan görünce 1 numaralı korkum oldu.

Dolmuşlarda oturmaz olacam o derece. Zaten sağlıklı değil burda üni yolu. Hoplaya zıplaya gidiyoruz koltukta

Aklıma takılan bi kaç soru var.

Şimdi bu kıl dönmesi olayının en etkili olduğu bölge kuyruk sokumumu oluyor. Yani ne biliym bacağımda falan bazen rastlarım, onlar önemsiz heralde.

Her kökten çekilmiş kılda böyle büyük bi sorunun oluşması mümkünmü?. Bazı arkdaşlar yazmış resmen vücudunda dolaşıyomuş
    Çekme olayını sormamın nedeni koltuk altı bölgemi ameliyat eldiveni ile alıyorum hatta etek traşı içinde kullanıyorum. İlk başlarda baya acı vermişti. Şimdi gayet rahat. Kökten çekiyor hepsini.Kılları sertleştirmiyor jilet gibi.

Korktuğum nokta şu genital bölgemdeki kıllarda bi azalma oldu. Eğerki kıl dönmesi olmuş olsa bunu nasıl anlarım?. Bazen 2-3 sivilce çıkıyor. Duş aldıktan sonra onlarda gidiyor. Korkar oldum şimdi, pişman olcam nerdeyse bu yöntemi kullandığım için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Tüm ameliyat olmuş kişilere büyük geçmiş olsun.

İnşallah bizlerde bu durum olmaz. Allah düşmanımın başına vermesin. 1 hafta öncesine kadar konularını görüyordum ama bu kadar ciddi olduğunu bilmiyorum. Konuları, resimleri falan görünce 1 numaralı korkum oldu.

Dolmuşlarda oturmaz olacam o derece. Zaten sağlıklı değil burda üni yolu. Hoplaya zıplaya gidiyoruz koltukta

Aklıma takılan bi kaç soru var.

Şimdi bu kıl dönmesi olayının en etkili olduğu bölge kuyruk sokumumu oluyor. Yani ne biliym bacağımda falan bazen rastlarım, onlar önemsiz heralde.

Her kökten çekilmiş kılda böyle büyük bi sorunun oluşması mümkünmü?. Bazı arkdaşlar yazmış resmen vücudunda dolaşıyomuş
    Çekme olayını sormamın nedeni koltuk altı bölgemi ameliyat eldiveni ile alıyorum hatta etek traşı içinde kullanıyorum. İlk başlarda baya acı vermişti. Şimdi gayet rahat. Kökten çekiyor hepsini.Kılları sertleştirmiyor jilet gibi.

Korktuğum nokta şu genital bölgemdeki kıllarda bi azalma oldu. Eğerki kıl dönmesi olmuş olsa bunu nasıl anlarım?. Bazen 2-3 sivilce çıkıyor. Duş aldıktan sonra onlarda gidiyor. Korkar oldum şimdi, pişman olcam nerdeyse bu yöntemi kullandığım için.

bu hastalık aslında kılın dönmesi değil vücut un çeşitli bölgelerinden dökülen kılların iki kaba etin arasında sıcak ve terin de etkisiyle derinin altına girip iltahap yapması olay bu

bacakta sırtta yüzde olanlar önemsiz patlatınca zaten kıl çıkıyor içinden

• quote:

Orijinalden alıntı: khermo

cok saol dostum. dedigin gibi pansuman ve bolgeyi temiz tutmak gercekten cok onemli. dr ilk 20 gun hergun pansumana gel dedi ben de mecbur hergun gidiyorum. dun pansumancinin yaninda stajyer hemsire vardi. yarayi gorunce nerdeyse bayiliyordu hemen odadan cikardilar oyuzden bakmak istemiyorum ben de dayanamayabilirim. bnden aldiklari doku tenis topundan biraz daha buyukmus genel anestezi olduugm icin bana gosteremeden patolojiye gondermisler. diger arkadaslara da tavsiyem ameliyattan falan hic korkmasinlar bekletmeden dr.a gitsinler nekadar erken tedavi olurlarsa okadar kolay atlatirlar.

o eski zamanları hatırladım da arkadaşlar bizim eve geçmiş olsun a gelmişlerdi
    ne güldük. tabi ameliyattan 2 3 gün sonra gelince oturamıyordum adam akıllı baya bir makarasını yapmıştık

• @fasher
    Öncelikle
    Hocam yorumun için çok teşekkür ederim içimi rahatlattın. 1 haftadır düşünüp duruyorum

Tekrar tekrar geçmiş olsun. İnşallah tekrarlamaz bizlerde karşılaşmayız öyle bi durumla

Soruma gelirsek
    Yani hocam ameliyat eldiveni ile devam etmemin bi sakıncası yok öylemi. Onda oluşanların adı batık heralde. hafif bi kazımayla yüzeye çıkıyorlar. Ama dediğim gibi azalma olunca korktum acaba içerde döndülermi diye.
  • quote:

@fasher
    Öncelikle
    Hocam yorumun için çok teşekkür ederim içimi rahatlattın. 1 haftadır düşünüp duruyorum

Tekrar tekrar geçmiş olsun. İnşallah tekrarlamaz bizlerde karşılaşmayız öyle bi durumla

Soruma gelirsek
    Yani hocam ameliyat eldiveni ile devam etmemin bi sakıncası yok öylemi. Onda oluşanların adı batık heralde. hafif bi kazımayla yüzeye çıkıyorlar. Ama dediğim gibi azalma olunca korktum acaba içerde döndülermi diye.

ben ameliyat eldiveniyle nasıl olduğunu tam anlayamadım kıl dökücü bir krem filanmı ?
  • yok hocam cımbızın gelişmemiş hali..tutup tutup çekiyosun. kökten geliyor hepsi.
  • quote:

yok hocam cımbızın gelişmemiş hali..tutup tutup çekiyosun. kökten geliyor hepsi.

hahahaa anladım onla bir alakası olmaz hocam bana doktor ameliyattan sonra tüy dökücü krem kullanmamı söyledi ama jiletle aynı şeyi yapıyor bide verdiği acı da cabası

en temiz i permatik banyo gerisi yalan kılsız günler dilerim
  • teşekkürler. pm yede bakarsanız sevinirim
  • ARKADAŞLAR HİÇ DAMDAN DÜŞMEYİN!! DERDİNİZİ ANLAMASI İÇİN DE DAMDAN DÜŞENİ ARAMAYIN!!
    Bu pazartesiÇapada birözel hastanede Fenol Yöntemi ile kıl dönmesi amelyatı oldum, inanır mısınız amelyat boyunca doktorla sohbet ettik. Manzarası da güzeldi seyrettim aheste aheste..
    Ağrı yok, bşey yok. Hatta bi ara hoca gıdıklama varsa biufak iğne daha yapim ister misin dedi, yok yok elini korkak alıştırma dedim..
    beyler çok rahat geçti anlayacağınız, Çok Şükür çok iyiyim, İnşallah tekrarlamaz. Şimdi de lazer epilasyona gidecem omuzumda ve belimdeki kılları falan da halledecez inşallah.
    Beni dinlerseniz Fenol Tedavisini iyice araştırın, başarı şansı amelyatla aynı gibi, tekrarlarsa 3 kez ücretsiz amelyat bile yapıyorlar, zaten acımıyor ki canıma minnet!
    İNŞALLAH HEPİMİZ KURTULURUZ HAYIRLISIYLA! ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN (AMİN)

• quote:

Orijinalden alıntı: merdem_23

ARKADAŞLAR HİÇ DAMDAN DÜŞMEYİN!! DERDİNİZİ ANLAMASI İÇİN DE DAMDAN DÜŞENİ ARAMAYIN!!
    Bu pazartesiÇapada birözel hastanede Fenol Yöntemi ile kıl dönmesi amelyatı oldum, inanır mısınız amelyat boyunca doktorla sohbet ettik. Manzarası da güzeldi seyrettim aheste aheste..
    Ağrı yok, bşey yok. Hatta bi ara hoca gıdıklama varsa biufak iğne daha yapim ister misin dedi, yok yok elini korkak alıştırma dedim..
    beyler çok rahat geçti anlayacağınız, Çok Şükür çok iyiyim, İnşallah tekrarlamaz. Şimdi de lazer epilasyona gidecem omuzumda ve belimdeki kılları falan da halledecez inşallah.
    Beni dinlerseniz Fenol Tedavisini iyice araştırın, başarı şansı amelyatla aynı gibi, tekrarlarsa 3 kez ücretsiz amelyat bile yapıyorlar, zaten acımıyor ki canıma minnet!
    İNŞALLAH HEPİMİZ KURTULURUZ HAYIRLISIYLA! ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN (AMİN)

Daha detaylı anlatsanız , doktor hastane falan

• Op. Dr. Orçun Oral ŞENTÜRK

Arkadaşlar geçen Medikalpark'da amelyat olan bir arkadaşla tanıştım, bir bayan yapmış, sanırım amelyatla aldığı bölümün hemen yanından et kaydırmak suretiyle boşluğu doldurmak gibi bir yöntemle amelyat olmuş, 3 hafta yattım, 5.5 ay oldu hala ağrı devam ediyor, sanırım tekrar etti dedi. Kendisine de tavsiye ettim, bu doktoru biaraştırın derim. Benim amelyatımdan 6 gün geçti, ilk günden şu güne kadar bir ağrı hissetmedim. Sadece tedbir olsun diye 2 gün yattım yüzüstü o kadar. Tekrarlar mı, kısmet artık. İnşallah tekrarlamaz ama bu risk diğer amelyat çeşitlerinde de mevcut gördüğünüz gibi. benim amelyatımın yarısını hastane ile SGK arasındaki anlaşmadan dolayı SGK ödedi, ben sadece yarısını ödedim ve inanın mebla çekeceğiniz sıkıntının 5de 1ine değmez. Bende bir başka mühendis arkadaşın bu amelyatı olmasından dolayı öğrendim bu doktoru ve bu tekniği, ben çok daha ağır bir amelyata hazırladığım için kendimi, 2 gün içinde hemen amelyat olmak istedim.

• Geçenlerde tıraş olduktan sonra yanağımda bir şişlik fark ettim. Başta sivilce sanmıştım ama daha sonra kıl dönmesi olduğunu anadım. İltihap boşaldıktan sonra birkaç mm'lik bir yırtık oluştu ve orda bir kıl vardı. Cımbızla çektim, 4-5 cm kıl çıktı, kökü yoktu ve en içerdeki kısım sanırım vücut salgılarından çürümeye başlamış; iyice yumuşamıştı. Daha sonra o bölgeyi iyice temizledim, antibakteriyel merhem sürdüm, sonraki gün baktığımdaysa yırtık kapanmıştı. Bir ay oldu sanırım, çok şükür bir şey çıkmadı.
  • İzmir'de muayene için önereceğiniz bir doktor var mı?
  • quote:

Op. Dr. Orçun Oral ŞENTÜRK

Arkadaşlar geçen Medikalpark'da amelyat olan bir arkadaşla tanıştım, bir bayan yapmış, sanırım amelyatla aldığı bölümün hemen yanından et kaydırmak suretiyle boşluğu doldurmak gibi bir yöntemle amelyat olmuş, 3 hafta yattım, 5.5 ay oldu hala ağrı devam ediyor, sanırım tekrar etti dedi. Kendisine de tavsiye ettim, bu doktoru biaraştırın derim. Benim amelyatımdan 6 gün geçti, ilk günden şu güne kadar bir ağrı hissetmedim. Sadece tedbir olsun diye 2 gün yattım yüzüstü o kadar. Tekrarlar mı, kısmet artık. İnşallah tekrarlamaz ama bu risk diğer amelyat çeşitlerinde de mevcut gördüğünüz gibi. benim amelyatımın yarısını hastane ile SGK arasındaki anlaşmadan dolayı SGK ödedi, ben sadece yarısını ödedim ve inanın mebla çekeceğiniz sıkıntının 5de 1ine değmez. Bende bir başka mühendis arkadaşın bu amelyatı olmasından dolayı öğrendim bu doktoru ve bu tekniği, ben çok daha ağır bir amelyata hazırladığım için kendimi, 2 gün içinde hemen amelyat olmak istedim.

Yani ne kadar ödüyorsunuz Hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

quote:

Op. Dr. Orçun Oral ŞENTÜRK

Yani ne kadar ödüyorsunuz Hocam?

Öncelikle Feel Me, İzmir'de ne yazık ki önerebileceğim bir doktor yok. Yardımcı olamayacağım.

PoseDn; masrafların yarısını hastane ile SGK'nın anlaşmalı olmasından dolayı sağlık güvenceniz karşılıyor, kalan yarısını siz ödüyorsunuz ki bu da tüm masraflar dahil (amelyat+ilaç+vs) maximum 500TL tutuyor.

• Amelyattan sonra kıl dönmesinin tekrarlamaması için yapılması gerekenlere gelince; evet tüy dökücü krem kullanmak vs gibi geçici çözümler de var fakat, en ciddi tedbir, lazer epilasyon oluyormuş. Amelyatımı yapan hocayla bu konuyu da konuştuk, ister hastanemizde,isterseniz başka bir yerde fakat mutlaka olmanızı öneriyorum dedi. Bende aynı hastanede bunu yaptırmaya karar verdim. Bu işlem için de (amelyat sonrası tercih ettiğim için indirim de yaptıklarından) seanslarda taksitli ödenmek suretiyle toplam 1000TL veriyorum. Omuz, sırt, bel ve amelyatın yapıldığı bölge dahil..
    Açıkcası sadece 1 senasa gittim, amelyattan farklı, ağrılı geçti. En çok ilk senasda ağrı oluyormuş. Umarım hafifler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdem_23 -- 28 Aralık 2011; 23:10:19 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.