Şimdi Ara

Kicker Comp 15' 38Cm ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar.Başlıkta belirttiğim bass 250Rms'lik bir bass.Ben bu kicker'a ,JbL Gto 75.4 ile köprüde 284 Rms veren amfiyi bağlasam,hiç ayarları kısmadan son ayar olacak şekilde ayarlasam bası yakar mıyım ? yada bir sorun olur mu ? ve de ilerde 300Rmslik bir mono amfi aldığımı var sayarsak direk 300Rms girsem yanar mı arkadaşlar ? Kicker'ın dayanıklı olduğunu biliyorum ama +34 ve +50Rms birşey değiştiştirir mi düşüncelerinizi almak isterim...

• son ayarda kullanılmaz.teybin sesini hoparlörler cızırtılı çıkana kadar aç ve biraz kıs.ve bass zorlanana kadar aç ve biraz kıs.
  • Patron,ben ayarı avometre ile yapıcam çok hassas bir ayar.Sen bana yanar mı yoksa kaldırır mı onu de :)
  • Aynen bende buranın üyesiyim.Avometreli ayarıda burda anlatılandan öğrendim.Ama 250Rms lik kicker'a 300 versem ne olur onu bilemiyorum daha çok canlanır mı artık,yoksa yanar mı danışayım dedim :)
  • Woofer a RMS değerinde güç verirseniz en iyi ve en tehlikesiz şekilde beslemiş olursunuz
    Gücü biraz yüksek vermek çok fazla sorun teşkil etmez
    Linkten sayfanın en altına bakın, woofer 500 rms, buna göre bir grafik yapmışlar

http://mobile.jlaudio.com/products_subs.php?series_id=25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 22 Ağustos 2011; 4:59:36 >
  • O zaman Woofer'ın Rms değeri max verilmesi gereken Rms ? Fazlası Riskli gösteriyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En güçlü ve tehlikesiz çalacağı değer oluyor
    Gücü arttırdıkça tehlike artıyor
    Yukarıdaki linkte üretici kendi ürününe göre grafik yapmış
    Farklı markalarda durum değişebilir
    Kısacası, rms değerinin biraz üstünde vermek sorun olmaz
  • O zaman şöyle diyeyim comp 15" e yani 250Rms e 284 girmek bir sorun teşkil etmez değil mi ? Zaten son ses uzun süre dinlenmeyeceği için...
  • Zaten müzikteki frekanslar sürekli değişiyor
    Yani güç sürekli azalıp artıyor, sürekli aynı gücü zaten veremezsiniz
    Dikkat ettiyseniz ayar yaparken tek frekans içeren test tonu kullanılıyor
  • 1KHz lik test tonuyla yapıcam bu ayarı.Doğru seçim mi peki ?
  • Bass için 50 Hz uygun
    1 kHz midler için falan oluyor
    Zaten bass 1 kHz i çalmaz ki
    25-500 Hz miş sizin bass ın frekans yanıtı
  • Şimdi bende Hertz esk 165'ler var.Bunun ayarını 1KHz ile Kicker comp'unda 500Hz ile mi yapayım ?
  • Midleri 1 kHz, bassları 50 Hz ile yapın
  • zaten anfinin verdiği değerler 14.4 voltta değilmi ? 12 volta bağlanıcağını varsayarsak sıkıntı olmaz
  • Kaliteli amfilerin çıkış güçleri akü voltajının değişmesinden etkilenmez
    Linkteki amfinin özelliklerine bakın, 11-14,5 Volt arasında aynı değerleri veriyor

http://mobile.jlaudio.com/products_amps.php?amp_id=482
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.