Şimdi Ara

Kıbrıstan Türkiye Yatay Geçiş Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
38
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kıbrıs’ta bir üniversitede 1. sınıfı tamamladım. MYP (Merkezi Yerleştirme Puanı / Ek Madde-1) ile bu sene Türkiye’deki bir devlet üniversitesine yatay geçiş yapmayı planlıyorum. Bugünlerde üniversiteler açıklanıyor ve kesin tercihimi yapmam gerekiyor. Ama üç üniversite arasında kaldım ve karar vermekte zorlanıyorum.

Bu üniversitelerin geleceğinden eminim. Tek sorunum, derslerimin sayılıp sayılmayacağını bilmemem. Sene kaybımın olmaması için derslerimin mümkün olduğunca çoğunun sayılması benim için çok önemli.

---

🏛️ Düşündüğüm Üniversiteler

1. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)

2. Yozgat Bozok Üniversitesi (YBÜ)

3. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ)

Her birinin not dönüşüm sistemi, yönergeleri ve uygulamaları farklı. Aynı not, bir üniversitede sayılırken diğerinde sayılmıyor. Hocalardan alınan cevaplar da bazen birbirini tutmuyor. Bu yüzden hangisinin benim için en avantajlı olduğunu net olarak göremiyorum.

---

🙏 Yardım İstiyorum

Bu süreci daha önce yaşamış, Kıbrıs’tan MYP ile yatay geçiş yapmış veya bu üniversitelerden biri hakkında deneyimi olan birileri varsa, lütfen yorum yazsın.

· Sizce hangi üniversite daha avantajlı?

· Not dönüşümü konusunda nelere dikkat etmeliyim?

· Daha önce buna benzer bir durum yaşayan var mı?

Bu işlerden anlayan, not dönüşümü ve yatay geçiş konularında deneyimli biri ulaşabilir mi? Gerekirse ücretli yardıma bile hazırım.

Karar vermek için çok az zamanım var. Vereceğiniz her fikir benim için çok değerli.

Şimdiden teşekkürler. 🙏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.