Şimdi Ara

Kıbrısta hayat şartları ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mrb, aramızda kıbrısta üniversite okuyan arkadaşlar var mı? Kıbrısta hayat şartları ve sosyal hayat nasıldır? Bilenlerde cevaplayabilir Girne Amerikan Üniversitende okumak istiyorum. Tek başıma 1 artı 1 bir daire kiraladığımı varsayarsak aylık ne kadar para gerekir ortalama. Not:Sigara ve alkol kullanmıyorum

• Su pahalıymıs gidenler öyle diyo
  • @hellolef
  • pahalı tek kelimeyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostum ben Kıbrıs'ta yaşıyorum lise son öğrencisiyim ve sana tek kelime ile söyleyeceğim bir şey var uzak dur. Hakkari de oku, burada okuma hiç olmazsa "Gaco,Fica,Fellah" damgası yeyip 2. plana düşmezsin. Sonracıma ev kiraları sterlin üzerinden gidiyor malum sterlin bu aralar uçuşlarda normal bir ev kiralamak istersen 250-300 sterlin arası buda 1000 TL'ye yakın bir para demek faturası oyu şuyu buyu derken. Birde üstüne geçirmen lazım elektiği falan uğraşmaz buranın halkı pek kimseyle dert almak istemez başına o da 400 civarı tutuyor. Ha bu arada elektrik faturaları normal yakımlarda 150 TL civarı geliyor. Sosyal hayat dedikleri şey Nişantaşı gibi bir caddesi var adı Dereboyu diye geçiyor amma ve lakin Nişantaşının 100de 1 olur anca. Düzgün kaldırımı bile yok. Üniversiteler paralı ve yine döviz üzerinden, güzel yanı ise araba ucuz ve içki ucuz. İçki içmiyorum demişsin bu durumda bu nimetten yararlanmayacaksın anlamına gelir. Güzel yanı ise kızları güzel Ha bide yolları kötü geçen gün şehirler arası yolda (Şehirler arası dediğim max 70km) 3 kız öldü trafik kazasında.

İçini karartmak istemezdim ama bu böyle işte kardeşim.. Kaç üniversite öğrencisi gördüysem %90'ı pişman nereden geldim ben buraya diyor.. Tavsiye etmiyorum buraya vereceğin parayı git avrupaya ver orada oku.

• quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

Merhaba dostum ben Kıbrıs'ta yaşıyorum lise son öğrencisiyim ve sana tek kelime ile söyleyeceğim bir şey var uzak dur. Hakkari de oku, burada okuma hiç olmazsa "Gaco,Fica,Fellah" damgası yeyip 2. plana düşmezsin. Sonracıma ev kiraları sterlin üzerinden gidiyor malum sterlin bu aralar uçuşlarda normal bir ev kiralamak istersen 250-300 sterlin arası buda 1000 TL'ye yakın bir para demek faturası oyu şuyu buyu derken. Birde üstüne geçirmen lazım elektiği falan uğraşmaz buranın halkı pek kimseyle dert almak istemez başına o da 400 civarı tutuyor. Ha bu arada elektrik faturaları normal yakımlarda 150 TL civarı geliyor. Sosyal hayat dedikleri şey Nişantaşı gibi bir caddesi var adı Dereboyu diye geçiyor amma ve lakin Nişantaşının 100de 1 olur anca. Düzgün kaldırımı bile yok. Üniversiteler paralı ve yine döviz üzerinden, güzel yanı ise araba ucuz ve içki ucuz. İçki içmiyorum demişsin bu durumda bu nimetten yararlanmayacaksın anlamına gelir. Güzel yanı ise kızları güzel Ha bide yolları kötü geçen gün şehirler arası yolda (Şehirler arası dediğim max 70km) 3 kız öldü trafik kazasında.

İçini karartmak istemezdim ama bu böyle işte kardeşim.. Kaç üniversite öğrencisi gördüysem %90'ı pişman nereden geldim ben buraya diyor.. Tavsiye etmiyorum buraya vereceğin parayı git avrupaya ver orada oku.

Yıktın bizi usta

• quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

Merhaba dostum ben Kıbrıs'ta yaşıyorum lise son öğrencisiyim ve sana tek kelime ile söyleyeceğim bir şey var uzak dur. Hakkari de oku, burada okuma hiç olmazsa "Gaco,Fica,Fellah" damgası yeyip 2. plana düşmezsin. Sonracıma ev kiraları sterlin üzerinden gidiyor malum sterlin bu aralar uçuşlarda normal bir ev kiralamak istersen 250-300 sterlin arası buda 1000 TL'ye yakın bir para demek faturası oyu şuyu buyu derken. Birde üstüne geçirmen lazım elektiği falan uğraşmaz buranın halkı pek kimseyle dert almak istemez başına o da 400 civarı tutuyor. Ha bu arada elektrik faturaları normal yakımlarda 150 TL civarı geliyor. Sosyal hayat dedikleri şey Nişantaşı gibi bir caddesi var adı Dereboyu diye geçiyor amma ve lakin Nişantaşının 100de 1 olur anca. Düzgün kaldırımı bile yok. Üniversiteler paralı ve yine döviz üzerinden, güzel yanı ise araba ucuz ve içki ucuz. İçki içmiyorum demişsin bu durumda bu nimetten yararlanmayacaksın anlamına gelir. Güzel yanı ise kızları güzel Ha bide yolları kötü geçen gün şehirler arası yolda (Şehirler arası dediğim max 70km) 3 kız öldü trafik kazasında.

Bende kıbrıs düşünüyordum.

Teşekkürler açıklama için.

Oradaki üni. yurtları hakkında bilginiz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 27 Ocak 2014; 1:37:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş vs Üniversite Hayatı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kötü bi hayat şartı yok abarttıkları gibi milletin gayet güzel gerçi ben gitmeye cesaret edemedim oğu akdeniz hukuğa gitcektim bu sene fakat yeniden deneyip devlet hukuk tuttrucam diye vazgeçtim . arkadaşlarım çok orada okuyan gayet memnunlar o kadarda abarttkları kadar pahalı değil yaşam arkadaşım orda 1000 liraya yasıyor yurtta kalıyor parası hep artıyor fazla fazla ınternettende arastırmıstım yurrta kalanlar aylık 400 liraya gecınenler varmıs rahat sekılde sen evde kalcam dıyorsun 1000-1500 arası lazım olur herhalde ama ucuz olsun dıyorsan yurt işte okul yurtlarıda gayet güzel oranın ama sigara alkol kullanan alemden aleme akan gezmeyı tozmayı seven bırıysen 2 mılyarda yetmez 5 mılyarda yetmez onuda bil kıbrısta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlxattack -- 27 Ocak 2014; 1:43:11 >
  • Arkadaşlar ben 17 yıldır yaşadıklarımı gördüklerimi söylüyorum. Biraz ağır çıkmış olabilirim ama gerçekler sosyal hayatta böyle. Üniversite hayatını yurtta işler nasıl gidiyor bilemem ama hayat sıkıntı hele ki bu dönemler.. 50-60 bin kişi gitti memleketine iş bulamıyor hayat pahalı falan diye. Dışarıda tek başına ev kiralamak hayal gibi ama 2-3-4 kişi kiralanabilir. Yurt durumu hakkında bilgim yok maalesef. Sosyal hayat hakkındaki çıkışlarım hala daha geçerli bende 1 yıl bir yerde kalsam eğlenirim ne kadar kötü olsa da yeni insanları tanımak okulunu tanımak derken geçer günler ama 4 yıl 5 yıl eziyet.. Dışarı yemek yemeye çıktığınızda minimum 20 TL'yi gözden çıkaracaksınız mesela ben Türkiyedeyken 3 TL'ye döner yediğimde şaşırırdım ulan bu ne kadar ucuz diye. Burada bir dönere 10-15 TL vermeye alışmışız tabi.. Susamın dürümü 8 TL gelene tavsiye ederim Teknoloji dersek dünyadan 1-2 ay sonra geliyor tabi oda herşey değil mesela bilgisayar meraklısıysanız bulamıyorsunuz adam akıllı parça. Geçenlerde ipad mini aldım İstanbuldan 650 TL'ydi fiyatı burada 1500 TL'ydi aynısı. Büyük kat kat avm falan yok aramayın. Kıyafet bulmak sıkıntı Dereboyunda var ama bazı yerler tuzlu.

İstanbul, İzmir ve bunlar gibi gelişmiş yerlerden gelenleri sıkar gerçi bi üniversiteliyle tanıştıydım arkadaş siirtliydi memleketimi özledim diye dert yanıyordu. Ha birde toplu taşıma sıkıntısı var 1 saatte bir geçiyor okul otobüsleri. Girnesi güzeldir zaman geçer ama doğu akdenizden Girneye gitmesi biraz sıkıntı olabilir akşamları araba yoksa. Ne çok dert yandım be.. Ulan hayattan bezmişim şu adada Ve son olarak, hayat okulun içerisinde geçmiyor bunu da unutmamak lazım. Ha bütün gün kantinde kahve içip okey oynarım diyorsanız orasını bilemem.

• Bu kıbrıs isteyen arkadaşlar.. Afedersiniz ama hiç akıl yok mu abi sizde kıbrısa vereceğin paranın yarısını macaristana ver budapeştede oku.. Kız mı istiyorsunuz? Hatırlatırım barbara palvin macar :) ucuz bi şey mi istiyorsunuz para birimi olarak türk parası daha değerli.. ev kirası-ulaşım-gece hayatı hepsi ucuz. Öğrenci olarak gittiğin için. Sana bi kart veriyorlar avrupada ki tüm ülkeler vizesiz olarak atla uçağa şehirler arası gider gibi ispanyaya :) yani kıbrısta okumak aptallık bence. Hem budapeşte kültür şehrş olduğu için üniversiteleri dünyanın en iyileri arasında ;) uluslar arası her ülkeden öğrenci.. Türkiye ilr denklik var. Daha ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil olarak İngilizce var değilmi ve üniversiteye giriş(parası senelık ne kadar)
  • hellolef kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet okul ingilizce... Yarı yıl üzerinden fiyatlar. 8000 tl yani yıllık 16 bin. Ama bu tıp için yani mühendislikler falan 5000den yıllık 10000 oluyor ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: mzy6464

Bu kıbrıs isteyen arkadaşlar.. Afedersiniz ama hiç akıl yok mu abi sizde kıbrısa vereceğin paranın yarısını macaristana ver budapeştede oku.. Kız mı istiyorsunuz? Hatırlatırım barbara palvin macar :) ucuz bi şey mi istiyorsunuz para birimi olarak türk parası daha değerli.. ev kirası-ulaşım-gece hayatı hepsi ucuz. Öğrenci olarak gittiğin için. Sana bi kart veriyorlar avrupada ki tüm ülkeler vizesiz olarak atla uçağa şehirler arası gider gibi ispanyaya :) yani kıbrısta okumak aptallık bence. Hem budapeşte kültür şehrş olduğu için üniversiteleri dünyanın en iyileri arasında ;) uluslar arası her ülkeden öğrenci.. Türkiye ilr denklik var. Daha ne?

Nasıl okuyabilirim orda ? Hangi üniversite hangi bölüm ? Ne kadar para lazım yardım ol

• quote:

Orijinalden alıntı: CBurakC

quote:

Bu kıbrıs isteyen arkadaşlar.. Afedersiniz ama hiç akıl yok mu abi sizde kıbrısa vereceğin paranın yarısını macaristana ver budapeştede oku.. Kız mı istiyorsunuz? Hatırlatırım barbara palvin macar :) ucuz bi şey mi istiyorsunuz para birimi olarak türk parası daha değerli.. ev kirası-ulaşım-gece hayatı hepsi ucuz. Öğrenci olarak gittiğin için. Sana bi kart veriyorlar avrupada ki tüm ülkeler vizesiz olarak atla uçağa şehirler arası gider gibi ispanyaya :) yani kıbrısta okumak aptallık bence. Hem budapeşte kültür şehrş olduğu için üniversiteleri dünyanın en iyileri arasında ;) uluslar arası her ülkeden öğrenci.. Türkiye ilr denklik var. Daha ne?

Nasıl okuyabilirim orda ? Hangi üniversite hangi bölüm ? Ne kadar para lazım yardım ol

Budapeşte'de veya Deplindi sanırım bu ünilerde okuyabilirsin istediğin üniversite istediğin bölüm. Sadece bölümler arasa para farkı var mesela tıp 8000TL Yarı yılı yani tam yıl 16000 tl Mühendislik 10000 yıllık gibi bunları google amcana sorarsan maceristanda üniversite okuma diye.. oradan oraya çok fazla bilgi bulabilirsin. Bende bi ara düşünüyordum :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CBurakC

quote:

Budapeşte'de veya Deplindi sanırım bu ünilerde okuyabilirsin istediğin üniversite istediğin bölüm. Sadece bölümler arasa para farkı var mesela tıp 8000TL Yarı yılı yani tam yıl 16000 tl Mühendislik 10000 yıllık gibi bunları google amcana sorarsan maceristanda üniversite okuma diye.. oradan oraya çok fazla bilgi bulabilirsin. Bende bi ara düşünüyordum :)

Orda tıp okuduğun zaman burda doktorluk yapamazsın sanırsam

• denklik alabiliyorsun sonradan ama gitmek sıkıntı oradada cok masrafın olacak 1yıl dil ögreneceksin vsvs. maddi acıdan cok rahat olman gerek ailende razı olması gerek tabi :D

@CBurakC
  • Herkes kıbrısı hep kötü olarak gormustur.Ben de gelirken açıkçası çok tedirgindim.Cok fazla sehir efsanesi vardır su biradan pahalı diyorlar. burada yuzde doksan kişinin kullandıgı damacana sular var 4.5 lira Türkiyeden daha ucuz yani en basit örnek.Alkol komik derecede ucuz Türkiyede milletin 110 120 liraya aldıgı şişeyi 30 liraya alınca mutlu olunuyor tabi benzin 3.5 burada türkiyeye gecen haftasonu gittiğimde 5.1 di.Araba olmadan ulaşıma daha çok para harcarsın .cunku toplu tasınma dıye bır sey yok kıbrısta nadır bulabılırsın onnu ıcın herkes taksı kullanıyor ve de o da bı sure sonra koymaya baslar. kıbrısta araba fiyatları sıfır olarak kafa kafayadır ıkıncı el olarak dusunulurse bazı arabalarda yuzde 50 daha ucuz turkıyeye gore. zaten burada cogu ogrencının arabası var.pahalı olan olaylar da yok değil yemeklerden lezzet bekleme Türkiyede begenmeyecegın yemege ederinden fazla para verirsin . onun ıcın eger kıbrısı kazanırsan yapacagın ilk iş yemek yapmayı ogrenmek olsun ev kiralarına gelecek olursak 1+1ler 700 800e bulursun cunku cok fazla tercıh edılır bır artı bırler. uc artı bır 1200e bulursun tabi su 50 elektrik 150 gelir(kıbrısta elektrık fazla gelir).ama yurtlarda onları aratmayacak kadar pahalı... Eger 4 kısı bı odada kalamam dersen ıkı kısılık oda fiyatı 9600tl yakındoğuda. Ben yakın doğuda eczacılık okuyorum acıkcası turkiyede okuyabılecegım bolumden daha iyi bolumu okuyorum o yuzden memnunum. ama bi grup arkadaslarım da doğu akdenizde eger secme sansın varsa doğu akdeniz hem daha ucuzdur hem de daha iyi sosyal yasamı vardır.sosyal yasam demişken nasıl bi sosyallikten bahsediyorsun ? gece klublerı genellikle girnededir ve iyidir aratmaz coğu yeri lefkosada dereboyu caddesi var oradada leman kültür gloria jeans mado bilinen ve onun dısında 20 tane dha mekan var sıkılmazsın magosa da ise okulun etrrafına sehir kuruldugu ıcın yurume mesafesinde bir cok mekan vardır okulun orada orası daha fazla ogrencidir gece mekanlar magosada daha gec kapanır.Elimden geldiğince yardımcı olmaya calıstım herkese iyi gunler

• abim girnede asker hicbir sey yok diyo burda

• arkadaşlar bende bu yıl yakındoğuya kaydımı yaptırmayı düşünüyorum ama gel gelelim şu masraf olayının içinden çıkamadım bi türlü yardımcı olabilececek biri varmıdır bu konuda acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.