Şimdi Ara

Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
6
Favori
25.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _mta_ kullanıcısına yanıt
    Tekrardan hayırlı olsun upload olması gerektiği gibi çıkmış, download bu saatlerde 10 Mbps çıkıyor olması lazım, arada bir yoğunluktan böyle çıkması normaldir.

    Ping ise 100 ms fazla geldi, hangi ülkenin serveri bu? Neyse bu konuda seninle PM leşecem.
  • Telefon hattı sadece ADSL için gereklidir, Wireless'te gerek yoktur. Nethouse ve Extend adanın en köklü WISP lerindendir, verdiği hızlar düşük olsada stabil ping sunarlar (en azından ben 2 sene kullandım ve 2 senede sadece 1 kez pingler uçuyordu o da düzelmişti hemen).
    Multimax bağlatmak istiyorsun sanırım? Fakat Mağusa'ya servisleri yok, sana özel bağlatırlar mı diyede sordun bu da Business Package e girer ve fiyatları çok yüksektir çünkü dedicated internettir yani sadece sana özel ayrılmış bandwidth ve verici olur.

    Yinede mmcyp.com'a girip kendilerine online soru sormanın ya da aramanın bir sakıncası yok

    edit: Hiç bir şekilde yine pingten memnun olamıyorsan oradaki WISP'lerde, tek şansın ADSL olur, ADSL'de (yıllardır kullanmışlığım var) hattım kaliteliydi max 12 Mbps alabiliyordum ama 8 Mbps paketteydim (0.872 ile çarpılınca 7.2 Mbps pratik hız alıyorsun, ADSL çalışma mantığından dolayı overheadler var 13% kaçınılmaz hız kayıp), stabil sabit ping veriyor kutuya, bende 30 ms idi kutuya, Lefke'de ki arkadaşımda da öyle hatta aynı).
    Ama yinede ADSL son zamanlarda yok kopuyor, yok hız düşüyor gibi şeyler duyuyorum şu an kullanmadığımdan kesin birşey diyemem ama baya çalışma yaptıklarından da haberim var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 20 Aralık 2014; 15:18:50 >




  • Önemli değil burayada yazabilirsin ama esas konu "KKTC'de Internet ne kullanmalı" oraya herkes girip bakıyor, genel yani, orayada yaz istersen.

    Malesef sadece Lefkoşa ve Girne'de servisleri var. Yüksek hızlar ve iyi hizmet vermesinin sebebi bu olsa gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 20 Aralık 2014; 17:49:39 >
  • İyi olmak demek her yere yayılmak anlamına gelmez. "İyi" kelimesi herkese göre farklıdır, bana göre verdiği hız ve hizmetten dolayı iyidir, kimisine göre başka nedenlerden dolayı.
    Yani diyelim ki X internet firması var bütün adada hizmet veriyor ama dediğin gibi pingi yüksek, hızı düşük stabil olmayan bir internetle, şimdi bu "iyi" bir şirket mi?

    Dediğin şey aslında "köklü" olmaktır. KKTC'de 2 firma köklüdür o da Nethouse ve Extend yukarıda bahsettim, adanın her yerine servisleri var diye biliyorum ve dediğin kadar kötü değiller sadece tüm WISP lerin verdiği hızlar max 4 Mbps.

    Fakat unutmadan Nethouse turbo mode diye bir olay başlattı geceleri hızın 4 katına çıkıyor 00:00-06:30'a kadar. Dayım şu an kullanılıyor 2 Mbps'te ve gece test edince 8 Mbps olduğunu bana söyledi.

    NOT: Tabi tüm bu WISP hizmetlerinin kalitesi (ping ve hız, stabilite) o an ki verici kullanımına, frekans kirliliğine bağlı. Bunlarda kullanılan aletlerin ayar ve özellikleriyle alakalı, bu da teknik servisin (network mühendislerinin) ne kadar becerekli oduğu ile ilgili Yani bir sürü etken var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 20 Aralık 2014; 18:04:17 >




  • Söylediğin herşeyde haklısın birşey diyemem. İşte durum budur bu tür şirketlerde, her bölgede aynı kaliteyi yakalamayabiliyorlar malesef. Yinede müşteri ısrar edince yeni vericiler takıyorlar durumu düzeltiyorlar, en azından Multimax bize Merit üstü istasyonda öyle yapıyor.

    Genişlemeleri için bütçe lazım, piyasa lazım, daha fazla bandwidth lazım bunlarda eşittir para. Eğer şu an işleri iyi gidiyorsa bu şirketin, ben olsam bende genişlemem.
  • Beylerhttp://www.kibkomnorthcyprusforum.com/ u yen ikeşfettim nedense google da çıkmıyor aramalarda... Multimax hakkında postlar var, rastgele şans eseri gördüm şimdi... Meğer 19 Ocak 2015 yani dün, Girne paketlerinde değişim olmuş, kullanıcılara mail gitmiş. Gold ve Platinum paketler gelmiş. Detay bilmiyorum.

    edit: SADECE GİRNE PAKETLERİ İÇİN.

    quote:


    bandwidth through local telco, we also pay a premium for intra-island fiberoptic links to various parts of the island

    What are the actual volumes that trigger these traffic management policies and what effect do they have?

    Regardless of what package you are on any downloading or uploading during off peak periods has no effect at all on your connection in terms of traffic management regardless of how much you upload or download during these times. During peak hours the exact volumes that will trigger the traffic management policies vary from package to package and are detailed below.

    20mbs package. In a given day usage in excess of 4Gbytes of uploaded and downloaded data during peak periods will trigger the first tier of traffic management which will restrict your connection down to 5mbs until midnight that same day, at which time the connection returns to normal once more. After another 4Gbytes of downloaded and uploaded data during peak hours the second tier of traffic management will limit the speeds of the connection down to 2.5mbs until midnight that same day at which time the connection returns to normal once more.

    15mbs package. In a given day usage in excess of 2Gbytes of uploaded and downloaded data during peak periods will trigger the first tier of traffic management which will restrict your connection down to 3mbs until midnight that same day, at which time the connection returns to normal once more. After another 2Gbytes of downloaded and uploaded data during peak hours the second tier of traffic management will limit the speeds of the connection down to 1mbs until midnight that same day at which time the connection returns to normal once more


    quote:

    1. New MM Gold Package: Unrestricted Speed. No Fair access policy from Midnight to 4pm. 4GB/day (120GB/month) Fair access policy ONLY for usage from 16:00-midnight. Fair Access Policy resets at the end of the day. Price is 71TL/mo if paid a year upfront
    2. New MM Platinum Package: Unrestricted Speed. No Fair access policy from Midnight to 4pm. 8GB/day (240GB/month) Fair access policy ONLY for usage from 16:00-midnight. Fair Access Policy resets at the end of the day. Price is 92TL/mo if paid a year upfront


    -------------------------------------

    Herşey ilk mesajda yazdığım gibi fakat birkaç yenilik ve detay eklenmiş.


    1) Günlük adil kullanım saat 16:00-00:00 arasında 4 Gb, aylık 120 Gb. (2 Gb kullandın mı hız 3 Mbps oluyor, 2 Gb daha kullandınmı hız 1 Mbps oluyor).
    2) Günlük adil kullanım saat 16:00-00:00 arasında 8 Gb, aylık 240 Gb. Ayrıca bu paket "streaming" ihtiyaçları için daha özel ayarlanmış. (4 Gb kullandın mı hız 5 Mbps oluyor, 4 Gb daha kullandınmı hız 2.5 Mbps oluyor).

    Aylık gözünüzü korkutmasın, sadece o saat aralığında (peak saatlerde) limitli, onun dışında 50 Mbps'e kadar ve kotasız.


    Bu arada multimax, normal tr telekomdan fiber hattından başka birde premium fiber optik linklerede sahip yani ayrıca bunlar içinde para ödüyorlar. Şimdi hatırladımda bir arkadaş vardı en fazla bandwidth bizde diyordu, ara telekomu sor diyordu multimax ne kadar bandwidth alıyor diye ama multimax telekom dışındanda badnwidth alıyormuş demek ki şimdi öğrendim...ama önemli olan elindekini iyi kullanmak, bunuda multimax gayet güzel yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 20 Ocak 2015; 23:47:41 >




  • Evet internet sitelerinde de değiştirmişler Girne Paketlerini... Fiyatlar artmış, hız ise limitsiz diyor artık 15Mbps - 20Mbps yok, herhalde 40-50 Mbps e kadar çıkacaktır her 2 pakettede hızlar... Ama yukarıda dediğim gibi kota var, kota aşımı hız düşürümü değişti mi onuda bilmiyorum.

    Apartman paketleride değişti. Umursamıyorum bunu... apartman paketleri sakat.

    Lefkoşa paketleri değişmedi aynı hala Umarımda değişmez. Şu an Multimax kalitesini Lefkoşa paketleriyle gösteriyor.

    edit: beyler kullanan varsa Girne'de, değişiklikleri nasıl hissettiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 21 Ocak 2015; 20:41:17 >
  • Mağusa hep sıkıntılı bu internet konusunda maalesef.
    Multimax gelmişti mağusaya ama fazla geçmeden geri kapattı. Zannedersem bu şubeyi yöneten adamla sorunları oldu.
    Geçenlerde Mağusada Fix Net diye bir firma gördüm adamlar baya iddalı kullanan birisini bulsak iyi olur aslında.
  • lehibe-manova kullanıcısına yanıt
    Multimax'ın sahibi facebook üzerinden aydınalttı o konuyu bahsini açmışlardı. Sebep o dönem Mağusa'da az müşteri varmış, gelirleri giderlerinden az olduğu için ve Lefkoşa, Girne'ye de bakmak zorunda oldukları için Mağusa'dan ayrılmışlar. Ve oradaki abonelerine ya paralarını iade etmişler ya da başka bir WISP'ye aktarmışlar anlaşmlaı kalan sürelerine ek olarak.

    Fix Net'i şu an forumdan bir arkadaşım deneyecek ofislerine gidip. Geri gelince kendisinden yorum yapmasını rica edeceğim.

    edit: Gerek kalmadı anakonuya yorum yapmış çoktan...http://forum.donanimhaber.com/m_26410031/mpage_7/f_//tm.htm#101860101



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 22 Ocak 2015; 16:44:53 >




  • Yeni sayfa eklenmiş... Traffic Yönetemi ile ilgili... Girne ve Apartman paketleri içni geçerli.

    http://mmcyp.com/en/traffic-management#.VMFC7ukcSHs


    Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor

    Freedom paketler tek bir pakette birleşti ondada traffic management var.
    business pakete 200Mbps seçeneği geldi.

    Tek değişmeyen Lefkoşa (Ev) Paketleri kaldı.... Değişsede çok kötü olmayacak gibi görünüyor, ama yinede değişmesini istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 22 Ocak 2015; 20:52:35 >




  • Değişmiş arkadaşlar... Şu an 20 Mbps paketim direkt NP Standard a dönmüş, fakat bütün herşey için bilgi var sitede ama Lefkoşa paketlerini güncellememişler, Aralık'ta mail atmışlar değişme için (Girne, Apartman ve Özgür paket kullananalra) ve o mailde bana ulaşmadı, daha doğrusu belkide maili Lefkoşa paketlerinde olanlara atmamışlardır çünkü Lefkoşa paketleri değişkliği hakkında birşey olsaydı bulurdum ama yoktu şu ana kadar.

    Didnt see that coming Sadece yukarıda ki grafikte NP görmüştüm bu nedir diye sormuştum kendi kendime...

    edit: Bunuda geçtim, sistem tam oturmuşda değil, mesela user panelde servis değişklikğinde Business PTP paketleri görünüyor 100Mbps gibi dedicated paketler, ama kullanılan servis olarak NP Standard diyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 23 Ocak 2015; 16:14:57 >




  • Şu an da inceliyorum "further investigation" yapıyorum Detayına kadar öğrenip yazacağım. Gerçi kim okuyacak diyorum birde konu ölü gibi kimse yanıt vermiyor ya
  • Beyler düzeldi telaşa gerek yokmuş Aradılar şimdi adam dedi ki yanlışlıkla olmuş olay zaten email almamam da lazımmış ki almamaıştım, eski paketime koydular beni geri. Fakat bu Lefkoşa paketleride değişebilirmiş her an NP Standard veya Lite olarak (Nicosia Packgae). Kesin bilgi yok ama umarım değişmez yani...

    Yani herşey düşündüğüm gibiymiş (yukarıdaki 2 yorumu okuyun), hata oldu düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 23 Ocak 2015; 16:46:17 >
  • Şu dedicated paket gözükme bugı düzeldi. NP paketleri yenilendi sadece isim değişkliği olmuş artı birde 24 ay seçeneği kalkmış max 12 ay alabiliyorsunuz. Umarım Lefkoşa için en son değişiklik böyle kalır.
    Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor




  • Multimax Manisa'ya da internet vermeye başlıyormuş, facebook tan gördüm. İlginç.
  • kaynak:http://www.kibkomnorthcyprusforum.com/viewtopic.php?f=8&t=21564&p=102450&hilit=multimax#p102450

    speedtest.net kaynaklarından çıkarılmış bir tablo. kısacası multimax ve diğer 3 rakip şirketin hız istatistiği.
    Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor

    edit: zaten multimaxın vermiş olduğu hız paketlerini düşünürsek bunu grafiksiz bile hayal etmek kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 2 Şubat 2015; 0:45:12 >




  • İtalya'da ki bir WISP şirketi. ADSL, VDSL2 ve Wireless hizmer veriyorlar. Ne yaptıklarına dair detayın detayına kadar açıklamışlar. Gecikmeler, müşterinin alabileceği hızlar vs. vs. Çok detaylı sevdim.

    http://www.ngi.it/it/connettivita/eolo-wireless/funzionamento/eolowave/

    Google translate kullanın.

    Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor


    link olarak mı çıktı yine resim..

    edit: mesela şöyle birşeyde diyorlar, normal paketlerde paket hızının 50% garanti en az. business paketlerde 75% hız garanti en az.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 13 Şubat 2015; 23:54:45 >




  • Arkadaşlar bugünden itibaren Lefkoşa paketlerine de düzenleme gelmiş. NP Standard ve NP Lite olarak, tek farkı bu 2 paketin kota boyutları ve kota aşım hız düşürmeleri (siteden görebilirsiniz). Kota boyutları ve hız düşürmeleri oldukça komik bir seviyede. Ayrıca 2 paketin maksimum limitsiz hızı 10 Mbps download. Upload ise 2 Mbps'e düşürülmüş. Eskiden Girne paketleri Lefkoşa'dan kötüydü şimdi durum tam tersine döndü. Girne'de limitsiz hız bildiğiniz limitsiz 10 Mbps değil yani bunu da belirteyim.

    http://www.kibkomnorthcyprusforum.com/viewtopic.php?f=8&t=22296

    Yukarıda ki linkten de okuyabilirsiniz. Tamamen bir hayal kırıklığı oldu benim için, altyapıları çok daha iyi hızlara yetiyor zaten bunu kaç aydır kullanıyorum fakat bugünden sonra böyle, diğer firmalardan farkı pek kalmadı.

    Birde yıllık fiyatı 900 TL olmuş. Bu da çok komik çünkü 5 Mbps paketin fiyatı 865 TL idi ve kota uygulaması yoktu, hız 3 katına çıkıyordu geceleri.

    Bazı önerilerde bulundum durumun daha iyi olması için mesela 10 Mbps hız limiti geceleri olmasın, kotalar artsın gibi. Dinlerler mi bilmem. Ama şu durumda Multimax albenisi olan en yüksek hızı, en düşük fiyatlara veren profilini tamamen silmiş. Şu an en avantajlı yüksek hızlı paketi Nethouse veriyor, 4 Mbps paket geceleri 4 katına çıkıyor hızı, sitede de adil kullanım kotası yok gibi gözüküyor ama yinede sormak lazım.

    Neyse sonuç olarak paketi bitecek olan varsa Nethouse'un o paketini dikkate alsın. Eğer durum değişmez ise benimde paketim bitince Nethouse'u bir arayacağım. Sevdiğim bir şirket değil, sorunlar yaşadığım bir şirket ama bu yıllarda kota olayına asla tahammül edemiyorum, hele hele turkcell, telsimden 3g dongle almışım gibi kotalı ev interneti kullanmak sinir bozuyor. Şu an hızım 2 Mbps youtube da videoları zar zor açıyorum. Evde interneti bir tek ben kullanmıyorum bu arada. Tabi routerboard'um var birkaç güne bunun içinde ev için ayarlamalar yapacağım eğer hep böyle devam edecekse hız meselesi.


    edit: Linkten bir alıntı yapayım, "bir sitede görülen hız var, birde aldığımız hız var". Multimax şu ana kadar 5, 10, 20, 30 Mbps dediyse fix verdi düzgün bir latency ile. Nethouse'u şu an en yüksek hızlı ve avantajlı diye öneriyorum ama bağlatmadan önce bu dediklerimi sormanız lazım. Sonra 4 Mbps diye alırsınız 1 Mbps bile veremez falan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 3 Mart 2015; 22:42:58 >




  • Daha önce de belirttiğim gibi bu durumun geçici olacağnı söylemistim yogunluk olmaya başlayınca ne yapacaklarını şaşırdılar :)
  • bu adaya ne zaman hızlı internet gelecek gene döndük 4mb hızına bir an şu fiber gelsede kurtarsa bizi bu çileden
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.