Şimdi Ara

Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
6
Favori
25.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Allah tuttuğunu altın etsin dışarda bu tarz modemlerin satılma ihtimali hiç aklımın ucundan geçmemişti çok teşekkürler
  • BURNINGLOVE B kullanıcısına yanıt
    otobüslerde bile var.. geçen yaz tr de karadeniz turundaydım, otobüste tp-link 3g modem vardı..

    3g/4g router
    http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3220




  • BURNINGLOVE B kullanıcısına yanıt
    size hangisi daha pratik geliyorsa ihtiyacınızı karşılıyorsa onu alın.
  • aoz1 kullanıcısına yanıt
    En fazla bandwidth broadmaxte diyorsunuz ama kullanıcıya giden hızlar niye düşük? Maksimum 10 mbps paket var..
    Aldığın test sonucu hiç birşeyi belli etmez..

    Broadmax hiç kullanmadım, ama sitesine baktım fiyatlar pahalı.. Max verilen hız 10Mbps ve yıllığı 2000TL
    Fiyat multimax ın 2 katı ve multimax verdiği hızın 3 katını veriyor geceleri ve gündüzleri 2 katını. Multimaxta 20Mbps paket var en fazla.

    Bu arada broadmax upload ne veriyor hiç belirtilmemiş, multimaxta upload hızı download ile aynı tüm paketlerde. Ve upload ta en az download kadar önemli bu devirde.

    Yanlış anlamayın taraf tutmuyorum sadece istediğim şey KKTC deki tüm şirketlerin yüksek hızları düşük fiyatlara vermeleri.. Şimdi bakıyorsun Adada 90% ISP/WISP ler max 4 Mbps veriyor. Bu internette gezinmek için bile yetersiz bana göre. En az 10 Mbps ten başlaması lazım ve fiyat olarak yıllık 800 TL olması lazım.

    Fiber, VDSL gelecek diyoruz ama ben ümidi kestim o taraftan artık, telefon dairesi özelleştirilene kadar bir gelişme olmaz o tarafta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 17 Kasım 2014; 0:33:37 >




  • aoz1 kullanıcısına yanıt
    Broadmax'ta mı çalışıyorsun?
    Multimax'ın sadece Lefkoşa ve Girne'ye hizmet verdiğini sende biliyorsun söyledin işte Merit ve Eziç'e internet veriyor bu 2 şehirde, başka hangi şirketlere veriyor bilgim yok.
    Madem 100 Mbps verebiliyorsunuz internet sitenizi bir elden geçirin.

    Müşteri alır veya almaz madem fazla bandwidthiniz var paketlerinizi yükseltin 10 Mbps ile sınırlı kalmayın. Birde 10 Mbps'e istediğiniz para çok fazla bunu zaten söyledim, yıl 2015 olacak biz hala böyle

    Birde şöyle birşey var, çok önceden söylemiştim bunu aslında, fiber ya da vdsl sağlam olarak gelir ve yaygınlaşırsa, WISP'ler teker teker kapanmaya başlayacak, iş yapamaz olacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 17 Kasım 2014; 14:28:16 >




  • aoz1 kullanıcısına yanıt
    Aslında konuyu ilk açtığımda "en iyi" diye yazmamıştım "en F/P" diye yazmıştım ama sonra değiştirdim, peki madem sizde biz daha iyisiyiz diyorsunuz sizdende internet almadığıma göre (test etme şansı bulamadım) o yüzden tekrar başlığı değiştiriyorum.

    Sizde gelin Lefkoşa'ya, ben taraf tutmuyorum, hangisi daha iyi, hızlı ve ucuz internet veriyorsa ben oradayım, o yüzden şuan multimaxtayım.
    Rekabet çok iyidir her zaman. Şu an Lefkoşa'da multimax ile rekabet edebilecek bir tane bile WISP yok fiyat/hız konusunda. Eğer siz gelir de en az multimax kadar hızları uygun fiyatlara sunarsanız dengeyi bozarsınız, bu da bizim işimize yarar Ama bunu yapamazsanız eğer, ancak nethouse ve extend ile rekabet edebilirsiniz onlarda yüksek hız vermiyor zaten, kısacası ÇÖP hepside.

    Tabi işin birde stabilite tarafı var, yüksek hız uygun fiyat diyorumda bu hızı fix şekilde 7/24 verebilmeniz lazım, pinglerde yükselme olmadan yani vericiler aşırı yoğun hale gelmeden. Bunlar teknik ekibin ve kullanılan cihazların kalitesine bağlı. Multimax bu konudada çok iyi.


    not: "en F/P" yi neye göre belirledim, googledan adada ne kadar şirket varsa hepsini türlü kombinasyonlar ile araştırıp buldum. Verdikleri hız ve fiyatları karşılaştırdım ve sonuç multimax şu an yüksek hızları, düşük fiyata veren tek şirket. Upload, Download eşit hızlarda, aldığınız paketteki download hızı gün içinde 1-2-3 katına çıkıyor sabit fix. (sabit fix terimi ise verici eğer çok yoğun değilse ki bu durumda yaşandığında multimax müdahale ediyor istasyonlara).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 17 Kasım 2014; 17:21:38 >




  • Nette sıkıntı vardı öyle böyle söyledim anlattım vs dün gece 2 kere koptu geri geldi ve sonuç olarak iyi geldi gece gece...

    Fakat şu an yine sıkıntı var, tekrardan iletişime geçtim.


    Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyorKıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor

    60 Mbps ten daha yukarı alamazsınız. Saniyede 7.5 Megabyte a denk geliyor

    edit: gerçi her fix hızda olduğu gibi multimax bazen bunun 4-5 Mbps üstünü veriyor.. bundada max 65 görmüştüm ama anlık anlık oluyor...
    edit2: sıkıntı kalmadı birkaç gündür. zaten yine yoktuda bazen tıkanıyordu 25 mbps üstü göremiyordum falan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 25 Kasım 2014; 0:50:08 >




  • Arkadaşlar Kıbrıs Alsancak da bulunan evimize yıllık peşin ödeme yaparak multimax bağlattık. 15 mbit'lik paket. İnternet bugün bağlandı. Her şey iyi hoş da, günlük kota saçmalığı var bu firmada.

    Şu an 15 mbitlik bağlantım, 2 gb indirme sınırını aştığım için 3 mbit düşürülmüş. 4 gb sınırını aştığım da ise internet bağlantım 1 mbit düşecekmiş ve ben bu konuda uyarılmadım hatta sözleşmelerinde bile yer almamaktadır. Gel bir de buradan yak. Saat gece 00.00'dan sonra gece indirme sınırı yokmuş ve 50 mbit e kadar hız veriyorlarmış. Neye yarar! Sanki gece kalkıyoruz, sabah yatıyoruz.

    Her neyse, cayma hakkımız var tabi ki ama alternatifi ya wifi ya da dsl. Hepsinin ucu b.klu deynek :). İdare edeceğiz gibi görünüyor ama belli olmaz, bana eser arada soldan soldan.

    Bağlatmak isteyenler bu yazdıklarımı göz önünde bulundururlarsa daha sağlıklı karar vereceklerdir.

    Bu multimax'in sorunu günlük olan kota limitini, ancak aylık kota limitine çevirmesi ile düzelecektir. Aksi halde hiç bir kullanıcı özel bir nedeni olmadıkça kendisini bile bile kısıtlatmaz!

    Saygılarımla.




  • SonpoL S kullanıcısına yanıt
    Önceki bir arkadaşta "Girne Paketi" ni kullanana bir arkadaş, bundan bahsetmişti ve bende ilk başta inanmakta güçlük çektim ama sizinde yorumunuzla şimdi netleşti bu olay...

    Ben Lefkoşalıyım ve multimaxla konuşunca (interneti almandan evvel) sormuştum niye lefkoşa'da ki paketlerde girnedeki gibi hız yok diye hatta girne paketleri ucuz baya demiştim fakat bana verdikleri cevap biz paketlerimizi altyapımıza göre düzenliyoruz oldu.
    Bende sonradan taktırınca tecrübeyle öğrendim ki lefkoşa paketleri girneye göre pahalı olsada aldığın hız 2 katına çıkıyor gündüzleri geceleri ise 3 katına, spesifik saatler önceki sayfada var. Buna ek olarak lefkoşadaki paketlerde kota yok, akk yok.

    İşin aslı ya girnede ki altyapıları yetersiz kalıyor ya da girnedeki müşteri profili daha çok ingiliz turistler olduğu için ve onlarında tek yaptığı şey NTV kullanmak (IPTV) ve sitelerde gezinmek.

    not: birkaç sene önce girne paket ve lefkoşa paket diye birşey yoktu... aynı servis vardı 2 şehir içinde.




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Lefkoşa ile girne arasında böyle bir fark olması ilginç (eğer gerçekten varsa). Zaten günlük kota başlı başlına bir saçmalık! Aylık kota yaparsın, kotasını doldurana taahhüt ettiğin hızdan sınır koyarsın, o kişi gece tarifesinden ayrıca yararlanır.

    Bu iş her yerde böyle, bir bunlarda değil :). Evet, insanlar bir ışınla geldiler bunlara ama bir ışınla da gidecekler gibi :). Buna ben de dahil!

    IPTV kullanılsa ne olacak, o da eşek yükü ile kota yiyor :). 2 dizi izle, ondan sonra internet iptal. İnternetini yiyeyim ben bunların :).

    Kıbrısımıza geldik, nelerle uğraşıyoruz. Canım İzmir'im de evimde var 100 mbit, sınırsız olmasa da 250 gb aylık kota sınırlı fiber. Beni bekler :/
  • SonpoL S kullanıcısına yanıt
    Dostum bizde her yerde böyle malesef, sadece adada lefkoşada multimax adam gibi internet veriyor. mağusada da broadmax var, multimax gibi.. o kadar.. geriye kalan nethouse ve extend de kota uyguluyor hemde her şehirde.. nethouse mesela eco paketleri var sadece yüksek hızda o da 4 mbit :) ve kotalı "eco" adı o yüzden konulmuş.

    Bizde istemez miyiz fiber internet? Gelecek diyorlar ama ben ümidimi kestim.. Önce adsl i adam etsinler vdsl gelsin de sonra ftth.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Yahu fiberle kıyaslamıyorum ama en azından günlük kota olayını kaldırmaları tüm sıkıntıları çözecektir. Zira hızdan yana sıkıntı yok. Bu hızları görmek bile ada da mucize bana göre. Önceden buralara geldiğimiz de 3g den girerdik :). Ama gel gelelim şimdi 2 gb indirdin diye çatırt indir neti 3 mbit, yok 4 gb oldu mu çatırt düşür 1 mbit e :). Bu neyin kafası...
  • SonpoL S kullanıcısına yanıt
    Orada haklısın bencede aylık kotaya girmeleri daha akıllıca olurdu... Aslında bunu kendilerine iletirsen birşeyler yapabilirler.

    feedback lere çok açıklar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 24 Kasım 2014; 22:38:46 >
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bugün mail attım ayrıntılı olarak.

    quote:

    Sevgili multimax ailesi,

    Bugün Girne Alsancak da bulunan evimize 15 mbit’lik internetimiz bağlandı. Akşam şirketimizden döndükten sonra çeşitli internet gezintileri gerçekleştirdik, Skype açtık, güncellemeler yaptık vs. Daha sonra bir baktık, internet hızımız 3 mbit’lere düşmüş! Müşteri hizmetleriniz ile telefon görüşmesi yaptığımız da, günlük kota uygulandığını öğrendik! Bu bilgi tarafımıza başvuru yapıldığı sırada verilmemişti. Her neyse, 2 gb sınırını aştığımız da internetimizin, 3 mbit’e (ki şu an aldığımız hız 2 mbit). 4 Gb kota sınırını aştığımız da ise hızın 1 mbit’e düştüğü bilgisine ulaştık!

    Şimdi size soruyorum. Bu mu özgür internet anlayışınız? Siz insanların en yoğun kullandığı saatler de 2-4 gb gibi komik rakamlar ile internetini kısıtlayın, gelin bir de insanların yattığı saatler de biz size sınırsız internet veriyoruz diyerek dalga geçin. Şu anda bir diziyi HD izlemenin bile kotası 700-800 MB arasında değişmektedir. Hatta 1080p olursa bu rakam 1-1.5 GB’ın üstünde olabilir. Online dizileri kanallar kendi sitelerinden yayınlamaktadırlar ve yasaldır.

    Size bir şikayet amacıyla yazmıyorum, bilgilendirmek amacı ile yazıyorum. Müşteriyi sadece bir defa kandırabilirsiniz. Ötesinde kendinizi kandırırsınız. Öncelikle insanları bilgilendirmeniz gereken hususlar da, bilgilendirmiyor, insanlara sınırsız bir internet keyfi yaşatacakmış gibi reklamlar çeviriyorsunuz. Network’ü çok iyi kullanan biri olarak, bu sorunu forumlar aracılığı ile tüketicilere öncelikle ulaştırmayı amaç edindim. Böylelikle tüketici o zaman kararını daha sağlıklı verebilecektir.

    İşin çözümü ise, günlük kota sınır saçmalığının kaldırılması yönündedir. Günlük kotayı aylık olarak çevirmeniz, firmanızın ileriki tarihler de menfaatine olacaktır. Aylık kota limitini aşan kişilere ise ay başına kadar sınırladığınız interneti tahhahüt eder, gece tarifesinden faydanlanmasını sağlarsınız. İşler bu kadar basit. Bu her yerde böyledir.

    Ben yeni ve ilk günde sizden şikayetçi olan bir kullanıcınız olarak bu yazıları yazdım. Dikkate alıp, almamak size kalmıştır. Alternatif internet sağlayıcı firmalarını da araştırmaya başladım. Gerekirse cayma hakkımı kullanacağım.

    Saygılarımla,
    Soner POLAT




  • Girne ' de sanırım düzgün hizmet veren bir şirket yokmus bıldıgım kadarıyla Xrealnet veya flytom dene derim
  • xrealnet'i bilmiyorumda flytom duyduğum kadarıyla kötü bir hizmet veriyormuş. xrealnet ise yeni yeni girmedi mi bu piyasaya? yenilerden korkacaksın.. altyapısı vs sorunlu oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 24 Kasım 2014; 23:08:54 >
  • Xreal net kıbrısın ilk şirketlerinden 2006 da falan kuruldu sanıyorsam

    Edit:2007 de kurulmus şimdik baktım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoz1 -- 25 Kasım 2014; 14:51:40 >
  • aoz1 kullanıcısına yanıt
    çok şaşırdım gerçekten... şu ana kadar hiç akılda kalıcı ne reklamını ne de tavsiye edeni gördüm...
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Bazı yerlerde iyi hizmetleri bazı yerlerde AŞIRI kötü bende çozemedım upload ları da cok dusuk 512 kb veriyorlar.Hale daha ttnet ip lerini kullanıyorlar yani speedteste girdiginde Xreal net falan yazmıyor solda turk telekom gıbı bısey yazıyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.