Şimdi Ara

KİA VENGA CLUB (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
628
Cevap
7
Favori
137.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    2011 Ceed Motion 1.6 CRDİ M/T sahibiyim.Şu an aracaım 6300km. de. Aracımın yol tutuşundan tutunda yakıt tüketimine kadar herşeyden çok memnunum.Şirket aracından inemediğim için doğru dürüst binemedim
    Manuel ceed kullanıcı olarak aracımın süspansiyon sertliği haricinde tek bir sıkıntısı yok.Aslında sert olması aracımın viraj ve yol tutuş kabiliyetini arttırıyor ama tek bulabildiğim kusuru bu...Uzun yolda hiç sakınmadan ve yakıtı dert etmeden 900km yol gidiyorum.Şehir içi 550-650km arası değişiyor.
    Lakin ... Eşimin ve oğlumun ısrarı ile ( bende düşünmüyor değilim ) Son zamanlarda VENGA 1.4 CRDI ve-veya 1.6 CRDI M/T hakkında fikirlerim değişmeye başladı.
    VENGA kullanıları olarak sizlerden 1.4 veya 1.6 panorama veya panaroma plus modelleri konusunda hangisini seçmem konusunda ( olumlu-olumsuz ) beni aydınlatmanızı rica ediyorum.Sizin öngürü ve tavsiyelerinize istinaden aracımı takas yolu ile hemen değiştirme yoluna gideceğim.
    Saygılarımla,

Uğur YILMAZ

• Bildiğim kadarıyla bayilerde sıfır venga yok.takas dediğiniz için bunu belirttim.Ben 4 ocakta 1.6 crdi panorama plus aldım.çok kısa süre geçti gerçi ama şu ana kadar bir şikayetim yok.Aracın içi gerçekten çok ferah ve geniş.Motoruda kuvvetli.Ankaradan edirneye yakıt tüketimim ortalama 5.4/100km.120nin altınada pek inmedim açıkcası.Bu rakam biraz daha düşebilir çünkü aracım henüz 8000kmde.Daha çok deneyime sahip arkadaşlar eminim sizi daha geniş çaplı olarak bilgilendireceklerdir.Umarım sizin için hayırlısı olur.
    Sn gak007 ilginize teşekkür ederim.Bayilerden henüz araç için girişimde bulunmadım.2.el de olabilir km. 10.000km geçmemek kaydı ile. Zira Vengayı kullanacak olan kişi eşim olacağından sıfır gibi full donanım ceed'i veripte km si yüksek ve sorunlu bir araç almak istemiyorum.
    Piyasa araştırması yaptım sayılır ancak hiç 2.el araç almadığım halde aynı samimiyet ve dürüstlük noktasında birisini buldum derken yanılmak istemiyorum.
  • Şuanda Venganın Türkiye'ye ithalatı bulunmuyor.Bu yüzden 0 km araç bulmak zor olabillir.Km ve yıpranma konusunda sizinle aynı düşünceye sahib olduğum için bende 7800 küsür kmde bir araç aldım.Ankarada yetkili servisine getirip expertize soktum aracı.Bu yüzden aklım rahat bir şekilde aracı satın alabildim.
  • Herkese günaydın.Forumu okurken bir arkadaş cruise controlun sonradan takılıp takılamayacagını sormuş,sonradan takılması mümkün arkadaşlar öğleden sonra bir rus sitesinde bulduğum montaj videosunu burda paylaşırım gerçekten çok basit bir işlem.Genelde serviste ki çalışanlar sallama iş yapıyolar.Onun dışında size sormak istediğim bir durum var.Aracacım1.6 crdi rolantide çalışırken anlık tüketim yükselmeye başlıyor.Bu durumla karşılasan kimse var mı yoksa bana özgün bir sorun mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gak007

Herkese selamlar,gümüş gri kia venga plus ile aranıza katılmış bulunmaktayım.Kia markası bize bu zamana kadar uzak kalan bır markaydı fakat son modelleri sayesinde ilgimizi çekti ve venga sahibi olmamızı sağladı.Ayrıca burda venga hakkındaki düşünceleriniz aracı almamızda epey etkili oldu,herkese teşekkürler...

aracınız hayırlı olsun, forumada hoşgeldiniz ayrıca. venga gerçekten verilen her kuruşu ödeyen bir araç bunu zamanla gösterecek zaten sorularınız olursa elimizden geldii kadar yanıtlamaya çalıırız

Orijinalden alıntı: poyrazoruc

Merhabalar,
    2011 Ceed Motion 1.6 CRDİ M/T sahibiyim.Şu an aracaım 6300km. de. Aracımın yol tutuşundan tutunda yakıt tüketimine kadar herşeyden çok memnunum.Şirket aracından inemediğim için doğru dürüst binemedim
    Manuel ceed kullanıcı olarak aracımın süspansiyon sertliği haricinde tek bir sıkıntısı yok.Aslında sert olması aracımın viraj ve yol tutuş kabiliyetini arttırıyor ama tek bulabildiğim kusuru bu...Uzun yolda hiç sakınmadan ve yakıtı dert etmeden 900km yol gidiyorum.Şehir içi 550-650km arası değişiyor.
    Lakin ... Eşimin ve oğlumun ısrarı ile ( bende düşünmüyor değilim ) Son zamanlarda VENGA 1.4 CRDI ve-veya 1.6 CRDI M/T hakkında fikirlerim değişmeye başladı.
    VENGA kullanıları olarak sizlerden 1.4 veya 1.6 panorama veya panaroma plus modelleri konusunda hangisini seçmem konusunda ( olumlu-olumsuz ) beni aydınlatmanızı rica ediyorum.Sizin öngürü ve tavsiyelerinize istinaden aracımı takas yolu ile hemen değiştirme yoluna gideceğim.
    Saygılarımla,

Uğur YILMAZ

foruma hoşgeldiniz. yaklaşık 2 seneden beri venga kullanıyorum. 1.6 panorama modelini. plus paketle arasında dijital klima ve esp farkı var her ikiside araca artı katıyor esp konusu özellikle çok gündeme geldi bir ara. ben 25000 km den beri hertürlü hava ve yol koşulunda kullanmış biri olarak hiç eksikliğini hissetmedim araç zaten yola çok sağlam basıyor bunu hissediyorsunuz ha olursada fena olmaz içiniz rahat eder. 1.4 motor kullanmadım ama beygir ve tork değeri olarak önce 1.6 tercih sebebi olmalı olmazsa 1.4 motorda olabilir. piyasada düşük km de temiz venga ilanları var zaten hepsi garanti kapsamında birisini seçip alabilirsiniz gönül rahatlıgıyla binebilirsiniz başka sorunuz olursa sorabilirsiniz iyi günler.

• quote:

Herkese günaydın.Forumu okurken bir arkadaş cruise controlun sonradan takılıp takılamayacagını sormuş,sonradan takılması mümkün arkadaşlar öğleden sonra bir rus sitesinde bulduğum montaj videosunu burda paylaşırım gerçekten çok basit bir işlem.Genelde serviste ki çalışanlar sallama iş yapıyolar.Onun dışında size sormak istediğim bir durum var.Aracacım1.6 crdi rolantide çalışırken anlık tüketim yükselmeye başlıyor.Bu durumla karşılasan kimse var mı yoksa bana özgün bir sorun mu ?

cruze controlü serviste sormuştum takılıyormu diye takılmadığını söylediler bende arştırmadım daha . anlık tüketimde artış ben yaşamadım servise baktırın bir isterseniz kış dolayısıyla yakt tüketim değerleri yol bilgisayarında çok değişkenlik gösterebiliyor siz daha çok pompa başındaki tüketimi baz alın hesap yaparken daha sağlıklı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: achilesos

quote:

Herkese günaydın.Forumu okurken bir arkadaş cruise controlun sonradan takılıp takılamayacagını sormuş,sonradan takılması mümkün arkadaşlar öğleden sonra bir rus sitesinde bulduğum montaj videosunu burda paylaşırım gerçekten çok basit bir işlem.Genelde serviste ki çalışanlar sallama iş yapıyolar.Onun dışında size sormak istediğim bir durum var.Aracacım1.6 crdi rolantide çalışırken anlık tüketim yükselmeye başlıyor.Bu durumla karşılasan kimse var mı yoksa bana özgün bir sorun mu ?

cruze controlü serviste sormuştum takılıyormu diye takılmadığını söylediler bende arştırmadım daha . anlık tüketimde artış ben yaşamadım servise baktırın bir isterseniz kış dolayısıyla yakt tüketim değerleri yol bilgisayarında çok değişkenlik gösterebiliyor siz daha çok pompa başındaki tüketimi baz alın hesap yaparken daha sağlıklı oluyor.

Teşekkür ederim hoşbulduk.Aracı almamda forumda yazılanlar önemli etken oldu.Dediğiniz gibi alınabilecek ve aileye hitap edebilecek bu fiyat aralığındaki nadir araçlardan biri.Benim yakıt tüketimim ile ilgili bir sorunum yok.Şehir içi anlık tüketimim genelde 6-7 arasında çok kısa mesafelerde kullandığımdan ötürü oda.Bügün tekrar bir denedim rolantide tüketimin yükselmesini fakat bu sefer herhangi bir sorun olmadı.Herhalde o gün denk geldi yada ben yanlış birşey yaptım.Cruiser kontrol konusuna gelince bende servisteki çalışanlara sordum,ordaki görevliler sorumu pek ciddiye almadan takılmaz cevabını yapıştırdılar.Ben internetten araç hakkında bilgi toplarken denk gelmiştim videoya. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=MNk_23Vk7ls&NR=1 .Anladığım kadarıyla direksiyonda çıkardığı parça yerine cruiser kontrol ünitesi olan parçayı takıyor.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim hoşbulduk.Aracı almamda forumda yazılanlar önemli etken oldu.Dediğiniz gibi alınabilecek ve aileye hitap edebilecek bu fiyat aralığındaki nadir araçlardan biri.Benim yakıt tüketimim ile ilgili bir sorunum yok.Şehir içi anlık tüketimim genelde 6-7 arasında çok kısa mesafelerde kullandığımdan ötürü oda.Bügün tekrar bir denedim rolantide tüketimin yükselmesini fakat bu sefer herhangi bir sorun olmadı.Herhalde o gün denk geldi yada ben yanlış birşey yaptım.Cruiser kontrol konusuna gelince bende servisteki çalışanlara sordum,ordaki görevliler sorumu pek ciddiye almadan takılmaz cevabını yapıştırdılar.Ben internetten araç hakkında bilgi toplarken denk gelmiştim videoya. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=MNk_23Vk7ls&NR=1 .Anladığım kadarıyla direksiyonda çıkardığı parça yerine cruiser kontrol ünitesi olan parçayı takıyor.

adam bayagı bir parçalayıp topladı ama takılabiliyormuş demek ki zamanla buradada takmaya başlarlar inş.

• Uzun yolda büyük bir rahatlık kesinlikle.Bekliyelim hayırlısı..

quote:

Orijinalden alıntı: montana1977

quote:

2013 venga ve yeni kasa cerato satış fiyatı pazarlık aşamasındaymış ocak şubat gibi ikisi de gelecek kia müşteri hizmetlerinden öğrendim son durum bu muhtemelen fiyatta düşmez heralde. siz araba aldınız mı ismail hoca

Makyajla beraber motor/sanziman seçenekleri değişecek mı acep? Dizel otomatik seçeneği olursa satışlarını artirabilir.

kia nın Türkiye politikasını anlamak zor valla adamların nasıl daha çok araba satarız diye bir dertleri yok karlılık oranı tatmin etmiyor heralde zaten kota olarakta fazla bir araç vermiyo kia ,gelenlerde yıl boyu ufak ufak satılıyor, dikkat edersen reklam bile yapmıyorlar. yeni venga değişik kombinasyonlarda gelirse daha çok satarlar ama onla alakalı bir bilgi yok ama venganın elektrik motorlusu yapılmış.

Ben 2012 de çelik motoru arayıp iki adet venga aldığımızı daha araç piyasada tanınmadan ithalatının durdurulmasının bizi üzdüğünü söylemiştim.
    Bu durumun müşteriyi zarar uğratacağını da belirtmiştim.
    Çelik motor 2013 Ocak- Şubat ayında tekrar venganın ithalatına başlayacaklarını söylemişti.
    Ocak bitti. Fiyat listesinden de kaldırdılar. Bakalım çelik motor vengayı tekrar getirecek mi?
    Kia Cerato CRDİ 2009

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail hoca

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: montana1977

quote:

2013 venga ve yeni kasa cerato satış fiyatı pazarlık aşamasındaymış ocak şubat gibi ikisi de gelecek kia müşteri hizmetlerinden öğrendim son durum bu muhtemelen fiyatta düşmez heralde. siz araba aldınız mı ismail hoca

Makyajla beraber motor/sanziman seçenekleri değişecek mı acep? Dizel otomatik seçeneği olursa satışlarını artirabilir.

kia nın Türkiye politikasını anlamak zor valla adamların nasıl daha çok araba satarız diye bir dertleri yok karlılık oranı tatmin etmiyor heralde zaten kota olarakta fazla bir araç vermiyo kia ,gelenlerde yıl boyu ufak ufak satılıyor, dikkat edersen reklam bile yapmıyorlar. yeni venga değişik kombinasyonlarda gelirse daha çok satarlar ama onla alakalı bir bilgi yok ama venganın elektrik motorlusu yapılmış.

Ben 2012 de çelik motoru arayıp iki adet venga aldığımızı daha araç piyasada tanınmadan ithalatının durdurulmasının bizi üzdüğünü söylemiştim.
    Bu durumun müşteriyi zarar uğratacağını da belirtmiştim.
    Çelik motor 2013 Ocak- Şubat ayında tekrar venganın ithalatına başlayacaklarını söylemişti.
    Ocak bitti. Fiyat listesinden de kaldırdılar. Bakalım çelik motor vengayı tekrar getirecek mi?

bakalım şubatta gelsin kendileri bilir valla. Venga da servis parça sıkıntısı olmadığı sürece olacağına dair emarede yok aracın satılıp satılmaması pek ikinci ele etki etmez. bu aracın alıcı ve satıcısı zaten belli. onlarda alıp satarken bu durumu biliyor da kararını veriyor. Alıcısıda var satıcısıda servis yedek parça sıkıntı yok araç ekonomik ve güzel bir araç panik yapmaya gerek yok. sıfır araçta ne olursa olsun zarar kaçınılmaz marka bağımsız olarak. zaten satan sattı binen biniyo alacak olanda araştırıyor.

• Herkese selamlar..Vengamı alalı bir kaç ayı geçmedi,gerçekten verdiğim parayı fazlasıya karşılayan bir araç.Güçlü,ekonomik(forumda şikayetci olan arkadaşlar var),güvenli ve keyifli.Sadece keyif kısmında amortisörlerinin sertliğinden şikayetciyim.Belki yok tutuşunu arttırmak için yapılmış olabilir ama ben sakin araç kullanan birisiyim kolayına uzun yolda bile 110 falan geçmem.Acaba bu durumdan benim gibi şikayetci olupta bir çözüm bulan oldu mu ?
  • aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın amortisörler gayet iyi bence virajlarda aracın yatmaması için iyi ayarlanmış. daha önceden kullandığınız araç neydi acaba genellikle yeni alınan araba önceki arabanın alışkanlıkları konusunda hemen farklılıklarını gösteriyor.

aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın amortisörler gayet iyi bence virajlarda aracın yatmaması için iyi ayarlanmış. daha önceden kullandığınız araç neydi acaba genellikle yeni alınan araba önceki arabanın alışkanlıkları konusunda hemen farklılıklarını gösteriyor.

Teşekkürler achilesos.Son aracım punto ondan öncekide dobloydu.Her ikiside 2011 modeldi.Dediğiniz gibi virajlarda gereken güveni veriyor fakat ne bilim biraz bozuk yollarda veya çukarlarda fazla ses yapıyor gibi.
  • Herkese selamlar.Araci almak isteyen insanlari yaniltmamak adina bir onceki mesajimda suspansiyonlarin sertliginden biraz sikayetim vardi.Duzeltmek isterim ki lastiklerimin hava basinclarinin cok cok fazla oldugunu farkettim.Olmasi gereken duruma getirdikten sonra herhangi bir sikayetim kalmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ARACIDIR.SİGARA İÇİLMEMİŞTİR. İLGİLENENLER 0549 316 21 28 NOLU TELEFONUMDAN ULAŞABİLİR.TEŞEKKÜRLER.

FİYAT:37 500 tl.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-venga-keyfini-sende-yasa-111430419/detay/#TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miles78 -- 19 Mayıs 2013; 2:15:56 >
    Motor mükemmel...
    Arabada bulunan ozelliklerin tamamini dogru bir sekilde nerden ogrenebilirim?
    Arabalae.gen.tr de yablisliklar var galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 27 Nisan 2013; 18:17:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.