Şimdi Ara

KİA VENGA CLUB (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
628
Cevap
7
Favori
137.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Teşekkür ederim. İsmail Hoca evet ikinci el aldım aracı. 35 bin tlye aldım aracı. 38 bin kmde. Gerçi benim corollayı herkesin saydığı rakamdan ikibuç milyar fazlaya sayınca aracın bana maliyeti 33.5 milyar gibi bişe oldu. Bu fiyat 2010 model araç için uygun mudur sizce? Araç temiz, bahsettiğim sıkıntı haricinde bir sorunu da yok. Bir de kullanıcı olarak yedek parça fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz? Corolla 2000 modelin parçaları pahalıydı. Örneğin baskı balata orjinal 260 tl felan, amortisör 110 tl civarı. Venganınki nasıl acaba? Son bir soru, aracı kia bayiinden aldım, garantinin devam ettiğini söylediler. 2010 model 38000 km'lik aracın garantisi devam ediyor mudur gerçekten? Teşekkür ederim.
  • achilesos mesajınızı sonradan farkettim, o yüzden size de ayrıca teşekkür ediyorum, kusuruma bakmayın. İsmail hoca için verdiğim cevaplar sanırım sorularınızı kapsıyor. Ayrıca garantinin devamı için dediklerinize mutlaka dikkat edeceğim. Aracın bana maliyeti hakkında sizin de yorumunuzu merak ediyorum. Teşekkürler..

Orijinalden alıntı: mnurnisli

Pardon aracın maliyetini yanlış yazmışım. Dediğim gibi, 2.5 milyarı ben kafamda silmiştim zaten. O haliyle bana maliyetinin 32.5 milyar olduğunu söyleyebilirim.

öncelikle aracın hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler. iyi bir seçim yapmışsın zamanla göreceksinde yakıt ve konfor olarak.yedek parça olayına gelince araçlar daha garanti kapsamında olduğundan ve şimdiye kadar herhangi bir komplike arıza olayı olmadığından fiyatlar nedir bilmiyorum. ama kaliteli arabanın parçalarıda kalite olur :) aracın tüm parçaları garanti altında garanti kurallarına göre fakat kötü kullanım ve başka ustalara zorlatma oynatma kapsam dışı olsa gerek. ben şöför kapısı cam fitilinde problem yaşadım onuda garantiden değiştirdiler. cam tavana servisie gidip bir baktır düzeltirler perdeyide göster bakalım ne diyecekler. ayrıca kaç liraya aldın ve kaç km de olduğunuda yazarsan seviniriz. aracın servis bakımı tarihine dikkat et ne zamanmış ögren not et garanti için önemli çünkü Allah kaza bela vermesin hepimize...

• achilesos tekrar teşekkür ederim. Aracın fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence iyi fiyata almışsınız. Arkadaşlar söylemiş, aracınız garanti dahilinde..Kia nın yedek parçaları pahalı sayılmaz ,
    venganın parçaları ceratoya göre biraz pahalı
    O tavandaki ses ve perdedeki yırtık halledelir. Hem de ücretsiz..

Sayın Achilesos; gördüğün gibi aracı sattım ama forumu takip ediyorum. Gönlüm sizlerle...
    Arsa almayı beceremedim. Elimdeki para hatırı sayılır bir arsa almaya yetmiyor.
    Üstelik arsa işi anlamadığım bir konu; emlakçıların ağzına bakıyorum.
    Bugün 2011 model bir elantra ile 38.000tl ye pazarlık yaptım sonra vazgeçtim, araç henüz 2500kmde.
    Yeni ceed bekleyebilirsem özellikle SW, belki olabilir.
    Ya da o zamana kadar yine şu an gönlümde olan elantra alıp ceed hoşuma giderse ceedle takas ederim.
    Elantranın LPG işini araştıracağım...
    Kia Cerato CRDİ 2009

• ismail hoca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Araçla ilgili şimdilik gönlüm rahat. İnternette yapılan yorumların %90'ı olumlu. Olumsuz yorumlar da benim pek takılmadığım noktalarda. Allah herkese (ve bana) kazasız ve belasız kullanımlar nasip etsin. (Amin)
  • ismail hoca merhaba arsa işi uzun vadeli iş zaten neyin ne olacağıda belli olmaz bencede bulaşmadığın iyi olmuş. elentrada iyi seçim ama yeni gelecek olan ceed beklemeni tavsiye ederim. birde i30 var gayet güzel gözüküyo fiyatıda hesaplı gibi onada bir bak istersen karar vermek zor valla bir sürü araba çıkıyo insanın kafası karışıyo.. her zaman bekleriz
  • aracı gayet hesaplı almışsın zaten venga ayrıyetten binerken kazandıran bir araba yaptığın her km sana ekonomi olarak geri dönüyo kullanmaya başla görürsün zaten. artık herşey ekonomi oldu valla şu zamanda. araba almaya alınıyoda cicim bicim ayları çabuk geçiyo kısaca benzinci kuma olarak gelince huzur kalmıyo valla. ekonomi ve komforun keyfine bak.

Arkadaşlar ben de 2010 1.6 dizel bir venga aldım. Allah utandırmasın, umarım iyi günlerde kazasız belasız kullanmak nasip olur. Arabayı şekil olarak da performans olarak da beğendik. Kafama takılan bir şey var, bu aracın yedek parçaları pahalı mıdır? Bundan önce corolla 2000 model bir aracım vardı onun parçaları çok ucuz değildi. O araçtan pahalı mıdır? İkinci konu, aracın garantisi devam ediyor. Acaba hangi parçalar garanti kapsamında. Örneğin cam tavanın perdesi garanti kapsamında mıdır? Kenarları bir miktar sökülmüş, ayrıca kızak kısmından bir tıkırtı geliyor. Acaba garantiden değişir mi? Teşekkür ederim.

Hayırlı uğurlu olsun kardeş memnun kalacaksın emin ol kazasız sürüşler...
  • swarzy_07 teşekkür ederim. Aracı birkaç gündür kullanıyorum. Hiç şehir dışına çıkmadım, hep şehir içinde sürüyorum arabayı. Devlet memuruyum, evden işe işten eve şimdilik. Gün içinde yaklaşık 8 km yol yapıyorum. Sanırım bu aracın biraz fazla yakmasına sebep olacak. Çünkü 4 km yoldan sonra aracı stop ettirip, akşam tekrar 4 km yol yapıyorum. Her marşta araç daha fazla yakıt tüketir diye düşünüyorum. Aracı (bir süre de olsa) benim gibi kullanan oldu mu? Bu şekilde araç ne kadar yakıt tüketir? Bu arada, sürekli yol bilgisayarına bakmaktan kafam allak bullak oldu:) İlk defa yol bilgisayarı olan bir araç kullanıyorum. Rakamın yükselip alçalması kafa karışıklığı yapıyor. Ben de vazgeçtim yol bilgisayarını takip etmekten:) Sizce bu şekilde kullanımla şehir içi 7 litreden fazla yakar mı? Bana yakar gibi geliyor. Bu haliyle bile 7 litre civarı yakacak olursa gerçekten her konuda mükemmele yakın bir araç bence.. Söylemesi ayıp, diğer aracı kullanırken yolun sol şeridini unutmuştum. Sağdan sağdan, yavaş yavaş gidiyordum. Şimdi sol şeritte önüme gelene selektör yapıyorum yolu boşaltsınlar diye:) Azıcık havalar düzelsin, şehir dışı bir gezi yapıp performans ve konforuna bakmak istiyorum aracın.

• ismail hoca sanırım siz de aracı kısa mesafelerde kullanmışsınız. Fabrika değerlerinin ne kadar üstünde yakıyordu bu kullanımla?
  • Ben şuan 1 depo ile yaklaşık 750 km yol yapıyorum araba 4400 km'de yolun yarısı şehir içi yarısı şehir dışı arabanın performansından çok memnunum trafikte olsun şehir dışında olsun benle kafa tutan çok pişman oluyor ;) depoyu doldurup yakıt ortalamasını sıfırlayıp deponun sonuna geldiğimde ortalama 5.7 ila 6.2 arasında oluyor ben gayet memnunum yalnız araç gerçekten motor soğukken kullanımda yani kısa mesafe kullanımda 7~9 lt rahat yakar...

ismail hoca sanırım siz de aracı kısa mesafelerde kullanmışsınız. Fabrika değerlerinin ne kadar üstünde yakıyordu bu kullanımla?

Sayın Swarzy_07'nin dediği gibi kısa mesafede 7-9 lt arası yakar,artık havalar ısındı; kısa mesefede de olsa 7.5 lt yi geçmez gibime geliyor.
    Siz anlık tüketime değil ortalama tüketime bakın. Anlık 22 lt yi bile görebilirsiniz, 2 lt yi görebilirsiniz, en iyisi ve doğrusu ortamala tüketime bakmak
    Güle güle kullanın..
    Kia Cerato CRDİ 2009
  • quote:

swarzy_07 teşekkür ederim. Aracı birkaç gündür kullanıyorum. Hiç şehir dışına çıkmadım, hep şehir içinde sürüyorum arabayı. Devlet memuruyum, evden işe işten eve şimdilik. Gün içinde yaklaşık 8 km yol yapıyorum. Sanırım bu aracın biraz fazla yakmasına sebep olacak. Çünkü 4 km yoldan sonra aracı stop ettirip, akşam tekrar 4 km yol yapıyorum. Her marşta araç daha fazla yakıt tüketir diye düşünüyorum. Aracı (bir süre de olsa) benim gibi kullanan oldu mu? Bu şekilde araç ne kadar yakıt tüketir? Bu arada, sürekli yol bilgisayarına bakmaktan kafam allak bullak oldu:) İlk defa yol bilgisayarı olan bir araç kullanıyorum. Rakamın yükselip alçalması kafa karışıklığı yapıyor. Ben de vazgeçtim yol bilgisayarını takip etmekten:) Sizce bu şekilde kullanımla şehir içi 7 litreden fazla yakar mı? Bana yakar gibi geliyor. Bu haliyle bile 7 litre civarı yakacak olursa gerçekten her konuda mükemmele yakın bir araç bence.. Söylemesi ayıp, diğer aracı kullanırken yolun sol şeridini unutmuştum. Sağdan sağdan, yavaş yavaş gidiyordum. Şimdi sol şeritte önüme gelene selektör yapıyorum yolu boşaltsınlar diye:) Azıcık havalar düzelsin, şehir dışı bir gezi yapıp performans ve konforuna bakmak istiyorum aracın.

kardeş bende senin gibi işe gitmek için kısa mesafeli sürüyorum 8-9 km. yolların yarısı iniş yarısı çıkış. ama bayağı bir çıkış. sürekli şehir içi ve uzun yolsuz 6,5/7,5 km arası değişiyor ve daha hiç bakıma girmedim. havalarda ısındı bakımdan sonra ortalama 6/6,5 lt olarak yakacağımı tahmin ediyorum. uzun yolda zaten 5 litrenin üzerine çııkarabilene aşkolsun

• Aramızda ilk olarak 15 bin km bakımına girecek sen varsın heralde achielsos?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için. Yakıt konusunda sıkıntı yaşamayacağım anladığım kadarıyla. Zaten 2000 devirin üzerine çıkmayan biriyim. Ama araç ağır malum. Gaza yüklenmeyerek aracın fazla yakmasına neden olmuyorumdur inşallah. Alışkanlık üzere yüksek vites düşük hızla sürüyorum aracı. Seyir halinde 1500-1700 devir arası tutuyorum aracı. Diğer araçta bu şekilde kullanmam az yaktırıyordu. Bu şekilde kullanmam doğru mu?

Orijinalden alıntı: swarzy_07

Aramızda ilk olarak 15 bin km bakımına girecek sen varsın heralde achielsos?

evet doldu dolacak 15000 km. servise gideyim ayrıntılı şekide anlatırım....

Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için. Yakıt konusunda sıkıntı yaşamayacağım anladığım kadarıyla. Zaten 2000 devirin üzerine çıkmayan biriyim. Ama araç ağır malum. Gaza yüklenmeyerek aracın fazla yakmasına neden olmuyorumdur inşallah. Alışkanlık üzere yüksek vites düşük hızla sürüyorum aracı. Seyir halinde 1500-1700 devir arası tutuyorum aracı. Diğer araçta bu şekilde kullanmam az yaktırıyordu. Bu şekilde kullanmam doğru mu?

aracı yüksek devir kullanma birde vites değiştirme uyarısına dikkat ederek binersen maximum verimi elde edersin...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.