Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
14
Favori
359.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba Laguna 2 aracımı satıp 2007 model sorento ex alarak aranıza katıldım ... Herkese merhaba...
  • Merhaba Arkadaşlar,

Yakıt konusunda sorunuza yanıt vermeye çalışacağım.
    2007 Sorentomu 1 yıl önce aldım. O günün ortalama tüketim 0,65 TL civarında idi. (İstanbul şehir içi, genelde açık güzergah denebilir, ama genelde biraz sportif kullanırım)
    Motorda da hafif bir sarsıntı ve silkeleme vardı.

Kia servise götürdüm. Süpaplar düzensiz çalışıyordur şu vardır bu vardır dediler. Söküp Bosch servise gönderilir. Duruma göre 500-1000 TL arası bir bütçe olabilir dediler. 80.000km'de ki araç için bu açıklama biraz bana ters geldi. Bu teşhisin konabilmesi için ve bir şişe bir katkıya yaklaşık 160TL ödedim.

Bir arkadaşım Carbon Clean tavsiye etti. Dudullu da Kadosan'ın oralarda bir yerde yaptırdım Ocak ayı gibi.
    Aracın motorunda sarsıntı kayboldu. Gaza dokununca 2,5 tonluk araç ok gibi fırlamaya başladı ve şu anda (1 yıl sonra) araç 0,55 TL yakıyor.
    Yanlış bir beklentiye sokmak istemem, kolay da beyenmem ama bu kadar tatmin edici bir sonuç beklemiyordum.

Bana bunu tavsiye eden arkadaşımda 2006 model X-Force olmayan Sorento var. Şasi ve araç yükseltme yaptı. O daha sakin bir kullanıcı. Aracı 0,50TL gibi yakıyor.

Umarım bir fikir verebilmişimdir.

• Arkadaşlar merhaba ; Bende ev alacağımdan dolayı arabamı satıyorum..İlgilenen olursa fiyat veya sorusu olan aşağıda özelliklerini ve irtibat telini bırakıyorum..

SAHİNİNDEN SATILIK
    2006 MODEL KİA SORENTO

--Özellikler--

118 Bin KM ‘de / Necvox DVA 9801 Tv + Dvd + Vcd + Mp3 + Usb + Sdcard + Ipod bağlantısı + Bluetooth + 81 İl yüklü Türkçe sesli Navigasyon + Dokunmatik ve Kumanda kontrollü ekran / Sorento yazılı yan basamaklar / Sunroof / Cruize Control / Arka Mesafe Park Kontrol / Isıtmalı ve Deri Koltuklar / Pusula / Gece Görüşlü Geri Vites Kamerası / İç Dış korumalı alarm /Dijital Klima / 8 adet Airbag / 4X4 veya 4X2 çekiş vitesi / Ahşap Gövde / Immobilizer / Sis Farı / Park Sensörü / Siyah Film’li Camlar

Not : ARAÇ ÜZERİNDE 3000TL LİK EKSTRA AKSESUAR MEVCUTTUR.
    KAZASIZ SERVİS BAKIMLI KAPORTA AKSAMI ÇOK TEMİZ İÇ DÖŞEMELERİNDE YIPRANMA VE DEFORMASYON OLMAMIŞ MODELİNİN EN FULL Modelidir BİNİCİSİ İÇİN KAÇIRILMAYACAK MÜKEMMEL TEMİZLİKTE.

İrtibat : 0542 431 13 50 / ISTANBUL

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ*

• arkadaşlar esp off ışığı durduk yere yanık kalıyor başına böyle bir sorun gelen varmı kia sorento aracım
  • ARKADAŞLAR,TÜRKİYE DE BİZE AİT BİR FAN CLUP OLSUN DEDİK VE KENDİMİZE SPORTAGE SEVENLER VE SAHİPLERİ ADINA BİR SOSYAL PAYLAŞIM SAYFASI OLUŞTURDUK...
    SAYFAMIZI BEĞENİP TAKİP EDEN HERKES KİA SPORTAGE TÜRKİYE FAN CLUP ÜYESİ OLUP,BAŞLATILACAK ETKİNLİKLERDEN VE PAYLAŞIMLARDAN YARARLANABİLECEKDİR...

FACEBOOK ADRESİMİZ.....

KİA SPORTAGE TÜRKİYE FAN CLUP

• Arkadaşlar selamınaleyküm bizde 2008 kia sportage var lastiklerin basıncı kaç olmalı şişirmede ön ve arka olarak acaba ?
  • Arkadaşlar herkese merhaba... Daha önce 3 günlük bir sorento denemem kilometre düsürme nedeniyle iptal oldu... Kısmetmiş laguna aracımı satıp 150 bin km de 2007 siyah sorento aldım. Diger aracta beni rahatsız eden bazı durumlar bu aracta olmaması memnuniyet verici... Su an icin memnunum... Oto kuaforden sonra yeni gibi oldu arac... Emniyet kemeri eskimis degistirecem... Lastikleri degisturdim... Bridstone tanesi 270 tl. On arka balatalar 140 tl. Lagunadan sonra yakıt haric parcaları ucuz geldi. Turbosu korkutuyordu ebayda 200 dolar civari. Yakıtı da aman aman cok degil sonucta 2 ton arac. Vites gecisleri kusursuz. Chiptuning olayini arastiracam bakalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 2008 model otomatik vites kia sportage kullanıyorum yeni başladım kullanmaya yolda giderken gaza basıp hızlanırken vites değişiyor ondan sonra üst vitese geçmek için aynen gaza yüklenmeye devammı etmeliyim yoksa belli bi devire kadar yüklenip mesela 3000 devire kadar vites atınca bırakıp tekrar mı basmalıyım lütfen cevap şimdiden teşekkürler :)
  • Merhabalar bu benim üçüncü otomatik vites aracım. Şu anli sorento da gaza hafif basılı tuttuğumda vitesler 2000 devir civarında hissettirmeden yükseliyor. Sizin araç da böyle olmalı otomatik olarak yükselir. Gaza çok fazla yüklenmeyin o kendiliğinden yükselir.
  • Sorento x force için Türkçe kullanma kılavuzuna ihtiyacı olanlar bana mail adreslerini göndersin mail atayım.
    Benim aracımında kullanım kılavuzu yoktu kia müşteri hizmetlerinden pdf olarak aldım.
  • cenk_99 C kullanıcısına yanıt
    Otomatik araçlarda deyim yerindeyse vitesi ayakla değiştirirsin :-) Sportage için örnekleyecek olursak;

Eğer spor kullanım istiyorsan ayağını gaza basılı tut. O zaman, 4.000 devirde vites yükseltir. Ama sakin sakin kullanayım diyorsan araç biraz ivmelenince ayağını gaz pedalından hafif çek, 2000 devirde vites yükselir.

Vites düşürmek için ise; araç sollaman gerekiyor örneğin, gaz pedalına yüklen, araç spor sürüş istediğini algılar ve vitesi düşürür (yani yukarıda anlattığım spor moda geçer).

Yokuş aşağı inerken manuel olarak uygun vitese almayı unutma.

Selamlar.
  • centineol C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bende de 2006 Sportage var. 190.000'de. Şehir için 100/12lt iken son bir yıldır 100/14 lt görmeye başlayınca tanıdık ustalara sordum. Sizin dediğiniz gibi enjektör falan değişebilir ama pahalıya mal olur dediler. Motor kurum yapmış olabilir diye markasını şimdi unuttuğum bir katkı maddesi koyduk, ama sonuç pek değişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senanka

Merhaba,
    Bende de 2006 Sportage var. 190.000'de. Şehir için 100/12lt iken son bir yıldır 100/14 lt görmeye başlayınca tanıdık ustalara sordum. Sizin dediğiniz gibi enjektör falan değişebilir ama pahalıya mal olur dediler. Motor kurum yapmış olabilir diye markasını şimdi unuttuğum bir katkı maddesi koyduk, ama sonuç pek değişmedi.

Kia Sportage 2.0 yakıt konusunda bir tespitimi de paylaşmak istiyorum. Araç normal ağırlıkta (iki kişi) bir depo mazotla şehirler arası 530 km civarında giderken, tam yüklü halde (4 kişi ve bavullar) ama 1500-200 devir civarında kullanarak 800 km kadar gidiyor. Sanırım 112 beygir ve otomatik vites olduğundan. Ağırlık arttıkça ivmelenmede araç kendi ağırlığından yararlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damla2004

Merhabalar bu benim üçüncü otomatik vites aracım. Şu anli sorento da gaza hafif basılı tuttuğumda vitesler 2000 devir civarında hissettirmeden yükseliyor. Sizin araç da böyle olmalı otomatik olarak yükselir. Gaza çok fazla yüklenmeyin o kendiliğinden yükselir.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: senanka

Otomatik araçlarda deyim yerindeyse vitesi ayakla değiştirirsin :-) Sportage için örnekleyecek olursak;

Eğer spor kullanım istiyorsan ayağını gaza basılı tut. O zaman, 4.000 devirde vites yükseltir. Ama sakin sakin kullanayım diyorsan araç biraz ivmelenince ayağını gaz pedalından hafif çek, 2000 devirde vites yükselir.

Vites düşürmek için ise; araç sollaman gerekiyor örneğin, gaz pedalına yüklen, araç spor sürüş istediğini algılar ve vitesi düşürür (yani yukarıda anlattığım spor moda geçer).

Yokuş aşağı inerken manuel olarak uygun vitese almayı unutma.

Selamlar.

teşekkürler
  • senanka S kullanıcısına yanıt
    Ben sonuç aldım. Ama dehşet bir fark değil tabiki. Daha çok arabanın ataklığında, kavşakta beklerken yola atılmada tedirgin oluyordum. Sarsıntılı çalışıyordu. Şimdi rahatladı.

Tavsiye ederim. Ama birkaç kişiyle sohbet ederken şöyle bir fikir ortaya çıktı: Kilometresi çok çok ilerlemiş ve motorun içerisinde aşınma ve o kurumla çalışmış bir araç tüm kurumlar temizlendiğinde piston ve yatak arasında bir miktar boşluk yaratmaz mı? Bu sohbeti yaptığım insanlar usta veya uzman değil, benim gibi sıradan kullanıcılar. 190.000km için yapan yerler tavsiye ederler mi bilemiyorum. Bizim bir de i30 aracımız var, yakında onu da götüreceğim bir fırsat bulursam. 97.000km'de. Sorri 'de 85.000km'de idi.
  • selam arkadaşlar kısmetse kısa bir süre sonra aranıza katılmayı düşünüyorum ama biraz yardıma ihtiyacım var

rica etsem şu iki linki benim için incelermisiniz ikisinden birini almayı düşünüyorum...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-2008-model-kia-sorento-x-force-2,5-ex-crdi-orjinal-130926349/detay/

ayrıca bu sorento ve sportage arasında bir öneriniz var mıdır?? (ben sorentodan yanayım ama)
    son olarak en önemli sorum bu.. BU iki aracın bakarsanız modelleri filan aynı km de yakın ancak ön kaputları farklı aceba nedeni nedir aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler....

• Yeni kasa sportage olsa belki ama ayni model Yılı icin tercihiniz sorento olmalı. Ilanlardaki araclari yakindan gormeden yorumlamam yanıltıcı olacaktır. Kaput meselesine gelince sorentolarda bir kaç degisik on izgara var. Kimisi x5 gorumu sevip yaptiriyo ki benim aldigim arac da oyle idi. Kimisi de ikinci ilandaki gibi birakiyor. Tamamen zevk meselesi anlayacağın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkkabaoglu -- 22 Temmuz 2013; 0:18:52 >
  • Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için...

• selamlar,

2007 sorento xforce aracımın kilometredeki yakışını 52 kuruş olarak hesapladım. (ş.içi) normal bir değer diye düşünüyorum.

chip uygulaması ve egr iptali ile yaklaşık %15 yakıt tasarrufu olabilir dendi (yine bu forumdan chip yapan bir firma)

bu uygulamayı yaptıran var mı, işe yarıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.