Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.338
Cevap
14
Favori
356.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün Kia bayisinde idim. Artık yeni sportage için sipariş almaya başlamışlar. 49.900 aracın fiyatı. 1.6 135 ps 165 tork. 6 ileri manuel vites. Motor LPG ye uyumlu imiş.
    Sonra Nissan qashgaiye baktım. Bana çok basit geldi. İçi çok dar. Plastik kalitesi düşük. O havalandırma kapakları hangi zamandan kalma.
    Sportage bence bu donanım ve tasarımla qashgaiyin tahtını sallayacak. Aynı sınıfta değerlendirilmeleri bile yanlış.
    Ekim 15 ten sonra bayilerde olacakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail hoca

    Bugün Kia bayisinde idim. Artık yeni sportage için sipariş almaya başlamışlar. 49.900 aracın fiyatı. 1.6 135 ps 165 tork. 6 ileri manuel vites. Motor LPG ye uyumlu imiş.
    Sonra Nissan qashgaiye baktım. Bana çok basit geldi. İçi çok dar. Plastik kalitesi düşük. O havalandırma kapakları hangi zamandan kalma.
    Sportage bence bu donanım ve tasarımla qashgaiyin tahtını sallayacak. Aynı sınıfta değerlendirilmeleri bile yanlış.
    Ekim 15 ten sonra bayilerde olacakmış.


    Araç gerçekten çok güzel . Dış görünüm olarak Qasqai den çok daha alımlı duruyor..

    Ancak beni deli eden şey yine Kia da uygulanmış..

    Yaavv arkadaş koreli arkadaş... Yol bilgisayarının kumanda tuşunun direksiyon üzerine veya hiç olmadı sinyal , silecek kollarının ucuna entegre etmek bu kadar zormudur yaa... Dacia logan ın cam açma düğmeleri gibi ortalık yere niye koyarsınız anlamam ki.. Bunun mantıklı bi açıklamasını düşünüyorum ama hala bulammıyorum..

    Bu Hyundai ve Kia da hastalık durumunda.... 20 bin liralık Getz de Picanto da yol bilgisayarının kontrol tuşu ön göğüste.... 80 bin liralık IX-35 te , Sportage de de ön göğüste....

    Çok mu zor bi şey bu tuşları göz önünden kaldırmak , ergonomik bi yere koymak....???




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolf09

    bende aranıza katıldım.1 hft önce 2007 sorento aldım.yaklaşık 10 aydır forumu takip ediyorum.hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.kia mı geç diyenlere ,bir kere bile üstüne oturmadan ahkam kesenlere diyorumki gelin inat etmeyin,paranızı çarçur etmeyin sonuçta bir suv alacaksınız markaların peşine takılıp gitmeyin harika bir makina.focusum vardı ondan sonra lüx geldiği için değil gerçekten mükemmel(uçuk fiyatlı markaları konuşmuyoruz).iç mekan genişliği ve ferahlığı diğerlerinde yok(crv,captiva,rav4 vb.).amacın ralli yapmak değilse yol tutuşu,hızlanması,fren mesafesi,bilmiyorumki daha ne saysam.aracımı kullanmak için fırsat yaratıyorum,müthiş zevkli bir sürüşü var.ilk aldığımda bakımlarını yapamadan 550 km yol yaptım,130 tl yaktı,7.8 lt de 100 km de hesapladım.bakımlarından sonra bu dahada düşecektir.ayrıca bunu 120-140 km/s hız aralığında kullanarak yaktım.bi ara bende çok tereddüt yaşadım bahsi geçen diğer tüm markalar arasında,buradaki arkadaşlar arabası olduğu için övüyor diye düşünüyorsun çünkü diğer markaların forumlarını okuyorsun onlarda övüyor tabi salaklaşıyorsun.ama araştıran arkadaşlara tavsiyem naçizane temiz sorento araştırsınlar,sonuçta buraya geliyorsun.bu arada benimkinin ayna katlanmasında içindeki dişliden(plastik) çatur çutur ses geliyordu elektrikçimle açtık,kırılmış.aynaya 270 tl fiyat alınca pirinçten dişli yaptırıyoruz 30 tl ye olursa harika bir iş çıkarmış olucaz.aux girişi henüz çözemedim,onuda elektrikçi ustamla hallederiz.bilgi veririm.esp off durduk yere kendisi yanıyor.tuşuna basıyorum devreye girmiyor bilgisi olan varmıdır buralarda.şimdilik bu kadar.


    Öncelikle hayırlı olsun.. Yakıt tüketimi 100 km de 7,8 lt mi ?




  • bende yeni sportage almayı düşünüyorum. bunun içinde yeni adldğım opel astramı saatcam(satmamın tek sebebi iş amaçlıdır).

    yeni sportageler 15 ekimden sonra mı satışa sunulacak?
  • evet şaşırtıcı gibi ama gerçek.şehir içi biraz fazla gibi geldi ama tam ölçemedim.onuda yakında tam olarak hesaplarım.
  • sorento`nun esp sorunu yağ değişiminden sonra geçti.kel alaka oldu ama.
  • sorentoyu kullandıkça ne kadar doğru bir karar verdiğimi daha iyi anlıyorum.kafasında bu araçla ilgili soruları,şüpheleri olanları cevaplayabilirim.
  • Arkadaslar kusura bakmayın konuya ortadan girmiş oluyorum.
    2007 KİA Sportage diesel aracım var. Ben de uzun yolda sollamalarda aracın çok ağır kaldığını düşünüyorum.
    Motor tork ve gücünü yükseltmek mümkün mü? Servisteski ustalar kendilerinin böyle bir işlem yapmadıklarını ancak maslakta yazılım değişikliği ile aracın motor gücü ve torkunun yükseltilebildiğini söylediler.

    Bu konuda uygulama yapan arkadaşımız veya bilen duyan varsa bana mail atabilir mi ?
    şimdiden teşekkürler

    iyi günler dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinkose


    Arkadaslar kusura bakmayın konuya ortadan girmiş oluyorum.
    2007 KİA Sportage diesel aracım var. Ben de uzun yolda sollamalarda aracın çok ağır kaldığını düşünüyorum.
    Motor tork ve gücünü yükseltmek mümkün mü? Servisteski ustalar kendilerinin böyle bir işlem yapmadıklarını ancak maslakta yazılım değişikliği ile aracın motor gücü ve torkunun yükseltilebildiğini söylediler.

    Bu konuda uygulama yapan arkadaşımız veya bilen duyan varsa bana mail atabilir mi ?
    şimdiden teşekkürler

    iyi günler dilerim






    Maslakta BTG Tuning var. oraya bi götür aracını , aracına uygun superchips ürünü bir yazılım varsa yüklerler çok memnun kalırsın.




  • merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. 2005 model sorentomuz var. wolf09 arkadaşım 7.8 lt yakıt tükettiğini yazmışsın. şaşırdım kaldım bizim araç şehir dışı 9.5 lt, şehir içi 13-13,5 lt civarı yakıyo. araç daha 80000 de, acaba bizim araçta mı bi acayiplik var, bilgisi olan sorentocu arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.





  • aracımı cuma günü fulledim.bu hafta sonu 240 km şehir dışı geri kalanı şehir içinde kullandım.ilk çeyrek depo çizgisini gösterdiğinde 300 km yapmıştım.ama tekrar fulleyip bakmam lazım.bunda hem yumuşak kullanmam etkili hemde basmıyorum.özellikle şehir içinde yumuşak kullanmak gerekiyor.ama şehir içinde dur kalklar öldürüyor ki ben anadoluda bir ilçedeyim.istanbuldaysanız sanırım bunu yapamazsınız.birde benim aracım 2007.biliyorsunuz bunlar 170 hp,bundan öncekiler 140 hp.bunun bir etkisi olurmu bunu uzman arkadaşlar bilir.
  • cruise control`ün , otomatik veya manuel kullanıma göre yakıt tüketimine etkisi nedir?teknik olarak açıklayabilirseniz sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba ;

    2008 Model Kia Sportage'ım var. Aracın üzerinde XETEC dokunmatik ekran var. Bugün teknosadan İphone için Belkin headset aldım. Hem şarj ediyor hem de hoperlorlerden konuşma imkanı veriyor. Yalnız aux kablosunu teybinizin aux girişine bağlayın diyor kullanım kılavuzunda.. Bizim xeteclerde aux bölümü var ama herhangi kablo giriş yeri yok...

    Bir ucunu çakmağa diğer ucunu iphone a bağlıyorum ama aux kablosu boşta kalıyor...

    Bunun çözümünü bilen bi arkadaş yardımcı olabilirse çok sevinirim...
  • Ayeıca bu Xetec dtm-620 lerde arka plandaki resimleri değiştiren bir program varmış.. Ne olduğunu bilen var mı?
  • xetec arka plan resminin değiştirme işini ben de araştırarak bulmuştum. Aradan bir yıldan fazla zaman geçti hala denemedim. Gerekli program ve açıklamayı linke upload ettim. Fakat ingilizce olduğunu belirteyim. Deneyip sonucu yazarsanız memnun olurum.

    www.mega upload.com/?d=TFGSHQMJ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi family guy -- 21 Ekim 2010; 14:47:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolf09

    cruise control`ün , otomatik veya manuel kullanıma göre yakıt tüketimine etkisi nedir?teknik olarak açıklayabilirseniz sevinirim.

    Aracı cruise de kullanırken eğimin arttığı yollarda hız düşmez, araç hızı sabit tutmak için gaz verir. Siz kullanırken daha düşük bir hızda rampayı tırmanabilir, daha az gaz verebilirsiniz. İlerideki trafiğin durumuna göre çok önceden ayağınızı gazdan çekebilir, yakıt tasarrufu yaparsınız. Curise ise bu kadar zeki değildir. Dolayısıyla devamlı curise da gitmek tüketime az ya da çok olumsuz yansır. Fakat düz bir otobanda konforu tartışılmaz, tüketimede çok fazla etkisi olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: family guy

    xetec arka plan resminin değiştirme işini ben de araştırarak bulmuştum. Aradan bir yıldan fazla zaman geçti hala denemedim. Gerekli program ve açıklamayı linke upload ettim. Fakat ingilizce olduğunu belirteyim. Deneyip sonucu yazarsanız memnun olurum.

    www.mega upload.com/?d=TFGSHQMJ



    Yarın bir arkadaşım evleniyor benden arabayı rica etti :) Pazartesiye kadar sonucu bildiririm teşekkürler
  • ARAMIZA HOŞ GELDİN BEBEK,

    Arkadaşlar bir hafta oldu alalı.Muhteşem.
     *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ*



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuazx -- 29 Ekim 2010; 0:39:47 >
  • Kısa bir video.


  • Merhaba sportage 1.6 ya otomatik vites seçeneği gelecek mi acaba bilginiz varmı? Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.