Şimdi Ara

Kia Sportage 2019 Sonrası 1.6L Dizel (7 İleri DCT) Alanlar ve Alacaklar (Alındı) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
731
Cevap
15
Favori
80.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok saçma bir bahane olmuş arka tampon farklı bir malzeme mi. Yapamıyoruz yapmıyoruz elimizde malzemesi yok dersiniz daha şık olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tgezer kullanıcısına yanıt

valla cevabı duyunca 2. kelamı etme gereği bile duymadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: houdini105

valla cevabı duyunca 2. kelamı etme gereği bile duymadım.

Evet o cevabı verene hatta verebilene ne denebilir ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara da yan basamak taktıran tavsiye verebilecek var mı?

• houdini105 H kullanıcısına yanıt

Merhabalar

Bence serviste taktırın

• Merhaba herkese. Ekim sonunda sıfır kozmik mavi gt line aldım arkadaslar. İlk 1.800 km izlenimlerim genel olarak iyi. Beklediğimden sessiz, trim sesleri yok, vites geçişleri gayet iyi, ağırlıklı olarak şehirlerarası kullandığım için donanım olarak dolu bir araç olmasını özellikle istedim. Otomatik uzun far, şerit takip , kör nokta asistanı çok kullanışlı. Aynaları çok rahat kullanan biri olarak 360 derece kamera sisteminin gereksiz olacağını düşünüyordum ama kullandıkça o kadar keyifli ki artık aynalara bakmadığını farkettim. Yakıt tüketimi karışık kullanımda 7-7.5 lt civarında değişiyor. 5000 km den sonra belki biraz daha düşer diye düşünüyorum. 4x4 sistemi gayet iyi ön tekerlek patinaj yapacak gibi olduğu anda arkalar hemen devreye giriyor ve patinaj yapmıyor. Yol dışı zorlu olmayan orman yollarında ufak gezilerde veya kışın izin alabilirsem karda kullanma durumu olabiliyor. O nedenle arabayı alır almaz all terrain lastik araştırdım ama malesef bizim ebatlarda seçenek yok gibi. İzmir de yaşıyorum ayrıca arazide de fazla kullanmadigimdan all terrain yerine 4 mevsim lastiğin de yeterli olacağını düşünerek üzerinde gelen yazlık continental lastikleri 4 mevsim özellikli bridgestone lastikler ile değiştirdim, karda ve yağmurda deneme imkanım oldu şimdilik memnunum. Eksiklik olarak iç kısımda bardaklıklarda kapı eşiklerinde ambiyans aydınlatma olabilirdi. Gerçi dış kapı kollarının içini aydınlatılan ledler var çok şık ve iyi düşünülmüş. Ayrıca otomatik silecek sisteminde sileceklerin çalışma aralığını manüel ayarlamak gerekiyor, bir sorun değil ama otomatik olsa fena olmazdı. Birde stepne yerine tamir kiti var, şimdiye kadar yedek lastiksiz yola çıkmayan biri olarak garipsiyorum ama diger taraftan küçük stepne alıp bagajı daraltmak ta istemiyorum umarım sorun yaşamam.

• Mavikozalak M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız. Sileceklerin çalışma aralığı manuel değil otomatik. O ayarladığınız sadece düşük aralıklardaki hassasiyet. Yağmur şiddetlenince yine hızlanacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Hayırlı olsun aracınız. Sileceklerin çalışma aralığı manuel değil otomatik. O ayarladığınız sadece düşük aralıklardaki hassasiyet. Yağmur şiddetlenince yine hızlanacaktır.

Bilgi için teşekkürler, 👍kullandıkça öğreneceğim sanırım.

• İzmir de kış şartlarını çok kısa bir süre yaşıoruz 245 45 r19 ebadındaki continental marka lastikler de gayet iyiydi ancak kışın fırsat buldukça kayağa gidiyoruz ve ailece uzun mesafelerde bile mümkün olduğunca uçak yerine araba yolculuğunu tercih ediyoruz. Bu nedenle kış lastigine de ihtiyaç duyuyordum ama yaz-kış sürekli lastik değiştirmek istemedigim için İzmir gibi sıcak bir şehirde yaşadığımızı da gözönüne alarak 4 mevsim özellikli bir lastik almanın daha uygun olacağını düşündüm ve henüz 600 km de iken malum sitede lastiklerin tanesini 1.250 tl den sattım. Şimdi kullandığım 4 mevsim özellikli bridgestone weather control lastikleri ise 1.400 'den taktırdım. 4 lastik için toplamda 600 tl gibi ilave maliyeti oldu ama daha güvenli hissediyorum. Geçenlerde spil dağında kar ve buzlu zeminde ve özellikle yokuş yukarı dur kalk şeklinde deneme imkanım oldu ve sonuç beklentimin üzerinde iyi. Sadece ayakta duramayıp kaydığım derecede buzlu bir yokusta patinaj yaptı ancak lock tusuna basarak tekrar denediğimde farkını gösterdi ve sorunsuz devam edebildim.

Kısaca şimdilik memnunum, yazın sıcakta yaz lastiği ile önemli derecede fark olacağını sanmıyorum ama deneyince tecrübelerimi de ayrıca yazarım.

• Merhabalar

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle,

İzmir de kış lastiği gerekiyor mu  

• quote:

Orijinalden alıntı: åziz

Merhabalar

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle,

İzmir de kış lastiği gerekiyor mu  

Çok teşekkür ederim, herkese kazasız sürüşler dilerim.

İzmir de kış lastigine ihtiyaç olmuyor ama imkan buldukça hafta sonları veya izinlerde kayağa gidiyoruz veya kış döneminde il dışına çıkmam gerekebiliyor.

• Kapıların tam kapanması için biraz sert çekmek gerekiyor, ayarsızlık olabilir mi, servise gidersem sormayı düşünüyorum.

• Mavikozalak M kullanıcısına yanıt
    Aynı durum benim aracımdada mevcut. Bu bir problem değil bence. Sportageler biraz sıkı araçlar içinde hava sıkışıyor bu durum kapıların biraz zor kapanmasına sebep oluyor. Toyota aracımda kapıyı kapattığımda bagaj kapağı esniyor baya gözünüzle görebiliyorsunuz içerde sıkışan havayı dışarı atabiliyor. Bu sportagelerdeki durum birkaç sene önce piyasaya sunulan makyajlı skoda yetilerdede vardı. Yalıtımla veya rijitlikle alakası varmı bilmiyorum ama ben seviyorum sıkı bir his veriyor :)
  • Selamlar, 17 inç için ne hava basıyorsunuz Sportage için?

• usmanoguz U kullanıcısına yanıt
    34, 35 psi civarı basıyorum hocam.
  • Merhabalar

Kapılar lastiklerinden dolayı sert kapanması sonradan biraz daha. Ayrıca hava akımı ile de alakalı olabilir herhangi bir kapı açıkken kapatılınca da aynı sertlikte olmadan kapanıyordu. İlk bir önceki kasa da da aynı durum vardı kapı kapamıyordu.

@barneystinson06 dediği gibi kapı kapanırken içerdeki hava sıkışıp hava çıkamadığı için zor kapanıyor izolasyon için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 23 Şubat 2021; 22:12:8 >

Meehabalar

Kaç kişi kullandığını ile alakalı kapının içinde yazıyor.

Çoğunlukla tek kişi kullanıldığı için ve yük olmadığı için ön arka 35 psi iyi oluyor

• @barneystinson06

@åziz

sağolun beyler

• Yarın aracı teslim alacağım, ilk aracım değil ama ilk aracım gibi heyecanladım. Adblue dolu mu geliyor yoksa o da depo gibi boş mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usmanoguz -- 24 Şubat 2021; 22:25:44 >
    Bende yarı dolu geldi 5000 km oldu hala yarı dolu
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.