Şimdi Ara

kia picanto 1.1 hiper dizel hakkında bilgisi olanlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
31.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben az yakan dizel bir araç almayı düşünüyorum büyüklügü çok önemli degil yeni model ve donanımlı bir araba arıyorum internetde 2008 ile 2011 dizel picantolara bakıyorum hoşuma gitti bu araç hakkında bilgisi olan varmı yakıtları nasıl motoru nasıl çıkarttıgı kronik sorunları varmı şimdiden herkese teşekkürler.

     kia picanto 1.1 hiper dizel hakkında bilgisi olanlar



  • bu araba hakkında bilgisi olan kimse yokmu
  • Kullanmadım ama bir ara almaya niyetlenmiştim. O sıra araştırmıştım. Önceki kasa picantonun makyajlısı ( resimdeki araç).
    1.1 litre üç silindir dizel motoru var. Çekişi iyi sayılır. Şehiriçi yakıt tüketimi yaklaşık 5 - 5.5 lt /100 km.
  • fındık motor dizel için ş.i. 5.5 lt çok değil mi ya
  • bu aracı aralık 2010 yılında aldım.gayet memnunum.yakıt tüketimi makul değerlerde.arabam 34000 km de şuanda..aracı süratli kullanırım.sürekli izmit-istanbul arasında gitgel yapıyorum ve 110 km altında pek kullanmam.abarttığımı düşünebilirsiniz ama aracın amortisörleri serttir şöför koltuğunun pozisyonu itibarıyla ufak olduğunu hissetmezsiniz..hızlı giderken farkında olmazsınız.tek sıkıntısı biraz yan rüzgarlardan etkilenmesi..fakat rüzgar etkilenmesi clio symbolden daha az. 34000 kmlik kullanımımın ortalaması 4,93 lt/100 km.http://www.spritmonitor.de/en/detail/430400.html bu linkten detayları görebilirsiniz..basmazsanız çok ekenomik bir araç.. Deneme için araçla tek kişi izmit istanbul git gel yaptım..gaza çok nazik davrandım gerekmedikçe 100 ü geçmedim 4 e de almadım hiç.. fuullediğimde 30 tl ile 209 km yol yaptı.7,58 lt yakıt almışım ortalamam 3,62 lt ki bu fabrika verisininde altında.Şaşırmadım çünkü fabrika verisi 0-100 hızlanması 16 sn olarak verilmesine karşı testlerde 14 sn civarında olmaktadır.Araç istenildiğinde ekonomik istenildiğinde de süratlidir..Sert kullanımda 6 lt yi geçmemektedir.Son hız 4500 devirde 185km/h dır..
    Aracın tek eksi yanı amortisörlerinin lakluk diye çok sesli çalışması ve sert olması nedeniyle konforunun az olması..

    Sorularınız olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım..Bu güne kadar aracımı 20 den fazla kişiye denemesi için verdim..Bir kişi bile aracın keyifsiz şusu var busu var demedi.

    saygılar..




  • Ben de 2009 model ve uzeri ikinci el satin almayi dusunuyorum ancak sehir icinde 1.1 motorun cok da ekonomikligi yok gibi? 1.4 hdi lar da tuketimde basarili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendeki 2005 model 1.1 benzinli . 2500devri geçmeden ş.içinde çok ekonomik bence. eski dizel aracımı aratmıyor , kesinlikle abartmıyorum. ş.dışı 0,20 - 0,215 kuruş arasında yaktı. istanbuldan antalyaya geldim bu araçla oradan biliyorum. ama devirli kullanırsanız o zaman epey yakar malum 1.1 motoru beslemek için daha çok yakıt yakarsınız.
  • 20 kuruş 4.5 litre demek aşağı yukarı....
  • bu araçla 100'ü geçmek riskli, bende getz var 110'u geçinde hiç güven vermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsarpken

    bu aracı aralık 2010 yılında aldım.gayet memnunum.yakıt tüketimi makul değerlerde.arabam 34000 km de şuanda..aracı süratli kullanırım.sürekli izmit-istanbul arasında gitgel yapıyorum ve 110 km altında pek kullanmam.abarttığımı düşünebilirsiniz ama aracın amortisörleri serttir şöför koltuğunun pozisyonu itibarıyla ufak olduğunu hissetmezsiniz..hızlı giderken farkında olmazsınız.tek sıkıntısı biraz yan rüzgarlardan etkilenmesi..fakat rüzgar etkilenmesi clio symbolden daha az. 34000 kmlik kullanımımın ortalaması 4,93 lt/100 km.http://www.spritmonitor.de/en/detail/430400.html bu linkten detayları görebilirsiniz..basmazsanız çok ekenomik bir araç.. Deneme için araçla tek kişi izmit istanbul git gel yaptım..gaza çok nazik davrandım gerekmedikçe 100 ü geçmedim 4 e de almadım hiç.. fuullediğimde 30 tl ile 209 km yol yaptı.7,58 lt yakıt almışım ortalamam 3,62 lt ki bu fabrika verisininde altında.Şaşırmadım çünkü fabrika verisi 0-100 hızlanması 16 sn olarak verilmesine karşı testlerde 14 sn civarında olmaktadır.Araç istenildiğinde ekonomik istenildiğinde de süratlidir..Sert kullanımda 6 lt yi geçmemektedir.Son hız 4500 devirde 185km/h dır..
    Aracın tek eksi yanı amortisörlerinin lakluk diye çok sesli çalışması ve sert olması nedeniyle konforunun az olması..

    Sorularınız olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım..Bu güne kadar aracımı 20 den fazla kişiye denemesi için verdim..Bir kişi bile aracın keyifsiz şusu var busu var demedi.

    saygılar..

    Bende yakın zamanda özellikle düşük hacimli dizel bir araç almak istiyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla 1.1 düzel picantonun çok da 1.4 hdi tdci lara göre avantajı yok. Peki size bir sorum daha olucak bakım aralıkları nasıl? Süspansiyonun sert olması küçük bir araç için çokda beklenmedik bişey değil. O bana sorun teşkil etmez. Ancak aracın yedek parça ve bakım masrafları nasıldır?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    İlginize teşekkürler.




  • Yedek parçalarında sıkıntı çıkmaz, yağ filtresi reno clio ile aynı, diğer bir çok parçası hyundai i10 ve getz ile aynı. fren balatalarını yedek parçacıdan yarım saatte getirtip değiştirtmiştim. Sıkıntısı yok, tavsiye ederim.
  • + olarak 1.1 in 1.4 e göre avantajı yılllık ödenen verginin dilimi düşük olacaktır .. misal ben yıllık 180tl veriyorum
  • merhaba konu eski ama bende yeni bir picanto 1.1 crdi kullanıcısıyım,yaklasık 1 ay oldu alalı ama şiddetle tavsiye derim,bir önceki aracım 2008 fiesta 1.4 tdci dan daha ferah ve toplu,yakıt olarak bir tık daha iyi diyebilrim size,talebe göre eksi ve artılarını anlatabılırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluess_83

    merhaba konu eski ama bende yeni bir picanto 1.1 crdi kullanıcısıyım,yaklasık 1 ay oldu alalı ama şiddetle tavsiye derim,bir önceki aracım 2008 fiesta 1.4 tdci dan daha ferah ve toplu,yakıt olarak bir tık daha iyi diyebilrim size,talebe göre eksi ve artılarını anlatabılırım

    Yokuşta zorlanıyor mu, cok titreşimli mi çalışmasi, 2bin devirde çok cansız deniyor motor için doğru mu, sizin motor kac bin km de, 150 bin km de ki bir arac alınır mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasson -- 19 Mart 2017; 11:3:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokusta vs sorun yok devir 2000 ve ustu ise iyi tirmaniyor.ancak hayatimda kullandigim en konforsuz aracti onun haricinde sorun yok.ama multijetlerden fazla yakiyor net olarak soyleyebilirim.motor sarsintili evet ama fiyatina gore araba beklentinin cok olmamasi gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluess_83 B kullanıcısına yanıt
    Arac kısa olunca cukur ve tumsekleri hissettiriyor, direksiyonu hafifmiydi, siyah vardi temiz bir arac kaçırdık sahibi 20.500tl ye vermiş, km si fazlada değildi, simdi bakıyorum hep 150bin km ve uzeri araclar var oda korkutuyor ariza çıkarır mı diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet konfor yok kucuk arac.direksiyon hafif ama cukurda sarsiyor.yinede az daha cikip seat ibiza tarzi bisey oneririm.ki suan kullaniyorum boyut degistrdim.bambaska vw grubu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende yeni 178 binde 2009 model 1.1 picanto aldim.fakat ölçümlerine göre 100 km de nerdeyse 7.5 8.0 litre yakıyor.bu normalmidir.?.



    Yakit ışığı yandıktan sonra Şu anda litre fiyatı 4.61 TL oldugunda 30 TL ile 6.5 litre yakıt aldim.60-70 km gittim ve ışık tekrar yandı.



    Bu hesaba göre km den 42 kuruş civarı yakiyor ve bu korkunç bir rakam.



    Fakat aracın üzerinde kış lastikleri var.bu yakıtı bu kadar etkiler mı?



    Normal fabrika verilerinde 100 km 4.9 litre yakması lazım.bu da şu anki mazot fiyatı ile 23 kuruş demek.



    Bilgili olan arkadaşlardan yakitin neden bu kadar yüksek yakmasını sebeplerini ogrenebilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Bende de 2008 model var. 246000 km de motora anahtar değmemiş. Kesinlikle iyiki almışım dedigim bir arac. Paliodan ve getz daha performanslı, guvenli ve konforlu. Şehir içi 6-6.5 lt civarı yakıyor. 6.5 i çok geçmiyor performansli kullansan bile. Sadece bagaj küçük geliyor. Yoksa gayet memnunum. Geçenlerde serviste geri vites müşurü değişti işçilik dahil 105tl. Bakımları disarida normal fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıtın biraz daha az olması gerek. Ben ışıklarda abartılı kalktığımda bile 6.5 i geçmedi ortalama. Ben ortalamayi depoya göre hesapliyorum.dolumdan doluma.

    V kayışını 50tl ye aldım. Gergi bilyesi arızalı imiş servis 450tl dedi onu yaptırmadim. Öyle biniyorum.dışarıda daha ucuzdur. Araştırmadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.