Şimdi Ara

Kia ev6 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
14.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha önce 2020 model sportage’a son kasada ki güncel navigasyonu kendim USB ile yüklemiştim gayet güzel çalışıyordu. Malum ev6 da USB giriş yok typeC bütün girişler. Şeytan da aklımı karıştırmıyor değil 👹 sanırım yakında denerim ☺️

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çok güzel görünüyor elinize sağlık. Elektriği nereden çektiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gerçekten çok güzel olmuş 👏🏼

Ben kamera bağladım çakmaklığa hatta kabloyu gizlemedim dolanıp duruyor her yere 🤦‍♂️

hocam baktınız mı güncellemeye?

araç kamerası olarak viofo a229 pro aldım ön-arka.

eva paspas yaptırdım bir markadan, amaca yönelik bir mal oldu temizlik, halı paspası koruma mantığıyla ama koltuk raylarına çok sıfır yapılmış, koltuk ileri geri yaparken paspası kaldırdı. üreticiye işaretleyip göndereceğim o kısımları kesecekler ama bu sefer de kel kalacak tam rayların önü.

• Güncelleme için farklı USB leri dönüştürücü ile daha sonra da direkt typeC çıkışlı USB(64gb) ile denedim en az 40 dk bekleme süre sonunda sürekli ekte ki hatayı verdi. Sitede güncelleme Model yılı 2025 yazıyor acaba 2024 lerde olmuyor mu sorusu oluştu kafamda. Birde illa 32gb USB istiyor olabilir. Güncelleme boyutu 11gb felandı.

Kamera konusunda güzel seçim yapmışsınız👍

Paspas konusunda havuzlu kışlık paspas almıştım şimdi orijinal halı paspaslarına geçtim. Sanırım yedek orijinal halı paspas alacağım çünkü orijinal paspasıyla araç daha güzel. Eva paspas konusunda çok kez elim gitti geldi dediğiniz eksi yön dışında onunda araca yakışacağını düşünüyorum. Fotoğraf yükleyebilirseniz sevinirim.

Kia ev6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electron54 -- 27 Nisan 2025; 12:14:19 >

• electron54 E kullanıcısına yanıt

hocam benim orijinal halı paspasta araç ve paspas sıfır olmasına rağmen (hiç kullanmadan kontrol ettiğimde gördüm) dikiş atması var, çağrı merkeziyle görüştüm kayıt açtılar ama 1 hafta kadar olacak yarın, neyi bekliyorsak.

paspasları biraz daha koyu renk bekliyordum, gerçeği gözüme de bir tuhaf geldi bu eva paspasların. parayı verdik, kullanacağız artık :)

Kia ev6

koltuk raylarının hizasında kalıyor biraz paspas, öyle de olunca kaldırıyor geri gidince. rayın geldiği yeri dediğim gibi keserek çözeceğiz. Biraz bastırınca ray paspas üstünden geçiyor aslında ama malzeme kalın, traşlasak dedim üreticiye ama olumsuz yanıt aldım.

Kia ev6

halı paspaslar kesinlikle daha güzel, onda sonuna kadar hemfikiriz. Ama gel gelelim, benim orijinal paspaslarda dikiş atması olunca onu bekleyene kadar evayı alayım dedim onu da tam çözemedik, 2 hafta kadar oldu sanıyorum arabayı alalı, hala ayağımın altında kağıt torba gazete kutu ne varsa ona basıyorum Kia ev6 

ha bu arada hocam, güncellemede sanırım ana dizine çıkartmak lazım dosyaları. şarj istasyonlarını güncelleyecek diye ilgileniyorum ama orada da abrp premium aldım onunla çözeyim dedim. Tesla bu işte iyi ya. Bir de Kia Connect ile dijital anahtara erişebilsek ve telefondan konum şarj vs görsek tadından yenmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dra35 -- 27 Nisan 2025; 22:14:0 >

• Güncelleme sürekli aynı hatayı veriyor. USB leri formatlayıp her şeyi sırasıyla sitede ki sıralamaya göre tekrar yapmama rağmen sonuç yine olumsuz.

• Merhabalar herkese hayırlı olsun, ben de 28 martta aldım 2000 km oldu bugün ortalama tüketimim 16.9 kw biraz fazla çünkü 1300km si şehirler arası uzun yol, evim ise şehir içinde 2km lik yokuş var ona rağmen iyi buluyorum tüketimimi ilk 3 gün lastiklerim bayi çıkışı 46 idi sonrasında 36 ya düştüm ancak tüketim için 40 yapabilirim tekrar konfor çok etkilenmezse ordan devam edeceğim,
    ---Konuda bazı soranlar için de fikir paylaşımı olarak; genelde Astor DC şarjı kullanıyorum, evden AC şarj imkanın yok, ancak DC şarj yeni nesil bataryalarda 3 yılda yüzde bir veya iki gibi kayba neden oluyormuş YouTube dolubatarya kanalından dinledim yani çok iyi bir değer bence, bundan hariç 179.9 kw anlık şarj hızı gördüm araçta ama aynı istasyonda geçenlerde sabah biraz soğukken ve yan slotta araç yokken 39.9 kw yi gördüm, bunun sebebi bataryanın termal olarak optimum seviyede olmayışı idi bunu o günlerde daha yani okumuştum o anda da tecrübe etmiş oldum, ve bu konu batarya ömrü açısından aşırı önemliymiş sizlerin de bilgisi olsun, batarya o anlık uygun sıcaklıkta olmadığı için havadan dolayı, kendini korumaya alıyor ve düşük voltajla depoloma yapıyor ancak o anda yine iklimlendirmesini açıyor ve bir kaç dakika sonra 79.9 ve 139.9 kw a kadar çıkıyor, bu akıllı termal yönetim sayesinde araç batarya ömrünü korumuş oluyor, daha önceki modellerde Manuel batarya hazırlık modu yoktu sadece aracın kendi navigasyonundan yakın bir DC istasyon seçildiğinde araç önceden batarya iklimlendirme başlatıyorum, bizim 2024 2025 lerde ise hem navigasyondan hem de Manuel olarak "batarya hazırlama" modu var, bu özellik gelmiş oldu.
    - - - Bunlar haricinde bir kaç yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla hala 2022 2023 model olup batarya sağlığı %100 de olan yorumlar ve resimler gördüm, genelde %100 ile %94 arası batarya durumları ve km lerde az değil 60000 km civarı bu araçlar genelde.
    --- Aracımızın batarya sağlığını görebilmek için obd cihazı gerekiyor bunu da vgate mc+ diye bir marka var onu almayı düşünüyorum, Bluetooth olduğu için telefon ile rahatlıkla kontrol edilebiliyor cihaz, Ayrıca bazı rota ve istasyon uygulamaları app ler ile anroid oto ekranında anlık entegre çalışabiliyor bu cihaz, bu uygulamaların sitesinde öneriliyor. Bu uygulamalar ise sadece ülkemizde değil global tüm dünyada şarj istasyonlarını gösteriyor ve size uygun rotalar çizebiliyor, obd ile ortak çalışan uygulama adı "ABRP", bu uygulama planlama için en uygun app, istasyonların operasyon yani aktiflik veya arıza durumu içinse en iyi applerden biri olan Plugshare app ini indirebilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde yurtdışına da araba ile rahatlıkla çıkabilirsiniz.
    --- Rejenere frenin Auto modu bulunmaktadır, yeni alanların belki keşfetmeye vakti olmamıştır, sağ rejenere fren kolunu 1 sn kadar basılı tutup kendimize çekmeniz yeterli olacaktır
    --- Kia connect yani internet ve uzaktan güncelleme için ise YouTube da Türkiye kia müdürü ekim olarak geleceğini açıklamış ancak bu yeni araçlarda geçerli 2025 ekimden öncekiler için ise çalışmalar devam ediyor demiştir bunun sebebi ise araçlar uzaktan güncelleme için internet yani e-sim kullanıyor, BTK ile kia arasında henüz belli bir izin ve anlaşmaya varılamamıştır diye okumuştum, ancak 2021 kasa plan ev6 larda bu e-sim küçük 12v akü den araç kapalıyken ara ara güç çektiği için iccu yani şarj yönetim sorununu tetiklemektedir, ama 2025 lerde bu sorun kalmadı diye biliyorum ya da tek tük başka sebeplerden olabilir belki, ancak bu sorunu da zaten eski araçlarda AGM özellikli aküler ile hem kullanıcılar kendileri bireysel hem de servisler değişim yaparak çözüyordu, ben kendi ev6 ma baktım kaputu açıp üstünde AGM akü var neyseki, kia connect ile ilgili başka bir sevindirici sayılabilecek haber mart sonu nisan başında gelen kianın sitesinden USB ile araca yapılabilen güncellemeden sonra pasif bir OTA ( over the air) yani uzaktan güncelleme ekranı geldi ancak dediğim gibi pasif durumda yine de ilerisi için bir umut oldu..
    --- Toplamak gerekirse araçtan genel olarak çok çok memnunum arkadaşların dediği gibi trafikte olsun kendi arkadaşlarım olsun herkes araca hayran tip ve kalite olarak, bağımsız süspansiyon, yalıtım ve sürüş keyfi auidi bmw klasında aracın
    --- Tek şikayetim ise aracın ön kapı camının dibindeki hoparlör civarından veya direksiyonun arkası sol konsoldan bir boncuklu tabancı boncuğunun bir kutuya atıldığında ve sallandığında gelebilecek sesin 4te 1i bir trim sesi var henüz daha bulamadım, bu konuda takıntılıyım, başına gelen çözen olursa bilgilendirirse sevinirim.
    Bir aydır tecrübe ve öğrendiklerim bu şekilde umarım aracı merak edenlere, almayı düşünenlere veya şu an kullananlara yardımcı olur, herkesin kazasız belasız sürmesi dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vAsilevsky -- 30 Nisan 2025; 18:55:10 >

• vAsilevsky kullanıcısına yanıt

Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın inşallah. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Arabayı sanırım hep birlikte keşfedeceğiz☺️

Kia connectten benim pek ümidim yok çok ağırdan alıyorlar bu işi.

Bahsettiğiniz trim sesi bende yok şükür. Hatta bagajda sürekli katlanır masa sandalye oltalar ve balık takım çantası ile geziyorum.

Bemis marka v2l adaptörüm var araçtan elektrikli cihazları hatta mangal çalıştırabilmek çok güzel 😁

Bende şimdilik araçtan çok memnunum umarım uzun vadede fikrimiz değişmez 🙂 şu uzaktan bağlantı işini çözebilirlerse satışları daha da artar.

Çoğu insanın aklında artık elektrikli araba almak var ama cesaret edemiyorlar.

Bir çok alternatifi var aracın fakat çoğu doğuştan elektrikli değiller genelde hep fosil yakıtlı araçlardan devşirme. Elektrikli araç alınacaksa kesinlikle doğuştan elektrikli alınmalı devşirme olmamalı. Şarj olayı ise çoğunlukla evden yapılabilmeli ki ekonomik olsun.Dışarda şarj yaptığımız zamanda çok hızlı şarj olabilmeli. Servis olayı da en önemli etkenlerden biri her yerde servisi bulunmalı. Birazda yakışıklı olsun araç 😎 Bir çok etkeni koyduğunuzda ev6 en mantıklı seçeneklerden biri olarak çıkıyor. Ben 2022 yılında yılın otomobili seçildiğinde almaya çok niyetlenip bir türlü cesaret edememiştim. Şarj istasyon sayısı artınca ve hızları 300 kWlara ulaşınca + ortalama 10 yıllık araçların pil sağlık ortalamalarını görünce aldım. Umarım aklından gönlünden geçen herkese nasip olur.

• Selamlar,

5-6 gün önce gündüz vakti 110 sabit, i-Pedal açık, şerit takip ve şeritte kalma asistanı açık olarak seyahat ederken, araç sanki ayağı gazdan çekmişim gibi yavaşladı 1 sn kadar, tekrar hızlandı yine 1 sn kadar, tekrar yavaşladı tekrar hızlandı. ESP’nin devreye girdiğini gördüm. Çok rüzgar vardı o gün, umursamadım.

Dün akşam yine aynı hızlar, yine aynı yavaşlama hızlanmayı yapmaya başladı ve smart cruise control devre dışı dedi. Hız sabitlemeyi kapattım, kendim hafif gaz verdim yapmaya devam etti. Bu yavaşlama hızlanma 5-6 kere yaptı ve kesildi, yoluma devam ettim.

Tampondaki sensör pis mi acaba dedim ama öyle olsa çarpışma uyarısı da verirdi bundan ötürü kendi fren yapsa, kaldı ki pek de pis değildi araç.

Yeni paspas dokunuyor gaz pedalına da sapıtıyor desek bu sefer hız sabitlemeyi devre dışı bırakmazdı.

Başına benzer bir şey gelen hiç oldu mu?

• Merhaba,

EV6 için bayilerde verilen güncel fiyat nedir, bilgisi olan var mı?

2024 model yılı, 11.03.2025 ilk tescil tarihli beyaz EV6’mız var hocam, sıfır. Düşünürseniz görüşelim.

Şu ana kadar öyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Fakat aklıma ilk gelen o hızlarda i-pedal ı tercih etmemeniz gerek, büyük ihtimal onunla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Ben o hızlarda level2 yi seçiyorum araç daha akıcı ve seri oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electron54 -- 4 Mayıs 2025; 20:51:57 >

Teşekkürler hocam. Kendi haritasından hızı okuyarak ona göre hazırlık yapmasıyla alakalı fikirler var yabancı forumlarda ama bizde o özellik galiba yok. i-Pedalla alakalı olacağına ihtimal vermiyorum pek, sabit hızdayken yavaşlatıp hızlandırmasını ona bağlayamayız sanki 🙄 bir geri çağırma vs de yok şasiden baktım. Belki bir güncelleme gelmiş olabilir, servise gidince soracağım.

• Bende arabayı almadan önce aldıktan sonra yabancı forumlar ,youtubeden felan çok fazla video izledim nedense bende arabayı almadan o kanı oluştu😅 sanki ipedal modunda yüksek hızlarda yazılımsal olarak arabada bir kararsızlık varmış ya da olacak gibi geliyor🙂 o yüzden belkide hiç 80km üstünde i-pedal ı kullanmadım.

Servise götürseniz bu tip şikayetten dolayı her hangi bir ücret çıkartırım ki🤔 birde araçta kameranız varsa çok yardımcı olabilir arıza ile ilgili

Kamerayı aldım da daha montajı kısmet olmadı, 1 haftadır bagajda benle geziyor Kia ev6 ücret çıkaracak bir şey yok, garantili aracı biz nasıl bozalım darbe yok müdahale yokken Kia ev6 paspaslarımı da ücretsiz değiştirmeyi kabul ettiler. Salı günü bir uğrayacağım bakalım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.