Şimdi Ara

Kia Cerato 2010 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
34.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabamızı geçen cuma aldık ve şuanda 150 km de. Konfor, donanım, sürüş keyfi süper, muhteşem.Çok rahat bir araba. Test etmeden almaya karar verdiyseniz test ettikten sonra bir an bile düşünmeden alırısnız. Eksiklik olarak amortisör sistemi biraz tuhaf geldi. bagaj döşemeleri pek kaliteli değil.Ve bazen ilk çalıştırmalarda motor 2 bin devirden başlıyor. bin devire kadar düşmesini beklemeden hareket ederseniz arabayı jiglede kullanıyo gibi olursunuz bu da bazıları için sorun yaratabilir.Başka hiçbir eksiklik yok.Ses sistemi muhteşem.Araç çok seri hemen kavrıyo ve hızlanıyo.Velhasılkelam bu paraya alabileceğiniz en iyi araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akplt -- 15 Aralık 2010; 16:27:19 >
  • Ben 3 eylülde aldım şuan 4500 Km gibi bir rakama geldim hayırlısı ile. Biraz sert bir kullanıcıyım arabayı zorlamayı severim. Özellikle virajlarda biraz delilik yapmak istememe rağmen ESP gayet sağlıklı bir yanıt vererek tatlı bir dönüş sergiliyor. Ama yine de fazla güvenmemek şart. Frenleri ise istemeden içinde bulunduğum ve önce Allah'ın yardımıyla sonra ceratonun frenleri sayesinde 90 Km hızda iken 30 metrede önümde ki bir aracın ani fren yapması sonucu frene bastığım andan itiberen çok seri bir yavaşlama hissettim yalnız arkamdan 60 metre mesafeden gelen TOYOTA COROLLA marka araç duramadı ve bana arkadan çarptı :) Bende tabi büyük bir hezeyan arka tarafa bakmaya gittim ki büyüteçle görülebilecek iki adet çizik gördüm. Yani o darbeye gösterdiği direnç çok şaşırttı beni. Ama yine de Allaha çok şükür verilmiş sadakamız varmış. Daha sonra uzun yol testin de ibreyi tamamen sonlandırabildim yalnız 200 den sonra azcık zaman alıyor. İstanbul Sakarya arası mesafede yaklaşık 330 Km yol yaptım 80 Liralık benzin yaktı Litresi 3,84 den 95 oktan. Çokda süratli gitmeme rağmen :) Bu yönleri çok güzel gerçekten. Daha sonra araca binen arkadaşlarımın bana bu ne büyük araba ya demeleri sınıfının en büyük iç hacme sahip araba olduğunu gösteriyor. Bagajını görenlerin yüz ifadelerini görmeniz lazım. İlk aldığım tepkiler - Buraya 3 tane ceset sığar :) Yani büyük bir bagaj.

Amortisörler biraz sert kabul ediyorum ama uzun yolda çok güzel. Şehir içinde biraz sarsıyor parke yollara göre değil. Gıcırdama sesi gelmemesi çok güzel. Yalnız kliması arasıra kısa süreli ilginç sesler çıkartıyor nedenini çözemedim. Rampalarda geri çıkarken bazen yoğun bir yanık kokusu geliyor bunları servis ile görüştüm ama motor yeni olduğu için dediler 7000 e geldiğimde gözden geçirtmeye gidicem servise. Şuan için hiç bir sıkıntısı yok.

Özetle :
    Geniş bir aile arabası.
    Sağlam bir dış kasa ve çok şık bir görünüm. (Bazı şıklık iddiası olan araçların fiyakasını çizdi cerato)
    Çok güzel dizayn edilmiş bir iç mekan. Tüm gerekli şeyler mevcut.
    Makul değerlerde yakıt tüketimi. Böyle devam ederse tüp taktırmayı düşünmüyorum.
    Güçlü ve güvenilir bir motor. Sport egzoz olması 120 Km den sonra biraz ses veriyor ama hoş bir ses isteyen yalıtım yaptırarak bunu giderebilir.

Şuan çok memnunum almayı düşünenler tabi mutlaka test etsinler. Yalnız buna gerek kalır mı bilmiyorum çünkü her geçengün etrafımda KİA Cerato nüfusu artıyor bu beni biraz üzüyor ama doğru bir araç tercihi taptığım için de sevindiriyor :)

• Bizim sevdiğmiz bir abimiz aldı, en baz modeli lpg olarak. Yalnız arıza ışığı ile ilgili olarak defalarca servise gitmiş bir türlü düzeltememişler. Sanırım satmayı planlıyor. LPG li alacak olanlar almadan bunu bayiye iyice sorsunlar.
  • quote:

Frenleri ise istemeden içinde bulunduğum ve önce Allah'ın yardımıyla sonra ceratonun frenleri sayesinde 90 Km hızda iken 30 metrede önümde ki bir aracın ani fren yapması sonucu frene bastığım andan itiberen çok seri bir yavaşlama hissettim...

Herkes frenlerden şikayet ediyordu. Oturduğum yerde ki dik yokuşlarda frenleri test ettim hiç de şikayet edilecek türden değildi gayet iyiydi. Sizin yazdıklarınızıda okuyunca şüphem tamamen gitti.
    Önceki arabamız doblo idi ve frenleri mercedesle kıyaslanacak kadar iyiydi. O fren alışkanlığından ceratoda ki fren alışkanlığı çok yakın.Yani frenlere laf yok gayet başarılı :)

• kia cerato 2010 ve sonrası icin tam uyumlu sustalı anahtarlık...

Kia Cerato 2010

Kia Cerato 2010

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artunkocaman -- 27 Aralık 2010; 18:10:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akplt

quote:

Frenleri ise istemeden içinde bulunduğum ve önce Allah'ın yardımıyla sonra ceratonun frenleri sayesinde 90 Km hızda iken 30 metrede önümde ki bir aracın ani fren yapması sonucu frene bastığım andan itiberen çok seri bir yavaşlama hissettim...

Herkes frenlerden şikayet ediyordu. Oturduğum yerde ki dik yokuşlarda frenleri test ettim hiç de şikayet edilecek türden değildi gayet iyiydi. Sizin yazdıklarınızıda okuyunca şüphem tamamen gitti.
    Önceki arabamız doblo idi ve frenleri mercedesle kıyaslanacak kadar iyiydi. O fren alışkanlığından ceratoda ki fren alışkanlığı çok yakın.Yani frenlere laf yok gayet başarılı :)

Frenler maşallah güzel çalışıyor. Kısa mesafede özellikle. Yalnız hepsi öyle mi bilmiyorum bende ki lastikler KUMHO marka biraz zayıf kalıyor sanki 17" jant olunca da yolu şartlarını çabuk hissediyor araç. Ben şuan araçtan gayet memnunum cerato sahibi olan herkese de Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QapriCe -- 3 Ocak 2011; 0:51:18 >

• Araç benzinli bir C segmenti olarak son derece ideal ve fiyat/performans oranı yüksek ancak frenleri muadillerine göre zayıf, kabul etmek lazım. Pek çok araç 100-0 km/s fren mesafesinde 35 metreye yaklaşırken, Cerato 40 metrenin üzerinde. Bu frenler "kötü" demek değil ama rakipleri kadar iyi olmadığı da gerçek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 3 Ocak 2011; 9:11:37 >
  • Arkadaşlar merhaba,

2. el cerato almayı düşünüyorum. Uzun zamandır nasıl bir araba alacağımı araştırıyorum. Maksimum ayırabileceğim bütçe 30bin tl. Donanım, güvenlik, sürüş keyfi, dış tasarım, aracın gücü ve yakıt tüketimi gibi kriterleri göz önüne bulundurduğumda Kia Cerato uygun bir seçenek gibi duruyor. Önceleri dizel bir araç düşünürken Cerato'nun fabrika garantisiyle Lpg opsiyonlu satılması beni açıkcası bu araca yönlendirdi. Aracı uzundur kullanan üyelerden bir genel değerlendirme alabilir miyim? Hatta satmayı düşünen varsa görüşebiliriz de
  • Yeni Ceratolarda ESP Cruize kontrol yok diye biliyorum doğrumu ?

Alan arkadaşlar son durum nasıl, kronik bir sorun varmı.

Yakıt ortalaması nedir.
  • Ben Cerato'yu galeride incelemiştim C sınıfı bir araca göre plastik kalitesi oldukça kötüydü mesela Ceed bu konuda daha iyi.

Bilmiyorum donanıma göre farkediyor mu ama bir gram yumuşak dokulu plastik yoktu benim baktığım araçda B sınıfı araçlar gibiydi hatta dahada kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Bizim sevdiğmiz bir abimiz aldı, en baz modeli lpg olarak. Yalnız arıza ışığı ile ilgili olarak defalarca servise gitmiş bir türlü düzeltememişler. Sanırım satmayı planlıyor. LPG li alacak olanlar almadan bunu bayiye iyice sorsunlar.

arıza ışığı malsef bircok aracta oluyor
  •  Kia Cerato 2010

Resimde anahtarsız çalıştırma için Start&Stop butonu görünüyor ama TR ye gelen modellerde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 29 Nisan 2011; 16:20:50 >
  •  Kia Cerato 2010
  •  Kia Cerato 2010
  • ewt 2008 cerato adcance modeline sahibim araç resmen bağımlılık yapıyor bu aracı kullandıktan sonra diğer araçlar hiç zevk vermiyor uzun yola çıkmaktan keyif alıyorum tek eksik hız kontrol oda olsaymış süper olcakmış
  • iyi akşamlar beyler cuma günü geliyor cerato ama coupe modeli değil . mesajım bulunsun bende artılarını eksilerini yazarım birde arabasına modifiye yapmış olanlar varsa ne eklediklerini yazabilirler mi en büyük eksikliği iyi kötü bi spoiler . olsa güzelliğine güzellik katardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhann_75

Kia Cerato'mu alalı yaklaşık 6 ay oldu. 6000 km'yi devirdim. İzlenim olarak aktaracaklarım: Donanım olarak fiyatına göre yeterli. Birçok araçta bile hala yeterli sayıda hava yastığı yokken -ki bu benim için güvenlik açısında önemli- Cerato'da 10 adet hava yastığı bulunmakta. Aracın yakıtı ilk aldığım zamana göre düştü. Fabrika teknik verileri ile aynı yakıyor. Herhangi bir sapma yok. Ben çok yaktığını düşünmüştüm fakat bunun nedeni benim kullanışımdan kaynaklanıyor. Çünkü araca bindiğiniz zaman 126PS gibi yüksek bir güçle yavaş gitme olasılığınız ortadan kalkıyor. İster istemez kendinizi gaz pedalına sonuna kadar basmak arzusu kaplıyor. Dış dizaynı da hala çekici. Hala insanlar arabamın çevresinde 1-2 tur atıyor, merakla inceliyorlar, bazıları da soruyor. Kimileri satışının zor olduğunu söylüyor. Benim için sorun değil ben zaten binmek için aldım. 5 sene garantisi var. 1-2 bin TL ucuz olsa ne olur olmasa ne olur, bindiğim kar. Sorusu olan foruma yazabilir.

İyi akşamlar Gökhan bey.
    Sizinle bir ara konusmustuk hatırlıyorsanız araba hakkında.
    Arabanızı alalı baya bir süre geçti ve ben araba hakkında bazı sorular sormak istiyorum. Araba hakkındaki görüşleriniz değişti mi ya da bilmem gereken şeyler nelerdir. Bana ne yapmamı önerirsiniz(bakım vesaire gibi)? şimdiden teşekkürler

• quote:

quote:

Kia Cerato'mu alalı yaklaşık 6 ay oldu. 6000 km'yi devirdim. İzlenim olarak aktaracaklarım: Donanım olarak fiyatına göre yeterli. Birçok araçta bile hala yeterli sayıda hava yastığı yokken -ki bu benim için güvenlik açısında önemli- Cerato'da 10 adet hava yastığı bulunmakta. Aracın yakıtı ilk aldığım zamana göre düştü. Fabrika teknik verileri ile aynı yakıyor. Herhangi bir sapma yok. Ben çok yaktığını düşünmüştüm fakat bunun nedeni benim kullanışımdan kaynaklanıyor. Çünkü araca bindiğiniz zaman 126PS gibi yüksek bir güçle yavaş gitme olasılığınız ortadan kalkıyor. İster istemez kendinizi gaz pedalına sonuna kadar basmak arzusu kaplıyor. Dış dizaynı da hala çekici. Hala insanlar arabamın çevresinde 1-2 tur atıyor, merakla inceliyorlar, bazıları da soruyor. Kimileri satışının zor olduğunu söylüyor. Benim için sorun değil ben zaten binmek için aldım. 5 sene garantisi var. 1-2 bin TL ucuz olsa ne olur olmasa ne olur, bindiğim kar. Sorusu olan foruma yazabilir.

İyi akşamlar Gökhan bey.
    Arabanızı alalı baya bir süre geçti ve ben araba hakkında bazı sorular sormak istiyorum. Araba hakkındaki görüşleriniz değişti mi ya da bilmem gereken şeyler nelerdir. Bana ne yapmamı önerirsiniz(bakım vesaire gibi)? şimdiden teşekkürler

Siz neyi öğrenmek istiyorsunuz? Arranızda özel değilse ben de yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

quote:

İyi akşamlar Gökhan bey.

Siz neyi öğrenmek istiyorsunuz? Arranızda özel değilse ben de yardımcı olabilirim.

Özel mesaj atarak yanıtladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lose_your_self

eski çalıştığım şirkette cerato vardı 4 adet bir hafta sonu iş sebebiyle ereğliye gitik yaklaşık 350 km yol aracın performansı mükemmeldi o günden beri kia lara hasta kaldım zaten temmuzun 2 sinde kia ceed im geliyor siparişi verildi kısacası araç mükemmel kardeşim hiç kuşkun olmasın

Bu arada otobanda 200 km hızla gittik tık demedi

aynen ya otomatik jetta alacaktım şimdi otomatik cerato alacagım 2011 model araba mükemmel
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.