Şimdi Ara

Keşke hiç var olmasaydım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • meola147of kullanıcısına yanıt
    Ne zaman gittin aga bu kadar eminsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaptaB

    Ne zaman gittin aga bu kadar eminsin

    Emin değilim ama büyük ihtimal yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de

  • Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Son 5 yılım o kadar kötü geçti ki. Sevdiğim insanlar olmasalar, yanımda durmasalar ne yapardım bilmiyorum. Kötü geçen bu 5 yılın üstüne bir de başka sıkıntılar yüklendi. 3-4 ay önce hayatımın hiçbir anlamı yoktu. Askere gönüllü gideyim de belki suriye ye felan giderim şehit olurum felan diye düşünüyordum. Yani çok kötüydü psikolojim. Kurtulmak istiyordum düşüncelerden. Sonra bir karar verdim hayatıma devam etmeye. Yapacak bir şey yoktu çünkü. Allah'a şükür toparladım şimdi. Yazılım öğrenmeye başladım. Başka şeylere bakıyorum. Başka şeyler yapmaya çalışıyorum. Bir şekilde atlattım. Umarım daha kötüsü olmaz.


    Bu sürede namaza da başladım. 3 aydır aksatmadan kılmaya çalışıyorum. Rahatlatıyor elbette. Kuran okuyorum her gün. Yani düşünmemek için bir şeyler yapıyorum. Bunu denemelisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yalnız kaldığımda sevgisiz arkadaşsız böyle hissediyorum ve ölümden korkmuyorum. Ne kadarda yalan olsa insanın bir ilişkiye sevgiliye partnere ihtiyacı var yalnız yaşarsın ama sıkıntıları bunun seçim olmadığını anladığında başlıyor. 1 haftalık kafa dinleyip yalnızım triplerine giren insanlardan tiksiniyorum.

  • Biz bu dünyaya üremek için geldik. Üreyemiyorsan ya da üremeyi taklit edemiyorsan (seks) tabii ki mutsuz hissedeceksin ve hayat anlamsız gelecek. Mesela psikolojisi bozuk olan insanların düzenli bir cinsel hayatı olsaydı o psikolojik rahatsızlıklar hiç olmayacaktı ya da minimal düzeyde olacaktı. Üremek ve seks yapmak = hayatın tek amacıdır. Bunları yapamıyorsanız mutsuz, depresif ve asabi bir insan olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke hiç var olmasaydım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bu hayat seni yanıltmasın burası iyisi kötüsü ile tamamen imtihan :)

  • donanım ögren Keşke hiç var olmasaydım 

  • Gerçekten söylüyorum tek eksiğimiz karşı cinsin sevgisi yaşamın anlamı kalmıyor böyle olunca beni hayattan koparan bu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: meola147of

    Bir sevgilinin "Benden ayrılabilirsin ama karşılığında sana aylarca işkence yapıp bıçakla derini yüzeceğim suratına kezzap atıp öldüreceğim." Demesi sence sevgilisine irade verdiğini mi gösteriyor? Aynı şekilde bunu Allah yapıyor. Gerçekten bu inkar özgürlüğünü verseydi sonsuz acı, işkence, kaktüslü yemek yedirmezdi.



    Alıntıları Göster

    İmanın olmadığı için dolayısıyla Allah'la iletişimin olmadığından anlayamıyorsun.Bunu sen göremezsin.İmanlı birinin Allah'ı reddetmek deyince içi kan ağlar, yer gök tepesine çöker.Çünkü biz Allah'ı tanıyoruz.Bizim ilişkimiz sadece korku üzerine değil.Biz onun yüceliği karşısında erim erim eriyoruz.Ona hayranız ve seviyoruz.Beni yoktan var etti.Benim için bu muazzam evreni yarattı.O sonsuz yüceliğini,kudretini,ilmini bizlere tanıttı.Öylesine de merhametli ve şefkatli ki.Allah'tan af dilemeye utanıyorum.Onca günahıma rağmen hala mühlet veriyor belki düzelirim diye.Böyle bir ilaha tapmıyacam da ne yapacam ? Sana irade bahşetmiş.İrade sahibi olmak demek seçim yapabilmek demektir.Cehennemin varlığı senin iraden olmadığının değil bilakis irade sahibi olmandan mütevellit yaptıklarının sonucuyla yüzleşmendir.İnsan sınanmak zorundadır.Sınanmadan bir kişinin ne olduğu anlaşılamaz.Ben iyi miyim ? kötü müyüm ? sadık mıyım ? Hiçbir fikrim yok.Ben kendimi yargılayamam.Benim ne olduğumu ancak Allah söyleyebilir.Allah seni robot misali de yaratabilirdi.Fakat bir robotun iyiliği ve kötülüğünden söz edilemez.Robota ödül ve ceza da veremezsin.Çünkü ne ödülü ne de cezayı hakedecek iradesi yoktur.İrade hem bir lütuf hem de ağır bir yüktür.


    Niye minnet duyacam diyorsun.Siz var olmamanın nasıl bir şey olduğunu biliyor musunuz ? Ne biliyorsun belki var olmamak hiç iyi bir şey değildir.Allah hariç var olabiliyorsan haşaa bir evren yaratabiliyorsan buyur yap.Senin varlığının sebebi o zaten.O dilemeseydi sen diye bir şey yoktu.Haşaa karşılaştırmak gibi olmasın ama bir anne düşün.Seni beslesin büyütsün sen de çık karşısına seni tanımıyorum de.Tokadı yersin.İnanmamak = Allah'a ihanet etmektir.Hiç kimse hainleri sevmez.


    Neyse uzun lafın kısası biz sizle aynı evrende bile değiliz.Bizim gördüğümüz gibi göremezsiniz.Şu evrene bakıp da bir atomun reaksiyonlarıyla başlayan milyarlarca tesadüf silsilesi sonucu meydana geldim demeye devam ederseniz siz bilirsiniz.Bir yaratıcının varlığına şüphesiz inandıktan sonra da ellerini aç ve ondan hak dini bulmak için yardım iste.Dinleri incele, otur düşün.Samimi bir kalple yaklaşırsan inanıyorum ki Allah onu bulma çabanı görür ve yardım eder.


    O sinsi vesvesecinin zincirlerini kıracak cesaretin varsa al bak.Karşında bir mucize var ama sorun şu ki görecek gözün var mı ? Görmek istemeyen bir göz ayın yarılışını görse bile gene iman etmez.Tıpkı bu bir sihirdir diyenler gibi...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 16 Nisan 2021; 5:28:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astrian

    Psikiyatriste git

    "Psikiyatriste git" Keşke hiç var olmasaydım 


    Hocam ben 2012 Kasım ayından beri, Psikiyatri + Psikolog görüşüyorum ve Her yatağa girdiğimde "Keşke ölmekten Korkmasam" diye sayıklıyorum.Keşke hiç var olmasaydım 


    Sakın bu elemanı dinleme, Psikiyatri bilimi Henüz yeterince gelişmedi kardeşim, 1 Sabah 2 Akşam olmak üzere ilaç kullanmama rağmen bu halde olmam bile buna bir Kanıt Keşke hiç var olmasaydım 


    İLAVE NOT = Anti-Depresan ilaçlarının hepsinin reçetesinde aynen şöyle yazar, "25 Yaşın altındaki bireylerde intihar eğilimi görülebilir." (Buda başka bir kanıt kardeşim, Psikiyatri biliminin Henüz Yeterince gelişmediğineKeşke hiç var olmasaydım )

    İLAVE NOT2 = Sabah Kullandığım = Wellbutrin 300 mg

    Akşamki1 = Sayfren 30 mg

    Akşamki2 = Stilizan 1 mg


    @kırmizi şortli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 16 Nisan 2021; 5:43:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.