Şimdi Ara

Kesintisiz Güç Kaynağı-HANGİ MARKAYI SEÇMELİ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: solitude_within

Bilgisayari ve monitoru isterse digerleri APC' ye gore 1 saat fazla gotursun farketmez gidip ucuz mala para verme uzun vadede yazik edersin kasanin guc kaynagina.

Nedeni ise APC disindaki ozellikle dusuk fiyatlilarin sinusoidal dalga yerine kare dalganin kirpilmisini uretmeleridir. Kare dalgalarin tepe ve cukur sonlarindaki ani yukselmeler ve dusmeler sinusoidale gore daha fazla oldugundan bagladigin aletleri cok daha fazla yipratir. UPS e guc versin yeter 10 15 dk diye bakmayin yazik edersiniz cidden.

Peki bunu nasıl yapıyorlar? Tam sin. olan bir dalgayı nasıl elde ediyorlar?

Destek bakımından eksik gördüğüm firmalar: DH, Zyxel, Toshiba-Carrier-Alarko, BOSCH, Goldmaster, Tunçmatik, Philips, DFI, APC, nVidia, realtek, atheros, conexant
  • Emin değilim ama sanırım daha kaliteli malzeme kullanarak bunu çok rahatlıkla yaparsınız. Sonuçta kullanılan kondansatör, direnç, transistör vb. hepsinin toleransı yüksek ve düşük olanları mevcut. Buda elbette fiyata ve kullanışa yansıyacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: leopars
    Peki bunu nasıl yapıyorlar? Tam sin. olan bir dalgayı nasıl elde ediyorlar?

" Tunçmatik " Yada " İnform "
  • tunçmatik berbat monitor açıkken elektrik gidince fazla yük diyip kendini kapatıyo
  • APC 800 luk aldim kullaniyorum, kaliteli bir urun, oldukca sık devreye giriyor, gece cok sessizken cok derinden de olsa bir mirrrrlama sesi yapiyor, onun disinda akusunu baglamak kolay ama aku yenilenirken sadece APC akusu takmak zorunda kalacakmisim gibi bir his var icimde... Powerchute yazilimi bircok istatistigi sunuyor... profesyonel kullanıcıların sinus dalgali urunleri incelemelerinde fayda var, ancak 0-200 usd aralığında gercek sinus dalgalı ups pek mevcut degil sanirsam, devreye girme surelerinin az olmasi da onemli bir etken...
    ups aküleri için http://www.acdcups.com/index.htm, ben eski UPS ime yeni Best and Best akü aldım ama pahalı olmasına rağmen YUASA çok iyi akü diye biliyorum, BB 12 dolarken YUASA 15 euro (kdv siz) idi
    Bu sitede sinüs dalgası veren UPS de var ama fiyatını sormadım ve herhalde pahalıdır diye tahmin ediyorum... gerçek sinüs en iyisi...

UPS alma rehberi http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/ups_oneriler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti4u -- 8 Ekim 2005, 1:23:00 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.